Denizli Akvaristleri ve Akvaryumcuları


kissiÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2009
İl: Denizli
Mesaj: 10
kissiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2009 13:18

Slm arkadaşlar ben denizliye yeni taşındım degerli fikirlerinizi paylaşmak ve sizlerlede tanışmak isterim

 teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgahoca71Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2008
İl: Denizli
Mesaj: 5
tolgahoca71Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 20:11
   Herkese selamlar. uzun zamandır hobiyle uğraşıyorum. tanganyika türleri hastalığım var diye tanımlıyorum kendimi. piyasada bulunan tüm tanganyikaları besledim ve içlerinden yavru alamadığım olmadı. Akvaryumcuları ben de sizler gibi gezerim ve fikirlerimi paylaşmak istedim sizinle.
 levent hocadan istediğiniz balığı alamazsınız, o ancak size isterse balık satar.bu güne kadar gördüğüm kadarıyla ne zaman bir balığın fiyatını sorduğumda nazlanmaya, 'abicim o balık ...' diye bir cümleye başlasa, anlarım ki çok yüksek bir fiyat isteyecek. benimle ilgilenmesi güzel ama ben ilginin yanı sıra balık da satın almak istiyorum ama ondan bir türlü olmuyor. bu huyunu iyice öğrendiğimden giderek daha seyrek gitmeye başladım yanına. sonuçta onun sattığı balık ve malzemeyi herkes satıyor denizlide. onun beslediği ama satmadığı balıklar da benim işime gelmiyor beni ilgilendirmiyor. levent hoca değil de eşi varken giderseniz dükkana, balık almanız daha kolay çünkü eşi olaya daha ticari yaklaşıyor. levent hocanın balıklarla arasında kurmuş olduğu duygusal bağ, eşi için bir şey ifade etmiyor. o yüzden levent hocanın size satmaya yanaşmadığı balığı almak istiyorsanız eşi dükkanda yanlızken gidin dükkana.
  amazon akvaryum, sırf diğer akvaryumcuların değerini anlamak için gittiğim bir yer. yıllardır hormonlu balık sattıkları iddia edilir. oradan balık alan ve kısa sürede balıkları ölen çok insana 'ben sana demiştim' dediğimi biliyorum.hiç bir şey almıyorum oradan ama ne sorarsam sorayım 'haftaya gelecek' cevabını alıyorum. inanmayan gitsin olmayan bir şey bulsun ve sorsun, mutlaka haftaya gelecek cevabını alırsınız ama o hafta bir türlü gelmez. denizlinin en eskisi olmasına rağmen neden hala o küçük dükkanı büyütemediler, neden işlerinde denizlinin değil egenin hatta türkiyenin sayılı akvaryumcularından biri olamadılar, sanırım cevabı yukarıda yazdıklarımda saklı.
   elit akvaryum çok iddialı girdi piyasaya. iyi bir yerde yüksek bir kirayla açtılar dükkanlarını. bir çok insan hayvanat bahçesi gezmeye gider gibi sadece gezmeye gitti orayı. iyi bir aile şirketi olarak görünüyorlar.balıkları da fena değil ama sık eleman değiştiriyorlar ve işe girenler de konuya pek hakim değil gibi geldi bana. geçen gün cylindiricus var mı diye sordum, hayır yok dedi. çıkarken sağ tarafta akvaryumun içinde bir kaç tane gördüm. dönüp sormayı düşündüm neden yok dediğini ama sonradan vaz geçtim, güldüm ve çıktım dükkandan. ciddi bir balık eğitiminden geçmeleri gerekiyor bence. fiyatlarında hiç bahsetmedim dikkat edersiniz, çünkü benden önce yorum yapan arkadaşlar ne kadar pahalı olduklarını defalarca yazmışlar,ben de bir kere daha yazmayayım dedim.
    turgut akvaryum istese çok daha iyi yerlerde olabilirdi. çünkü arkasında balıklar hakkında profesör sayılabilecek bir babası var. fikri amca resmen kendini balıklara adamış durumda ama kendisinin de defalarca yakındığı gibi malesef çocuklarında ticari zeka yok. fiyatları uygun ama turgutun dükkanına girmek gelmiyor içimden. çok düzensiz bir dükkanı var.o da babasına çekmiş anlaşılan. gidenler bilirler, fikri amcanın akvaryumlarında balıkları görmek için yüzünüzü cama yapıştırmanız gerekir.hayatımda orası kadar kötü ama bir o kadar da sağlıklı balıkların olduğu bir yer görmedim.
    cafer dükkanı değiştirdi, yeni yeri hayırlı olsun. malzeme çok pahalı ama balıkları fena değil. sık sık uğrarsanız uygun fiyata balık bulabiliyordunuz eski yerinde ama şimdi malum yer değişikliği sonrasında bu durum fiyatlarına nasıl yansıyacak birlikte göreceğiz.bence arada sırada gidilebilecek bir yer.özellikle benim gibi tanganyika meraklısı olanlar uğrarlarsa güzel balık bulabilirler belki.
   diğer akvaryumcularda benim ilgilendiğim balıklardan çok olmadığı için fazla uğramıyorum, o yüzden onlarla ilgili yorum yapmıyorum.
    sonuç olarak bir balık almak için çok dükkan gezmek gerekiyor.hem en güzel balığı almak, hem de en uygun fiyatı bulmak istiyorsanız bütün akvaryumcuları gezmek gerekiyor diye düşünüyorum. herkese saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kissiÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2009
İl: Denizli
Mesaj: 10
kissiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2009 09:36

selam degerli barış.aydın kardeşim  elit ile marmodosa gittim.ama fiyatlar çok uçuk geldi bana :)bende bu hobiyi çok sevdigim için bütün balıkları geziyorum artık  ama marmados en pahalısı geldi bana sizin fikirleriniz nedir

saygılarımla
teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2009 10:14

Şimdi Tolga Bey bahsettide aklıma geldi. Cidden Amazon'a ne zaman gitsek haftaya gelecek cevabı alıyoruz. Kendileride forumu ziyaret ediyorlar. Mutlaka yazılanları görürler. Tetra sürüsünden çok çeşitli balıklar gelecek ama ne zaman gelecek bir türlü çözemedik. Önceden siparişle geliyorsa o zaman bizlere "haftaya gelecek" denmesi yanlış.Ön siparişle çalışılacaksa o zaman daha farklı bir satış yöntemi izlenebilir.Ayrıca Amazon'dan balık alırken kendiniz seçerek ve göstererek tutmalarını rica ederseniz benim Neon'larda düştüğüm duruma düşmezsiniz. Bu konuda Amazon'a uğradığımda Levent Abi'ye de kırgınlığımı belirteceğim.

Turgut Abi'nin dükkan cidden çok kötü. Yani düzen yok gibi akvaryumlarda. Ama Mehmet'e ne zaman birşey sorsam sağolsun içtenlikle cevap verir. Akvaryumu yapan bir abi var. Sanırım adı Saim.O da işini güzel yapan biri.

Levent Hoca'ya ben ne zaman gitsem sağolsun beni kırmadı.Bir adım ben atıyorum bir adım o.Ortada buluşup mutlu mesut bi alışveriş yaşıyoruz.

Elit akvaryum fiyat olarak yüksek olabilir.Ama hem Fatih Abi, hemde çocuklar sağolsunlar oldukça ilgili. Ne zaman gitsem sıcak bir muhabbet ortamı oluyor.
 
Marmados Akvaryum Fatih Abi, zaten fiyatlarının yüksek olduğunu biliyor. Ama bu durumu balıklarına bakınca ve kendisiyle biraz sohbet edince anlayabiliyorsunuz. Sonuçta kimse kimseye zorla birşey satacak değil. Daha uygun fiyata başka yerde var ise ordan alınabilir. 
 
Cafer Bey'in eski yerini biliyordum. Yeni yerini gördüm.Oldukça güzel. Ama gitmek nasip olmadı.
 
Ayrıca 10 Nisan karakolu üstlerinde yeni bir akvaryumcu açılmış. Dolmuşla giderken gördüm.
 
Saygılar.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kissiÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2009
İl: Denizli
Mesaj: 10
kissiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2009 19:07
Selamlar arkadaşlar 
Bende geçen gün akvaryumcuları dolaştım.İstegim gibi bir akvaryumu Atatürk caddesindeki turgut akvaryumua yaptırdım. ayrıca barış arkadaşımın dedigi gibi akvaryumu aldıktan sonra dükkanlarını gezdim gerçekten kötü durumda balıkaları soguk nedeni ile büzüşük durumda suların rengi degişmiş durumda su dengeleri kesinlikjle bozulmuş. ayrıca gelen mülşterilere dikkat ettim genelde malzeme türü alış-veriş yapıyorlar. balık alan pekfazla yok buda herhalde akvaryumları kirli,balıkaları rahatsız  ve içerside gerçekten düzensiz.toptancı dükkanı gibi olmuş.ama kendisi müşterilere karşı iyi niyetli ve temiz kalpli inşallah balıklardan yana kötü birşeyler olmaz
 
   Akvaryumcuları gezerken bende 10 nisan karakolun üstündeki Atlantis Akvaryum dükkanını arabayla geçerken gördüm. İçim rahat etmedi hemen kenarda arabayı durdurdum. içeriye girdim gezip görmek için. içerisi gerçekten dizayn olarak çok güzel. balıklar güzel saglıklı hatta hastalıga karşı olsa gerek hepsinde ısıtıcı var. dikkatimi bir şey çekti akvaryumun hepsinde LAV kayaları var.yani bir bakıma beyaz benek hastalıgına önlem alınmış.
 
   Biraz sohpet ettim.kaderbey ve sedat bey ile beraber iki kişi birlikte açmışlar.gerçekten gelen müşterilere güler yüzlü karşılıyorlar hiç birşey almasalar bile dakikalarca ilgilenip bilgi  veriyorlar.
 fiyatlarıda uygun ayrıca kendi balıkalrının çoğunu kendileri üretiyorlarmış 
hatta çaktırmadan baktım forontoza balıkaları mükembel genelde yedi çizgililerTebessüm
 
Ben gerçekten çok begendim arkadaşlar sizlerinde gezmenizi tavsiye ederim.
 
saygılar
 
 
 
  
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 17:36
Su mercimeğini 2-3 hafta sonra ücretsiz verebilirim. Daha yeni Özgür'e verdim. Bende kalanların üremesini beklemem gerek. Eledoa güzel bitki. Anubias ve Saz da kullanabilirsiniz. Fazla bakım istemeyen güzel bitkilerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kissiÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2009
İl: Denizli
Mesaj: 10
kissiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2009 14:16
Merhalar
Ucuz olarak malawi balıklarını turgut akvaryumda ve  Atlantis akvaryumda bulabilirsiniz
 saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byunusÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2009
İl: Denizli
Mesaj: 84
byunusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2009 00:48
Balık fiyatı uygun olan ve sağlıklı balık yetiştiren akvaryumcu hangisi? Özelikle canlı doğuranlarda değişik türler renkler olan hangisi...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byunusÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2009
İl: Denizli
Mesaj: 84
byunusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2010 17:28
Yeni  akaryumcu açılmış heralde. Çaybaşı camii nin çaprazında çınara inerken solda küçük bir pet shop açılmış. Zamanım olsa girip bakardım ama zamanım yoktu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2010 22:24
Arkadaşlar, bu bölüm canlı satışı için açılmamıştır. Lütfen burayı canlı ilanları bölümü gibi kullanmayınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kerem2034Çevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 14
kerem2034Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2010 09:12
Çaybaşının çaprazında açılan yere gidip bi uğramanızı tavsiye ederim bir insan bu kadarmı sıcak kanlı olur bu kadar mı cana yakın gerçekten bazı arkadaşlar abarttığımı düşünebilir ama gidince göreceksiniz. Birşey almasanız bile bir ziyaret edin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enesozmenÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2009
İl: Denizli
Mesaj: 146
enesozmenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2010 12:38
Öncelikle tüm arakadaşlara selam deniz akvaryumu malzemelerini en uygun fiyata nereden bulabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sche00Çevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2009
İl: Denizli
Mesaj: 130
sche00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2010 21:50
Selam tür değiştireceğim yardımlarınızı bekliyorum.Bitkili canlıdoğurana geçmek istiyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmrahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2006
İl: Aksaray
Mesaj: 1265
EmrahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2010 01:59
Tüm dostlara merhaba...

Uzun süredir bu sayfaya yazmıyordum...Ve tarihe baktım az önce 21 Mart!!!

Tam 1 yıl önce bu saatlerde Denizli'den,Aksara'ya geliyordum.Arkamda bıraktığım 5 yıllık Denizli macerası...yeni bir hayata yelken açıyordum aynı zamanda.Memleketime;arkadaşlarımın,dostlarımın,doğup büyüdüğüm bana kucak açmış şehre dönüyordum...Arkamda bıraktığım dostlarım için damla damla gözyaşları...Kimbilir ne zaman görüşebileceğiz tekrar.Ama hep kalbimdesiniz.

Özledim,pazar günü aynı kişilerle buluşup balık sohbeti yapmayı,daha sonra akvaryumcuları gezmeyi...Bir gün buluşmak dileğiyle...

Buradan tüm dostlara selam olsun...Hepinizi çok özledim...

Allaha emanet olun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir