ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
10 Discus ,4 Cory 3Cüce Vatoz, 30 Neon (10 Kardinal, 10 Siyah, 10 Red Nose) 110*35*60 Akvaryum
Eheim 2228 dış filtre ,5w UW,9w CO2
SON 10 MESAJI
Discuslarla birlikte sakın o vatozu beslemeyin. Discusların mukozaları onlar için çok büyük bir cazibe kaynağı. Özellikle geceleri hiç rahat bırakmaz.
Discuslara direkt zararını hiç görmedim fakat aynı zamanda vatoz'da besliyorsanız vatozlar için çok zararlı olduğunu duydum. ve 1 cüce vatozumu çok sağlıklı olduğu halde bu nedenle kaybettim.
Bundan sonra hiç tuz kullanmadım. Eksikliğini de duymadım.
Saygılarımla,
Bir red melon'la blue diamond'un karışımının yavularını bulsam gördüğüm yerde alırdım.
ikisi de çok iyi seçim az sayıda al çooook çok büyüyebilsinler.
Blue diamond'ın tabak kadar olanları vardı bende inanılmaz bir güzellik. Şimdi 10 tane discus'um var fakat büyük bir akvaryumda salınan bir çift dev blue diamond kadar güzel bir manzara hiç görmedim....
Saygılarımla,
20-25 cm'2 kadar kare orta boy vazolardan....
Arkadaşlar
Bu gün iki dişi beta aldım aynı kavanozda devamlı birbirlerine kabarıp duruyorlar. Ama saldırı hiç görmedim. Acaba aynı kavanozda yaşarlar mı?
Saygılarımla,
Balık Yetiştiriciliği
Su ürünleri hastalık ve zararlıları
İÇ SU ÜRÜNLERİ HASTALIK VE ZARARLILARI
Hastalıklar, balık yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Hastalık çıktıktan sonra yapılacak şeyler hem çok azdır, hem de zordur.
Önemli olan, hastalıkları balık havuzlarına yaklaştırmamaktır. Bu hem ucuz, hem kolay, hem de garantilidir.
Hastalık havuzlara bir kere bulaşırsa kayıplarımız çok büyük olabilir. Kârımız gittiği gibi zararda edebiliriz.
Hastalık ciddi bir sorundur. Hiç ihmale gelmez. Sabırla ve bilgi ile çözümlenir.
HASTALIK BELİRTİLERİ
Her balığın kendine göre bir davranışı ve görünüşü vardır. Hasta balıklar iştahsız ve suyun satha yakın kısmında, kıyıda su akıntı başlangıcında veya çıkışında toplanırlar. Su içerisinde spiral şeklinde dönerler, sallanırlar, titrerler, dengelerini kaybederler ve sersem sersem dolaşırlar. Uyuşuk, tembel, zayıf ve mukavemetsiz olurlar.
Bu davranış değişikliklerinin yanında balığın vücudunda renk değişmeleri, yaralar, kanamalar, lekeler ve kistler, solungaçlar da kabarmalar, mukus kaplanma, gözün beyazlaşması ve patlaması hastalık belirtisidir.
Balıklarınızda yukarıdaki belirtiler görüldüğünde en yakın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İI ve İlçe Müdürlüklerine müracaat ettiğinizde size yardımcı olunacaktır. Özel veteriner hekiminiz varsa hemen haber verin
Şimdi bazı önemli balık hastalıklarını gözden geçirelim.
FURUNKULOSİS
Bulaşıcı ve öldürücü olan bu hastalık daha çok alabalık ve sazan balığı olmak üzere pek çok balıkta görülür.
Hastalık kolayca bulaşır.
Hastalık mikrobu bir bakteridir. Bu mikrop çok dayanıklıdır. Hastalık mikrobu, yem, su, malzemeler ve ekipmanlar ile balıktan balığa bulaşır.
Uygun olmayan çevre şartlarında ve havuzlara fazla balık konulduğunda hastalığın çok görülmesi özellikle balıklarla ani ve kitle ölümlerine sebep olur. Yavru gökkuşağı alabalığı bu hastalığa daha dayanıklıdır.
Neler görülecek?
Büyük balıklarda, vücutta gözle görülebilecek açıklık ve irinli yaralar meydana gelir. Hastalık kan zehirlenmesinin bir türüdür. Hastalık ne kadar ilerlerse, yaralarda o kadar büyür.
Mikrop kan pıhtılaştırarak ekseriya solungaçları tahrip etmekte, barsakların iltihaplaşmasına, kan ve akıntı meydana gelmesine neden olur. Böbrekler pelte gibi yumuşak bir hal alır.
Genç balıklar, genellikle belirtiler görülmeden ölürler.
Teşhis
Buna benzer başka hastalıklar da vardır. Acaba hangi hastalık diye laboratuara hasta ve ölü balıklar gönderilir. Teşhis oradan konur.
Neler yapılacak?
Önce kötü çevre şartları düzeltilmeli sonra balıklar iyileşinceye kadar yemlere ilaç katılarak tedaviye devam edilmelidir. Bunun için sulfonamitler veya antibiyotikler kullanılır. Mesela 1 kg canlı balık için sulfonamitlerden sulfamerasine 130-140 gr, antibiyotiklerden terramycine, chloramphenical veya oxytetrancycline 50-75 gr yeme katılmalıdır. Tedaviye 10 gün süre ile devam edilmelidir.
SOLUNGAÇ HASTALIĞI
Hastalık, özellikle alabalık ve ılık sularda yaşayan balıklarda görülür.
Hastalığa bir bakteri yol açar. Ancak yemlerde pantotenik asit noksanlığı, zararlı kimyasal maddeler, zirai ilaçlar ve solungaç parazitleri de bu hastalığın mikrobu gibi balıkta belirtilere sebep olabilir.
Su sıcaklığı 10 C0’den fazla olduğunda ve balıklandırmanın fazla olduğu durumlarda hastalık daha çok ortaya çıkar.
Hastalığın belirtileri
Hastalığın ilk belirtileri balıkta gri-beyaz bölgelerin teşekkülüdür. Solungaçların kabarması ve sümüksü bir madde ile birbiri üzerine yapışması ile hastalık kendini belli eder. Solungaçlar, kızarık ve şişmiş durumdadır. İleri devrede hastalıklı yerler kanar ve ağız organları erir.
Hasta balıklar
Hasta balıklar iştahsız ve, halsizdirler. Akıntı yönüne doğru hareket etme, su yüzeyinde yüzme, solunum güçlüğü gibi belirtilerle hastalık kendini belli eder.
Teşhis
Hasta balıklar laboratuara gönderilerek kesin teşhisi yaptırılır ve tedavisine başlanır.
Tedavi
Hastalık solungaçlar üzerine lokalize olduğundan daha ziyade antiseptik ve antibiyotik banyolarından yararlanılır.
Banyolar için 1 It suyun chloramphenicol, terramycine’den 10-20 mg, PMA, lignasan, roccal hyamine ve dignat'tan 2 mg katılarak balıklar 40-50 dakika süre ile 2-3 gün banyo yaptırılır.
Tedavide bakır sülfat kullanılırsa, 1 It suya 0,5 gr bakır sülfat katılarak balıklar banyo yaptırılır.
Unutma
Su sıcaklığı yüksekse ve balıklar kalabalıksa hastalığın tekerrür edeceği unutulmamalıdır. Bu durumda yapılan tedavi hastalığı yalnız kontrol altına alınır, YOK ETMEZ.
YÜZGEÇ HASTALIĞI
Alabalık ve sazan balığı başta olmak üzere pek çok tatlı su ve deniz balıklarında görülür.
Hastalığa bir bakteri sebep olur. Hastalığın çıkışı ve yayılmasına kötü çevre şartları, yemlerde folik asit ve inositol noksanlığı ile a vitamini fazlalığı gibi bir çok etkende sebep olmaktadır.
Hastalık, mikroplu sularda ve temas yoluyla balıklara bulaşır.
Hastalığın görülmesi
Hastalık, önce balığın sırt yüzgeçlerinde kalın mat bir çizgi ile dış kenarlarda beyaz renksizleşmeler meydana gelir. Hastalık ilerledikçe çizgi ve renksizleşme yüzgeçlerin köküne doğru yayılır. Yumuşak dokular ve çıkıntılar tahrip olur. Zedelenen ve yaralı yerlere, zamanla mantarlarda yerleşerek durumu ağırlaştırır.
Tedavisi
Hastalığı erken teşhisinde tedavi başarılı olur. İlerlemiş olaylarda balıklar imha edilmelidir.
Çevre şartları düzeltilir. Hasta balıklar, 1 lt suyu Chlortetracycline, Oxytetracyline'den 10 mg katılarak 1 saat süre ile banyo yaptırılır. Değerli balıklarda, Kanamycine ile balığın 1 kg için 20 mg hesabıyla iğne yapılarak tedavi edilir.
ENFEKSİYÖZ PANKREAS NEKROZU ( IPN)
Hastalık başka balıklarda görülmekle birlikte en çok alabalıklarda görülür.
Hastalığa bir virüs sebep olur. Hastalık belirtileri görüldükten birkaç saat sonra ölümler başlar ve %90'a varan ölümler olur.
Bulaşma
Hastalık mikrobu ile bulaşmış, su, yem, malzeme ve ekipmanlar ile balıktan balığa veya yumurtalarla geçer. Ayrıca su kuşları ile bir yerden bir yere nakledilirler.
Sürüde birden bire ölümler başlayıverir. Balıklar durgun ve iştahsızdır. Ekseni etrafında burgu şeklinde döner veya gelişi güzel yüzerler. Vücudun genelinde renk koyulaşması ve göz çıkıklığı görülür. Mide ve bağırsaklar yem yemiş gibi şimşekte ve açık renkli veya beyaz salya meydana gelmektedir. Karaciğer, böbrek ve dalak solmaktadır.
Tedavi
Hastalığın tedavisi yoktur. Balıklar imha edilir. Malzeme ve ekipmanlar dezenfekte edilir.
VİRAL HEMORAJİK SEPTİSEMİ (VHS)
Bu hastalık alabalıklarda görülür. En fazla 2-3 aylık balık yavrularda rastlanır. Yukarı yaştakiler nadiren hastalanır.
Hastalık etmeni bir virüstür. Uygun olmayan çevre şartları, stres, su sıcaklığının düşüklüğü hastalığın çıkış ve yayılışında etkili olmaktadır.
Bulaşma hastalıklı balıkların etrafa saçtığı virüsle bulaşık su, yem ve malzemeler olur.
Hasta balıklar eksenleri etrafında dönerler veya, yatay yüzerler. Renkleri koyulaşır ve tek taraflı göz çıkıklığı ile göz ve göğüs yüzgeçleri etrafında kanamalar görülür. Yüksek oranda ölümler görülür. Tedavisi yoktur.
Su sıcaklığı 15-16 °C nin üzerine çıktığında hastalık durur. Çevre şartlarının iyileştirilmesi, balıkların bakım ve beslenmesine dikkat edilmesi, hijyenik kaidelere uyulması ile hastalığın işletmeye girmesi önlenebilir.
HAVA KESESİ YANGISI
Özellikle sazan balıklarında görülür. Hava keselerinin yangılanması ve iç organlarda bozukluklar görülmesi ile beliren ölüm oranı yüksek bir hastalıktır.
Bulaşmada, çevre şartları, besleme ve özellikle hava keselerinin anatomik düzensizlikleri büyük rol oynar. Su sıcaklığının yüksek olması da, hastalığı şiddetlendirir.
Hasta balıklarda spiral yüzme, ekseni etrafında yüzme, yan tarafı üzerinde yüzme, suyun yüzeyine yakın bir başı aşağıya doğru yüzme gibi yüzme bozuklukları, karında şişkinlik, gözlerde çıkıklık, durgunluk, iştahsızlık, refleks azlığı gibi belirtiler görülür. Ölüm oranı % 50-70'e çıkabilir.
Hasta balıklar, tedavi için özel havuzlara alınır ve 1 kg balık için günde 100 mg Chloramphenicol 10 gün süre ile yemlerine katılır. Ayrıca , yemlere vitamin B12 katılmasında da yarar vardır.
SAPROLEGNİASİS
Balıklarda en çok görülen bir mantar hastalığıdır. Zayıf ve güçsüz balıklarda görülür. Sindirim yolu ve temasla bulaşarak balığın deri ve iç organlarında bazı bozukluklara sebep olur. Balıklar bakımlı, vücudunda yara, mukoz tabakası yoksa sularda ne kadar mantar sporu bulunursa bulunsun hastalık oluşmaz. Hastalık en çok yumurtalarda zayiat yapar.
Bu bozukluklar nelerdir?
Balığın bütün vücut yüzeyinde, deri ve yüzgeçlerde pamukçuk tarzında beyazımsı mantar demetleri oluşur. Mantarın ürediği dokular tahrip olur.
Hastalığın işletmeye girmemesi için koruyucu tedbirler alınmalı, bakım ve besleme iyi yapılmalı, kullanılan malzeme dezenfekte edilmelidir.
Mantara yakalanmış balıklar, 1 It suya 10 mg potasyum permanganat katılarak 1 hafta süreyle 30-90 dakika arasında banyo yaptırılır. Malahit yeşilinden 15 It suya 1 gr katılarak balıklar, 10-60 saniye 100 It suya 0.5 gr katılarak balık yumurtaları 50-60 dakika banyo yaptırılarak tedavi edilirler.
BALIKLARDA İÇ VE DIŞ PARAZİTLER
Balıklarda da parazit olur mu demeyin. Her canlıda parazit olur. Üstelik bu parazitler onların verimlerine ortaktır. Bizim balığa verdiğimiz yemlerin bir kısmını da onlar tüketir. Kârımıza ortak olurlar.
Bazı parazitler insana da geçebilir.
Balık sülüğü, solungaç yengeci, kancalı kurt, balık biti, ligula ve difilobotriyum en çok, rastlanılan parazitlerdir.
Parazitlere karşı koruyucu tedbir olarak su kuşları ve parazitli balıklar yok edilir. Ayrıca 1 litre suya 25 gr masotan veya 1 It suya 25 mg potasyum permanganat katılarak balıklar 5 dakika süreyle banyo yaptırılır. Havuzlarda 1 It suya 0.25 gr Dylox katılarak 4 defa haftada bir ilaçlanır.
SON SÖZ
Bir hastalık geliyor bin bir emekle, zahmetle para sarf ederek, yetiştirdiğimiz balıkları alıp gidiyor. Öyleyse, hastalığın geldiği yol belli, pislik, kirlilik. Bu yolu kapatmamız lazım. Neyle? Temizlikle, titizlikle, dezenfeksiyonla. Buna uymayan yetiştirici, hastalığı kendisi davet etmiş olur. Hastalık bu davete hemen gelir.
Arkadaşlar sizin yöntemleriniz nelerdir?
Bence:
Balıkları file ile yakalayıp cımbız ile almak en etkili yöntem bir de ısıyı arttırmanız gerekiyor. Bunlar aslında çok tehlikeli çünkü balığın kanını emiyorlar.
Potasyum Permanganat banyosu çözüm olabilir mi?
Ayrıca bunlar çok iyi yüzücüler bir balıktan diğerine geçebiliyorlar.
Başka etkin yöntem sera cyprinopur fakat ben bu ilacı Türkiyede bulamadım.
Aşağıdaki link umarım yardımcı olur.Açılan sayfanın altından Guides seçilerek açılan sayfanın başında bulunan "How to keep your ornemental fish healty" linki tıklanacak. Açılan hastalık listesinden kabuklular (Crustaceans)' ana başlığından Argulus seçilecek..
http://www.sera.de/English/autoframe.htm?url=http://www.sera .de/english/Produkte/starter-set.htm
Saygılarımla,
Arkadaşlar Ayşe Hanım'ın gördükleri yavru değil. %90 ihtimalle balık biti (Argulus). Balıkları file ile yakalayıp cımbız ile almak en etkili yöntem bir de ısıyı arttırmanız gerekiyor. Bunlar aslında çok tehlikeli çünkü balığın kanını emiyorlar.
Ayrıca bunlar çok iyi yüzücüler bir balıktan diğerine geçebiliyorlar.
Başka etkin yöntem sera cyprinopur fakat ben bu ilacı Türkiyede bulamadım.
Aşağıdaki link umarım yardımcı olur.Açılan sayfanın altından Guides seçilerek açılan sayfanın başında bulunan "How to keep your ornemental fish healty" linki tıklanacak. Açılan hastalık listesinden kabuklular (Crustaceans)' ana başlığından Argulus seçilecek..
http://www.sera.de/English/autoframe.htm?url=http://www.sera .de/english/Produkte/starter-set.htm
Birde Aquapet center'da şu ilacı buldum...
| ||
![]() | ||
(trichodina, dactylogyrus, gyrodactylus, argulus and lernaea)Bazı bakteriler kalabalık akvaryumlarda çok daha hızlı bir şekilde yayılmakta ve discuslar solungaç ve yüzgeçlerine nüfuz etmektedir.İlacı kullanırken su sıcaklığı 30 derecenin üzerinde olmamalıdır.Tedavisırasında aktif carbon filtreden çıkarılmalıdır.Tedavi sırasında discus da renk değişimleri görülebilir.Tedavi sonrasında su değişimleri ve karbon filtrelemesi ile balıklardaki renkler eski haline gelir. | ||
![]() | ||
Bu ürün, kataloğumuza 28 Ocak 2006, Cumartesi tarihinde eklendi. | ||
![]() |
Saygılarımla,
SON MESAJLAR
- Yeni Aldığım Beta Suyun Üstünde AtlasPoyraz, 10:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Tam 90 Gün / 3 Ay Bitki Gelişimi. KaanE, 10:15
Bitki Akvaryumları Genel - 30x30x30 TuranATAKAN, 10:10
Akvaryum Tanıtımı - Yavru Vatozlarımı Petshop Alır Mı İnci Kefali, 09:46
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Takır Tukur Ses Atman 3338 KaanE, 06:19
Filtreleme Seçenekleri - 40 Litrelik Akvaryuma Ne Önerirsiniz NightWist, 02:51
Yeni Üye Forumu - Mollilerim Çok Fazla Çoğalıyor Ne Yapmalıyım ozkoktr, 02:49
Canlı Doğuranlar - Geçmeyen Bulanıklık NightWist, 01:38
Bitki Akvaryumları Genel - Bı Hangi Vatoz NightWist, 01:34
Yeni Üye Forumu - Yeşil Bir Tür Yosundan Kurtulamıyorum Gokayb, 01:28
Yeni Üye Forumu - Beta Yüzgeç Yırtılması NightWist, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Kafa Motoru Önerisi Ahmetkngr, 00:17
Filtreleme Seçenekleri - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları SuperSport, 00:09
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Köşe Çatlağı Tamir Olur Mu cilbay06, 00:08
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Amonyak Problemi cilbay06, 23:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Adi Mi Elma Mı benimadımebruli, 23:47
Yeni Üye Forumu - Balığım Hasta Tedavi Olarak Başka Ne Yapabilirim? Monaxia, 23:46
Labirentliler - Akvaryum Tasarım Önerisi koraykbl, 23:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistws koraykbl, 23:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Anselmo458, 23:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Alenc4tx1sh, 22:53
Yeni Üye Forumu - Apisto. Agassizii “blue Flame” Itokin, 22:30
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Ahmetkngr, 22:24
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 22:09
Deniz Akvaryumları Genel - Yeni İthal Akvaryum Kurulumu Yaptım Tarık Buğra, 21:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Yaşar Mı? Tarık Buğra, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1 Günlük Oscar Balıklarım Hareketsiz Dipte Duruyor ozkoktr, 21:20
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Nature Style Scape joko29, 20:32
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumlarda Sump Woland, 20:32
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Genel Öneri Ekremblkn37, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120/50/50 Bitkili Kurulum NightWist, 19:21
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Ciklet Akvaryumu TacsızKral, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Suyunu Kaynatıp Dinlenmeye Bıraksam? ArjenB, 18:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İvanacara Bimaculata Üretim Serüveni Başlangıcı AtlasPoyraz, 18:24
Güney Amerikan Cichlidleri - Japon Balığı Akvaryumu (tavsiyelere İhtiyacım Var) NightWist, 17:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapraklardaki Sıkıntı Nedeni Ne Olabilir? Anselmo458, 17:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum.com Ui Editor (chrome Eklentisi) Anselmo458, 17:44
Forum ve Site Hakkında - Kurumuş Yapraklar mrah, 17:28
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre mrah, 17:21
Malzemeler ve Yemler Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 17:17
Güney Amerikan Cichlidleri - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes Taha10, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerimde Parazit Var Karahanlı, 16:42
Canlı Doğuranlar - 60 L Akvaryuma Bu Kombinasyon Nasıl Olur Orhan76, 15:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Tür scorpion26, 15:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yapıcı Eleştirilerin Silinmesi Hakkında! Hidro Dinamik, 14:59
Forum ve Site Hakkında - Katman Katman Zemin Sıralaması Ekremblkn37, 14:58
Yeni Üye Forumu - Renkli taşlar suya, balığa zarar verir mi? ahmetfiratozkaya, 14:20
Sazansıgiller - Rosy Barb'larım Niye Birbirini Kovalıyor? Carcharodon, 13:51
Yeni Üye Forumu - Lowtech Jungle Stil Bitkili Tankım bendeniztayfun, 13:13
Akvaryum Tanıtımı - Jbl Proflora Co2 Set R0h1rr1m, 12:57
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:04
- Kırmızı Sakura Karides mowen_30 09:51
- L401 Yavru. 1e2d L15, 1e2d L66 Pleco voltran 09:46
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 09:03
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 09:03
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 09:01
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 08:09
- Sonsuz Canlı Yem Grindal Ve Mikrofex AtlasPoyraz 08:09
- Sobo Sb-1106 Çift Çıkışlı Hava Motoru AtlasPoyraz 08:09
- Nannacara Anomala Çifti tarikyksl 06:11
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 06:11
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 02:21
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 01:54
- Creaqua E-line 40 Armatür TugayÇınar 01:20
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 01:19
- Microfex Kültürü sefailgaz 01:05
- İthal Akvaryum, Co2 Cam İndikatör + Sıvısı dark blue 00:56
- Catappa Yaprağı Son 60 Adet dark blue 00:56
- Su Üstü Bitkisi Pistia Su Marulu L.repens 00:21
- Malawi Turleri Ve L144 Aciklqlamayi Okuyunuz onurbaseryusuf 00:19
- 2 Cift Yavrulu Yumurtali Muhabet Kusu Takas Olur onurbaseryusuf 00:19
- 2.67 Tüp Furcifer 23:56
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:56
- Çok Uygun Sarı Prenses Yavruları tetikk 23:30
- Damızlık Demasoni Kolonisi 5 Erkek 16 Dışı tetikk 23:30
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 23:21
- Pipo Filtre Ve Salyangoz Kabukları aquatales 23:03
- L46 Zebra Pleco Çiftleri Dost34. 22:29
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 22:02
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 22:02
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 21:56
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:56
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:56
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:56
- Channa Stewartii rseven 21:36
- 100-300 W Isıtıcı rseven 21:36
- Sumplı Üçlü Set Akvaryum 150x50x50 rseven 21:36
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 21:29
- Un Kurdu Larvası hepatik 21:09
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 20:36
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 20:36
- Rio Nanay, G.blue Ram, Sterbai Aquaboy 18:43
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 17:44
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 17:44
- Mobilyalı Ada Tipi Akvaryum 150-450 Lt vel1d 16:56
- Hydrocotyle Leucocephala, Myriophyllum Tuberculatu emregungor 16:42
- Christmass Moss Ve Pellia Moss emregungor 16:42
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 16:25
- Karides_vatoz Yuvası- Yeşil Su osmandbnl 16:19
- Blyxa Japonica osmandbnl 16:19
KULLANICILAR
- 66 Online Kullanıcı, 36 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.