Büyümesi Duran Balıklar Nasıl Tekrar Büyür?


HysteriaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2017
İl: Ankara
Mesaj: 81
HysteriaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2018 04:36
Merhaba değerli forum üyeleri,

Ben bir konudan muzdaribim. Bu benim sürekli yaşadığım bir sıkıntı. Sebebini bir türlü çözebilmiş değilim. Bu konuda sizin bilgi, deneyim ve tecrübelerinize ihtiyaç duyuyorum. Yardım edebilirseniz gerçekten minnettar olurum.

Gerek Pet Shop'tan gerek şahıslardan gerekse kendi damızlıklarımdan aldığım farklı boyutlardaki yavrulardan bazıları (bazen %40'a kadar varan oranlarla) büyümüyor. Bazen aldığım damızlık altı balıklar da damızlık boya bir türlü ulaşamayıp aldığım boylarda kalıyorlar. Kafaları büyüyor ama vücutları sabit. Şu an elimde 59 tane yavru var. Yaklaşık 20 tanesi büyümüyor.

Balıkları farklı farklı yemlerle besliyorum. En çok kullandığım yemler Tetra Bits (Discus), Tetra Pro Algea ve RDM Malawi Mix (Kryll) dondurulmuş canlı yem. Düzenli olarak günde 4 kere yem veriyorum. Dakikası dakikasına olmasa da ortalama olarak öğlen 11-12, öğleden sonra 4-5, akşam 8-9 ve gece 12-1 arası yemleme yapıyorum.

Balıklar büyümedikleri zaman hem kolonilerim bozuluyor hem de bir süre sonra büyükler tarafından öldürülüyorlar. E satmaya kalksam satmak da istemiyorum büyümeyen balıkları. Etik değil. Resmen dolandırıcılık gibi bir şey oluyor. Kötü bir durumun içerisinde kalıyorum. En son kaçınılmaz son olarak ölüp büyüyen balıklara canlı yem oluyor gariplerim.

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim. Her türlü öneriye açığım. Elimden geleni yapmak istiyorum bunları büyütmek için. Bu yeni aldığım yavruların hepsi nadir tür. Öğrenci olmama rağmen cebimi sonuna kadar zorlayıp o kadar da para verdim yani. Bir yandan ona da üzülüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler. İyi Günler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otuzkiloÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2016
İl: Gaziantep
Mesaj: 184
otuzkiloÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2018 05:37
Bu yavruların durduğu tankın boyutları nedir? Yanık kalma durumu genelde küçük boyutlu tanklarda yaşanır.

Beğenenler: [T]192873,Hysteria[/T]
Teşekkür Edenler: [T]192873,Hysteria[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HysteriaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2017
İl: Ankara
Mesaj: 81
HysteriaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2018 06:43
[QUOTE=otuzkilo]Bu yavruların durduğu tankın boyutları nedir? Yanık kalma durumu genelde küçük boyutlu tanklarda yaşanır. [/QUOTE]

Küçük tanklarda olduğunu biliyorum. Eski tankım 150 litreydi. Yine bir nebze anlıyordum sebebini ama bu akvaryum 500 litre. Bunda da böyle bir durumla karşılaşınca çok üzüldüm açıkçası. Bir an önce bir şeyler yapmam gerekiyor. :(

Kimsenin bir bilgisi yok mu bu konuda? :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir