Bitkili Tank Kurulumu - Öneri Bekliyorum


perhapsÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2006
İl: Trabzon
Mesaj: 245
perhapsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2007 07:50
Merhabalar...
Evdeki eski chiclid tankımı onları daha büyük bir tanka kavuşturduktan sonra bitkili tanka çevirmeye karar verdim. 1 m'lik, önden yatayda bombeli ve tahminen 120-130 L civarında su alan bir tank.
Plastik kapaklı, dolayısıyla floresan yerleştirme sorunu var. Aynı zamanda cam kısım kapağın sadece 55 cm'lik bir kesiminde. Bu nedenle balast koymak için yapıldığını sandığım boşlukları keserek çıkartmayı ve oraları da pleksi ile kaplayarak daha homojen bir ışık elde etmeyi umuyorum.
 
Zemin için bahçe toprağı ve dere kumu hazırladım. 8-10 cm civarı toplam yükseklik olacak. Bahçe toprağını 2-3 cm civarı uygulayıp üzerine dere kumu koymayı düşünüyorum.
 
Aydınlatma olarak 25 watt'lık 2 glorux + 25 W mavi floresan düşünüyorum. Aslında fazlasının gerektiğinin farkındayım ama kapakta yer yok. Dolayısıyla 75 W ve iş yerime giren direkt olmayan süzme ışığın yeterli olmasını umuyorum. Bu konuda öneriler varsa son derece makbule geçer. http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=21190 linkindeki glorux'ten iki adet almayı düşünüyorum. Işık şiddetinden kaynaklanan ciddi sorunlarla karşılaşır mıyım?
 
CO2 için http://www.onlinebitki.com/default.asp?git=9&urun=327851 linkindeki ürünü düşünüyorum. Önerir misiniz? Fiyat /performans oranı daha iyi olabilecek bir ürün bulabilir miyim?
 
Ayrıca, toprak kullanacağım için su eklemeden bitkileri dikmem gerektiğini, aksi takdirde suyun bulanacağını okudum. Suyun bir kısmını evdeki chiclid tankımdan kullansam olur mu? Muhtemelen oldukça sert bir sudur. Yeni tanka koyacağım kökler vs suyun yumuşamasına yardımcı olur mu? Ya da sadece taze ve dinlendirilmiş su kullansam olur mu?
 
Bitkilere karar verip ekledikten sonra bir süre salyangoz vs ile su değerlerinin oturmasını beklemeyi düşünüyorum. Daha sonra beslemek istediğim tür Melanotaenia. Bu tür konusunda tecrubesi olan arkadaşlar bitkili tanklar için önerirler mi? Ve bu türün birlikte yaşayabileceği başka türler var mıdır?
 
Son olarak bitki seçimi... Arka plan için Vallisneria spinalis düşünüyorum. Önlere doğru daha alçak ve renklenen türler... Bitki kompozisyonu konusunda "karada" oldukça tecrubeliyim. Ancak bir peyzaj mimarı olarak sudaki başarımı gerçekten ben de merak ediyorum. Yaptığım araştırmalara göre Hemiathus için yeterli ışığı sağlayamayacağımı düşünüyorum. Bu nedenle ön plan için bol kütük ve üzerine yosun düşünüyorum.
 
Başta bitki önerisi olmak üzere her konuda yardımlarınızı bekliyorum.
 
Saygılar...
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2007 11:59
Bahçe toprağı ne denli sağlıklı olur bilmiyorum,nedeni ise pislenmeyen atıksız toprak kalmadı gibi.Bence toprak yerine dere kumu,torf ve humus kullanıp en üstede aguacly koyarsanız daha sağlıklı olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

...HolloW...Çevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 75
...HolloW...Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2007 00:05
CO2 için linkini göndermiş olduğunuz ürün bir reaktör, yani CO2'nin suda çözünmesi için kullanılan bir aparat. Bu ürünün kendisi CO2 üretmiyor. CO2 tüpüne bağladığınız takdirde CO2'nin suya tamamen karışmasını sağlıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2007 00:13
[QUOTE=...HolloW...]CO2 için linkini göndermiş olduğunuz ürün bir reaktör, yani CO2'nin suda çözünmesi için kullanılan bir aparat. Bu ürünün kendisi CO2 üretmiyor. CO2 tüpüne bağladığınız takdirde CO2'nin suya tamamen karışmasını sağlıyor.[/QUOTE]
 
+1 eğer hobiyi biraz daha ucuza getirmek ve sağlıklı bir şekilde bitki bakmak istiyorum diyorsanız,bencede forumda arama butonunu kullanarak co2 sistemleri yazıp arayın derim. Aynı markanın ürünü ben kullandım co2 amaçlı ve 15 gün sonra bitti,co2 tüpü ve difüzörden oluşan bir aparat vardı şuan sadece aparatı işime yarıyor açıkçası çok kullanışlı bana faydası bir tek o co2 difüzörü olduThumbs%20Up
Sağlıklı balıklar,bitkiler.SAYGILAR..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

perhapsÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2006
İl: Trabzon
Mesaj: 245
perhapsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2007 11:35
Öneriler için herkese ayrı ayrı teşekkürler. Bahçe toprağından vazgeçip bitki toprağı sipariş verdim. CO2 sistemi için de önceden çok zahmetli olacağını düşündüğüm DIY ürünlerin etkisi üzerine bir araştırma yapıp çok daha ekonomik olan bu yöntemi kullanmaya karar verdim. Ayrıca tecrubeli bir arkadaştan bir adet grolux ve 25 W'lık birer mavi ve kırmızı floresan önerisi aldım, sanırım aydınlatmayı öyle yapacağım.  http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=21714 linkindeki ürünü DIY CO2 için de kullanabilir miyim?
 
Saygılar...
perhaps2007-05-23 19:03:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

perhapsÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2006
İl: Trabzon
Mesaj: 245
perhapsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2007 23:06
Aldığıma pişman olduğum ve chiclidlerimi kurtardıktan sonra bitkili tanka çevirmeye karar verdiğim, bir senedir kaç L su aldığını hala hesaplayamadığım, 97 cm boy, 47 cm yükseklik, en dar yerinde 25 cm, en geniş yerinde 38 cm ene sahip, yukarda fotosu gözüken tank için 25 W grolux + 18 W Red + 18 W Blue florosan yeterli olur mu?
Tankı ofise kuracağım ve odada gün boyu 200 W florosan yanıyor. Ayrıca gün ışığı da doğrudan olmasa da karşıdaki duvardan yansıyarak bir miktar gelecektir. Bu iki veri ışık eksikliğini -varsa- giderebilir mi?
Kapağın altındaki, dolayısıyla florosanlarla su arasındaki cam performansı etkiler mi?
 
Saygılar...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir