Cüce Gurami


MervegulÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 6
MervegulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2021 07:16
Arkadaşlar almak istediğim japon balıkları vardı maalesef onlar satılmış o yüzden bende cüce gurami için akvaryum kurup ileride türleri arttırmak istiyorum akvaryuma bakımı kolay bitkilerde ekleyeceğim ama emin olamadım size zahmet videonun başındaki cüce guramiler sağlıklı mı Eğer cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
https://youtu.be/WCsMTF2Xmms

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8614
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2021 08:09
Tabi petshopta çok sağlıklı, formu müthiş balıklar bulmanız zor. Ama genel itibariyle herhangi bir hastalıkları yok gibi görünüyor.
Ama tavsiyem petshop yerine hobicilerden alın. Akvaryumu bozup balıkları satan vardır illaki. Daha sağlıklı balıklar bulabilirsiniz.

Beğenenler: [T]233095,Mervegul[/T]
Teşekkür Edenler: [T]233095,Mervegul[/T]
+1: [T]232953,selinn111n[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MervegulÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 6
MervegulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2021 09:02
Çok teşekkür ederim bundan sonra hobici bulabilirsem onada bakarım [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1085
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2021 11:10
Colisa Gurami'yi hobiciden nadiren bulabilirsiniz. İnsanlar genelde ürettikleri ve balıkları düzenli olarak satıyor, Colisa'yı düzenli olarak üreten pek insan yok sanırım. Yani bu balığı beslemek istiyorsanız akvaryumcudan almak zorundasınız gibi görünüyor.

Colisa'ları uzun süre sağlıklı beslemeyi beceremedim. Defalarca yumurta ve yavru aldığım ballıkların üzerinde birden bire yaralar çıkıyor ve ölüyorlar. Bunu birkaç kez yaşadım. Ama Colisa çok kolay üreyen bir balıktır. Uygun hacimli ve bitkili bir akvaryumda bir iki ay içinde mutlaka yavru alırsınız. Özellikle su üstü bitkileri ya da Moss türü olursa birkaç hafta içinde yavru yaptıklarını görebilirsiniz. Bu balığı zevkle beslemenin yolu, kendi yavrularınızı büyütmek olacaktır. Erişkin boyda satın aldığınız balığı çok uzun süre beslemek çok zor. En azından ben beceremedim.

Videonuza biraz baktım, ama oradan bir fikir çıkarmak zor. Balığın sağlığını anlamak zor değil aslında. Şunları kontrol ederek balığın sağlığını anlayabilirsiniz.
1- Balığın üzerinde beyaz, siyah ya da başka bir renkte leke, nokta olmamalı.
2- Balık aşırı zayıf ya da şişmiş olmayacak. Karnını kontrol edin, içeri çekik olmamalı.
3- Dışkısını görme şansınız varsa inceleyin. Jel gibi beyaz olmamalı. Balık sağa sola sürtünmemeli, aşırı hızlı nefes alma hareketi yapmamalı. Almadan önce çıkıp bir dolaşın, bir süre sonra tekrar gelip bakın.
4- Akvaryumcuya balığın ne zaman geldiğini sorun. Yeni geldiyse biraz tereddüt ile yaklaşın. Uzun süre akvaryumcuda kalmış olan balık daha güvenlidir.
5- Balık canlı ve diri olmalı. Elinizi cama yaklaştırdığınızda bir tepki vermeli. Genelde kaçar. Elinizi akvaryumun üstüne doğru çıkardığınızda yem atacağınızı düşünüp yukarı doğru hamle yapar.
6- Balığın üst yüzgeci açık olacak, yapışık olmayacak. İleri geri hareketler yapmayacak. Saklanmayacak. Tabii onu korkutan bir balık vs. varsa saklanabilir ama normalde aşırı saklanma eğilimi olmaz.
7- Satın aldığınız balığı kısa süre içinde ve ısısını koruyarak kendi akvaryumunuza aktarın. Balığı akvaryuma aktarırken, ısı dengeleme işlemlerini yapın.

Bütün bunlara rağmen balık bir süre sonra hastalık geliştirebilir ve ölebilir. Kendimiz de dahil olmak üzere hiçbir canlının garantisi yok neticede. Ama biraz dikkat ile her akvaryumcudan sağlıklı balık bulup satın almak mümkün.

Beğenenler: [T]220207,ShowaSanshoku[/T][T]124785,Aquay[/T]
Teşekkür Edenler: [T]220207,ShowaSanshoku[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir