ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
10 Discus ,4 Cory 3Cüce Vatoz, 30 Neon (10 Kardinal, 10 Siyah, 10 Red Nose) 110*35*60 Akvaryum
Eheim 2228 dış filtre ,5w UW,9w CO2
SON 10 MESAJI
Discuslarla birlikte sakın o vatozu beslemeyin. Discusların mukozaları onlar için çok büyük bir cazibe kaynağı. Özellikle geceleri hiç rahat bırakmaz.
Discuslara direkt zararını hiç görmedim fakat aynı zamanda vatoz'da besliyorsanız vatozlar için çok zararlı olduğunu duydum. ve 1 cüce vatozumu çok sağlıklı olduğu halde bu nedenle kaybettim.
Bundan sonra hiç tuz kullanmadım. Eksikliğini de duymadım.
Saygılarımla,
Bir red melon'la blue diamond'un karışımının yavularını bulsam gördüğüm yerde alırdım.
ikisi de çok iyi seçim az sayıda al çooook çok büyüyebilsinler.
Blue diamond'ın tabak kadar olanları vardı bende inanılmaz bir güzellik. Şimdi 10 tane discus'um var fakat büyük bir akvaryumda salınan bir çift dev blue diamond kadar güzel bir manzara hiç görmedim....
Saygılarımla,
20-25 cm'2 kadar kare orta boy vazolardan....
Arkadaşlar
Bu gün iki dişi beta aldım aynı kavanozda devamlı birbirlerine kabarıp duruyorlar. Ama saldırı hiç görmedim. Acaba aynı kavanozda yaşarlar mı?
Saygılarımla,
Balık Yetiştiriciliği
Su ürünleri hastalık ve zararlıları
İÇ SU ÜRÜNLERİ HASTALIK VE ZARARLILARI
Hastalıklar, balık yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Hastalık çıktıktan sonra yapılacak şeyler hem çok azdır, hem de zordur.
Önemli olan, hastalıkları balık havuzlarına yaklaştırmamaktır. Bu hem ucuz, hem kolay, hem de garantilidir.
Hastalık havuzlara bir kere bulaşırsa kayıplarımız çok büyük olabilir. Kârımız gittiği gibi zararda edebiliriz.
Hastalık ciddi bir sorundur. Hiç ihmale gelmez. Sabırla ve bilgi ile çözümlenir.
HASTALIK BELİRTİLERİ
Her balığın kendine göre bir davranışı ve görünüşü vardır. Hasta balıklar iştahsız ve suyun satha yakın kısmında, kıyıda su akıntı başlangıcında veya çıkışında toplanırlar. Su içerisinde spiral şeklinde dönerler, sallanırlar, titrerler, dengelerini kaybederler ve sersem sersem dolaşırlar. Uyuşuk, tembel, zayıf ve mukavemetsiz olurlar.
Bu davranış değişikliklerinin yanında balığın vücudunda renk değişmeleri, yaralar, kanamalar, lekeler ve kistler, solungaçlar da kabarmalar, mukus kaplanma, gözün beyazlaşması ve patlaması hastalık belirtisidir.
Balıklarınızda yukarıdaki belirtiler görüldüğünde en yakın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İI ve İlçe Müdürlüklerine müracaat ettiğinizde size yardımcı olunacaktır. Özel veteriner hekiminiz varsa hemen haber verin
Şimdi bazı önemli balık hastalıklarını gözden geçirelim.
FURUNKULOSİS
Bulaşıcı ve öldürücü olan bu hastalık daha çok alabalık ve sazan balığı olmak üzere pek çok balıkta görülür.
Hastalık kolayca bulaşır.
Hastalık mikrobu bir bakteridir. Bu mikrop çok dayanıklıdır. Hastalık mikrobu, yem, su, malzemeler ve ekipmanlar ile balıktan balığa bulaşır.
Uygun olmayan çevre şartlarında ve havuzlara fazla balık konulduğunda hastalığın çok görülmesi özellikle balıklarla ani ve kitle ölümlerine sebep olur. Yavru gökkuşağı alabalığı bu hastalığa daha dayanıklıdır.
Neler görülecek?
Büyük balıklarda, vücutta gözle görülebilecek açıklık ve irinli yaralar meydana gelir. Hastalık kan zehirlenmesinin bir türüdür. Hastalık ne kadar ilerlerse, yaralarda o kadar büyür.
Mikrop kan pıhtılaştırarak ekseriya solungaçları tahrip etmekte, barsakların iltihaplaşmasına, kan ve akıntı meydana gelmesine neden olur. Böbrekler pelte gibi yumuşak bir hal alır.
Genç balıklar, genellikle belirtiler görülmeden ölürler.
Teşhis
Buna benzer başka hastalıklar da vardır. Acaba hangi hastalık diye laboratuara hasta ve ölü balıklar gönderilir. Teşhis oradan konur.
Neler yapılacak?
Önce kötü çevre şartları düzeltilmeli sonra balıklar iyileşinceye kadar yemlere ilaç katılarak tedaviye devam edilmelidir. Bunun için sulfonamitler veya antibiyotikler kullanılır. Mesela 1 kg canlı balık için sulfonamitlerden sulfamerasine 130-140 gr, antibiyotiklerden terramycine, chloramphenical veya oxytetrancycline 50-75 gr yeme katılmalıdır. Tedaviye 10 gün süre ile devam edilmelidir.
SOLUNGAÇ HASTALIĞI
Hastalık, özellikle alabalık ve ılık sularda yaşayan balıklarda görülür.
Hastalığa bir bakteri yol açar. Ancak yemlerde pantotenik asit noksanlığı, zararlı kimyasal maddeler, zirai ilaçlar ve solungaç parazitleri de bu hastalığın mikrobu gibi balıkta belirtilere sebep olabilir.
Su sıcaklığı 10 C0’den fazla olduğunda ve balıklandırmanın fazla olduğu durumlarda hastalık daha çok ortaya çıkar.
Hastalığın belirtileri
Hastalığın ilk belirtileri balıkta gri-beyaz bölgelerin teşekkülüdür. Solungaçların kabarması ve sümüksü bir madde ile birbiri üzerine yapışması ile hastalık kendini belli eder. Solungaçlar, kızarık ve şişmiş durumdadır. İleri devrede hastalıklı yerler kanar ve ağız organları erir.
Hasta balıklar
Hasta balıklar iştahsız ve, halsizdirler. Akıntı yönüne doğru hareket etme, su yüzeyinde yüzme, solunum güçlüğü gibi belirtilerle hastalık kendini belli eder.
Teşhis
Hasta balıklar laboratuara gönderilerek kesin teşhisi yaptırılır ve tedavisine başlanır.
Tedavi
Hastalık solungaçlar üzerine lokalize olduğundan daha ziyade antiseptik ve antibiyotik banyolarından yararlanılır.
Banyolar için 1 It suyun chloramphenicol, terramycine’den 10-20 mg, PMA, lignasan, roccal hyamine ve dignat'tan 2 mg katılarak balıklar 40-50 dakika süre ile 2-3 gün banyo yaptırılır.
Tedavide bakır sülfat kullanılırsa, 1 It suya 0,5 gr bakır sülfat katılarak balıklar banyo yaptırılır.
Unutma
Su sıcaklığı yüksekse ve balıklar kalabalıksa hastalığın tekerrür edeceği unutulmamalıdır. Bu durumda yapılan tedavi hastalığı yalnız kontrol altına alınır, YOK ETMEZ.
YÜZGEÇ HASTALIĞI
Alabalık ve sazan balığı başta olmak üzere pek çok tatlı su ve deniz balıklarında görülür.
Hastalığa bir bakteri sebep olur. Hastalığın çıkışı ve yayılmasına kötü çevre şartları, yemlerde folik asit ve inositol noksanlığı ile a vitamini fazlalığı gibi bir çok etkende sebep olmaktadır.
Hastalık, mikroplu sularda ve temas yoluyla balıklara bulaşır.
Hastalığın görülmesi
Hastalık, önce balığın sırt yüzgeçlerinde kalın mat bir çizgi ile dış kenarlarda beyaz renksizleşmeler meydana gelir. Hastalık ilerledikçe çizgi ve renksizleşme yüzgeçlerin köküne doğru yayılır. Yumuşak dokular ve çıkıntılar tahrip olur. Zedelenen ve yaralı yerlere, zamanla mantarlarda yerleşerek durumu ağırlaştırır.
Tedavisi
Hastalığı erken teşhisinde tedavi başarılı olur. İlerlemiş olaylarda balıklar imha edilmelidir.
Çevre şartları düzeltilir. Hasta balıklar, 1 lt suyu Chlortetracycline, Oxytetracyline'den 10 mg katılarak 1 saat süre ile banyo yaptırılır. Değerli balıklarda, Kanamycine ile balığın 1 kg için 20 mg hesabıyla iğne yapılarak tedavi edilir.
ENFEKSİYÖZ PANKREAS NEKROZU ( IPN)
Hastalık başka balıklarda görülmekle birlikte en çok alabalıklarda görülür.
Hastalığa bir virüs sebep olur. Hastalık belirtileri görüldükten birkaç saat sonra ölümler başlar ve %90'a varan ölümler olur.
Bulaşma
Hastalık mikrobu ile bulaşmış, su, yem, malzeme ve ekipmanlar ile balıktan balığa veya yumurtalarla geçer. Ayrıca su kuşları ile bir yerden bir yere nakledilirler.
Sürüde birden bire ölümler başlayıverir. Balıklar durgun ve iştahsızdır. Ekseni etrafında burgu şeklinde döner veya gelişi güzel yüzerler. Vücudun genelinde renk koyulaşması ve göz çıkıklığı görülür. Mide ve bağırsaklar yem yemiş gibi şimşekte ve açık renkli veya beyaz salya meydana gelmektedir. Karaciğer, böbrek ve dalak solmaktadır.
Tedavi
Hastalığın tedavisi yoktur. Balıklar imha edilir. Malzeme ve ekipmanlar dezenfekte edilir.
VİRAL HEMORAJİK SEPTİSEMİ (VHS)
Bu hastalık alabalıklarda görülür. En fazla 2-3 aylık balık yavrularda rastlanır. Yukarı yaştakiler nadiren hastalanır.
Hastalık etmeni bir virüstür. Uygun olmayan çevre şartları, stres, su sıcaklığının düşüklüğü hastalığın çıkış ve yayılışında etkili olmaktadır.
Bulaşma hastalıklı balıkların etrafa saçtığı virüsle bulaşık su, yem ve malzemeler olur.
Hasta balıklar eksenleri etrafında dönerler veya, yatay yüzerler. Renkleri koyulaşır ve tek taraflı göz çıkıklığı ile göz ve göğüs yüzgeçleri etrafında kanamalar görülür. Yüksek oranda ölümler görülür. Tedavisi yoktur.
Su sıcaklığı 15-16 °C nin üzerine çıktığında hastalık durur. Çevre şartlarının iyileştirilmesi, balıkların bakım ve beslenmesine dikkat edilmesi, hijyenik kaidelere uyulması ile hastalığın işletmeye girmesi önlenebilir.
HAVA KESESİ YANGISI
Özellikle sazan balıklarında görülür. Hava keselerinin yangılanması ve iç organlarda bozukluklar görülmesi ile beliren ölüm oranı yüksek bir hastalıktır.
Bulaşmada, çevre şartları, besleme ve özellikle hava keselerinin anatomik düzensizlikleri büyük rol oynar. Su sıcaklığının yüksek olması da, hastalığı şiddetlendirir.
Hasta balıklarda spiral yüzme, ekseni etrafında yüzme, yan tarafı üzerinde yüzme, suyun yüzeyine yakın bir başı aşağıya doğru yüzme gibi yüzme bozuklukları, karında şişkinlik, gözlerde çıkıklık, durgunluk, iştahsızlık, refleks azlığı gibi belirtiler görülür. Ölüm oranı % 50-70'e çıkabilir.
Hasta balıklar, tedavi için özel havuzlara alınır ve 1 kg balık için günde 100 mg Chloramphenicol 10 gün süre ile yemlerine katılır. Ayrıca , yemlere vitamin B12 katılmasında da yarar vardır.
SAPROLEGNİASİS
Balıklarda en çok görülen bir mantar hastalığıdır. Zayıf ve güçsüz balıklarda görülür. Sindirim yolu ve temasla bulaşarak balığın deri ve iç organlarında bazı bozukluklara sebep olur. Balıklar bakımlı, vücudunda yara, mukoz tabakası yoksa sularda ne kadar mantar sporu bulunursa bulunsun hastalık oluşmaz. Hastalık en çok yumurtalarda zayiat yapar.
Bu bozukluklar nelerdir?
Balığın bütün vücut yüzeyinde, deri ve yüzgeçlerde pamukçuk tarzında beyazımsı mantar demetleri oluşur. Mantarın ürediği dokular tahrip olur.
Hastalığın işletmeye girmemesi için koruyucu tedbirler alınmalı, bakım ve besleme iyi yapılmalı, kullanılan malzeme dezenfekte edilmelidir.
Mantara yakalanmış balıklar, 1 It suya 10 mg potasyum permanganat katılarak 1 hafta süreyle 30-90 dakika arasında banyo yaptırılır. Malahit yeşilinden 15 It suya 1 gr katılarak balıklar, 10-60 saniye 100 It suya 0.5 gr katılarak balık yumurtaları 50-60 dakika banyo yaptırılarak tedavi edilirler.
BALIKLARDA İÇ VE DIŞ PARAZİTLER
Balıklarda da parazit olur mu demeyin. Her canlıda parazit olur. Üstelik bu parazitler onların verimlerine ortaktır. Bizim balığa verdiğimiz yemlerin bir kısmını da onlar tüketir. Kârımıza ortak olurlar.
Bazı parazitler insana da geçebilir.
Balık sülüğü, solungaç yengeci, kancalı kurt, balık biti, ligula ve difilobotriyum en çok, rastlanılan parazitlerdir.
Parazitlere karşı koruyucu tedbir olarak su kuşları ve parazitli balıklar yok edilir. Ayrıca 1 litre suya 25 gr masotan veya 1 It suya 25 mg potasyum permanganat katılarak balıklar 5 dakika süreyle banyo yaptırılır. Havuzlarda 1 It suya 0.25 gr Dylox katılarak 4 defa haftada bir ilaçlanır.
SON SÖZ
Bir hastalık geliyor bin bir emekle, zahmetle para sarf ederek, yetiştirdiğimiz balıkları alıp gidiyor. Öyleyse, hastalığın geldiği yol belli, pislik, kirlilik. Bu yolu kapatmamız lazım. Neyle? Temizlikle, titizlikle, dezenfeksiyonla. Buna uymayan yetiştirici, hastalığı kendisi davet etmiş olur. Hastalık bu davete hemen gelir.
Arkadaşlar sizin yöntemleriniz nelerdir?
Bence:
Balıkları file ile yakalayıp cımbız ile almak en etkili yöntem bir de ısıyı arttırmanız gerekiyor. Bunlar aslında çok tehlikeli çünkü balığın kanını emiyorlar.
Potasyum Permanganat banyosu çözüm olabilir mi?
Ayrıca bunlar çok iyi yüzücüler bir balıktan diğerine geçebiliyorlar.
Başka etkin yöntem sera cyprinopur fakat ben bu ilacı Türkiyede bulamadım.
Aşağıdaki link umarım yardımcı olur.Açılan sayfanın altından Guides seçilerek açılan sayfanın başında bulunan "How to keep your ornemental fish healty" linki tıklanacak. Açılan hastalık listesinden kabuklular (Crustaceans)' ana başlığından Argulus seçilecek..
http://www.sera.de/English/autoframe.htm?url=http://www.sera .de/english/Produkte/starter-set.htm
Saygılarımla,
Arkadaşlar Ayşe Hanım'ın gördükleri yavru değil. %90 ihtimalle balık biti (Argulus). Balıkları file ile yakalayıp cımbız ile almak en etkili yöntem bir de ısıyı arttırmanız gerekiyor. Bunlar aslında çok tehlikeli çünkü balığın kanını emiyorlar.
Ayrıca bunlar çok iyi yüzücüler bir balıktan diğerine geçebiliyorlar.
Başka etkin yöntem sera cyprinopur fakat ben bu ilacı Türkiyede bulamadım.
Aşağıdaki link umarım yardımcı olur.Açılan sayfanın altından Guides seçilerek açılan sayfanın başında bulunan "How to keep your ornemental fish healty" linki tıklanacak. Açılan hastalık listesinden kabuklular (Crustaceans)' ana başlığından Argulus seçilecek..
http://www.sera.de/English/autoframe.htm?url=http://www.sera .de/english/Produkte/starter-set.htm
Birde Aquapet center'da şu ilacı buldum...
| ||
(trichodina, dactylogyrus, gyrodactylus, argulus and lernaea)Bazı bakteriler kalabalık akvaryumlarda çok daha hızlı bir şekilde yayılmakta ve discuslar solungaç ve yüzgeçlerine nüfuz etmektedir.İlacı kullanırken su sıcaklığı 30 derecenin üzerinde olmamalıdır.Tedavisırasında aktif carbon filtreden çıkarılmalıdır.Tedavi sırasında discus da renk değişimleri görülebilir.Tedavi sonrasında su değişimleri ve karbon filtrelemesi ile balıklardaki renkler eski haline gelir. | ||
| Bu ürün, kataloğumuza 28 Ocak 2006, Cumartesi tarihinde eklendi. | ||
Saygılarımla,
SON MESAJLAR
- Kerevit Bakımı Nasıldır Ve Almalımıyım Belisarius, 11:58
Yeni Üye Forumu - Leonardit Zeminli Akvaryum Kurulumu Belisarius, 11:43
Akvaryum Tanıtımı - 25cm Küp Aydınlatma Belisarius, 10:50
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 1,5 Yıllık Walstad Tecrübeleri Kaangzkr, 10:37
Akvaryum Tanıtımı - Aldığım Karideslerin Renklerini Neden Farklı? BettaFishHobim, 22:15
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Safkan Velifera MertSoyumert, 19:35
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 19:10
Akvaryum Tanıtımı - Ramirezi Cinsiyeti Belirleme hakanmorcicek, 19:07
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepistes Hobime Geri Döndüm Öneriler Taha⚡, 18:26
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Neden Böyle Oluyor Kahverengi Heryer Frkn, 15:44
Yeni Üye Forumu - Yem Markası Kurmak Rafayel, 13:06
Akvaryum Dünyasından Haberler - Basit Akvaryum Tasarımının 100 Günü Aguamentist, 11:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 11:33
Akvaryum Dünyasından Haberler - Tuz Çözeltisine Lepistes Düştü Sfenks111, 11:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Pigme Puffer Belisarius, 10:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dajana Artemiayı Çıkartamıyorum oguzsel, 09:12
Malzemeler ve Yemler Forumu - Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum Tata, 23:43
Omurgasızlar - Meleklerde Cinsiyet Ayrımı emre42cakmak, 23:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Axolt Akvaryumunda Parazit Sorunu Pita, 21:14
Yeni Üye Forumu - Saksı İle Veya Leğen İle Mini Pond Kurulumu ternapi, 21:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tuzlu Su Akvaryum Sumpı BatuhanTufan, 20:23
Deniz Akvaryumları Genel - Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var? runfile, 19:51
Yeni Üye Forumu - Zeytin Bitkisi Moris, 18:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Lampeye Killifish,pseudomogil Gertrude Akvaryumu Senaquatics, 17:45
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulumum 2. Ayını Tamamladı Sizce Nasıl? riderfish, 17:44
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin riderfish, 17:41
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Powerled Pcb AMANOGARDEN, 16:34
Yeni Üye Forumu - Kedi Balıgında Beyaz Benek efebudak, 14:53
Yeni Üye Forumu - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş enginhayta, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Sumbu Shell Cinsiyetleri? kocoglu, 14:16
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Balığımda Kuyruk Erimesi Var Mı ? sukeyne, 10:53
Hastalıklar ve İlaçlar - 300 Litrelik Akvaryum İçin Filtre Önerisi ilhannnn01, 09:12
Filtreleme Seçenekleri - Co2 Siz Kırmizı Olan Bitki Varmı altum123, 08:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sobo Akvaryum FatihÇalışkan, 20:59
Yeni Üye Forumu - Anubias Yosun Sorunu yggdrasils, 20:57
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Kurulum Urar, 20:26
Yeni Üye Forumu - 35x35x35 Akvaryumum akvaristsaglam, 14:11
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Dip Çekimi ahmetfiratozkaya, 13:04
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balıklarımın Cinsi Nedir ? omeryesil18, 22:30
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Vatozumun Üzerinde Beyaz Lekeler Var egemenc, 21:12
Hastalıklar ve İlaçlar - Budama Sonrası Kararma halilvr5, 16:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkilerde Büyüme Durması Ve Yaprak Dökülmesi Urar, 13:19
Bitki Akvaryumları Genel - 40 Litrede Beslenebilecek Kolay Bulunan Balıklar Betta_King, 12:03
Yeni Üye Forumu - Havuz Balıkları Ve Gereksinimleri GhostKoi, 02:28
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:35
Akvaryum Tanıtımı - Geophagus Günlüğü oguzozt, 23:54
Güney Amerikan Cichlidleri - Betta'nın Türü Hakkında Hakky53, 22:44
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Poecilia Velifera Kaangzkr, 21:50
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Blackwater İçin Arkaplan Bitkisi √olkaπ, 18:55
Bitki Türleri ve Bakımı - Yavru Flowerhorn'um ÇınarTurhan, 16:48
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 11:53
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 11:53
- Moss Teli CevdetSERBEST 11:53
- Apistogramma Türleri AtlasPoyraz 11:46
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 11:34
- Eheim Loop Pro 6000 Pond Filtresi Aguamentist 11:32
- Sobo Sf 350 F Motor - Yedek Parça Aguamentist 11:32
- Taşınma Nedeniyle Toplu Satış ***çok Uygun*** Kfat 11:24
- 80 X 40 X 40 Extra Clear Akvaryum Ve Full Set alperemrecakir 11:23
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 11:04
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:04
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:04
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 11:04
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 11:04
- Eheim, Tetra, Atman Hava Motorları Esakvarist 11:03
- Chindongo Saulosi Yavrusu Esakvarist 11:03
- Dev Demasoni Kolonisi 8dişi 2 Erkek mendos06 10:51
- 5 Katlı Özel Tasarım Demir Profil Akvaryum Sehbası mendos06 10:51
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 10:46
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 10:46
- Canlı Yemler (grindal,mikrofex,mikrokurt) Hasada H Kaangzkr 10:38
- Kan Kırmızı Kiraz Karides(seleksiyon Yapıldı) Kaangzkr 10:38
- Saz,gül,mikra,rotala Blood Red,sessiliflora, Kaangzkr 10:38
- Akvaryum İçin Tüm Malzemeler zen666 10:30
- Hikari Yemler zen666 10:30
- Kabuklu Artemia Yumurtası zen666 10:30
- 30*30*30 Küp Akvaryum mlh06 10:21
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 09:36
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 09:34
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 09:08
- Leleupi & Brichardi & 4 Çeşit Nadir Endler scorpion26 09:08
- L144 Longfin/düz/lda16 Vatozlar scorpion26 09:08
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 08:52
- Flame Moss , Java Moss gyunda 08:52
- Tiger Endler , Karides , Salyangoz gyunda 08:52
- Moscow Dark Blue Lepistes emre12ozkan 08:34
- Rotala Blood Red -hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 08:34
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 08:29
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 08:29
- 🐬˚˖𓍢✨໋ 🐋✧˚koleksiyonluk Bitkiler˚˖🐬˚✨໋ 🐋✧˚.🐟 hasancn 08:16
- Cam Emiş Basış ,gübre Seti 7 Parça hasancn 08:16
- High Tech Paketleri %40 İndimli Tek Paket hasancn 08:16
- Şelaleli Özel Yapım Aksan Akvaryum (büyük) YagmurCeren 08:03
- Elektrik Blue Acara KSK lee 02:59
- Zebra Çift KSK lee 02:59
- Satılık Mobilyalı Akvaryum Ve Full Set 35 Küp Aporetti 01:35
- Moss - Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 01:34
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 01:28
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 00:37
- Sarı Ateş Neon Karides (neocaridina) rasporasrc 00:37
KULLANICILAR
- 101 Online Kullanıcı, 54 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.


