Betta Balığım Yem Yemeyi Reddediyor


gctnÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2019
İl: Ankara
Mesaj: 2
gctnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2019 16:01
Merhabalar, ofis yalnızlığını gidermek için bir betta balığı satın aldım. Almadan önce gerekli araştırmaları yaparak ona elimden geldiğince güzel bir ortam sunmaya çalıştım. Yaklaşık 8 - 10 litrelik kare bir akvaryumda bakmaktayım. Hava motorum ve ısıtıcım mevcut değil. Altına renkli taşlar yerine boyasız cam taşlar yerleştirdim. Temizlik açısından maalesef kum koyamadım. Suyun bir kısmı birkaç gün dinlendirilmiş musluk suyu, bir kısmı ise içme suyu olarak ekliyorum. Aramızda güzel bir iletişim olduğunu çalışırken beni izlemesinden anlıyorum.

Uzun girizgâhtan sonra konuya gelirsek yaklaşık 2 haftadır birlikteyiz ancak yem yemiyor. Balıkla birlikte aldığım yem açıkta satılıyordu, o yemin yüzüne bakmadı. Daha sonra canlı yem bulmak umudu ile gittiğim petshop, ilk aldığım yemin ciklet yemi olduğunu söyledi ve kapalı pakette bilinen bir markanın yemini verdi. Balığım bu yemi fark ediyor yanına gidiyor kokluyor gibi davranıyor fakat yemeden geri dönüyor.

Su sıcaklığının havalardan ötürü şimdilik uygun olduğunu düşünüyorum. Stres altında olduğunu düşünmüyorum, sarsıntıdan rahatsız olmasın diye masada dikkatli çalışıyorum. Balığım hareketli, renkleri canlı, parmağıma tepki veriyor kendini kabartıyor ancak yem yemediğine eminim. Çünkü yemler dipte öylece duruyor. Bu şekilde daha ne kadar dayanabileceğini bilmiyorum. Canlı yemi ancak birkaç güne temin edebileceğim. Bu süre zarfında dayanabilmesi için ne yapabilirim ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. [EDIT]gctn,2019-08-28 16:04:22[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akordÇevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 30
akordÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2019 16:21
Merhaba
Öncelikle Betta balıkları için mutlaka ısıtıcı gerekir. Önemli olan ısının yüksek olmasından ziyade ısı değişimidir. Hava motoru olmak zorunda değil (Su değişimleri yapmak kaydı ile) Lakin olursa ve mini pipo filtre olursa tadından yenmez. (Sünger filtrede ihtiyaç duyulan faydalı bakteriler oluşup, çoğalarak balığınıza sağlık verecektir) Renkli taşlar kullanmak doğru değil. Kum kullanımını düşük litreli tanklarda uygun bulmuyorum. Anubias türü bitkiyi ufak mangrow köküne sabitleyebilirsiniz. Yem olarak Tropical Softline ya da America tavsiye ederim. Beğenerek yiyecektir. Dipte yem kalmamasına özen göstermeye çalışmanızı öneririm. Bunun için 20cc Enjektörün ucuna hava hortumu ve onun ucuna da pipet takarak dipteki atıkları rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Beğenenler: [T]217257,gctn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gctnÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2019
İl: Ankara
Mesaj: 2
gctnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2019 16:57
Merhabalar,
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Söylediğiniz yemi temin edeceğim ve diğer değerli önerilerinizi gerçekleştireceğim. Umarım balığımı mutlu bir şekilde yaşatabilirim.
Tekrar teşekkürler,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BilgekargaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 436
BilgekargaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2019 17:06
Benimkide yem yemiyordu ilk başlarda hem alışma süresi idi galiba sera kan kurdu aldım çıldırdı. sonra diğer yemlere de başladı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8646
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2019 17:22
Alışma süreci desem fazla uzun. Eğer akvaryumcunun dediği gibi beta yemi değilse bu yüzden yetiyordu eski yemi. Sera, ahm, jbl, tetra, tropical, amarica markalı beta için üretilmiş yemlerden alın. Eğer iştahını kesecek herhangi bir hastalığı yoksa yiyecektir yemleri.

Birde beta için hava motoru gerekmez hatta suya ekstradan oksijen vermek zarar verebilir. Akın Bey'in dediği gibi pipo filtre bakteriler açısından iyi olsa bile akıntı yapmamasına dikkat edin. Balık sürekli akıntıya karşı yürüyorsa ve akvaryumun içinde savruluyorsa filtre onu strese sokacaktır.
Cam taş yerine kum daha iyidir. Kumun sıkıntı olduğunu söylemişsiniz, dipteki pislikleri temizlemek açısından öyle dediğiniz varsayıyorum. Dip çekimini bazı hobiciler gereksiz buluyor. Su değişimini düzenli yaparsanız belki dip çekimi yapmanıza gerek kalmaz. Ben dere kumu tavsiye ederim. Birkaç yaprak anubias, kuma gömülmüş java fern ve su üstünde pistia ile hem balık için daha uygun bir akvaryum yapabilirsiniz hem de görsel anlamda daha hoş olur.

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir