BİLİNÇLİ MÜŞTERİ OLMAK


TropmanÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 147
TropmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 21:59
Bence en doğrusu hobiciler arası alışveriş yapmak.Hem satana hem de alana faydası var. Ayrıca işin sosyal boyutu da var. Bir sürü insanla tanışma şansın oluyor. Takasla masrafa girmeden ihtiyacını görme şansın da var. Akvaryumculara güvenmek pek mümkün olmuyor. Mümkün olduğunca site içi alışveriş yapılmalı diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferditopcuÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 49
ferditopcuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 22:06
Bende Ahmet beye kesinlikle katılıyorum.Zaten ilk sayfamdaki yazımda da site içi alış-verişin önemini belirtmiştim.Başkası değil hobiciler kazansın.Bunun içinde siteiçi  alış-veriş takas önemli zaten.Hobici fiyatını akvaryumcularda bulamazsınız.Onun için ben yıllardır balık,malzeme ve diğer ihtiyaçlarımı hobici abi ve kardeşlerimden temin ediyorum.Herkese de bu uygulamayı tavsiye ediyorum.Sağlıklı balıklar diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

donutÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3135
donutÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 23:01

Hobiciler arası alışveriş tabiki daha verimli olabilir ancak akvaryumcularla olan ilişkimiz hiçbir şekilde bitmeyecek..Bu zamana kadar açılan konularda hep akvaryumcular suçlandı..Bizler kendimizide eleştirmeli yanlışlarımızı görmeliyiz elbette..Sonuçta akvaryumcu ben ticaret yapıyorum kardeşim diyebilir(doğru yada yanlış)ancak biz talepte bulunanlarız..Yani önce biz bilinçli müşteir olacağız..

   Biz eğer adama misket kafa yunus varmış diye gidersek ,adamında bize maymun kafa satmasına çok şaşırmamak gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

urukhraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 1057
urukhraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2010 00:04
Ben size katılmıyorum.
 
Çünkü meslekte profesyonellik denen bir konu vardır. Müşterinin bir konuda hizmet talep etmesi için o konuda ayrıntılı bilgi sahibi olması gerekmez. Nasıl ki eczaneye gittiğimizde alacağımız ilacı eczacıya ayrıntıları ile anlatmamız gerekmiyorsa, herhangi bir akvaryum ürününü veya canlıyı almak için gittiğimiz akvaryumcuya da esas olarak herhangi bir izahat yapmak durumunda değiliz. Fakat bu söylediğim sizin mevcut akvaryumunuz hakkında bilgi vermemenizi gerektirmiyor. Elinizdeki akvaryumun boyutlarını ve içindekileri elbette söylemeniz gerekiyor ve bu da sıradan bir anlatımdır. 
 
Akvaryumcu bu işi meslek olarak yapıyorsa, profesyonel/ustaca olarak yapmak zorundadır. Bir kasap düşünün ki et kesmeyi bilmiyor veya kesiyor ama size kuşbaşı yerine biftek veriyor. Bu nasıl pişirilir diye soruyorsunuz, farketmez kafana göre takıl, sen ye gerisini boşver gibilerinden cevap veriyor. Çerezciye gidiyorsunuz 200 gr. fıstık istiyorsunuz eve geliyorsunuz leblebi çıkıyor veya kendinizi ameliyat ettiğiniz doktor sizi yanlış tedavi ediyor, bıçak parası alıyor vs..
 
Bir mesleği meslek olarak yapan kişi için hata o meslekte kabul edilemez edilmemelidir. Çünkü sen hobici değilsin o mesleği para için yapıyorsun ve hem bana yardımcı olmak zorundasın hem de yaptığın işi herkesten daha iyi bilmek zorundasın. Eğer bilmiyorsan büyük alışveriş merkezlerindeki akvaryum standlarından alışveriş etmekle senden alışveriş etmek arasında hiçbir fark yoktur.
 
Bu konuda AB standartlarının kabul edilmesi sorunu çözecektir. Ehliyetsiz kişilerin bu konuda hizmet vermesi yasalarla güvence altına alınırsa herhangi bir sorun kalmayacaktır. Bir de, şikayet mekanizmasının geliştirilmesi ve işbilmeyen sektör çalışanlarının ifşasının önemli olduğunu düşünüyorum.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir