Beyaz Benek Tedavi Edemiyorum


dsafdsaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2014
İl: Ankara
Mesaj: 24
dsafdsaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 09:37
Canlıdaki Belirtiler: Beyaz benek sporlarının görülmesi

Akvaryum Kapasitesi (litre): 540

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Ateş kafa, makav, flower horn, jack demsey, midas, brasiliansis, severum, rainbow (boyları ortalama 7 cm)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık şuan 30 derece. Hastalıktan önce 26 derece kullanıyordum.

Filitrasyon: Dış filtre 2000 lt/s

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Biyo ichthyo 50 ml, kaya tuzu 

Merhaba, tankımda beyaz benek hastalığı oluştu. Tedavi etmekle uğraşıyorum ancak sanırım başarılı olamadım. Bu konuda deneyimli arkadaşların yardımlarını rica ederim.

1. Gün: Cuma günü Severum balığımın üzerinde çok az miktarda beyaz benek sporları gördüm. Diğer balıklarımda ise spor görmedim. Hemen 26 derece olan su sıcaklığını 30 a yükselttim. 
2. Gün: Cumartesi günü ise Biyo ichthyo 50ml aldım ve bunun yarısını tanka döktüm. 8 tatlı kaşığı kadar kaya tuzunu iyice eritip tanka ekledim. Tankın çevresini ışık girmemesi için kararttım. Dış filtreyi durdurup iyice temizledim, halen çalıştırmıyorum. Hava taşı ise 24 saat çalışıyor. Balıkları besledim.
3. Gün: Pazar günü, Biyo ichthyo nun diğer yarısını da tanka ekledim. 6 tatlı kaşığı kaya tuzunu yine eritip ekledim. Karartma devam ediyor. Balıkları besledim.
4. Gün: Pazartesi günü, bu sabah Severyum u dipte ölmüş olarak buldum. Flower horn üzerinde ise sporlar bulaşmış haldeydi. Sanırım bir miktar da rainbow da spor gördüm. 

Tank 8 gün önce kuruldu. Kurulumdan beri sıcaklık 26 derece. Kurulum öncesi 1 hafta sistem çalıştırılıp su dinlenmişti.  Balıkların ortalama boyları 7-8 cm ve gençler. Hepsini aynı yerden almıştım.   
Hastalık olayından önce dip çekimi ve %20 su değişimi yapmıştım. Ancak, hastalık görülüp ilaç kullanmaya başladığımdan beri dip çekimi ve su değişimi yapmadım. 

Konuyla ilgili tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MESUT t.Çevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 816
MESUT t.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 10:08
İLK OLARAK AKVARYUM ISISINI 31 C' YE ÇIKARDIMHAVA TAKVİYESİ YAPTIM VE 4 ADET HAVA MOTORU AKVARYUMA BAĞLADIMSON OLARAKTA KAYA TUZU EKLEMESİ YAPTIMBANA GÖRE BEYAZ BENEK BALIKLARA İLAÇ KULLANARAK DEĞİL BALIĞI GÜÇLENDİREREK GEÇEBİLECEK BİR HASTALIK BU YÜZDENDE BU TEDAVİYİ UYGUN GÖRDÜM HER GÜN GÖZLEMLERİMİ ANLATACAĞIM UMARIM BAŞARILI OLURUM :)İLK GÖZLEM ; İLAÇLAR EKLENELİ 1 SAAT OLDU VE ŞU ANDA BALIKLARDA BELLİ BİR HAREKETLENME VAR RENKLERİ BELİRGİNLEŞTİ VE STRESLERİ ESKİYE GÖRE AZALDI SERİ HAREKETLERLE YÜZÜP GEZELİYORLAR DURGUNLUĞU ORTADAN KALDIRDI ŞİMDİLİK......

Uğurtms nick'li arkadaşın paylaşımı faydası olur diye paylaşmak istedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 10:09
Yeni kurulan akvaruymlarda amonyak artışı hızlı olur, nüfusu az tutmakta fayda var ilk zamanlar döngü 1 ay oturana kadar. Az az su değşiimi yapın, kullandığınız ilaç suyu açık mavi yaptımı peki ısıyı yükseltmeniz iyi 3 günde bir dip çekmiyi ile hastalık geçene kadar tedaviye devam edebilirsiniz. Birde balıkların kuru yemlerine 1-2 damla balık vitamini sıvısı damlatın bu onların mukozayı güçlendirir vereceğiniz yemleri vermeden yemek kaşığına dökün üzerine damlatın bir kaç damla ve yemek kaşığına içme suyuda dökünkü vitamin bütün yemlere eşit dağılsın sonra atın yesinler, bu tedavi sürecince bunu günde bir kez yapın iyi gelecektir, ışık kullanmayın kapakta çünkü stresli balık ışıktan rahatsız olur.

Bu konuda kullanılan vitaminlerde güzel faydalanabilirsin. Bemiks, Evigen.
mesutok2015-01-05 10:45:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SiyaqÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2014
İl: Kirsehir
Mesaj: 124
SiyaqÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 10:21
Beyaz benek oldukça ısrarcı bir parazittir. Balığa bulaştığı andan itibaren ortalama 48-72 saat bir süre içerisinde oldukça şiddetli zarar vermektedir. Cihclidlerde bu tarz beyaz benek yani doku hastalıkları aslında çok etkili değildir, nadir görülür ancak tuttuğu zaman öldürücüdür. Size metronidazol ve potasyum permanganateyi bir araştırın derim. Bunları banyo olarak yaptırabilirsiniz. Ancak elinizi çabuk tutun. Kayıplarınız artabilir. eğer hiçbir şey bulamazsanız ben takipteyim. Bir tedavi yöntemi yazabilirim. Ama bu konuda çok da iyi olduğum söylenemez. O yüzden son çare olarak tavsiye etmek istiyorum. Akşama kadar takipteyim konuyu ne yapacağınıza karar veremezseniz, buradan yazarım bende tavsiyemi. Tekrar geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dsafdsaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2014
İl: Ankara
Mesaj: 24
dsafdsaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 14:34
Bu akşam uygulamak adına şöyle karar verdim.

Ekleyeceğim suyun sıcaklığının 30 derece olmasına dikkat edip  dip çekimi ile birlikte, %50 su değişimi yapacağım.
Tropical markanın Ichtiosan isimli mavi metileni ekleyeceğim. Yine su değişiminden dolayı bir miktar da kaya tuzu ekleyeceğim.
Ertesi güne Tropical Ichtiosan dan bir 30 ml daha dökmeyi planlıyorum. 

Yalnız filtreyi takıp çalıştırsam mı yoksa tedavi bitene kadar bu şekilde sadece hava taşı ve ısıtıcı ile devam etsem mi bilemedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koyumavifonÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 106
koyumavifonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 14:51
Yorumların hepsini okuyamadım ayrı bir tanka at stresten uzak dursub

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

14newday14Çevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 60
14newday14Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 16:49
İyi günler.
Bende beyaz benekten çok sıkıntı çekmiştim.En sonunda ne olursa olsun dedim ve beyaz benek geçti kendiliğinden.Eğer sonradan eklenen balıkta beyaz benek olmuşsa merak etme geçer.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 22:21
Öncelikle geçmiş olsun. Yarım tondan fazla bir tank ta bu parazitten kurtulmak hiç de kolay olmasa gerek.

Size karantina yöntemini öneririm. Tankta o paraziti gidermek zor.

Aslında kolay bir parazittir. Piyasada herhangi bir beyaz benek ilacıyla kolayca giderebilirsiniz. Ama bu litre çok fazla.

Bence en iyisi ayrı küçük bir kaba bolca mikofish damlatıp birkaç gün hava taşıyla beraber burada bekletmek.

Ama o balıkların buna tepkisini de gözlemlemeniz gerekir. Belki büyük balıklarda yan etkiler ağır basabilir.

Ama karantina kabına almadan önce elinizde bir parça pamuklada doğrudan hastalıklı bölgeye uygulayıp daha etkili olmasını sağlayabilirsiziniz.

Ayrıca karantina kabına ezilmiş sarımsakda katarsanız, sarımsak kana nüfus edeceğinden parazitleri bertaraf etmede ve kolay kolay parazitte bulaşmayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir