Ciklet (Zebra) Balığımın Göz Hastalığımı var ?


ShyLouisÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2014
İl: Balikesir
Mesaj: 7
ShyLouisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2014 02:59
Merhaba arkadaşlar. Uzun bir aradan sonra yeniden balık bakımı işine başladım. Arkadaş bakamadığı bir çift Ciklet balığı aldım. Ama alırken farketmemişim. Eve geldiğimde dişi ciklet balığımın gözlerinin birbirinden farklı olduğunu farkettim. Sağ gözü normal göz bebeği normal büyüklükte ama sol göz bebeği çok ufak (Nokta kadar) beyazlığı daha fazla. İnternetten araştırdım. Ama pek birşey bulamadım. Acaba bir hastalığı var mı ? Varsada herhangi bir ilaç önerir misiniz ?

Birde erkek çiklet balığımı almadan 1 hafta önce ısıtıcısının camı patlamış. Arkadaşım elektrik çarptı sanırım dedi. Ama hala yaşıyor. Fakat çok hareketsiz. 24 saatin rahat 20 saati akvaryumun köşesinde ki havalandırma pompasının altında duruyor. Ara sırada kuyruğuyla oradaki kumları püskürtüyor şuan akvaryumun camı gözükür durumda. Bu şekilde havalandırma pompasının altında hareketsiz durması ve kumları püskürtmesinin sebebi nedir ?

Son olarak dişi ciklet balığımda bütün gün yumurtlaması için aldığım kavanozun içinde duruyor. Ama vücudunda yumurtlama döneminde olduğunu gösteren bi belirti yok. Bunun sebebinide söylerseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

ShyLouis2014-04-12 03:33:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2014 08:56
Bence sen balıklarını hepsini normal yüzme alanına sal akvrayuman sonrada metilen mavisi al 5 TL çeşitli markaları var üzerinde yazar beyaz benek parazitinde etkili metilen mavisi yazar Ichthyo diye kelime geçer. Deişik markalar Biyo, Contra diye. balığın gözündeki beyaz tabaka perde göz fungusu olur ona iyi gelir sürtünlemeler bir dış parazit belirtisi olabilir ona iyi gelir kullanma talimitanı uygun kulan. Suyun çok kirlenmişse, yeni kurmuşsan akvaryumu nitrit artışındanda sürtünme olabilir akvrayumu ilaçlamadan önce bir miktar su çekimi yaparsın yerine taze su koyarsın sonra ilaçlama yaparsın. İlaçlama boyunca sadece hava taşı kullanırsan iyi oluyor. yoksa iç filtreni süngersiz çalıştırmanı tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir