Black Tetra Sürü Lideri


BlotahÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2015
İl: Ankara
Mesaj: 255
BlotahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2015 20:15
Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün önce getirtmiş olduğum F0 black tetralarım akvaryuma adaptasyon surecindeler. Balıklar sanırım stresten o siyah renklerinde değiller resmen yüzgeçleri bir insan görünce şeffaflaşacak gibi rengi azalıyor. Bu durum sadece suru liderinde yok. O adapte oldu ve siyah rengine kavuştu.diğer bütün balıklar o ne yaparsa aynısını yapıyor. Bu balığın kendine guveni geldi tamam ama sanırım balıklar F0 olduğu için insan tanka yaklaşınca kaçacak yer arıyorlar. Bu balıkların standart bir adapte olma sureleri var mıdır ? Balıklar gerçekten çok renksiz. Aynı kardinal neonların geceleri transparan olması gibi renklerini beni görünce aniden kaçırıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MurathanMÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,144185[/C] [C]2,2,144185[/C]
Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2786
MurathanMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2015 00:20
F0 balıklarının genel olarak sorunu budur; Adaptasyon. 5 ay boyunca yerinden çıkmayan cüce türü besledim. Sahiden de sıkıntılı bir durum. Ama sürü lideri olduğu gibi diğerleri de alışacaktır. Ayrıca akvaryumdan kaçmamasını beklemeyin, akvaryuma alışsalar bile yine sürü psikolojisiyle siz onlara yaklaştığınızda kaçacaklardır.

Beğenenler: [T]176056,xREBELSx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2015 00:18
Tetraların genelinde görülen bir durum. Bazen bir hafta bazen bir ayı bulur. Ama yine de her zaman için yabanıl kalacaklardır. Kendinizi sürekli olarak onlara gösterin. Elinizi kolunuzu sallayın. Bırakın biraz korksunlar. Ama siz süreklilik arz edin. Zaman içinde varlığınızın onlara bir zarar teşkil etmeyeceğini içgüdüsel olarak idrak edeceklerdir. Hatta o zaman onlar size ilgi gösterir. Ama uzunca bir süre ilgilenmez. Epey bir süre karşılarına geçip onları izlemezseniz. Yine strese girip yabanıla dönme ihtimalide her zaman var olacaktır. Birde akvaryumunuzda küçük odacıklı yerler varsa ilk etapda buralarda durmak onların bu sancılı sürecinde adeta bir terapi etkisi yapacaktır. Siz farkında olmasanız bile onlar saklandıkları yerden sizi izlediklerinden asla onlar benden kaçıyor bana gözükmüyor diye sizde balıklarınızın suyuna gitmeyin. Biraz el kol hareketiyle heyecanlandırın fazlaya da kaçmayın. Sonra uzunca bir süre onların izleyin. Hergün bu şekilde yaptığınızda sizinle bağ kuracaklardır. Çok inanılmaz birşeydir. Biraz sabır ister o kadar. Ama o zaman gerkçekten Akvaryumun hazzını alacaksınız.

Beğenenler: [T]176056,xREBELSx[/T][T]177997,Kapishik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir