Canlı doğuran akvaryumundan sebebini bulamadığım kaşıntı.


BlackgalleonÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2012
İl: Aydin
Mesaj: 79
BlackgalleonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 10:52
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi bi sorunum var elindekler şunlar: 80cm bombeli ,iç filtre, canlı bitki çeşitleri, mango kökü, iki adet gralux 60 cm lik ampul. 100kadar lepistes, moli, plati, 3 albino çöpçü, kömür vatoz, salyangoz, tatlı su midyesi, ısıtıci. Su sıcaklığı 25 sabit. En son 3 gün önce su takviyesi yaptım başında olmadığım için suyu azalınca su katabiliyorum sadece .haftalık su değişimi yapamıyorum. Ilaç kullanmadım su kattığım zaman kaya tuzu kattım sadece. Çok hastalık gördüm tedavi ettim ancak böyle birşeyle ilk kez karşılaşıyorum. Sorunum şu çöpçülerim dahil tüm balıklarım sürekli kaşıniyor mantar veya beyaz benek hastalığı gözlemlemedim ama çok uzun süredir ne yaptıysam geçiremedim yardımlarınızı bekliyorum. 8 yıldır balık besliyorum gerekli tüm önlemleri alıyorum 5 yıldır da lepistes besliyorum. Gayet tecrübeliyim ancak bu durumda elim ayağım bağlandı yardım edenlere çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 11:05
Tahminime göre sorununuz hastalıktan kaynaklanmıyor.Dip çekimi yapmadığınız için suyun dibinde nitrat birikmiş bu sorun balıkların rahatsız hissetmelerine ve sürtünmelerine neden oluyor.Sadece buharlaşan suyun yerine su eklemek yeterli değildir mutlaka düzenli dip çekimiyle birlikte dipte biriken nitratı çekmeniz gerekiyor.Dip çekimi yapın ve taze dinlenmiş su ekleyin en az %30 civarında değişim yapın daha sonra durumu yeniden değerlendirirsiniz düzelme olmazsa diğer ihtimalleri gözönüne alırız.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlackgalleonÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2012
İl: Aydin
Mesaj: 79
BlackgalleonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 11:46


Teşekkür ederim benim düşüncem o yönde ancak işte devamlı yanlarında duramıyorum o yüzden yapamıyorum. Bir şey daha sormak isterim sera nitrivec var bende onu akvaryumuma uygun olarak nasıl kullanmalıyım. Balıklar içindeyken mi falan ayrıntılı bilgi verebilecek olan varsa çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tgrttgrtÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 376
tgrttgrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 01:33
Suyunuzda nitrat değil nitrit birikmiştir. Nitratı balıklar belli bir düzeyde tolere ederler ancak nitrit'e tahammül yoktur, sonu toplu ölümlerdir.

Suyunuzda nitrit görülmesi filtre sisteminizin canlı yükünü taşıyamadığını göstermektedir. 80 cm akvaryumda sadece iç filtre ile 100 kadar canlı doğuran +yanında diğer balık ve canlılar olmaz.

Acil müdahale olarak %30 kadar su değişimi yapıp bakteri kültürü ekleyin suyunuza 
Daha sonrada Bir dış filtre edinin ve balık sayınızı azaltın. 
Nitrit zehirlenmesi ilk başta kendini kuma sürtünme deride solungaçlarda kızarma şeklinde gösterirken ilerleyen aşamalarda balığın oksijeniz kalıp su yüzeyinde toplanması ve boğulma sonucu toplu ölümler görülür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir