Cuce Guramim Baba Oldu


DreamcometrueÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2018
İl: Eskisehir
Mesaj: 118
DreamcometrueÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2020 20:14
Cuce gurami ciftimin yumurta dokmesine canli canli sahit oldum lakin pristella tetralar savrulan yumurtalari lapir lapir indirdi. Bikac sorum olacak ozellikle betta bakanlara
Gurami ile beta ayni tip canlilar ve yumurta boyutlari cok kucuk oyle toplanacak gibi degil. Ben yavru alabilmem icin ne yapmam lazim akvaryum tetrali belli ki yavru alamam burada. Bir tane 30x30 luk kup akvaryum yaptirip pipo filtre ile balayi tanki mi hazirliyim yoksa yuvanin oldugu yerden bi sekilde sifonlama ile yumurtalari alip akvaryumda yavruluk icine mi koyayim tavsiyeniz cok makbul olur. Bir diger soru oldu da kurtardim yumurtalari ben nasil beslicem bu kadar ufakliklari ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2020 21:46
Atilla Bey, merhaba,
Gurami çiftinizden yavru alabilmek için ayrı bir akvaryum ayırmanız gereklidir.
Yumurtaları sifonlamanız, birşey ifade etmez. Yumurtaların mantarlasmamaları için, köpük yuva içerisinde olmaları gerekir. Yumurtalar ve larvalar serbest yüzüşe geçene kadar, erkeğin bakımı gerekir.
Larvalar, serbest yüzüşe geçince, erkek gurami de alınmalıdır.
Yavruları, Hikari First Bites ile besleyebilirsiniz.
Su sıcaklığı ile yüzeydeki hava sıcaklığının aynı olması için, akvaryumun üzerini örtmelisiniz. Labirent organları gelişmeye başladığında, soğuk hava soluma kaynaklı yoğun mortalite görülebilir. Ayrıca, ağızları çok küçük olan larvaların, su üstündeki film tabakasını aşabilip su yüzeyinden hava solutabilmeleri için pipo filtre ile su yüzeyinde hafif bir su hareketi oluşturulmalıdır.
Keyifli hobiler.

Beğenenler: [T]210944,Dreamcometrue[/T][T]101060,OrkosBetta[/T]
Teşekkür Edenler: [T]210944,Dreamcometrue[/T][T]101060,OrkosBetta[/T]
+1: [T]225099,Heidfeld[/T][T]101060,OrkosBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

giyotynÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2020
İl: Tekirdag
Mesaj: 638
giyotynÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2020 21:57
[QUOTE=Dreamcometrue]Cuce gurami ciftimin yumurta dokmesine canli canli sahit oldum lakin pristella tetralar savrulan yumurtalari lapir lapir indirdi. Bikac sorum olacak ozellikle betta bakanlara
Gurami ile beta ayni tip canlilar ve yumurta boyutlari cok kucuk oyle toplanacak gibi degil. Ben yavru alabilmem icin ne yapmam lazim akvaryum tetrali belli ki yavru alamam burada. Bir tane 30x30 luk kup akvaryum yaptirip pipo filtre ile balayi tanki mi hazirliyim yoksa yuvanin oldugu yerden bi sekilde sifonlama ile yumurtalari alip akvaryumda yavruluk icine mi koyayim tavsiyeniz cok makbul olur. Bir diger soru oldu da kurtardim yumurtalari ben nasil beslicem bu kadar ufakliklari ?[/QUOTE]

Balayı tankı tekniğini ben denedim. Hiçbir işe yaramadı hatta muhtemelen stress nedeniyle erkek yemden kesilip öldü :(
Ya su değerleri çok farklıydı diye ya da balayı tankının hacmi küçüktü (40 lt) diye, artık neden stres yaptı bilemedim.
Neyse ki dişi sağlam. Başka bir erkek daha alıp büyük akvaryumda kendi hallerine bıraktım. Flörtleşme vs var ama henüz erkek köpük yuva konularına pek sıcak bakmıyor nedense.
Eğer yumurtlama olursa büyük akvaryum içinde erkekle beraber yumurtaları diğerlerinden ayıracak şekilde geniş bir kap vasıtasıyla yalıtmayı düşüyorum. Bakalım.

Beğenenler: [T]210944,Dreamcometrue[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir