Bu bitkiye dikkat


Öğretmen AliÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1210
Öğretmen AliÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 18:56
Sayın yöneticiler ve sayın forum üyeleri.Ne kadar tartışma ortamlarından kaçsamda malesef bu konuda yazı yazmak durumunda kaldım.Konuyu açarken forum yöneticilerimiz den Sayın Erdal Hocanın izninide aldım.Konu her ne kadar dünyada bir çok ülkede yasaklanmış bir bitkinin satışı gibi görünsede asıl konu Sayın Abdullah Üzümcü nün yetersiz ve delilsiz çalışmalarıdır.Sayın Üzümcü
2-3 akvaryumunda denediği doğadan toplanan bitkileri  formunu korumakta veya yaşatmakta başarılı olamadığı zaman yaşamaz,akvaryumda çürür,bir süre yaşar fakat sonrasında çürür gibi kendince katogoriler oluşturarak sınıflandırmak hatasını yapmıştır.Fakat kendi sattığı Najas minor bitkisinin zararlarından bahsetmemektedir.
http://www.akvaryum.com/forum/yeni_fiyatlarla_najas_minor_+_6_cesit_daha_k348169.asp  ilanının altında gördüğünüz dikkat doğadan toplanan bitkiler yazısıda malesef bu yetersiz çalışmalarının sonucudur.Hatta Sayın Üzümcü benim ismimide kullanarak .....Yanında üç yıldız olan bitkiler Ağustos-Eylül 2009 gibi Öğretmen Ali isimli üye tarafından –büyük ihtimalle doğadan toplanıp- DANTELA ve NO NAME isimleri ile satılmıştır. Keza kendisi bu bitkileri kışın satamamaktadır.Demiştir.Sayın Üzümcünün  birini suçlarken,günahını alırken elinizde kesin deliller olması gerekmektedir yoksa öyle büyük ihtimalle diyerek insanları  karalamak çok büyük saygısızlıktır.. Malesef forum üyeleri tarafından defalarca ağır sözlere maruz kalan,yönetim tarafından uyarılan ve açtığı konular kapatılan Sayın Üzümcü hala burada kar amaçlı yaptığı satışı önemsiz bir şey gibi göstermekte başka bir forumlarda  tehlikelerinden bahsederken burada geçiştirmeye çalışmaktadır.Benimde adımı kullanarak konuyu farklı boyutlara taşımak için uğraşmaktadır.Evet Şimdi kimsenin değerli zamanını almadan sayfalar dolusu yazı yazıp hiç bir şey anlatmama yerine net olarak fotoğraflarla konuşalım.
Sayın Üzümcü der ki 1 ocaktan sonra satılan bitkiler doğadan toplanmış bile olsa akvaryuma adepte edilmiş bitkilerdir,satılabilir.Çünkü bu bitkiler bu tarihten sonra doğal ortamında yaşamazlar.Aynen katılıyorum.
Ve yine derki Yanında üç yıldız olan bitkiler Ağustos-Eylül 2009 gibi Öğretmen Ali isimli üye tarafından –büyük ihtimalle doğadan toplanıp- DANTELA ve NO NAME isimleri ile satılmıştır. Keza kendisi bu bitkileri kışın satamamaktadır.Satmadığımı nereden biliyorsunuz sayın Üzümcü.Fotoğraflardada göreceğiniz gibi elimde(bu günün Hürriyet gazetesiyle birlikte çekilmiş fotolardır) bu bitkilerden hala vardır.24 çeşit bitkiyi 7 akvaryuma sığdırdığım için bir çok türden vazgeçmek yada sayısını sınırlamak zorunda kaldım.Evimi ziyaret eden arkadaşlarım bu bitkilerden halen almaktadır.Ayrıca bu kesin bir kriter değildir bazı türleri üretip bazılarından vazgeçmek benim bileceğim iştir.Yürüttüğünüz mantık kesinlikle yetersizdir ve dayanaksızdır..
Şimdi bu bitkileri fotoğraflarla birlikte ele alalım.
1.No name(Potamogeton perfoliatus)  Sayın üzümcü bu bitkinin acı su bitkisi olduğunu ve akvaryumlarda kesinlikle yaşamayacağını söyledi...neden çünkü Sayın Üzümcü akvaryumunda denedi ve çürüdü sonrasında bu bitki akvaryumda yaşamaz dedi.
http://www.akvaryum.com/forum/daha_once_akliniza_hic_gelmis_miydi_k340435.asp sonrasındada bu kesinlikle yaşamaz dediği bitkinin fotolarını görünce nasılsa bir şekilde ikna oldu ve bu bitkinin yaşayacağını kabul etti.Ve dediki Çürüttüğü tek şey benim daha önce ileri sürdüğüm "Potamogeton perfoliatus bitkisinin akvaryuma adapte edilemez..." savıdır... Bükemediğimiz bileği öperiz... Ben çok defa farklı şartlarda denemiş olmama rağmen becerememiştim... Demek ki biraz da acemi şansı lazımmış... :)böylece sayın Üzümcü kesinlikle yaşamaz ibaresinden ben becerememişim,bükemediğimiz bileği öperiz aşamasına geçmiştir.Bu bitkiyi artık üretmiyorum bir zamanlar yaşamaz denilen bu bitkinin boyu akvaryum koşullarında 1,5 m yi geçmektedir su üstünü kapattığı için alta ışık inmiyor.
Foto için Selma hanıma teşekkür ederim
2.Dantela(Myriophyllum spicatum)yine bu bitki için sayın üzümcü derki bu bitki akvaryum koşullarına çok hızlı uyum gösterir,çok hızlı coşar fakat sonrasında ani olarak çürüyebilir.Bu konudada yanılmıştır bu bitkiden 100 lerce kök aldım ve tek bir fire vermedi.Fakat mesela aromatika,glossa hatta moss türlerini bile yaşatamadım.Dantela fotolardada göründüğü gibi elimde mevcuttur istersem 1 ay içinde 10 larca kök üretebilirim.Fakat çok sevdiğim bu bitkiyi yer sorunu yüzünden çok fazla sayıda üretemiyorum

3.Çam,Tilki kuyruğu,Demersum...Sayın Üzümcü yine derki bu bitkiler doğada yoğun haldedir fakat akvaryuma girdiğinde formunu ve rengini kaybeder.Bunu nasıl bilmiştir 2 akvaryumda deneyler yapmıştır sonuç başarısızlık olmuştur.Bu bitki sert budama,sık su değişikliği ve doğru ışık,doğru gübre  ister yada onlarca tür tilki kuyruğundan bazıları daha yoğun formdadır bu mevsimde bu yoğunlukta bitkinin fotoları aşağıdadır.
http://www.akvaryum.com/forum/daha_once_akliniza_hic_gelmis_miydi_k340435.asp yine aynı linkte Akıncı nickli arkadaşımız bu bitkilerin fotolarını gösteriyor ve Sayın Üzümcü birden sinirleniyor tutarsız ,birbiri ardına tezler üretiyor sonunda  Sayın Akıncı yı yalancılıkla suçluyor üslubunu sertleştiriyor ve bir konuyu daha kapattırmayı başarıyor.
 
 
Ayrıca diğer akvaryumumda uygun koşulları sağlamadığım için soldaki tilki kuyruğu bu hale gelmiştir.
İşte Sayın Üzümcüye göre yoğun formdaki bitki doğadan toplanmıştır akvaryuma girince formu bozulur.Bu fotoda da gördüğünüz gibi formu korumak çok da zor değil.
 
Sayın Üzümcü sürekli olarak bu cümleyi kullanmaktadır.Tek tutar dalı budur.Oda kırılmıştır.
BİR BİTKİNİN DOĞADAN TOPLANIP DA DOĞRUDAN SATILMADIĞININ KESİN VE MUTLAK KANITI KIŞIN DA SATILABİLMESİDİR...

Ana ilke budur... Hadi bulsun arkadaşınız eğer o bitkiler doğadan toplanmadı ise de satışa koysun görelim... Tabii almak isteyenlere kalmadı diyecektir ama olsun...  Demişler...
Buyrun sayın üzümcü bu bikiler satıştadır günlük gazeteyle fotoğraflarıda ektedir.
 
 
Sayın üyeler bu yazımı bitirmek istiyorum gördüğünüz gibi fotoğraflarla bu konu sabitlenmiştir.Fakat asıl konu dünyanın bir çok ülkesinde dokunulması bile yasaklanmış Najas minor bitkinin satışı ve bu satıştan kar sağlamaya çalışılmasıdır.Zararlı bitkiler gibi konulara ayıracak bütçesi olmayan,personeli olmayan bir ülke olabiliriz.Fakat madem bu çalışmaları yapanlar var ve bu çalışmalar sonucu ellerinde kesin veriler var bunları doğru kabul etmek durumundayız yada Sayın Üzümcünün hiç bir bilimsel veriye dayanmayan abartmaya gerek yok,ben 2-3 akvaryumda denedim bir şey olmaz gibi sözlerinemi inanalım,.Bence çok büyük bir ekolojik felaket yaşanması çokta uzak görünmüyor
Not:Arkadaşlar yazacağınız mesajlar lütfen sert uslupta olmasın.Sayın Üzümcü bu konuyuda kapattırarak yaptığı korkunç hatayı örtbas etmek isteyebilir.Dediğim gibi konu tamamen dünyada bir çok ülkede  yasaklanmış bir bitkinin bilerek ve isteyerek satışıdır.Umuyorumki sayın Üzümcüde hatasını kabul edecek ve bu eyleminden vazgeçecektir.
Öğretmen Ali2010-02-08 19:32:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 19:42
Ali Bey, küçücük bir yanlışı düzeltme ihtiyacı duydum. Konu açmak için benden ya da başka bir yönetici arkadaşımdan izin almanıza gerek yok.
 
Bu konuda adınız geçtiğini ve bundan rahatsız olduğunuzu hem bana gönderdiğiniz ÖM ile hem de mod paneline yazdığınız mesajla yönetime bildirdiniz.
 
Ben de "  Ali Bey, bu tartışmada adınızın geçtiğini ben de gördüm. Bana göre yapmanız gereken kurallar dahilinde cevap vermektir. "
 
 şeklinde size açıklamada bulundum.
 
Saygılar,
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Öğretmen AliÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1210
Öğretmen AliÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 20:26
Haklısınız hocam ....bu tarz konular genelde tartışma boyutuna gelmektedir ve çoğunlukla mesajlar silinmektedir.Rahatsızlığım  benimle hiç bir bağlantısı olmayan bir konuda adımın geçmesi ve hiç bir kesin kanıt olmadan adımı kullanarak  ihtimaller üzerine yazı yazılmasıdır.Bu mesaja cevap verdikten sonra çıkacak tartışmaları düşünerek yazımın kalıcı olmayacağı endişesindeydim.Konuda mesajınız olduğu için sizinde yazmadan önce fikrinizi almak istedim.
                                                                                           Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhn_80Çevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2009
Mesaj: 13
orhn_80Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 21:02
Tarafsız olarak olaya bakmaya çalışıyorum.Najas minor bitkisi bir çok ülkede yasaklanmış.Abdullah bey kesin bir açıklamam yapamamış.Zararını çok iyi bildiği bu bitkinin sulara karışırsa bir sorun olmayacağını düşünüyor tabiki kesin bir fikri de yok,biri bunu göle yada kanala atarsa ne olacağı konusunaysa  hiç değinmiyor.Abdullah beyin açıklamaları şahsen beni inandırmadı.Mesela bu bitkiyi alacak olsaydım ve bitkinin altında uyarı yazısı olsaydı ben şahsım adına söylüyorum bu bitkiyi kesinlikle almaktan vaz geçerdim.Bu uyarının yapılmaması gerçekten hiç etik değil.
Yönetici arkadaşlarıma soruyorum fikirleri nedir.Bu bitkinin satışına devam edilmesi sizce uygunmudur.Sonuçta bu karar sizin omuzlarınızdadır.Öyle yada böyle bir açıklama gerekmektedir.Tabiki  yönetim tarafsızda kalabilir.Fakat bir şekilde burada bizleri bilgilendiren birilerinin ihtiyacı aşikardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 21:31
[QUOTE=orhn_80]Tarafsız olarak olaya bakmaya çalışıyorum.Najas minor bitkisi bir çok ülkede yasaklanmış.Abdullah bey kesin bir açıklamam yapamamış.Zararını çok iyi bildiği bu bitkinin sulara karışırsa bir sorun olmayacağını düşünüyor tabiki kesin bir fikri de yok,biri bunu göle yada kanala atarsa ne olacağı konusunaysa  hiç değinmiyor.Abdullah beyin açıklamaları şahsen beni inandırmadı.Mesela bu bitkiyi alacak olsaydım ve bitkinin altında uyarı yazısı olsaydı ben şahsım adına söylüyorum bu bitkiyi kesinlikle almaktan vaz geçerdim.Bu uyarının yapılmaması gerçekten hiç etik değil.
Yönetici arkadaşlarıma soruyorum fikirleri nedir.Bu bitkinin satışına devam edilmesi sizce uygunmudur.Sonuçta bu karar sizin omuzlarınızdadır.Öyle yada böyle bir açıklama gerekmektedir.Tabiki  yönetim tarafsızda kalabilir.Fakat bir şekilde burada bizleri bilgilendiren birilerinin ihtiyacı aşikardır.
[/QUOTE]
 
Burada kimi ne için uyaracağını gayet iyi bilen yönetim mensupları görev yapmaktadır. Siz rahat olun sırası geldiğinde kimi nasıl uyaracağımızı biz gayet iyi biliriz.
 
Bu arada siz tarafsız yazdım demişsiniz ama bana hiçte öyle gelmedi...!!!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhn_80Çevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2009
Mesaj: 13
orhn_80Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2010 21:58
[QUOTE=reis][QUOTE=orhn_80]Tarafsız olarak olaya bakmaya çalışıyorum.Najas minor bitkisi bir çok ülkede yasaklanmış.Abdullah bey kesin bir açıklamam yapamamış.Zararını çok iyi bildiği bu bitkinin sulara karışırsa bir sorun olmayacağını düşünüyor tabiki kesin bir fikri de yok,biri bunu göle yada kanala atarsa ne olacağı konusunaysa  hiç değinmiyor.Abdullah beyin açıklamaları şahsen beni inandırmadı.Mesela bu bitkiyi alacak olsaydım ve bitkinin altında uyarı yazısı olsaydı ben şahsım adına söylüyorum bu bitkiyi kesinlikle almaktan vaz geçerdim.Bu uyarının yapılmaması gerçekten hiç etik değil.
Yönetici arkadaşlarıma soruyorum fikirleri nedir.Bu bitkinin satışına devam edilmesi sizce uygunmudur.Sonuçta bu karar sizin omuzlarınızdadır.Öyle yada böyle bir açıklama gerekmektedir.Tabiki  yönetim tarafsızda kalabilir.Fakat bir şekilde burada bizleri bilgilendiren birilerinin ihtiyacı aşikardır.
[/QUOTE]
 
Burada kimi ne için uyaracağını gayet iyi bilen yönetim mensupları görev yapmaktadır. Siz rahat olun sırası geldiğinde kimi nasıl uyaracağımızı biz gayet iyi biliriz.
 
Bu arada siz tarafsız yazdım demişsiniz ama bana hiçte öyle gelmedi...!!!
[/QUOTE]
Sizin ve yöneticilerin gayet zorlu bir görev yaptığınızı biliyorum.Fakat yanlış bir anlaşılma var.Burada uyarıyı satıştaki bitkinin altında Abdullah beyin yapması gerektiğini söyledim.Ve dediğim gibi bu yazıyı görseydim bu bitkiyi almaktan vazgeçerdim dedim.Yanlış anlaşılma için özür dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeverlanderÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 61
NeverlanderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 01:31
Öğretmen Ali Bey'in açıklamaları için çok teşekkürler...

Ali Bey, Najas minor'ün Amerika'nın hangi eyaletlerinde ve hangi dünya ülkelerinde yasak olduğunun birlistesini verebilirseniz ok sevinirim. Ben bulamıyorum da tam olarak.

Myriophyllum spicatum'un bugünün gazetesi ile birlikte çekilmiş resmi çok teşekkürler. Keşke böyle bir şeyi daha önce yapsaydınız biz de Dantela ile ilgili iddaamızı geri alırdık ama maalesef bu bitkiyi satış ilanınızda görmüyoruz. Bu bitki akvaryumda yaşamaz bir bitki değil. Yaşar. Sizin akvaryumlarınızda ise yok. Evet yok. Çünkü verdiğiniz ilandaki akvaryum resimlerinizde yok. Yaşatan birisinin akvaryumundan alıp oraya koymadığınızı bilemiyorum. Ama hani sonradan ekelnmiş olduğu hissi uyanıyor bende çünkü böyle bir bitkiyi akvaryumun en ön planına koymuşsunuz. Demersum'lara gelince oraya sonradan eklendikleri o kadar belli ki... Çünkü Demersum'lar uzun süredir oldukları bir akvaryumda dik durur ancak çok uzayıp su yüzeyine ulaştıklarında yatarlar. Ayrıca tek bir yeni sürgün olduğuna dair bir görüntüde yok. Üzgünüm ama maalesef çektiğiniz resimler inandırıcı değil.
Bu arada bugünün tarihi ile çekilmiş Potamogeton perfoliatus yani No Name resmini de maalesef göremiyorum. Tamam selma Hanım da tek dal vardı akvaryumununcamı çatladı ve bitkiyi kaybetti. Sizdekilere ne oldu?

Ali Bey, ben sizin ne yaptığınızı iyi biliyorum. Siz de ne yaptığınızı iyi biliyorsunuz. Ama hani arkadaşlar da bilsin. Birkaç saat içinde bir bitkinin dal fiyatı 1 TL'den önce 75 Kuruş'a sonra da hemen 50 Kuruş'a iniyorsa -ki siz bunu böyle yaptınız, Allah şahit- bu bitki ile ilgili sizin çok iyi bildiğiniz ama başkalarının bilmediği bir sıkıntı vardır. Siz benim ne demek istediğimi gayet iyi biliyorsunuz. Kıyamet kopana ve koptuktan sonra da ne yaptığınızı gayet iyi bileceksiniz.

Bu arada düne kadar sattığınız çizgili salyangozların nasıl beslendiğini satış ilanınızın altında görememiştim. Bunları da heralde gölden almamıştınız. Keşke bana sorsa idiniz bu çizgili salyangozlar nasıl beslenir diye, size yardımcı olurdum. Ama siz bunları akvaryumda yetiştirmişsinizdir, öyle değil mi, midyeleri de dereden toplamadığınız gibi?

Najas minor'e gelince. Valla alanın olup olmaması hiç önemli değil. Sizin tüm arkadaşlarınızla birlikte ve tahminimce arkadaşlarınız bizzat siz organize ederek bana ve bu bitkiye saldırmanızda önemli değil. Hakikat halk oyu ile tecelli etmez. O zaten vardır. 

En yukarıda DANTELA'yı ben kışın satamadığınızı söylüyorum ama siz satabileceğinizi söylüyorsunuz değil mi? Buyurun ilanınıza ekleyin ve beni yalancı çıkarın. No Name2i de unutmazsanız çok sevinirim. Ama siz üretmeyi kesmişsiniz ve artık tankalrınızda tutmuyormuşsunuz. Çünkü boyu çok uzunmuş ve ışığı kesiyormuş. Yani bir zamanlar sattığınız bitkinin özelliklerini sonradan mı keşfettiniz? Bunun tek anlamı var, o da zaten siz bu bitkiyi göllerden koparıp koparıp getirmiştiniz ve ne boyuta ulaşabileceği hakkında bir fikriniz yoktu. Bu sizin itirafınızdır. 

İlgilenen herkese teşekkürler. 
Neverlander2010-02-09 01:37:38

Beğenenler: [T]179679,Snyta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigityagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 229
yigityagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 02:26

Benim burada anlamadığım birşey var . Madem Najas minor bitkisi bu kadar çabuk yayılan zararlı bir bitki . Abdullah bey bunu gölden topladıysa , göllerimiz sürekli tehdit altında çünki bu bitkinin zararlarını bilmeyen birisi Abdullah beyin topladığı yerden başka bir dalı  kopartıp yolun kenarındaki başka bir akarsuya atabilir yada başka bir şekilde diğer sulara ulaşıp zarar verebilir. Yani demek istediğim , tehlikenin boyutu bu kadar büyük olmuş olsa eminimki bu olay halka duyurulur ve önlemler alınırdı . Gölden toplamadıysa yurt dışından getirttiyse , ilk sayfada okuduğum kadarıyla elle mücadele yasaklanmış , böyle bir yasak varken nasıl oluyorda getirtebiliyor . Tamamen tarafsız bir şekilde fikrimi dile getirdim .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeverlanderÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 61
NeverlanderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 03:44
Yiğit Bey,

Sadece elle toplama mı yasak? Bu bitinin olduğu gölde olta ile balık avlanıyor. Olta iğneleri hiç mi bu parçalarından yeni bitkiler oluşan bitkiye takılmıyor ve de parçalanmasına yol açmıyor. Balıkların bu bitkiyi didikleyip parçalara ayırma olasılığı hiç mi yok?

Siz çok doğru bir noktaya parmak basmışsınız. Bugüne kadar göllerde olan bu bitki nasıl olup da belli başlı göller hariç diğer göllerde bulunmuyor, yayılması bu kadar kolayken. 

En nihayeti bu başlık zaten samimi niyetle açılmış bir başlık değildir.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CaN_BaKıRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 1749
CaN_BaKıRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 03:49
[QUOTE=Neverlander]En nihayeti bu başlık zaten samimi niyetle açılmış bir başlık değildir.  [/QUOTE]

Gereksiz bir başlık haline geldi zaten..

Alacak adam araştırsın alacağı bitkiyi.. İsmini google'da aratsın nedir ne değildir zaten çıkar ortaya...

İsteyen yerel bitkiyi ilan verir, isteyen ithal bitkiyi.. İsteyen alır, istemeyen almaz...  Alacak olan kişide azıcık araştırmacı olsun... Kimse kimseye zorla birşey satmıyor ki...

Bence başlık artık kilitlensin ki daha fazla kimse kimsenin kalbini kırmasın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeverlanderÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 61
NeverlanderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 04:20
Can Bey,

Başlığın samimi olmaması bir tarafa bence açılmış olması çok güzel. Birilerinin araştırma yapmayı unutan ya da erinen arkadaşlarının da haklarını koruması gerekir. Bu başlık aynı zamanda bu niyeti de -her ne kadar çok geri planda da olsa- içermektedir. 

Bu gibi başlıklar olmalıdır. Bunda bir sakınca yoktur. Bu başlıklar demokrasinin göstergesidir. 

Ama tabii haklı olduğunuz bir kısımda var ki o da milletimizin genel tavrının "armut piş ağzıma düş" taktiğini benimsemiş olmasıdır. Araştırmadan, şüphe duymadan iş yapılmamalıdır. Yoksa adama Bursa yöresinin suları en çok kirleten, suyun özelliklerini kendi isteğine göre çeviren ve diğer bütün bitkilerin ölmesine neden olan Bursa'lı Sarı nilüfer (Nuphar lutea)'leri de sessiz sedasız satıverirler.

[quote]The Nuphar alkaloid we isolated from N. lutea, 6,6′-dihydroxythiobinupharidine,
has by far the greatest plant growth inhibitory properties reported for compounds
isolated from members of the Nymphaeceae.[/quote]

Makalenin tamamı için bkz. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 05:17
Ali Bey sizi çok iyi anlıyorum. Neverlander'ın ilk bombası değil bu.  Kendisi bir bitkiyi yaşatamıyorsa o bitkiyi başkası yaşatırsa olmaz , vardır bir hile hurda deyip saldırır , kendisi albino koi kılıçları akvaryuma adapte edemiyorsa bu balıktan kaynaklıdır , beceriksizlik değildir. Sizin hakkınızda takma isimler bile takmışlar dereci vs. Yani burada bu vatandaşın böyle ılımlı yazdığına bakmasın yöneticilerimiz az yüz bulsun hemen normal moduna geçer uslubunu bozar.

Kendisi güya bilim adamıdır güya tabi. Ama mesele biim adamı olmakta değildir mesele insan olabilme erdemliliği gösterebilmektir kardeşş.

Daha evvelde burada kendisinin hazırlayıp başkasınca foruma aktarılan doğuma 3 gün kalan canlı doğuranları beyaz kapta düşük yaptırmak gibi abuk ve işkence gibi uygulamaları yayınlanmıştır.

Yine yöneticilere link vermiştim bu şahsın popüler olduğu kendi yapısında arkadaşlarının olduğu forumda zikrettiği gibi akvaryum.com üyeleri için izan eksikliği olan forum üyeleri diye bahsetmesi , daha evvel 3 gün banlandım banım kalksın gidip yazıp kendimi tamamen banlatacağım gibi ifadeleri mevcuttur.

Kısaca demem odur ki  bu forumda kimsenin arkasını sıvazlayıp poh poh çeken yöneticiler yoktur.  Hata yapan kimse gözünün yaşına bakmazlar. Bu tip varsayımlara dayanarak insanları karalamaya da müsade etmezler.

Büyük forum öyle üyeyi online listede  6 saat online göstermekle olunmuyor. İşte böyle iradeli , dirayetli olmakla gerçek yönetim tarzı göstermekle olunuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Öğretmen AliÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1210
Öğretmen AliÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 08:46

Sayın Üzümcü yazınızda diyorsunuzki Çünkü verdiğiniz ilandaki akvaryum resimlerinizde yok. Yaşatan birisinin akvaryumundan alıp oraya koymadığınızı bilemiyorum. Ama hani sonradan ekelnmiş olduğu hissi uyanıyor bende çünkü böyle bir bitkiyi akvaryumun en ön planına koymuşsunuz.Size çok daha önce dediğim gibi ilanımdaki akvaryum fotoları 6 aydan önce çekilmiş fotolardır.Bu dekor onlarca kez bozuldu yeni bitkiler konuldu,bazılarının üretiminden vazgeçildi.Ve tabi hisleriniz size sonradan ekilmiş hissi uyandırması beni hiç ilgilendirmez ön plana ektiğim için bu hissi uyandırmasının mantığıda yok istediğim yere ekerim ...insaf.Fotoğraf dediniz koyduk.Ve diyorum ki az sayıda üretiyorum.Şimdi üretimine başlayayım 1 ay içinde 10 larca kök üretirim.Ee ne olacak sizi ikna etmek gibi bir durum içinde değilim.

Tilki kuyruğu sonradan eklenmiş ...öylemi sayın Üzümcü hani kışın bu bitki yoktu bu bitkiyi nereden buldumda ektim.

Noname ayrı bir konu yaşamaz dediğiniz bitkinin yaşaması size yeterince zor geldiğini biliyorum.
Son olarak çizgili salyangoz ve midye.Daha önce ilanımdada yazdığım gibi bu iki canlıyı bu işten para kazanan bir amcadan alıyorum.Ve gelirini tamamen ona veriyorum.Bunu alan herkeste sizde biliyorsunuz.Bu salyangozlardan elimde halen mevcut sizin iddianız bunların akvaryumda yaşamayacağıydı.Zaten midyelerin tamamı doğadan toplanıyor akvaryum koşullarında üretimi yapılmıyor tüm forumlardaki satışta olan midye bunlardır.Formumuzdaki yöneticilerimizin  bana izin verdiği sürecede bu canlıları satacağım.
Arkadaşlarımı organize işine gelince herkes bir bireydir kendi isteği doğrultusunda karar verir ama bir organizasyon yapsam 10 larca mesaj gelirdi telefon eden arkadaşlarım oldu konuya dahil olmamalarını istedim ..malum konu kapattırmada üstünüze yok.
Sonuç olarak burada yaptığım açıklamaları tekrarlamak durumunda kaldım.Her zamanki gibi tartışmayı kısır döngüye soktunuz bundan sonra size cevap vermeyeceğim.
Diyorsunuzki Najas minor bitkisinin olduğu gölde olta bile atmak yasak ...bunu bilen biri nasıl olurda bu bitkiyi üretir ve umarsızca satar ve tabi kimseyi uyarmaz.Yaptığınız hatayı çok iyi biliyorsunuz.Malesef değerli bilgilerinizi hep ben biliyorum iddiasıyla sunuyor yeniliklere,farklı fikirlere gözlerinizi kapatıyorsunuz.Sizin başaramadığınız bir şeyi başkasının başarması ise size yenilgi gibi geliyor.Allah yardımcınız olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReaLiSTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1961
ReaLiSTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2010 08:53
Bu konuyu kilitlememiz lazım, yeterince bilgi paylaşımı yapıldı. Ortamı germeyelim daha fazla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir