bitkili akvaryum başlangıç


mesut alakÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 204
mesut alakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 21:39
Fotoğraf:

Boyut (cm):160x60x50
Kapasite (litre):480
Canlılar:30 kardinal neon,1 kakadu(e),4 kakadu(d),1 anomala(e),2 anomala(d),1 apistogramma agassizi(e),2 apistogramma agassizi(d),10 kırmızı burun tetra,10 limon tetra,5 lateacara dorsigera,10 siyah neon,7 otocinclus,6 blue angelfish
 
bitkiler:microsorum vindelow,echinodorus uruguayensis,java fern,crinum natans,aponogeton madagascarensis,cryptocoryne beckettii,cryptocorne wentii

Malzemeler:2Xeheim 2226 dış filtre,1 eheim iç filtre,2xeheim jagler 200  watt ısıtıcı,196 watt ışıklandırma

Akvaryum Bakımı:haftalık % 30 su değişimi

Kullanılan Yemler:jbl,danichi,tetra brine schrimp

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:tankım low tech,önerilen dozun yarısı kadar npk ve micro element ve demir (haftada 2 kez),günlük 11 ml seachem excel

 

zamanım yetmediği için high tech kurduğum tankımı Nisan/2011 başında değerli dostlarım başta ADİST Grubu'ndan,Mustafa ERDOĞAR ve Batuhan BAYRAM'ın fikirleri doğrultusunda low tech'e dönüştürdüm.Kendilerine tekrar teşekkür ederim.Tankın daha eksiklikleri var,özellikle sağ arka kısıma uygun bitki bulduğumda ekleyeceğim.Amazon balıkları,özellikle cüce çiklit türleri hoşuma gidiyor,son zamanlarda vahşi melekler ilgi alanımda,altum değil de,red shoulder ya da peru altım bulursam tanka ekleyeceğim,şimdilik siyah bantları ile mavi melekleri altum niyetine seyrediyorum.

değerli yorumlarınızı bekliyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prisonbreakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 938
prisonbreakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 21:48
Hayırlı olsun güzel bir kurulum yapmışsınız. Agassizi ve kakadu arasında biraz çekişme olucaktır ki büyük ihtimallede agassizi galip gelecektir bu savaştan yer kavgasından. Benim akvaryumumda şahsen öyle oldu ve agassizi çiftim içinde ayrı bir akvaryum kurdum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babanusÇevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2010
İl: Balikesir
Mesaj: 489
babanusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 12:48
Zeminde kullandıgınız kum nedir? Taban için gübre veya katkı kullandınızmı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 00:39
     İşte merak ettiğim tank ortaya çıktı. Dizayn fena durmuyor Mesut. Sağ tarafa biraz daha eklemeler , fern'lerle falan hareket katılabilir. Bir de h.cevizi kabuğuna Moss sarılırsa daha doğal durur diyecem ama sen moss pek sevmiyorsun.Üstüne İnce yapraklı fern türlerinden ,  mini bolbitis yada windelov sarılabilir. 

    Tam karşıdan net bir fotosunu bekliyoruz. Balıklar da güzelmiş. Melek de bu tanka çok yakışır ama çok avcı balıktır, yavru bırakmaz.. ;)

    Yakında tekrar görüşebilmeyi diliyorum. 

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesut alakÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 204
mesut alakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 07:47
[QUOTE=babanus]Zeminde kullandıgınız kum nedir? Taban için gübre veya katkı kullandınızmı? [/QUOTE]
koyu renkli kumlar; taban bitkisi olmadığı ve zemini kaplamadığı sürece çok hoşuma gitmiyor,bu sebeple silis kum kullandım.bitki akvaryumlarında tartışılır bir konu;çok bilgim yok ve bu konuda ahkam kesmek haddime değil ama misket gübre ya da benzeri köklere konulacak gübrelerin çok verimli ve sağlıklı olmadığını duymuştum.bu sebeple tabanda gübre yok,tropica'nın subsrat (taban için) konulan bir ürünü var
 
 


[QUOTE=batuhanbayram]     İşte merak ettiğim tank ortaya çıktı. Dizayn fena durmuyor Mesut. Sağ tarafa biraz daha eklemeler , fern'lerle falan hareket katılabilir. Bir de h.cevizi kabuğuna Moss sarılırsa daha doğal durur diyecem ama sen moss pek sevmiyorsun.Üstüne İnce yapraklı fern türlerinden ,  mini bolbitis yada windelov sarılabilir. 

    Tam karşıdan net bir fotosunu bekliyoruz. Balıklar da güzelmiş. Melek de bu tanka çok yakışır ama çok avcı balıktır, yavru bırakmaz.. ;)

    Yakında tekrar görüşebilmeyi diliyorum. 

Saygılar...
[/QUOTE]
teşekkür ederim batuhan,bu ülkede akvaryum hobisi  batı ve uzakdoğu standartları gibi bir yere gelecekse bunda senin ve ADİST Grubu'nun inan önemli payı olacaktır.fotoğraf makinası parçalandığı için telefon ile kaydettim.daha net fotoğraflar yollarım.daha eksiklikler var,aceleci davranmıyorum,sağ taraf için görüşlerini dikkate alacağım
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 21:44
Bu tankı tekrar görmek güzel  Herşey için tekrar teşekkür ederim abi. Konu açman çok iyi olmuş. Takipte olacağım bende.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2011 18:19

Abicim tankın son halini bilemiyorum ama benim size birkaç tavsiyem olacak(tabii bu tavsiyeler genel olarak cüce cichlid çeşitleri için):

 
-Bitkilendirmeyi biraz daha arttırabilirseniz iyi olur. En azından Microsorium Pteropus ve Microsorium Vindelow bitkileriyle bile 2-3 ayda her tarafı kaplayabilirsiniz. Özellikle Vindelow çok hoş görüntü oluşturuyor. Olurda balıklarınız yavrularsa sıklaşmış vindelow öbekleri arasında iyi bir sığınak buluyorlar:) aynı durum karidesler için de geçerli.
 
-Taban çok güzel olmuş, biraz daha koyu olsaydı daha güzel olabilirdi. Tabii canlı görmek lazım, belki fotoğraflarda bu kadar parlak çıkar canlı olarak daha az parlak olabilir. O kumun içine 3-5 kg. Hagen Siyah, 5 kg. da ince lav kırığı kum eklemenizi tavsiye ederim. Lav kırığı kum Apistolar için iyi olacaktır.
 
-Karides eklemenizi öneririm, Çeşit olarakta yoğunlukta kiraz karides, görsellik açısından çok koyu kırmızı olanlarını namı diğer Sakura, Fire Red varyetelerini tavsiye ederim. Ayrıca Yeşil Karides ve Koyu Kaplan ya da Kaplan Karideste besleyebilirsiniz. Karidesler için dalları moss çeşitleri ile kaplamanız gerekir. Christmass moss güzel olacaktır tüm dalların üstünde. Mosslar aynı zamanda karides yavruları için de saklanma yeri olacaktır. Karidesler aynı zamanda Cüce Cichlid çeşitleri için de iyi olacaktır. Özellikle Apistolar yem konusunda biraz kıl balıklar, her yemi beğenmezler ya da iştahla saldırıp yemezler. Genelde protein ağırlıklı yemler ve su piresi-artemia gibi canlı yemleri tercih ederler. Kurutulmuş Artemia-Su piresi pek yediklerini göremedim. Yani sizin anlayacağınız canlı yemin de canlısını ister bu keretalar:) Normal zamanlarda protein ağırlıklı kuru yem yerler ama üreme zamanlarında özellikle canlı yeme ihtiyaç duyarlar.
 Ayrıyeten Su Piresi, Artemia beslemekte ayrı uğraş-masraf olacaktır. Bu yüzden akvaryumunuzda karides beslemeniz onların çok işine yarayacaktır. Karideslerin yetişkinlerine dokunmazlar, damızlık altlarına da çok nadiren(karides yuvasına gelip yumurtalarına yaklaştığı zaman) dokunurlar. Sadece üreme zamanında boyları 0,3 mm altında olan karides yavrularını yiyebilirler.
 Akvaryumunuzda Karideslerin saklanabileceği çalı türü bitkiler olursa emin olun karidesler 1 sene içinde 100 lerce sayıya ulaşacaktır. Hem akvaryumunuzdaki yosunları, yem kalıntılarını temizlerler. Hem Cücelere yem olurlar. Hem de görsellik katarlar.
Not: Bazıları Karidesleri bu şekilde yem yapmamı eleştirebilir. Saygı duyarım ama hiç kurutulmuş canlı yem, normal canlı yem vermediniz mi? Hiç et yemediniz mi diye sorarım...
 
-Balıkların yuva yapabilmeleri, rahat üremeleri, üreme zamanında birbirlerinden saklanmaları için hindistan cevizi kabuğu kullanmanızı tavsiye ederim. Akvaryumculardan almayın 4-10 lira arasında satıyorlar boş kabukları. Normal bir manavdan alın 2-6 lira arasında değişir, hem içini yersiniz:) Kabukların üstlerini de Moss ve Microsorium çeşitleriyle kaplarsanız doğal yuvalar elde edersiniz.
 
-Akvaryum hacminiz gayet mükemmel. Eğer üretim düşünüyorsanız. En azından birkaç yavru görmek istiyorsanız; balık çeşidinizi azaltmanızı öneririm. Balık çeşidini azaltamam görsellik güzel böyle hoşuma gidiyor derseniz, çift eğilimi gösteren balıklarınızı ayırmanızı öneririm. 1 ya da 2 adet 30 cmlik akvaryumla bu işi çok rahat bir şekilde halledebilirsiniz.
 
-Son olarak gübreleme konusunda uzman değilseniz; gübrelemeyi su değişiminden su değişimine litre başına gerektiği kadar yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü gördüğüm kadarıyla bitkilerinizin çoğu çok yoğun bakım isteyen bitkiler değil. Aşağı yukarı ben de aynı bitkilere sahibim, ayda 4 defa gübreleme yapıyorum. Kullandığım gübreler Sera florena, Seachem Potasyum, Brightwell Florin-Gro ve Seachem Demir.
 
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesut alakÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 204
mesut alakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 13:25
Gürcan tavsiyelerine teşekkür ederim,
 
Balık türü azaldı,dorsigeraları ve melekleri çıkardım.Agassizinin erkeği ölünce dişileri de bir arkadaşa verdim, şu an 60 civarı tetra türü (limon tetraları çıkardım,bunun yerine kadıköy akvaryumist'ten  aldığım değişik tetra türleri ilave ettim), 4 apistogramma macmasteri,1 erkek 1 dişi apistogramma juruensis,1 erkek 4 dişi kakadu,4 apistogramma borelli,7 otocinclus ve 1 erkek 2 dişi anomala var.Üretim güzel de görsellik benim için daha önemli,yoksa cama cam bir tank alır üremelerine gayret ederdim. Bu arada kakadular yavrulamıştı, sayıca azalsa da halen 4 kadar yavru hayatta kalmayı başardı.Akvaryumun dizaynı bir hayli değişti,kumda bu arada değişti.Yakında resimleri paylaşacağım,en azından Adist yarışması için görebilirsiniz.Biyotopa yakın bir akvaryum olduğu kanısındayım.Karides konusunda haklısın.Tankta bir erkek 5 dişi endler de var,beslenmelerine yardımcı oluyor,bunun yanında dondurulmuş yemler var.
ilgine teşekkürler
mesut alak2012-01-01 13:44:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2012 11:18
Güncel halini merak ediyoruz :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliErgenÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 113
AliErgenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 19:29
Başlangıç olmasına göre güzel bir akvaryum olmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir