Camdaki Bu Canlılar Nedir?


gokselozardaliÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 369
gokselozardaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2017 03:39
Merhabalar, akvaryumumdaki neonlarda bir anda beyaz benek sorunu yaşadım. Isıyı yükseltmeme rağmen çare olmadı ve 4 neonu birden çok hızlı bir şekilde kaybedince de riske girip kimyasal müdahalede bulundum. Şuanda beyaz benek sorunum geçmiş bulunuyor fakat tekrarlamaması ve kesin olarak bu illetten kurtulabilmek için ısıyı 30 derecede tutmaya devam ediyorum. Bu süreçte kimyasal kullandığımdan dolayı düzenli olarak su değişimlerini ve dip çekimini yapıyorum.(Dipte kum mevcut) Akvaryumu sürekli incelediğim için camlarda bu akşam farkettiğim bir canlı oldu. Emin olmak için ışıkları açıp daha dikkatli baktığımda camda hareket eden kıl kadar ince ve 2,3mm lik canlılar olduğunu farkettim. Planarya türevi canlılar olabileceklerini düşündüm ama su değişimi ve yemlemenin minimum olduğu süreçte ortaya çıkmalarına da anlam veremedim. Boyutları ufak olduğu için de tam olarak planarya da diyemiyorum. Acaba bunlar nedir, nasıl bu canlıları ortadan kaldırabilirim?
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=jm709iefKaQ&feature=youtu.be[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eryanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2015
İl: Ankara
Mesaj: 190
eryanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2017 03:55
[URL]http://lmgtfy.com/?q=Detritus+Worm[/URL]

Teşekkür Edenler: [T]98926,gokselozardali[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokselozardaliÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 369
gokselozardaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2017 04:18
[QUOTE=eryan][URL]http://lmgtfy.com/?q=Detritus+Worm[/URL][/QUOTE]

Teşekkür ederim evet sanıyorum bunlar benim akvaryumumda farkettiğim şeyler. Türkçe pek açıklama bulamadım bir forumda şu şekilde bir yazı yazılmış bunlarla ilgili fakat benim kafam karıştı.
"Detritus worms to the best of my knowledge are not harmful to fish and are just a normal part of a healthy planted tank ecosystem. They actually help break down the fish waste and organic matter so that the bacteria in your tank can break it down even further. All of my tanks over the last 25 years have had them although never to the extent that you have. You might want to try 6 or more glass shrimp in there. They are cheap and very entertaining to watch and they pretty much eat anything they can get there tiny little claws on. You would however have to feed them lightly. You can also tell what they are eating because you can see through their body's and see whats in their stomach. They will also help consume any uneaten food left at the bottom and also help with breaking down organic matter so that the bacteria in your tank can do its job more efficiently."

Burada arkadaş bunların balıklar için zararlı olmadığını ve sağlıklı bir tankta bulunduklarını söylemiş. Ama bazıları da su değerleriyle alakalı bozukluklarda çıktığını söylemiş ki kimsayal kullandığımdan ve akvaryum ısısının yüksek olmasından dolayı oksijen sorunu yaşıyor olabilirim. (co2 seviyesi indicatör negatif.) Benim akvaryumumda görülmesinde bu bir neden olabilir. Beni bu canlıların ne oldukları konusunda aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. Sanırım havalandırma, su değişimleri ve düzenli olarak dip çekimine devam ederek bunları yok edebilirim ki neonlarda sanıyorum bunları farkederseler acımazlar [:)][EDIT]gokselozardali,2017-03-02 04:21:38[/EDIT]

Beğenenler: [T]180090,eryan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir