cichlid kuyruk erime sorunu


emrejandroÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 10
emrejandroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 17:23
Herkese iyi günler, benim 200 litrelik akvaryumum ve şimdilik 4 tane cichlidim var. ancak akvaryumda tam bir hiyerarşi var, şöyle ki portakal cichlid diğerlerini kovalıyor paslı, mavi prenses ve sp i kovalıyor mavi prenses te sp i kovalıyor. Ancak bugün paslı balığımın kuyruğunun bi kısmının eksildiğini farkettim fotoğrafınıda paylaşıyorum. Lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım sizce ? 

emrejandro2014-04-05 18:09:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

isasaritasÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 50
isasaritasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 21:13
geçmiş olsun. lanet bir hastalık. ölümle sonuçlanması muhtemel. hasta balıklarınızı hemen tanktan çıkarın. akvaryumunuzu tamamen boşaltıp güzelce aksesuarları ile birlikte yıkayın ve iyice temizleyin. yeni ve taze suya sağlıklı balıklarınızı koyun ve metilen mavisi başta olmak üzere akvaryumcudan tavsiyelerle uygun ilaçlar edinin. düzenli kullanarak bir ihtimal hastalığı atlatabilirsiniz. tabiki bu bilgiler kuyruk erimesi hastalığı için. diğer ihtimal balıklarınızın birbirine zarar vermesi durumunda türleri değiştirmekten başka çare yok. yemlemeyi artırarak aç kalmamalarını ve agreasifleşmelerini engellemeyi de sağlayabilirsiniz ama çözüm olurmu bilmemisasaritas2014-04-05 21:15:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eloneriaÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2013
İl: Gaziantep
Mesaj: 61
eloneriaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 21:37
İsa bey bence çok ileri düzeyde düşünüp erken alınmış bir karar olur sizin ilk düşünceniz uygulanırsa.

Bana kalırsa yazının içinde de geçtiği üzere bu durum akvaryumdaki kovalaşmalardan olmuş olabilir. İlk durumda bile akvaryumundaki döngünün tamamını asla öldürmemeliyiz bir balık için karantina tankında eğer hastalıktan olmuş ise balığa tedavi uygulanabilir.


Kendi adıma konuşacak olursam. 200 liltrede yetişkinliğe ulaşmamış 3 tür(demasoni-sp-icmeman) besliyorum. zaman zamman kuyruk yüzgeç erimeleri ile karşılaştım.. Bi keresinde tüm balıkları kovalayan korkutan demo erkeğimin kuyruğunda bile görmüşlüğüm oldu.. Hiç bir ilaç kullanmadım. Hiç balık kaybetmişliğim yok.. su düzenleyiciler, takviye vitaminler vs.. vs.. ilaçlar bence cidden asıl dengeleri bozan bu ek katkı maddeleri ile doluşturulmuş ilaçlar. 

Bence yukarıdaki balık bir kaç gün gözlemlenmeli.. Eğer ilerliyorsa ayrı tankta tedavi edilmeli. İlerlemiyor ve diğer balıklarda yoksa yakında düzeldiğini görürsünüz zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

isasaritasÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 50
isasaritasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2014 00:05
Dedigim gibi bu erime hastaligi ise kayiplar buyuknihtimallerdir. Cunku zamanla zayif ve ince olan kuyruk ve yuzgeclerin erimesi ic organlar ve solungaclara bulastiginda berbat bir hal aliyor ve olumle sonuclaniyor. Bunun olmasini onlemek zaman icinde zorlasiyor. Suyun tamaminin degistirilmesi iyi olmaz tabiki. Ama guvenilir bir akvaryumdan kullanilmis filtre sungeri ya da su takviyesi ekosistemi dengede tutmaya yetecektir. Umarim hastalik degil kavgadan dolayidir. Ama dedigim gibi hastalik ise dezanfekte etmekten ve hepsine bulasmis olmamasini dilemekten baska yapacak pek bisey yok. Sonucta bu bir hastaliksa dogal yada kimyasal katkili ilaclar bazen tek care olabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir