bitkili akvaryum bakimi


thunderwolfÇevrim Dışı

Kayıt: 06/08/2014
Mesaj: 27
thunderwolfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2015 23:45
220 litrelik bitkili lepistes discus neon tetra akvaryumunda dip cekimi yapilir mi? Dip cekimi yaparken bitkilere ve koklerine zarar gelirmi arkadaslar? Tesekkur ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrt_26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 245
mrt_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2015 02:17
 Bitkili tanklarda dip çekimi yapmayı pek önermiyorum. Fakat bitki yoğunluğu ve içerisindeki canlılara göre değişir bu durum. Sizin tankınızda yukarıda yazan 3 türde balıktan başka canlı yoksa ve bitki yoğunluğu az ise dip çekimi yapabilirsiniz. Fakat yoğun bitkili tanklarda su çekmeye çok ihtiyaç duyulursa yüzeye yakın su çekip ilave edebilirsiniz bitkili oturmuş bir tankta dipte gözle görülür pislik olmaz ve bulanıklık olmaz. Ben sadece eksilen suyu üstten ekliyorum tankım gayet berrak ve hiç dip çekme ihtiyacı duymadım. Siz neden böyle bir ihtiyaç duydunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2015 06:24
Merhaba,
Bitkili tanklarda da, balik tanklarinda oldugu gibi, sartlar elverdigi olcude dibe yakin yerlerden su cekerek haftalik su degisimi yapilmasi elzemdir. Hele de icinde hayvan varsa bu gereklilik daha da artacaktir. Dipte gozle gorulur bulaniklik ve pislik olmamasi, dipte veya su dahilinde agir ve zararli kimyasallar olmadigini gostermez. Zaten balikli akvaryumlarda da dip cekimi gorsellik icin degil, suyun kimyasal yapisinin dengeli ve zararli bilesenlerden temiz tutulmasi amaciyla yapilir. Not olarak, bitkili akvaryumlarda su cekimini son derece yavas ve nispeten ince hortumlarla yapmanizi tavsiye ederim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir