ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
byunus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ağustos 2009 16:50
Son Ziyaret:
17 Aralık 2013 22:49
Toplam Mesaj:
84 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yunus turan
Doğum Tarihi:
18 Aralık 1989
Yaş:
34
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryum temizliği
Akvaryumdan çok içindeki malzemelerden dolayıdır büyük ihtimal taban kumunu süsleri filtreyi temizleyin. 
Haqos Cube Box 20 - Nano Betta Tank
Bana yosundan daha çok betanın pisliği gibi geldi resim. Kullanılmamış bir bulaşık süngeriyle silin gitsin bu pisliği veya yosunu ve anladığım kadarıyla filtre temizliği yapmıyorsunuz, filtrenin parçalarını akvaryumdan aldığınız su ile temizleyin sonra da eksilen suyu dinlenmiş suyla takviye edin. 

Sitede genel olarak verilen haftada bir su değişimini benim kendi tecrübelerimle sık buluyorum özellikle bu kadar küçük akvaryumlarda suyun denge kurulmasında sıkıntı çekiyorum bu yüzden bence en fazla ayda 1 4/1 su değişimi ve haftada ya da 15 günde bir filtre temizliği yapmanızı öneriyorum ancak dediğim gibi bu benim tecrübelerim ve uygulamamdır. Siz kendi tankınıza göre kendiniz bakım aralığını ve şeklini belirlemelisiniz ve önemli olan bunu düzenli olarak yapmanızdır. Belki sizin tankınız için haftalık su değişimi daha iyi olacaktır deneyerek ve suyu test ederek bunu anlayabilirsiniz. PH metre almanızı ve suyun dengesini düzenli takip etmenizi tavsiye ederim. 
Gerçekten hoş bir tank kurmuşsunuz tebrik ederim.
nano bitki akvaryumu kurulumu öneri (resimli)
Yukarıda bahsettiğim bitkileri ekledim ve deep marka sıvı gübre aldım ve üzerinde yazan ölçüde ekledim. Bugün mayalı sistemi de yapacağım. Son hali:


byunus2013-08-25 11:58:55
nano bitki akvaryumu kurulumu öneri (resimli)
ışık konusunda sıkıntım yok fotoğrafta görünmese de.
co2 için mayalı sistemi kurmak bir kaç saatlik iş gördüğüm kadarıyla bitkiler geldikten sonra yapacağım. Gübreyi ise bitki kumu olmadığı için vereceğim zaten normal seviyeden az kullanacağım. 
nano bitki akvaryumu kurulumu öneri (resimli)
Akvaryumun şu an ki hali:

İçinde yaşamaya çalışan küçük bir saz var. Yarın  oval gül, rotala, subulata, çınar bitkilerinden birer örnek gelecek duruma göre sayıları artacak. Ayrıca bir tane beta alacağım büyük ihtimal. Yarın bir de sıvı gübre bakacağım. Fiyatları uygun gelmezse Tunç beyden sipariş edeceğim. Şu an co2 ihtiyacım yok ancak bir iki güne ihtiyacım olacağı için forumda olan mayalı sistem kurmayı planlıyorum.
Görsel için önerilerinizi alabilirim. 
Bitkili, Canlı Doğuran Akvaryumum...(Resimli,Günlük)
gerçekten emek vermişsiniz. Çok güzel olmuş ama artık balık almanızı tavsiye etmem. Zaten canlı doğuranlar size deli gibi yavru verecektir. İleride fazla balıktan dolayı sıkıntı çekebilirsiniz. Hatta ben olsam yavruluk da kullanmam yaşayanlar yaşar yaşamayanlar canlı yem olur diye. 
Bence su değişimi fazla yapmayın çünkü bu yüzden sistem tam oturmuyor. Her yerde haftada %25-40 arası su değişimi yapın derler ancak benim deneyimlerime göre bu süre az özellikle yeni kurulmuş sistemlerde ilk ay sadece eksilen suyu ekleyerek idare etmenizi tavsiye ederim. Ve suyu 1 gün dinlendirseniz yeter 4 5 gün balıklar o kadarcık suda yaşayacağına bir gün beklemiş suda yaşasın daha iyi. Bu süreyi hava motoru çalıştırarak daha da aza indirebilirsiniz. Su havalandıkça içindeki kimyasallar daha çabuk uçacaktır. 

YAPAY BİTKİLİ AKVARYUM
Genel olarak sevilmese de bence canlı bitkiye bakamayacak durumda olanlar için iyi bir alternatif. İyi bir tasarımla çok güzel oluyor.
Sıfırdan Kurduğum Demasoni Kolonim.(Bol Resimli)
çok güzel bir akvaryum kurmuşsunuz tebrik ederim sizi ancak iki köşedeki dışarıda kalan bölümler ileride başınızı ağrıtabilir. Şimdiye kadar çıkarmamış ama ileride çıkarabilir. İki köşeye açık kalan alan kadar bir demir kestirterek ve altına da ayak kestirerek ağırlığı masanın ayaklarına aktarmanızı tavsiye ederim.  Bu zamandan sonra biraz zor gibi ya inş bir şey olmaz. 
nano bitki akvaryumu kurulumu öneri (resimli)
Zamanında yavru akvaryumu olarak kullandığım 10 15 lt arasında su alan küçük akvaryumu bitki yetiştirmek için kullanmak istiyorum. Tabanda dere kumu ve lav  taşı var. Şu an suyu dinlendiriyorum. Bugün ya da yarın bitki alacağım. 
1. En basit ve şartlara uygun bitki hangisidir?
2. En basit Co2 takviyesini nasıl verebilirim?
3. Nasıl bir gübre kullanmalıyım?
Akvaryum:

byunus2013-08-24 00:04:26
Led aydınlatma
Üstünü akvaryum silikonuyla kaplamanızı şiddetle tavsiye ederim. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.