Canlipetshop


TriumphÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2011
İl: Içel
Mesaj: 35
TriumphÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2016 23:03
Geçen hafta canlipetshop'tan hagen lav kırığı bitki , 2 turuncu 2 yeşil zebra danio siparişi verdim. Satıcı sayfadan yaptığım siparişten 1 gün sonra döndü , sayfada "stokta var" denmesine rağmen istediğim bitkinin olmadığını , istediğim yeşil zebranın da olmadığını bildirdi , hatta yarın gelebilir deyince o zaman gelince kargolayın dedim, anlaştık. pazartesi kargo yapacağını söylemesine rağmen sayfada kargo bilgisi göremeyince ben aradım yeşil zebranın gelmediğini söyledi , okey dedik ,yerine istediğim ve ellerinde olmayan bitki yerine "dibe tutunabilecek, köklü ve yayılabilen herhangi bir bitki olabilir dedim , onada okey dedi , hatta danio zebrayı çift koyarsan sevinirim dedim , ona da okey dedi. Telefonla iletişim kurması , olumlu yaklaşması hoşuma gitti açıkçası.
Yalnız gel gelelim dün akşam verdiği kargoyu sabah teslim aldığımda hagen lav vs. sorunsuz sıkıntı yok, ambalajı da iyiydi. yalnız gönderdiği zebraların birisi mefta. ki bakıldığında dün akşam kargoya verilip sabah teslim edildiğine göre balık kesnlikle yeni ölmüş bir balık değildi. iç organlarının dahi sarardığı dışarıdan belli oluyor , kafası desen gözler balon olmuş vs. bildiiniz birkaç günlük balık ölüsü. ki balık poşetini açarken video da çektim.
Aradım canlipetshopu imkansız , biz bu durumlar için video çekiyoruz paketlerken dedi. e bende çektim video , 3-5 liranın derdinde değilim , ama ayıptır dedim. Videosunu resmini gönderin vs. dedi gerek yok hayırlı işler dedim ve kapattım.
Cidden üçünde beşinde değilim , kaldıki hobici bu işim üçünde beşinde olsa bu hobiyle uğraşamaz zaten.
Yahu hadi aldığın balıklardan kayıplrın oldu , zararın var onuda bizden çıkaracaksın diyelim ama 10 tane alsam da içine 1-2 tane kakıştırsan eh diyelim ama altı üstü 2 tane almışım zaten .
Dibe tutunup yayılacak başka bir bitki dedik , onun yerine de moss göndermişler :)
Velhasıl kafanızı ağrıttım , canlipetshoptan malzeme alın , istediğiniz malzeme eksiksiz ve kusursuz ve güzel ambalajlanmış halde gönderiyorlar, ama canlı almayın dostlar.

kazasız sıkıntısız hobiler herkese. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/109350/080920162221411.jpg[/IMG]

https://www.youtube.com/watch?v=XLULYgzgdAo[IMG]https://www.youtube.com/watch?v=XLULYgzgdAo[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IskarmozÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 08/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3315
IskarmozÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2016 23:13
Geçmiş olsun.

Balık kargoda ölmüş olabilir, oldukça hızlı renk solması ve kas katılaşması oluyor balıklarda (balıkçı kovalarından ve gözümün önünde ölenlerden biliyorum). Ancak kargoda sebepsiz yere ölmesi normal değil (daniolar sağlam balıklardır hemde), sağlıksız bir balık yollamış olmaları kuvvetle muhtemel.
Bitki de istediğinize en zıt tür olmuş, Anubias bile daha çok uyar tarifinize.

Bence görüp seçmeden canlı almak kumar oynamak demektir (çok güvenip bizzaz tanıdığınız biri değilse). Tekrar geçmiş olsun.

Teşekkür Edenler: [T]109350,Triumph[/T][T]188269,HarunT[/T][T]187084,akvaryumcu234[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir