Canlı yem herkes düşüncesini yazabilirmi ?


HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2014 16:40
[QUOTE=ELPRESACANARİO][QUOTE=mehmet zahit] [QUOTE=sametk] Mesele o değilki ölüm illaki olacak ben sizlere kan kurdu veya artemia kullanma veya balık atma demiyorum.
Ölmüş olanını alın yada dondurulmuş olanını alın diyorum. Lepistesime canlı kurt yerine kuru veriyorum yada dondurulmuş.
Herkesin kendi bileceği iş ,ben sadece tavsiye ediyorum çünkü piranaların yada diğer etcil balıkların  japon balıklarını yada fareleri parçaladığını görmekten hoşlanmıyorum bana göre etik birşey değil.
Çok yazdım bu konuya dahada yazmıyım sizlere kolay gelsin.

[/QUOTE]
ama abiciğim pirana yavrusu canlı yemezse avlanmayı öğrenemez ve ölür. Kuru yemlere oranla canlı yemlerdeki protein oranı daha fazladır ve kuru yemlere bayat artemia, su piresi, kan kurdu gibi yemlerden koyabilirler. En iyisi herkes kendi bildiğini yapsın[/QUOTE]

Piranhaları doğaya salmayı düşünüyorsunuz herhalde. Akvaryumdaki balık avlanmayı
 öğrense ne olacak, öğrenmese ne olacak? Ben diyorum piranhalar doğalarında çoğunlukla
 leş ile beslenir. Balıkçıdan alacağınız balıklarla da çok rahat besleyebilirsiniz.

Mesela dario dario var. Onun canlı yem yemesi gerekiyor. Kuru yemi kabul etmeyen bir balık. Bu balığa canlı yem yemezse ölür diyebilirsin ama piranhaya diyemezsin. Çok rahat kuru yemle ya da etle filan beslenebiliyor. Lakin canlı canlı tüketmesine gerek yok. Avlanmayı öğrenmesi filan biraz saçma bir bahane olmuş. 
[/QUOTE]
tamamda balık doğasını yaşamadıktan sonra bir anlamı kalmaz. Pirana doğada her zaman ölü balık bulamaz hatta izlediğim bir belgeselde genç bir anakondaya saldırıp , yemişlerdi. Kuru yemle de o kadar canlı renkte olmuyor. Bildiğiniz benliğini kaybediyor. Sadece piranada değil puffer salyangoz ve canlı yem dışında yem yemez ve yemezsede ölür ya da müren oda canlı yem dışında bir şey yemez. Diğer balıklardada aynı şekilde bir lepistes yada herhangi bir canlı doğuran yada herhangi bir balık asla canlı yem yiyenin rengine , parlaklığına ve büyüklüğüne ulaşamaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IskarmozÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 08/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3315
IskarmozÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2014 23:25
[QUOTE=ELPRESACANARİO][QUOTE=Iskarmoz][QUOTE=ELPRESACANARİO]Piranhaya canlı balık veya başka bir hayvan vermenin mantıklı açıklamasını yapanla daha karşılaşmadım. [/QUOTE]

[QUOTE=Iskarmoz]
Bir grup Pirana en hızlı ölümü sağlar. Balığın diğer balıklarla teknede kanlar içinde havada boğulma süresi en az 3-5 dakika iken Piranalar 10-20 saniye'de kalbi söker. Beyin ölümü daha uzun sürer tabi ama boğulan balığın beyin ölümü de uzun sürer.[/QUOTE]

Üstteki mesajın ilk cümlesini "Bir grup Pirana balığın kafasını sudan çıkarıp hemen tek hamlede kesmeniz dışında en hızlı ölümü sağlar." şeklinde düzeltirsem ve bir mesajımın bir kısmını da alıntılarsam ben mantıklı bir açıklama sunduğumu düşünürüm :
[/QUOTE]

İşte döndük başa . Dediğin doğru ölüm süreleri filan tamam ancak birisi zaten öldürülmüş, senin yapabileceğin bir şey yok. İnsanlar için öldürülmüş, hazır duruyor. Bunlar varken ekstradan gidip daha hızlı ölüyor diye başka bir canlıyı piranhalara yem etmenin mantığı nedir? Ölü balık bulma ihtimalimiz var, balıkçılardan alabiliyoruz. Böyle bir imkanımız olmasa dediğine tamam diyeceğim. 

Ben fazladan 1 balık daha ölmesin diye yazıyorum bunları ama bir inattır gidiyor. Fazladan balığın ölmesine sebep olduktan sonra hızlı ölmüş veya yavaş ölmüş çok da önemli değil. Sonuçta öldürüyorsun. Kaldı ki izlediğim videoların çoğunda hiç de hızlı ölüm olmuyordu. Yarısı yenmiş japon balığı hala kaçacağım diye uğraşıyordu. Doğada da piranha saldırıları genelde anlık ölümle olmuyor. Bir anda kanayan yerden yemeye başlıyor. Yani şunu öldüreyim de yiyelim gibi bir mantıkları yok. 

Birisinin ölmesine hiç bir etkin yok, elinden bir şey gelmez ama diğerini sen öldürüyorsun! 

Piranhalara canlı balık verilmesi kesinlikle kan sevdası. Akvaryumda bir anda saldırı oluyor, balık parçalanıyor insanlar da bundan keyif alıyor. Benim düşüncem de bu. Yani orada japonun hızlı ölmesini düşünen yok. Hatta geç ölsün ki daha fazla izleyebilsinler. Bundan keyif almayan bir insan niye kameraya çeker söyler misiniz?
[/QUOTE]

Evet videoya çekenlerin düşünceleri dediğiniz gibi. Sırf canlı yemi yemelerini izlemekten zevk alıp da avcı Balıklar, yılanlar, büyük kediler besleyenler var.
Balığın çoktan avlanmış olması konusuna katılmıyorum önceki mesajlarda açıkladığım sebeplerle.


( Uyarıyı da aldım, misssss.  )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir