Beyaz Benek Sonrası Ne Yapılmalı


Talha...xÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 8
Talha...xÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2023 17:39
Merhaba benim orandam beyaz benek olmuştu ısıtıcı vb bişeyim yoktu ve balık tek olduğu için tedaviyi ana tankta yaptım hergun dip cekim yağıp metalin damlattım suyun sıcaklıgınıda 2tane 1.5l lik şişeye kaynar su kpyup akvaryuma değecek sekilde arkasına koydum ışık almasın ve ısıyı korusun diye bezle sarmaş dolas yaptım şuan 3gündeyim yine dip çekim yapıp metalin damlattım suyunu yeniledim yarın yapmama gerek varmı hiç beyaz benek kalmadı ve ben şimdi akvaryymu nasıl yapmam gerek flitre fln olsun tüm bakteriler öldü 0dan temiz sumu koymam lazım yoksa%20%20 gün günmü suyu normale döndürmeliyim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8654
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2023 14:46
Tedaviyi ana akvaryumda yapmamanın asıl nedeni ilaçların yararlı bakterilere zarar verme risklidir. Yani yine akvaryumdan ayırmanız gerekirdi balığı.

Isıtıcı yoksa suyu ısıtmaya çalışmayın, sürekli sabit sıcaklıkta tutamayacağınız için zararı dokunur. Zaten su sıcaklığı (parazitin yaşam döngüsü ile ilişkili olarak) ilk birkaç gün yüksek tutulsa yeterli. Bu yüzden şu anda sonra sıcaklıkla ilgili bir müdahelede bulunmayın.

Metilen mavisini kullanmaya devam edin. Galiba hastalığı tam olarak araştırmadınız, araştırırsanız bir yerlerde parazitin yaşam döngüsüne rastlayabilirdiniz. Şu anda yalnızca gözle görülür bir halde değiller, ama hala akvaryumdalar. Bir hafta on gün kadar her gün su değişimi yapıp, aldığınız su oranınca metilen damlatmaya devam edin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SupreMarcyÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 53
SupreMarcyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2023 19:35
Hocam selam benim bu konuda bir başlığım var incelemeni tavsiye ederim. İmkanın varsa Seachem Paraguard al ve ürünün arkasında belirtilen dozajda kullan başka da bir şey yapmana gerek yok beyaz benekten eser kalmaz. Senin yaptığın şey çözüm değil, bakteri akvaryumda kalacaktır ve yeniden oluşabilir. Forumda açtığım konuyu bul ve incele lütfen.

Linki buldum;
https://www.akvaryum.com/Forum/beyaz_benek_hastaligi_ve_tedavi_surecim_k977891.asp[EDIT]SupreMarcy,2023-09-29 19:36:37[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir