ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tolgahoca71
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2008 02:00
Son Ziyaret:
11 Nisan 2013 16:53
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tolga tırkaz
Doğum Tarihi:
05 Ekim 1971
Yaş:
52
İl:
Denizli
Meslek:
beden eğitimi öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

tolga tırkaz
neolamprologus pulcher daffodil\denizli

SON 5 MESAJI

Denizli Akvaristleri ve Akvaryumcuları
   Herkese selamlar. uzun zamandır hobiyle uğraşıyorum. tanganyika türleri hastalığım var diye tanımlıyorum kendimi. piyasada bulunan tüm tanganyikaları besledim ve içlerinden yavru alamadığım olmadı. Akvaryumcuları ben de sizler gibi gezerim ve fikirlerimi paylaşmak istedim sizinle.
 levent hocadan istediğiniz balığı alamazsınız, o ancak size isterse balık satar.bu güne kadar gördüğüm kadarıyla ne zaman bir balığın fiyatını sorduğumda nazlanmaya, 'abicim o balık ...' diye bir cümleye başlasa, anlarım ki çok yüksek bir fiyat isteyecek. benimle ilgilenmesi güzel ama ben ilginin yanı sıra balık da satın almak istiyorum ama ondan bir türlü olmuyor. bu huyunu iyice öğrendiğimden giderek daha seyrek gitmeye başladım yanına. sonuçta onun sattığı balık ve malzemeyi herkes satıyor denizlide. onun beslediği ama satmadığı balıklar da benim işime gelmiyor beni ilgilendirmiyor. levent hoca değil de eşi varken giderseniz dükkana, balık almanız daha kolay çünkü eşi olaya daha ticari yaklaşıyor. levent hocanın balıklarla arasında kurmuş olduğu duygusal bağ, eşi için bir şey ifade etmiyor. o yüzden levent hocanın size satmaya yanaşmadığı balığı almak istiyorsanız eşi dükkanda yanlızken gidin dükkana.
  amazon akvaryum, sırf diğer akvaryumcuların değerini anlamak için gittiğim bir yer. yıllardır hormonlu balık sattıkları iddia edilir. oradan balık alan ve kısa sürede balıkları ölen çok insana 'ben sana demiştim' dediğimi biliyorum.hiç bir şey almıyorum oradan ama ne sorarsam sorayım 'haftaya gelecek' cevabını alıyorum. inanmayan gitsin olmayan bir şey bulsun ve sorsun, mutlaka haftaya gelecek cevabını alırsınız ama o hafta bir türlü gelmez. denizlinin en eskisi olmasına rağmen neden hala o küçük dükkanı büyütemediler, neden işlerinde denizlinin değil egenin hatta türkiyenin sayılı akvaryumcularından biri olamadılar, sanırım cevabı yukarıda yazdıklarımda saklı.
   elit akvaryum çok iddialı girdi piyasaya. iyi bir yerde yüksek bir kirayla açtılar dükkanlarını. bir çok insan hayvanat bahçesi gezmeye gider gibi sadece gezmeye gitti orayı. iyi bir aile şirketi olarak görünüyorlar.balıkları da fena değil ama sık eleman değiştiriyorlar ve işe girenler de konuya pek hakim değil gibi geldi bana. geçen gün cylindiricus var mı diye sordum, hayır yok dedi. çıkarken sağ tarafta akvaryumun içinde bir kaç tane gördüm. dönüp sormayı düşündüm neden yok dediğini ama sonradan vaz geçtim, güldüm ve çıktım dükkandan. ciddi bir balık eğitiminden geçmeleri gerekiyor bence. fiyatlarında hiç bahsetmedim dikkat edersiniz, çünkü benden önce yorum yapan arkadaşlar ne kadar pahalı olduklarını defalarca yazmışlar,ben de bir kere daha yazmayayım dedim.
    turgut akvaryum istese çok daha iyi yerlerde olabilirdi. çünkü arkasında balıklar hakkında profesör sayılabilecek bir babası var. fikri amca resmen kendini balıklara adamış durumda ama kendisinin de defalarca yakındığı gibi malesef çocuklarında ticari zeka yok. fiyatları uygun ama turgutun dükkanına girmek gelmiyor içimden. çok düzensiz bir dükkanı var.o da babasına çekmiş anlaşılan. gidenler bilirler, fikri amcanın akvaryumlarında balıkları görmek için yüzünüzü cama yapıştırmanız gerekir.hayatımda orası kadar kötü ama bir o kadar da sağlıklı balıkların olduğu bir yer görmedim.
    cafer dükkanı değiştirdi, yeni yeri hayırlı olsun. malzeme çok pahalı ama balıkları fena değil. sık sık uğrarsanız uygun fiyata balık bulabiliyordunuz eski yerinde ama şimdi malum yer değişikliği sonrasında bu durum fiyatlarına nasıl yansıyacak birlikte göreceğiz.bence arada sırada gidilebilecek bir yer.özellikle benim gibi tanganyika meraklısı olanlar uğrarlarsa güzel balık bulabilirler belki.
   diğer akvaryumcularda benim ilgilendiğim balıklardan çok olmadığı için fazla uğramıyorum, o yüzden onlarla ilgili yorum yapmıyorum.
    sonuç olarak bir balık almak için çok dükkan gezmek gerekiyor.hem en güzel balığı almak, hem de en uygun fiyatı bulmak istiyorsanız bütün akvaryumcuları gezmek gerekiyor diye düşünüyorum. herkese saygılar...
300 lt lifetech 1200
Asla Lifetech alma arkadaşım. Ben ve benim gibi bir çok kişi aldı ama çok sorun yaşadık. Başta ses olmak üzere debi,performans ve kullanılabilirlik konularında çok sorunlu. Ben yaşamadım ama su sızdırma sorunu yaşayan arkadaşlarım da oldu. Karar sizin...
Dış Filtre Sesi
Sevgili dostum bende aynı markanın 838 modeli var. Aldığıma alacağıma bin pişmanım. Satabilsem hemen satacağım ama aletin yenisini alan yok ki eskisini alan olsun. Aynı sorun bende de var ve ne yaptıysam geçiremedim. En son çare oturduğum 2. kattan aşağıya atacağım ses o zaman kesilecek sanırım. Gerçi ondan da emin değilim ya, neyse...
Dış filtre başlangıç
Arkadaşım bende de aynı filtrenin 838 modeli var. Bence hiç uğraşma direk git satıcıya geri ver. Hayatımda gördüğüm en çok ses çıkaran filtre. Aynı zamanda bakımını düzenli yapmama rağmen debisi çok kısa bir sürede düşüyor. Git geri ver, parana yazık olmasın...
Denizli
 Arkadaşlar herkese selamlar. Elinde uygun fiyattan daffodil veya kakadu olan varsa almak istiyorum. Akvaryumcularda aradım yok.  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.