Bu Bitkilerin Hali Nedir ?


ronitoviÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 59
ronitoviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2016 12:56
Ben vakti zamanında aramıştım ama Türkiye 'de yok ADA 'nın tozları... TGM (thegreenmachine) ve aquasabi 'de var sanırım ama gümrükte takılırlar mı acaba diye endişe edip söylemedim... Tanesi 15-18 EUR arası diye hatırlıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2016 17:23
[QUOTE=doctorec]
Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. ADA toprakları araştırmıştım yeni deneyimlemeye başladım. Amonyak çıkışı çok fazla. Gübreleme konusunda da benim tahminlerime göre en iyi verim adanın kendi tozlarıyla devam ettirilebilinirse başka takviye ye gerek kalmadan uzun süre düzgün bir şekilde ilerleyebilir akvaryum. özellikle Tourmaline toprakla çok uyumlu diye düşünüyorum.(Aslında bu her marka gübrede var sanırım her ürün komple değiştirilmeden aynı marka olursa verimde artıyor. Çok beğenmediğim reflowers de dahil buna . Demiri fosfatı ayrı markalar kullandığım zamanlar demirden çok verim alamadığımı düşünüyorum)her su değişiminde adanın beşli toz seti yeterli gelebilir bu tarz kurulumlara(5 tozun dört tanesi gübre değil bakteri ve türevleri ama değim gibi birbiriyle çok uyumlu ve beraber kullanılırsa daha etkili bakterileri gübre alımını üst seviyeye çıkarıyor) ama onun bulunabilirliği ve maliyeti de bu şekilde tecrübeyi ne yazık ki zora sokuyor.[/QUOTE]

Su demir olayiyla ilgili cok tartisma okuyorum su siralar. Demir gubrelerinin verimsizligiyle ilgili cok kisi ayni konularda konusuyor. Hatta zeminde mikro besin olmasinin bu yuzden makro besin olmasindan daha onemli oldugunu soyluyorlar. Ne kadar dogru bilmiyorum fakat, dozladigimiz mikro besinlerin selatinin suda kisa surede bozuldugunu soyluyorlar. Birde dikkat ettiyseniz makro gunleri mikro gubreleme yapilmasini onermezler. Bununda sebebi olarak demirin ve fosfatin bi reaksyona ugradigi soyleniyor ve gene sonuc selatin bozulmasi. Dogrulunu bilmiyorum ama cokca denk gelince benimde kafami kurcaladi. Bu okuduklarim beni baya bi killandirdi desem yeridir.

Beğenenler: [T]181007,ronitovi[/T][T]179624,doctorec[/T]
Teşekkür Edenler: [T]181007,ronitovi[/T]
+1: [T]181007,ronitovi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doctorecÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 1457
doctorecÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2016 20:30
[QUOTE=mrah]

Su demir olayiyla ilgili cok tartisma okuyorum su siralar. Demir gubrelerinin verimsizligiyle ilgili cok kisi ayni konularda konusuyor. Hatta zeminde mikro besin olmasinin bu yuzden makro besin olmasindan daha onemli oldugunu soyluyorlar. Ne kadar dogru bilmiyorum fakat, dozladigimiz mikro besinlerin selatinin suda kisa surede bozuldugunu soyluyorlar. Birde dikkat ettiyseniz makro gunleri mikro gubreleme yapilmasini onermezler. Bununda sebebi olarak demirin ve fosfatin bi reaksyona ugradigi soyleniyor ve gene sonuc selatin bozulmasi. Dogrulunu bilmiyorum ama cokca denk gelince benimde kafami kurcaladi. Bu okuduklarim beni baya bi killandirdi desem yeridir.[/QUOTE]
Geçen seneki tankta herşey yolunda giderken bu demir olayı yüzünden tankın dengesini tersine çevirmiştim. fosfat, demir reaksiyonu denildiği için bir gün macro bir güm micro ya devam etti burada sorun yoktu ama kırmızı bitkilerde sorunu aşamamıştım. Sadece bu tourmaline elime az miktar geçmişti bir kaç gün kullandım fark inanılmazdı ister fosfatla ver ister tek başına ver bitkilerdeki renk ve form çok başkaydı.
Bulunabilirlik açısından bu sene reflowers le devam edicem heralde hepsi aynı marka olursa birbirini tamamlıyor sorun çıkmıyor denildiği için birde böyle deniycem dıy macro karıştırmadan devam edip birde bunu tecrübe edicem. [EDIT]doctorec,2016-10-31 20:34:02[/EDIT]

Beğenenler: [T]187047,mrah[/T][T]181007,ronitovi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]181007,ronitovi[/T]
+1: [T]187047,mrah[/T][T]181007,ronitovi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ronitoviÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 59
ronitoviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2016 02:41
Bu konu bence amacını -iyi anlamda- aşmaya başladı. Yosun sorunsalı ile ilgili bir başlık açılsa, ki belki de yüzlerce açılmıştır, bu kadar bilgi kirliliğinden uzak ve teknik bilgiler bulamazdık. Bilgi ve fikirlerini paylaşan üstadlara gerçekten teşekkür ederim. Mikro ve makro gübrelerin aynı gün verilmemesi gerektiğini bilmiyordum mesela, her iki sıvı gübre türünden de birer pompa dozluyordum, bundan sonra mutlaka dikkat edeceğim.

Ayrıca, her ne kadar akvaryum bitkileri üzerine olmasa da, bitki yetiştirme üzerine çok değerli bilgiler veren bir site buldum, paylaşmak isterim. Neticede bazı farklılıklar olsa da bitki bitkidir diye düşünüyorum:

[URL]http://www.getakimya.com/BitkiMikroBesinler.aspx[/URL]

Hatta üst menüde "NOKSANLIK" menüsünün alt menülerinde de epey faydalı bilgiler var sanırım.

Teşekkür Edenler: [T]179624,doctorec[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir