ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
orhn_80
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Eylül 2009 11:46
Son Ziyaret:
21 Temmuz 2010 16:23
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhan Atasoy
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Orhan ATAsoy

SON 10 MESAJI

Bu bitkiye dikkat
[QUOTE=reis][QUOTE=orhn_80]Tarafsız olarak olaya bakmaya çalışıyorum.Najas minor bitkisi bir çok ülkede yasaklanmış.Abdullah bey kesin bir açıklamam yapamamış.Zararını çok iyi bildiği bu bitkinin sulara karışırsa bir sorun olmayacağını düşünüyor tabiki kesin bir fikri de yok,biri bunu göle yada kanala atarsa ne olacağı konusunaysa  hiç değinmiyor.Abdullah beyin açıklamaları şahsen beni inandırmadı.Mesela bu bitkiyi alacak olsaydım ve bitkinin altında uyarı yazısı olsaydı ben şahsım adına söylüyorum bu bitkiyi kesinlikle almaktan vaz geçerdim.Bu uyarının yapılmaması gerçekten hiç etik değil.
Yönetici arkadaşlarıma soruyorum fikirleri nedir.Bu bitkinin satışına devam edilmesi sizce uygunmudur.Sonuçta bu karar sizin omuzlarınızdadır.Öyle yada böyle bir açıklama gerekmektedir.Tabiki  yönetim tarafsızda kalabilir.Fakat bir şekilde burada bizleri bilgilendiren birilerinin ihtiyacı aşikardır.
[/QUOTE]
 
Burada kimi ne için uyaracağını gayet iyi bilen yönetim mensupları görev yapmaktadır. Siz rahat olun sırası geldiğinde kimi nasıl uyaracağımızı biz gayet iyi biliriz.
 
Bu arada siz tarafsız yazdım demişsiniz ama bana hiçte öyle gelmedi...!!!
[/QUOTE]
Sizin ve yöneticilerin gayet zorlu bir görev yaptığınızı biliyorum.Fakat yanlış bir anlaşılma var.Burada uyarıyı satıştaki bitkinin altında Abdullah beyin yapması gerektiğini söyledim.Ve dediğim gibi bu yazıyı görseydim bu bitkiyi almaktan vazgeçerdim dedim.Yanlış anlaşılma için özür dilerim.
balıklar motorun önünde oynuyorlar
Balıklarınızın keyfi yerinde .Keyiflerini bozmayınTebessüm
Astronotlarım Yem Yemiyor
Tankımda ne zaman sorun olsa bir miktar su çekerim,filtreyi yıkarım.Astronot balıkları çok iştahlı canlılardır.Yeme ilgisiz kaldıklarını görmedim.Canlı yem verirseniz iştahla yiyeceklerdir.Yinede resim koysanız dahada yi olurdu.
Bu bitkiye dikkat
Tarafsız olarak olaya bakmaya çalışıyorum.Najas minor bitkisi bir çok ülkede yasaklanmış.Abdullah bey kesin bir açıklamam yapamamış.Zararını çok iyi bildiği bu bitkinin sulara karışırsa bir sorun olmayacağını düşünüyor tabiki kesin bir fikri de yok,biri bunu göle yada kanala atarsa ne olacağı konusunaysa  hiç değinmiyor.Abdullah beyin açıklamaları şahsen beni inandırmadı.Mesela bu bitkiyi alacak olsaydım ve bitkinin altında uyarı yazısı olsaydı ben şahsım adına söylüyorum bu bitkiyi kesinlikle almaktan vaz geçerdim.Bu uyarının yapılmaması gerçekten hiç etik değil.
Yönetici arkadaşlarıma soruyorum fikirleri nedir.Bu bitkinin satışına devam edilmesi sizce uygunmudur.Sonuçta bu karar sizin omuzlarınızdadır.Öyle yada böyle bir açıklama gerekmektedir.Tabiki  yönetim tarafsızda kalabilir.Fakat bir şekilde burada bizleri bilgilendiren birilerinin ihtiyacı aşikardır.
akvaryumumuzun favori balıkları
Rasbora tek geçerim...Çok hareketli oldukları için iyi bir karelerini yakalayamadımTebessüm.Aslında neon diyecektim fakat onlara kızgınımHihhhh.Aldıktan birkaç hafta içinde hepsi ölüyor.
Bu bitkiye dikkat

Sayın Akıncı bu bilgileri bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim...Bu hobiye gönül veren tüm doğasever arkadaşlarımızın bu konuda gerekli hassasiyeti ve tepkiyi göstereceğini düşünüyorum...Najas minor bitkisiyle ilgili bende biraz araştırma yaptım.Ve gerçekten ürkütücü sonuçlarla karşılaştım. Bu bitkiye yerinde bile müdahale etmek yasakken bu bitkiyi alıp da üretmek ve satışa sunmak gerçekten çok tehlikeli görünüyor. Anladığım kadarıyla bu bitki sularımıza karışırsa ekosistem geri dönüşü imkansız bir tahriple karşılaşacaktır.Satışı yapan Sayın Üzümcü'nün konuya tamamen hakim olması   sonuçlarını bilerek,bu bitkiyi satması ayrıca çok trajiktir. Sayın Üzümcü'nün ilanında sanki çok büyük bir buluş yapmış,büyük fedakarlıklarda bulunmuş gibi göstermekte ve bundan kar elde etmeye çalışmaktadır.Oysa diğer forumlarda bitkinin sulardaki tehlikelerinden bahsetmektedir.Bunu anlamak mümkün değildir. 

Midye bitkilere zarar verir mi?
Bende de bol miktarda midye var..Bitkiler ve diğer akvaryum sakinleriyle mutlu mesut yaşıyorlar...Suyu filtre etme özelliği ve görüntü olarak çok fazla yer kaplamamaları onları vazgeçilmez yaptı bile....
Balıksız bitkili akvaryumu...
[QUOTE=akvaryumtr]
torfun fazlası zararlıdır. Eritir. Gübre etkisi yapar. Dere kumu tek başına olsa problem olmazdı velakin dere kumu da önerilmez bitkili akvaryumlarda.
 
Torf çok az kullanmak lazım, dozajı bilmek gerekiyor. Burda profosyonel bitkici arkadaşlar var.Çürümenin nedeni aşırı torf büyük ihtimal.
[/QUOTE]
Arkadaşımıza katılmakla birlikte torf fazlaysa ilk aşamada köklerde sorun yaratıyor. Zamanla torf etkisini yitiriyor ve tekrardan normal kök oluşumu başlıyor...aynı hayatı bende yapmış fazla miktarda torf kullanmıştım.Yaklaşık 2 ay sonra herşey yoluna girdi.Fakat yine de tabandaki torf en ufak bir müdahelede suda bulanma yaratıyor.Dere kumununsa bitki akvaryumlarında kullanılmaması fikrine katılmıyorum.Taban kumumun neredeyse tamamı dere kumu ve bitkiler çok hızlı gelişiyor tek sorun temiz dere kumu bulmak ve tabiki yıkamakTebessüm
Nilüfer Devleşti :)Sayfa 2 de

Öğretmen Ali nickli arkadaşımdan bende birkaç bitkiyle birlikte nilüfer de almıştım. Nilüferler tahminimden çok daha hızlı bir şekilde büyüyor hatta soğanın altından kökler de çıkarmaya başladı. Yakında fotoğraflarını ekleyeceğim...

Elma Salyangozu Hakkında
 Arkadaşlar benim her akvaryumumda elma salyangozu var..Beslemediğim türde de balık kalmadı hiçbir problem yaşamıyorum.Sadece elma salyangozlarının da beslenebilmesi için dibe fazlaca yem atıyorum..Hepsi bu....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.