Bitkili Akvaryum Kurulumu - Yeni Resimler


arzuÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 380
arzuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2008 16:43


Akvaryum :
130*50*50 10 mm, yem otomatı
Filtre : Eheim 2217 ve Atman EF2 bulunuyor. Birinden biri. Seramik boncuk, bioball, elyaf, biyolojik süngerler, 1 lt supra lav taşı.
Aydınlatma : 90 W grolux, 90 W aquastar
Isıtıcı : Atman 200W
Düzenleyici : Seranın sıvı gübresi ve Tetra 5 li test mevcut
Dekor :  2 adet kaya mevcut.
Canlılar : Kardinal neon ve rasbora başta olmak üzere tetra türleri ile başlamak istiyorum.

Gerekli Malzeme Listesi
  1. 50 lt aquaclay
  2. Sera Aquatan ve Nitrivec
  3. Sera Florenette A 24 tablet
  4. Mango kökü ( 2 adet 45-55 cm arası)
  5. Siyah akvaryum fonu
  6. Derece
  7. Su tahliyesi için kafa motoru (Kafa motoru olarak Atmanın düşük bir modelini düşündüm. Tavsiye bekliyorum)
  8. Nakliye/tahliye için hortum
Listemi tamamlayıp siparişi hemen vermek istiyorum.

Bitkiler
  1. Micranthemum umbrosum
  2. Glossostigma elatinoides

  3. Anubias barteri
  4. cabomba carolinna
arzu2008-02-11 10:23:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RUMOURÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 151
RUMOURÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2008 16:51
Arzu Hanım, akvarumunuz çok şık. Ölçüleri bitki akvarumu için çok ideal. Eminimki çok daha güzel olacak.
 
Saygılar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2414
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2008 17:00
 Arzu hanım şimdiden kolay gelsin ve bitkili akvaryumcular arasına hoş geldiniz:) Elinizdeki malzemelerde ısıtıcıdan bahsetmemişsiniz ama sanırım tankınıza yeterli olacak bir ısıtıcınız zaten vardır. Tetra türlerini seçmenizde ayrı bir güzellik o boyuttaki bir tank'ta sürüleri izlemek muhteşem olacaktır.

 Size bir kaç tavsiye de bulunmak istiyorum Seçtiğiniz tür Tetra olduğu için biraz dikkatli olmanız gerekli hassas balıklardır kendileri. Kumunuzu yerleştirin mango köklerinizide koyduktan sonra suyu tamamen doldurun ve en az bir hafta ideal olarakta iki hafta filtre ve ısıtıcı çalışır şekilde akvaryumu boş olarak çalıştırın ki hem suyunuz otursun ph ideal seviyelere gelsin hemde bakteri kültürü oluşmaya başlasın. Bu aşamada gülük bir kaç balığı yemler gibi yem atmanında faydalı olacağını okumuştum. Elinizde güvenilir test aletleri varsa ölçümde yapabilirsiniz süreci hızlandırır.
 Bitki olarak nasıl birşey düşünüyorsunuz tabanıda kaplayacak bitkileriniz olacakmı. Sık bir bitki örtüsümü yoksa daha seyrek bitkilermi istiyorsunuz. Başlarda bence ihtiyacı çok bitkilerle başlamayın sonu hüsran olabilir. Zaten ilerleyen zamanlarda dekorasyonu ve bitkileri bol bol zevkinize göre değiştireceksiniz. Balık alırkende mümkün olduğunca hepsini bir seferde almaya çalışın sonradan eklenecek dikkatinizi çekmeyen bir hastalıklı balık bütün tankı etkileyebilir. Birde ufak bir karantina bulundurmanızda fayda var. Siz kuruluma başlayın zaten gerekli yardımı yine buradan alırsınız.

 Bu arada 50 litre aquaclay ı yıkarken bayaa uğraşacaksınız şimdiden kolay gelsin ben 10 litrede delirmek üzereydim LOL

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ossanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2136,1[/B] [B]2827,3[/B]
Kayıt: 19/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 275
ossanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2008 17:12
Hayırlı olsun, kolay gelsin bidaha bitkili akvaryum kursam ölçüleri sizinki gibi olsun isterdim akcaryumunuz bencede uygun düşmüş...Bu arada seranın sıvı gübresi tavsiye edilen bir sıvı gübre değil mevcut gübreniz bitince seachemden devam edin bence...Tabi daha bitki bile yok piyasada ama sölemek istedim...CO2 kaynağı ne düşünüyorsunuz? Tekrar kolay gelsin zevkli bi dönem kuruluş...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arzuÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 380
arzuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2008 17:16
Gerekli güncellemeleri ilk mesajımda yaptım, derli topu olması açısından. CO2 yi henüz düşünmedim. Otuz.comda sunsun in gördüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2414
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2008 17:25
 Arzu hanım düşündüğünüz sistemi bende zamanında araştırmıştım ama tavsiye edilen bir sistem değil. Başlarda 5 litrelik bir fermante sistem ve biraz el becerisi ile yapabileceğiniz bir Vortex Difizör ile yeterli performansı alabilirsiniz. Fermante sistem içinde şuanda aktif olarak kullanan bir arkadaşım bir litre suya bir su bardağı toz şeker ve iki çay kaşığı pakmaya ölçülerini kullanıyor. Kabarcık azalmaya başladığında da iki tane küp şeker ve sıvı gübre takviyesiyle bir süre daha devam ettiriyormuş bende en kısa zamanda (vortex imi yapabilirsem eğer bir gün) kullanacağım. Başlangıç için bunu kullanabilir sonra vortex sabit kalarak tüplü sisteme geçebilirsiniz. Vortex yapımı içinde arama kısmına Vortex Diffusor yazarsanız Yiğit beyin resimli anlatımına ulaşabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2008 12:10

Arzu hanım,

Akvaryum ölçüleriniz gayet güzel ve yeterli. Tabi tank boyutu büyüdükçe bitkilendirmek zorlaşıyor, küçük bir tankta 2-3 ayda son'a yakın bir sonuç elde edebilirken böyle tanklarda minimum 6 aylık süreç yada bol miktarda para gerekiyor. Biz minimum 6 ay diyelim :D
 
50 litre kum yeterli, ortalama 8 cm kum kalınlığı elde edeceksiniz, Fakat kum zamanla çöküp yerleşeceğinden bu kalınlık zamanla azacaktır. 10 litre fazladan alıp arka planı biraz yükseltebilirsiniz.
 
Eğer Kum ile tabanda tümsekler oluşturacaksanız bu tümseklerin üzerlerinde başlangıçta yeterli bitki olmayacağından erozyona uyrayıp düzleşmemesi için kürdan yada benzeri şeyleri çeşitli noktalara saplayarak erozyonu önleyebilirsiniz. Aquaclay normalde elinize zaten yıkanmış olarak gelir fakat yinede iyice yıkamanız lazım, hatta suyunuzu doldurduktan sonra sünger yerine elyaf konmuş bir iç filtreyi 1-2 gün çalıştırarak suda kalan aquaclay tortularını toplamalısınız. Bu tortu kil'dir ve demir açısından zengin olduğu için daha başlangıçta yosun sorununa yol açabilir.
 
Taban bitkisi olarak hemianthus öneririm, glossotigma da güzeldir fakat yayılımı tamamladıktan sonra bakımı bıktırabilir. hemianthus'un yayılımı için yüksek ışık ve besince zengin bir taban gerekiyor. bu bitkiyi dikeceğiniz alanların altında (tam olarak tabanda) kurutulmuş bataklık torfu kullanabilirsiniz, dilerseniz tablet gübrelerde işinizi görür fakat sera'nın tablet'ini önermem, seachem iyidir, kırıp daha küçük parçalar halinde de kullanabilirsiniz. Hemianthus'ların gelişmesi için oldukça yüksek ışık gerekiyor, bu yüzden akvaryumunuza bir-iki grolux eklemesi yapabilirsiniz. Hemianthuslar yayılmaya başladıktan sonra, eklediğiniz bu lambaları sökebilirsiniz (yedek kalsınlar) hemianthuslarla birlikte akvaryuma nitrat sömüren bitkilerden bir çeşit daha ekleyin. sıvı gübre eklemeyin yada çok az, eser miktarda ekleyin. akvaryumunuza ilk 6 ay kesinlikle demir takviyesinde bulunmayın, gerekli demiri aquaclay sağlıyacaktır. Hemianthus'lar yayılmaya başladıktan sonra diğer bitkilerinizi ve sonrasında balıklarınızı eklemeniz daha evladır.
 
Başlangıçta balık olmayacağından ve balık eklendiğinde de bitki popülasyonu zaten çoğalmış olacağından istediğiniz filtreyi kullanabilirsiniz. zaten bitki popülasyonu yoğunlaştığında filrenin tek işleyi sirkülasyon yaratmak ve en fazla tortu'yu tutmak olacak. Filtre içindeki malzemeler de önemli değil, yeterki filtreniz su yüzeyinde akıntı yaratmasın. su çıkışını iyi ayarlarsanız ayrıca bir akıntı motoruna ihtiyacınız olmayabilir.
 
Taban geniş olduğu için oldukça fazla hemianthus harcanabilir, fakat yayılım tamamlandığında küçük yaprakları sayesinde akvaryumunuz olduğunda çok daha derin duracaktır.
 
İlk kurulumla birlikte yosuncul canlılarınızı ekleyebilirsiniz. Discus düşünmüyorsanız; otocinclus, kiraz karidesi, ruby nerite snail ve az sayıda elma salyangozu olabilir. daha büyük yosuncullar tabanı bozabilir, istenirse taban oturduktan sonra eklenebilir.
 
Co2'yi başlangıçta 5 litrelik pet'e yapacağınız fermante sistem ile rahatlıkla idare edebilirsiniz. Dilerseniz sonradan tüplü sisteme geçebilirsiniz fakat insan bir süre sonra fermante sistemi gayet iyi idare edebilir hale geliyor ;)
 
Isıtıcınız bence yeterli gelecektir, Bunun haricinde akvaryumunuzun haftada bir fotoğrafını çekin, siz hergün akvaryumu gördüğünüz için gelişim farkedilmiyor, ancak fotoğraflar karşılaştırıldığında fark anlaşılıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedefneÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 97
sedefneÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2008 12:25
Arzu hanım, inşallah hayalinizdeki akvaryuma kavuşursunuz.Kolay gelsinThumbs%20Up

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arzuÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 380
arzuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2008 12:25
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Siparişimi verdim. Hayırlı olmasını diliyorum.

Elimdeki Eheim 2217 yi kullanmayacağımdan satmaya karar verdim. Bitkili akvaryumu Atman EF2 idare edebilecek sanırım.
 
Bitkilerimi canlibitki.com dan almayı düşünüyorum.
 
  1. Taban : Hemiathus callitrichoides
  2. Arka plan : Micranthemum umbrosum
  3. Anubias barteri
  4. Nitrat için bitki tavsiyesi?
Düzenleme : Siparişlerim geldi. Paketleme ve hız mükemmel. otuz.com a teşekkürler. 50 lt aquaclay kum orjinal paketinde geldi. Bence akvaryumculardan alıpta gereksiz para ödemeyin.  Şimdi ilk iş kumu yıkamak. Yıkanmış olduğunu hiç sanmıyorum, ilk su simsiyah aktı. 50 lt kumu yıkamak çok zorlayacak.
 
 
 
Düzenleme (1 şubat 17.30) : Bugün kumu yıkarken malesef belimi incittim. Hobiyi bırakıyorum. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
 
arzu2008-02-01 17:43:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2008 11:30
    Çok geçmiş olsun Arzu Hanım. Belli ki zaten hobiyle aranıza bir soğukluk girmiş. Aksilikler de peşinizi bırakmamış. Bıraktım diyosunuz ama bir süre ara verin bence. Umarım akvaryumunuzu istediğiniz fiyata satabilirsiniz, Ölçüleri çok iyi. Bitkili tank kurmak isteyenler için ideal.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2414
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2008 13:55
Geçmiş olsun Arzu hanım. O kadar da özenmiştiniz halbuki. Neyse ne diyelim hayırlısı olsun umarım beliniz de ciddi bir problem yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

St.JohnStoNeÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2007
İl: Antalya
Mesaj: 567
St.JohnStoNeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2008 14:02
Geçmiş olsun Arzu Abla.Unhappy
İyi çalışmalar diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ossanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2136,1[/B] [B]2827,3[/B]
Kayıt: 19/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 275
ossanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2008 15:22
Arzu Hanım bilmıyorum daha önce bitkiliakvaryum kurmuşmuydunuz eğer öle değilse bitkili akvaryumun keyfini yaşamadan bu hobiyi bırakmanıza çok üzülürüm ki bu kadar yaklaşmışken....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir