ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Triumph
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mart 2011 23:36
Son Ziyaret:
28 Ocak 2018 21:41
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ismet ulugöl
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1968
Yaş:
56
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa İsmet

SON 10 MESAJI

Cherax Quadricarinatus A. Kırmızı Kıskaçlı Kerevit
[QUOTE=azapfesli]Normalde 4 anaç aldım üyemiz nur kerem beyden lakin yaşatamadım. Taiwan'ttan 40 anaç ve 10000 de yavru getirttik.[/QUOTE]

mrb benimde ihtiyacım var birkaç çift avustralya kerevitine sizden temin edebilmem mümkünmü ?




Canlipetshop
Geçen hafta canlipetshop'tan hagen lav kırığı bitki , 2 turuncu 2 yeşil zebra danio siparişi verdim. Satıcı sayfadan yaptığım siparişten 1 gün sonra döndü , sayfada "stokta var" denmesine rağmen istediğim bitkinin olmadığını , istediğim yeşil zebranın da olmadığını bildirdi , hatta yarın gelebilir deyince o zaman gelince kargolayın dedim, anlaştık. pazartesi kargo yapacağını söylemesine rağmen sayfada kargo bilgisi göremeyince ben aradım yeşil zebranın gelmediğini söyledi , okey dedik ,yerine istediğim ve ellerinde olmayan bitki yerine "dibe tutunabilecek, köklü ve yayılabilen herhangi bir bitki olabilir dedim , onada okey dedi , hatta danio zebrayı çift koyarsan sevinirim dedim , ona da okey dedi. Telefonla iletişim kurması , olumlu yaklaşması hoşuma gitti açıkçası.
Yalnız gel gelelim dün akşam verdiği kargoyu sabah teslim aldığımda hagen lav vs. sorunsuz sıkıntı yok, ambalajı da iyiydi. yalnız gönderdiği zebraların birisi mefta. ki bakıldığında dün akşam kargoya verilip sabah teslim edildiğine göre balık kesnlikle yeni ölmüş bir balık değildi. iç organlarının dahi sarardığı dışarıdan belli oluyor , kafası desen gözler balon olmuş vs. bildiiniz birkaç günlük balık ölüsü. ki balık poşetini açarken video da çektim.
Aradım canlipetshopu imkansız , biz bu durumlar için video çekiyoruz paketlerken dedi. e bende çektim video , 3-5 liranın derdinde değilim , ama ayıptır dedim. Videosunu resmini gönderin vs. dedi gerek yok hayırlı işler dedim ve kapattım.
Cidden üçünde beşinde değilim , kaldıki hobici bu işim üçünde beşinde olsa bu hobiyle uğraşamaz zaten.
Yahu hadi aldığın balıklardan kayıplrın oldu , zararın var onuda bizden çıkaracaksın diyelim ama 10 tane alsam da içine 1-2 tane kakıştırsan eh diyelim ama altı üstü 2 tane almışım zaten .
Dibe tutunup yayılacak başka bir bitki dedik , onun yerine de moss göndermişler :)
Velhasıl kafanızı ağrıttım , canlipetshoptan malzeme alın , istediğiniz malzeme eksiksiz ve kusursuz ve güzel ambalajlanmış halde gönderiyorlar, ama canlı almayın dostlar.

kazasız sıkıntısız hobiler herkese. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/109350/080920162221411.jpg[/IMG]

https://www.youtube.com/watch?v=XLULYgzgdAo[IMG]https://www.youtube.com/watch?v=XLULYgzgdAo[/IMG]
Semender
Astronot kafasından kaptıktan 3 bilemedin 5 saniye içinde astronottan kurtardım semenderi , ama dedimya : kafa pörsümüştü çabut gibi , saniyeler içinde kafayı ezmiş , e napim tekrar attım , yediler.
Siyah Kıl Yosun Sorunu
Ben kiraz karides akvaryumumda tüm bitkileri o lanet yosuna kaptırıp karidesten vazgeçtim :/ karides alg ile beslensede o saç yosunu tarzı değil sanırım. Arada elle temizlemekten başka çare yok gibi. UV filtreler var , suda yosun ve alg oluşumunu önlüyormuş ama onunda bitkilere yada balıklara zararı olabilir mi bilmiyorum ? bilen arkadaşlar varsa ve bilgilerini paylaşırlarsa zevkle faydalanabiliriz
Semender
Seneler önce yeni bir akvaristken bir petçide görüp "lepistese zararı olurmu?" diye sordum, olmaz yanıtını alınca alıp bitkili lepistes akvaryumuma koydum. İzliyorum gayet sakin , 5-10 dakikada bir yukarı çıkıp nefes alıyor sonra dipte yine sakin sakin duruyor, lepisteslere yan gözle bile baktığını görmedim ancak her sabah lepisteslerimin azaldığını farkettim. O zamanlar bilgisayar internet filan yok , ana britannica var :) açtım buldum semenderi , "gece avcısı" diyor ansiklopedi. hemen lepisteslerden ayırdım 5 iri astronotun oldugu diğer akvaryuma koydum..
da ;
koymamla birlikte astronotların birisi kaptı , elimi sokup kurtarayım dediğimde semenderin kafa pörsümüştü ama gövdesi kuyruğu gayet iyiydi .)
oscarlarım düzeldi.
Konuyu okuyunca üşengeçliğimden daha önce astronot hakkında foruma yazdıgım bir yazıdır :)

Gönderim Zamanı: 08 Mart 2014 22:41 Alıntı Yap
Astronotlar küçükken balık bulunan bir akvaryuma konduklarında genellikle uyumlu olurlar, ta ki eş olana kadar.
Astronot tek eşlidir , eşini kıskanır korur kollar , bu yüzden kendi kardeşleriyle bile dövüşürler. Eşi bir şekilde ölen astronot hayata küser yem yemez ve genellikle bir süre sonra ölür.

Yemden zamanla sıkılır , küser ; arada canlı birşeyler vermek gerekir onu kendine getirir canlı bir balık , hamamböceği , kurbağa kertenkele yeterki canlı olsun.
kendisinin yarısı kadar bir yengeç atın ve izleyin, yengeci nasıl tongaya düşürüp kıskaçlarını kopardığını sonra kütür kütür yediğini izleyin kütürtünün sesini duyarsınız kesinlikle.

Keşke cnsiyetleri küçükken anlaşılsa da sadece 1 çift alınsa. Yavru almak çok zordur , akvaryumda eşinden ve kendinden başka bir canlı olması durumunda kesinlikle yavru alamazsınız. Hatta bırakın akvaryumda başka bir canlı olmasını akvaryumun dışında bile gördüğü hareketlilik onu huzursuz eder.

tek alır ve yeterli ilgiyi gösterirseniz bir zaman sonra sizi gördüğünde size kuyruğunu titreterek kur yapmaya başlar , (sanırım eş olarak sahibini görüyor olsa gerek) çünkü eş tuttuğunda da eşine kuyruk titreterek kur yapar. avucunuza yatar okşamanıza izin verir ve bundanda hoşlanır.

Öyle pek su ayrımıda yapmaz, hortumu tak musluğa daya suyu birşey olmaz , öyle çok aşırı soğukta değilseniz ısıtıcı filanda istemez , büyüdükçe suyu kirletir , iyi bir filtreniz olsun ve filtreniz iyi çalışsın . Ama yeterli oksijen olmazsa olmazı.

Ah birde bitki sevse !

Unutmadan ; akvaryum kesinlikle kapaklı olmalı . bir sineğe uçar , birşeyden ürker , zıplayıverir, sabah yerde ölüsünü bulursun.
Kapak deyince , kapak suya çok yakın olmamalı , zamanla kapak bunalıma sokuyor ve aşağıdan yukarıya hızla fırlayıp defalarca kapağa vuruyorlar, ve bir nevi intihar ediyorlar.

Hoş balıktır vesselam astronot . Güle güle büyüt.
Kribensis İle Birlikte Ne Besleyebilirim ?
Selam dostlar..

Uzun süre ara vermişken ne zamandır aklımda olan Kribensisleri edindim sonunda . Aldığım dostum sağolsun bir kaç btki ve 2 de elma salyangozu göndermiş. 1 çift yetişkin 1 çift damızlık altı 2 çift kribensisim var , akvaryumda bol miktarda saz ve ismini bilmediğim bir taban bitkisi var. Henüz yeni geldiler sürekli saklanma derdindeler , zamanla çekingenliklerini atacaklarını umuyorum. Hindistan cevizi gibi materyaller ile bir yuva yapmayı da düşünmüyorum şimdilik. damızlıklar üreyecek olursa diğer çiftleri ayıracak yerim yok ve elden de çıkarmak istemiyorum.
Şimdi geleyim soruma ;
Kribensisler ile birlikte zebra ,lepistes , karides türleri gibi canlılar koysam olurmu sizce , karidesleri tümden yutarlar gibime geliyor ama uzun zaman kiraz karides baktım , birlikte yaşayabilseler ne güzel olurdu diye geçiriyorum içimden .)
tavsiyelerinizi bekliyorum dostlar.

Akvaryumum son hali yorumlar..
Taşları bir araya toplasan aralarına da çömlekleri yerleştirsen sanki ?
nebilim bilemedim :)
Onur Nergiz2014-06-14 15:43:00
Akvaryumum son hali yorumlar..

Akvaryumun altındaki perdeyi de  biraz gerdirirsen ?  :)

Şaka bir yana emeğine sağlık hoş olmuş. Gece flanşsız resmini bekliyoruz
Onur Nergiz2014-06-14 15:42:34
akvaryumda kurt var
[QUOTE=deniz000]akvaryum tatlı su akvaryumda şuan sadece moss var balık eklemedim suyun oturmasını bekliyorum malzemeleri ediniyorum falan bugun dikkatimi çekti kan kurdu falan olma ihtimali var mı bariz kırmızı renkliler o gördüğünüz parçalar mossun parçaları [/QUOTE]


balık besleyeceksen balıklar tüketirler o kurtcukları endişe etme bence.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.