CO2 Makinası


makifaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 148
makifaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2006 17:38

Arkadaşlar farklı marka soranlar için.... Türkiyede var mı bilmiyorum ama sistem tamamen daha önce gösterdiğimle aynı....

Saygılarımla,

 

Carbo-Plus C02 System

by Lawrence Ivy

Cloudy Tanks web site has helped me get started, so I hope to help someone else. The item I am reviewing is the Carbo Plus .

I am interested in planted tanks .My local aquarium shop in Chinatown ,NYC, suggested I buy one because I do not have enough room inside my cabinet base for the traditional Co2 tank , regulator , solinoid set up. I want to keep my aquarium simple but efficient.

This item won the 1999 German Industrial Prize for the Best Technical Innovation; so, having experience with a Leica camera , and an Eheim filter , I thought...go for this product!!

The concept is to use electrolysis to free the C02 from a carbon block located inside the tank. The low voltage is harmless. A LED control dial allowing 10 different levels of output is located outside the tank ; each click indicates a 10% segment of usage.

A unit is effective for tanks up to 125 gal (500 liters) at low KH. The Manufacturer calculates that a 65 gal. (240 liter) aquarium , of medium hardness, will absorb CO2 for 6-8 weeks at full capacity running. If the unit is turned off at night it will last longer.I am monitoring that process now.

Evidently the electrolysis breaks up the H2O molecule and allows an immediate absorption of Carbon into the water in the form of Co2. The by product of this is a slight haze of bubbles coming off the carbon plate, electrons of H 2 escaping gas. The H2 will not effect your hardness pH, but the added C02 will. If you have O coming in with

Your agitation, even that escaping H2 will bond immediately with those molecules to form H2O.

The base unit is 7 3/4 X 4 X 1 3/4 . The Carbon Block is 8 1/4 X 2 1/8 X 1.

The Carbo Plus comes in two pieces. The control panel and the carbon plate. Changing the carbon cartridge is very easy. Open the stainless steel bracket and remove whats left of the carbon block.


The carbon block gets used from the top down so you can switch ends to extend the life a little longer if you need to. Thats it. It was recommended to me that I initialize my unit overnight at full power then back off to the first 10% setting, (I only have a 46 gal ) and monitor my pH and plant performance .

This item was about the same initial cost set up as a Co2 tank set up, and does require exchanging a carbon plate every two or three months depending on how much out put and size of tank.It was the size and ease of operation made this item attractive to me.

The aquariums I have seen it work in are spectacular with healthy hard to grow plants that look robust and have great color.Keep in mind to have a tank like that you need a good substrata , fertilizers, and plant lighting to make it all come together.


Things go slow in the tank world, esp. w/ plants. My tank is about two months old now but it is still changing. The Eheim filter is doing well and is the heart of the system. The Carbo Plus is providing all the CO2 I need as far as pp. and my test are reading fine. I have it on the lowest setting and see no visible erosion of my carbon plate. I am having some adjustments and am learning all the time , what plants, lighting changes and design.

The Python siphon is a godsend , I can not imagine managing a tank without it.

My tank is currently semi-planted.I have a large hardwood dominating the tank with slate stone. The water is tea colored still but it is clearing every week. I still am looking for a few large plants for the back of the tank. Currently, I have a few variety of tetras, rasboras, clown loaches, corrys, varieties of shrimp : all small fish. The tank has stabilized naturally at 80F with no heater, PH 6.8-7.0, Alkalinity 80, Hardness 120, Nitrite 0, Nitrate 0.

I am trying to maintain Fe but it usually reads below .05. I am adding fertilizer and nutrients concentrating on getting the plants to take hold and keep algae to a minimum. I am learning biology and chemistry at the same time trying to put it together in this 46gal environment . It is fascinating.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murerÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 68
murerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2006 01:32

Merhaba arkadaşlar.

Bende co2 sistemini çok araştırdım. Fakat; Dıy sistemler hoşuma gitmedi.

Sera ve prodac'in sistemleri ise pahalı ve uğraştırıcı geldi .Kutu içinde verilen enzimlerin yedeğini bulmak bir sorun ve 20 ytl. civarında.Satıcının dediği: Bu enzimler bittiğinde, şeker ve maya ile yapabileceğimi söylediği için, ünlü markaların, bir şişe, bir iç motor ve birkaç metre hortumdan oluşan sistemine para vermek içimden gelmedi. Bende JEBO marka çin malı bu sistemi aldım.

Yaklaşık bir haftadır tankımda ışıklandırmayla birlikte, 8.30 am - 00.30 pm arası 2. seviyede otomatik olarak çalışıyor. Tankımda tahmini 80 kök bitki var.Bitkilerde gözle görülür derecede gelişmeler var. Ph değerlerimde ve balıklarımda bir değişiklik saptamadım.

Aşağıda vereceğim linkte fiyatı 99.00 ytl. ben istanbul'daki bir akvaryumcudan 65.00 ytl'ye aldım. Aynı akvaryumcuda, yedek kartuşun fiyatı 30.00 ytl.

http://www.onlinebitki.com/urundetay.aspx?productID=699

Sayın , M.Akif bey. Kartuşun yedeğini nereden aldığınızı ve boyutlarının ne olduğunu söyleyebilirseniz sevinirim.

Saygılar...................

murer2006-9-27 1:33:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluedescadaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 948
bluedescadaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 11:57
Dün 1 yetişkin yunus ve 5 yavru ile bu aleti takas ettim.Alet çin malı ve markasız. Kısa bir süre çalıştırmanın yettiğini söyledi satın aldığım arkadaş. Yeni tankımın kurulumunu bitirip deneyince sonuçları yazacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

m.akifÇevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2006
İl: Izmir
Mesaj: 17
m.akifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2006 00:12

petşişe yöntemini deniyorum.bugün başldım hala çalıştırıyorum çünkü bitkilerimin yapraklatı erimiş gecede devamedeyimi ışıklar gece kapalı bir zararı olurmu.40 kök bitki var 6melek 2 gurami 3çöpçü 4 zebra1vatoz 1cüce vatoz 6tetra 2salyangoz teşekkürler.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 33
mustafaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2006 18:32

    Merhaba...

    Ben bitkili akvaryuma yeni başladım valla cikletle geçeirdiğim zamana ve paraya gerçekten acıdım. Renkli bir sürü balık aldım neon ve benzeri. Akvaryuma huzur geldi.

    Ve bir adet akvvaryumcuma geelen CO2 aleti ki Çin malı 25 ytl bedelle aldım. İşe yaradımı 2 haftadır kullanıyorum bitkilerime gerçekten iyi geldi. Mutlaka gece gündüz ayrımı bitkilere ve balıklara yapıldıktan ve co2 makinalarımız çalıştığında hava motruyla beraber çalıştığında gerçekten akvaryum seyirlik oluyor.

    Mutlu insanlar ve mutlu balıklar....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2006 19:20
http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=5 60306&productid=ptaz19004

Arkadaşlar bende hepsiburada.com da bu cihazı gördüm..! Acaba bahsettiğiniz ürün bu ürünmüdür..! Daha önce forumda bu cihazla ilgili konu açmıştım fakat bana bu cihazı kullanmak için birde CO2 tüpü gerektiği söylenmişti...!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2006 00:45

Başlıkta bahsedilen cihaz kartuşunu (yani karbon'u) elektrik ile ısıtıp üzerinden hava geçirerek co2 elde eden sistem olmalı. Aslında bende bu cihazlardan bir tane edinmek istiyorum. Şu anda DIY co2 çalışıyor fakat gerçektende kokusu hiç hoşuma gitmiyor, bulunduğu mekan yazın havalandırılabilir fakat kışın havalandırma olayı da asgariye ineceğinden pek hoş olmayacak.

Sonuçta kişisel ihtiyaçlar farklıdır, evet belki DIY co2 yeterli geliyor olabilir, hatta 8 litrelik pet'e uygulayıp devasa tanklara bile uygulanabilir fakat dediğim gibi kişisel ihtiyaçlar farklılık gösterebiliyor.

Evimde bir co2 tüpü istemiyorum, bunun farklı sebepleri var, öncelikle güvenlik geliyor fakat tüp bittiğinde de sanayi'ye gitmek istemiyorum, fakat karbon rahat bulunabilir bir aparat ise tercihim karbon tarafında olacaktır.

Bence burada hangi sistem iyidir tartışmasını bırakmak lazım. kim ne istiyorsa onu kullanır. mademki başlık elektrikli co2 makinesi üzerine, bence tartışılması gereken;

- bu cihazın nerelerden ucuza alınabileceği,

- Kartuşunun fiyatı ve bulunabilirliği (ilk etapta kartuş bulunsa bile devamı gelmeyen bir ithalat işimize yaramaz)

- bu cihazların kaç litrelik bitki akvaryumlarına ne kadar süre ile yeteceği

olmalıdır.

Açıkçası basit bir timer ile rahatlıkla kontrol edebileceğim böyle bir cihaz edinmek istediğim için, kartuş sıkıntısı çekmeyeceğim yaygın bir modeli nereden ve ne kadara alabileceğimi merak ediyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2006 21:33
[QUOTE=akiF] http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=5 60306&productid=ptaz19004

Arkadaşlar bende hepsiburada.com da bu cihazı gördüm..! Acaba bahsettiğiniz ürün bu ürünmüdür..! Daha önce forumda bu cihazla ilgili konu açmıştım fakat bana bu cihazı kullanmak için birde CO2 tüpü gerektiği söylenmişti...!
[/QUOTE]

Bende bu cihaz için teknik özellikleri ni öğrenmek maksadı ile hepsiburada.com'a mesaj attım fakat henüz herhangi bir cevap alamadım..! Ürün almaya kalksam anında cevaplıyorlar hertürlü sorumu ama nedense bu sorumu 24 saatten fazla zaman geçmesine rağmen henüz cevaplamadılar..!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tarik1907Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]2128,1[/B] [B]6248,3[/B]
Kayıt: 10/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 384
tarik1907Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2006 21:47

[QUOTE=akiF] [QUOTE=akiF] http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=5 60306&productid=ptaz19004

Arkadaşlar bende hepsiburada.com da bu cihazı gördüm..! Acaba bahsettiğiniz ürün bu ürünmüdür..! Daha önce forumda bu cihazla ilgili konu açmıştım fakat bana bu cihazı kullanmak için birde CO2 tüpü gerektiği söylenmişti...!
[/QUOTE]

Bende bu cihaz için teknik özellikleri ni öğrenmek maksadı ile hepsiburada.com'a mesaj attım fakat henüz herhangi bir cevap alamadım..! Ürün almaya kalksam anında cevaplıyorlar hertürlü sorumu ama nedense bu sorumu 24 saatten fazla zaman geçmesine rağmen henüz cevaplamadılar..!
[/QUOTE]

 

Bu ürün ismindende anlaşılacağı üzere bir difüzör yani sadece bir çözücü buna bir Co2 bağlantısı yapıyoruz ve bu aparat co2 yi daha iyi suda çözüyor. Anladığım kadarıyla bunu almakla dertler bitmiyor. yanında co2 üreten bir aparat da olmalı fermente yada co2 i tüpü şeklinde...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MGRBZ17Çevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2005
İl: Çanakkale
Mesaj: 176
MGRBZ17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2006 22:06
  Arkadaşlar ben bu aleti 40 gündür 240 lt. bitkili diskus akvaryumumda kullanıyorum. Bence en risksiz ve kullanışlı yöntem, ayrıca 4. kademede 4-5 saat çalıştırmak yetiyor. Fakataçık bırakırsanız ph'ı bayağı düşürüp tehlike yaratabiliyor. Bitkilerimde gözlegörünür bir büyüme var. Özellikle amazonlarım çok büyük yapraklar çıkardı. İki adet 30 watt grolüks lambanın ışığıda etkiyi arttırıyor. Bence bu alet orta boy akvaryumu olup ışık ve gübre desteğiyle bitki yetiştirmek istiyenlerin işini oldukça kolaylaştırıyor,ayrıca ayarlanabilir olması büyük kolaylık.ben aleti 95 ytl'ye aldım, her ihtimale karşı bir yedek kartuşuda 25 ytl'ye alıp kenara koydum. Satan arkadaş kartuşun kullanıma göre 4 ila 8 ay civarı gideceğini söylemişti. Herkese selamlar , saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir