Dikkat Dikkat Melek Dünyasına Girdiniz." E_C_N--rcall--gozturk"


AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 18:37
[QUOTE=tamer şehitoğlu]

Melekler(altum dışında)en fazla ne kadar büyüyor?Şöyle yüzgeçleriyle beraber servis tabağı büyüklüğüne gelebilen olmuş mudur acaba?

[/QUOTE]

HAAAAAA   HAHAAHA  ALLAH da seni güldürsün abi ya servis tabağı da nerden cıkdı :)))))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 18:51
Abi sen de herşeye gülüyosun Allah bozmasın.Ama merak ettim yani.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 23:28
Abi şunu söylim discus dan daha büyük oluyo


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E_C_NÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Konya
Mesaj: 1752
E_C_NÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 23:56
[QUOTE=Amra]Abi şunu söylim discus dan daha büyük oluyo

[/QUOTE]

Aytekin; Tamer, Altum melek dışında diğer meleklerin büyüklüğünü merak ediyor. Altumların damızlık boya ulaşanların 60 cm çapında olduğunu duydum, ama görmedim.

Diğer meleklerin orta boy discus büyüklüğüne ulaştığını biliyorum. Hatta bende  alt ve üst fin açıklığı ile birlikte 30-35 cm çapında erkek veil tail silver vardı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2011 00:02
[QUOTE=E_C_N][QUOTE=Amra]Abi şunu söylim discus dan daha büyük oluyo

[/QUOTE]

Aytekin; Tamer, Altum melek dışında diğer meleklerin büyüklüğünü merak ediyor. Altumların damızlık boya ulaşanların 60 cm çapında olduğunu duydum, ama görmedim.

Diğer meleklerin orta boy discus büyüklüğüne ulaştığını biliyorum. Hatta bende  alt ve üst fin açıklığı ile birlikte 30-35 cm çapında erkek veil tail silver vardı
[/QUOTE]

MaşaAllah La kuvete ila billah diyeyim de cift dikiş olsun üstadım.


Altum Angelfish

Bu yabani melek balıkları sizin aradığınız sorun olabilir.

Richard Thompson tarafından

Tropikal balık hobi dünyasında, en çok akvaryum tutulması olduğunu kabul güvenli ortak melek balıkları bir form veya başka bir (Pterophyllum scalare). 1900'lerin başlarında Amerikan kamuoyuna meleklerin sunulmasından itibaren, çok sayıda renk formları dünyada yetiştiricilerin sıkı çalışma ve özenli bakım nedeniyle toptancı, perakendeci ve tüketici tarafından kullanılabilir yapılmıştır. Standart özellikleri ile mevcut olan birçok renk ve desen suşları birleştiren veiltail veya uzun veiltail finnage ortak melek çok güzel varyasyonları ekledi.
Resmi büyütmek için tıklayın

Oliver Lucanus tarafından Altum Angelfish.

Yıllar içinde, damızlık olarak, melekler üreme ve yükseltmeyi P. giderek etkili oldu scalare, da, neredeyse sıradan oldu. P. ödenen bu kadar vurgu ile scalare, cins Pterophyllum kalan iki üyeleri bilinen kuzeni ile aynı dikkat almadım.

Uzun burunlu melek, Pterophyllum dumerilli, kesinlikle üç melek türlerinin görülen en az bir. Bunlar nadiren ithal edilen ve ne yazık ki çok az bilgi, bakım ve üreme alışkanlıkları veya su kimyası gereksinimlerine derlenmektedir. Balık cinsi tüm yabani örnekler tipik gümüş ve siyah bantlar ile karakterizedir, ancak sırt yüzgecinin tabanında bulunan bir karanlık nokta ve diğer iki türün daha uzun bir burun spor. P. dumerilli tutsak kökenli değildir.

Yine de biraz daha sık P. 'den ithal edilen, derin melek veya altum melek ya da olarak bilinen nadir, Pterophyllum altum dikkate dumerilli. Altum kolayca üç türün en güzel çünkü meraklısı gerçek melek için, bu durumu daha çok şanslıdır.

Kuşkusuz, altum yerel pet shop bulmak zor olacaktır. Bazı rastlamak ve onlar için bir akvaryum kurmak istediğiniz karar olması gerektiğini, sizin (tüm balık gerektiği gibi) balık ve gereksinimleri hakkında bilgi edinmek önemlidir. Gelişmek için altum melek için gerekli olan koşulları herhangi bir tank kaldırdı ya da yabani P. scalare için çok daha farklıdır. Eğer altum gereksinimlerini karşılamak için hazırız, ancak, sorun çok ödüllendirici olabilir.

1903 yılında, Pellegrin ilk P. tarif ayrı bir tür olarak altum ve Venezuela. P. sadece Rio Orinoco sularında bulundu bugüne kadar altum P. ve fizyolojik olarak farklı yolu bir dizi scalare - en obiously, yumuşak sırt ve anal yüzgeç ışınları yüksek sayısı. Buna ek olarak, uzun sırt ve anal yüzgeçleri daha dikey biçim ve güçlü concaved alında bir açıkça muhteşem bir görünüm verir. P. altum çok nadiren esaret altında oluşmasına neden olmuştur. Sonuç olarak, perakendeciler 'akvaryum görmek şans tüm örnekler ithal edilmiştir.

Olmasına rağmen vahşi P. altum ve P. scalare bazen dorsums kırmızı-siyah noktalar ile lekeledi sahip olma özelliği payı sadece altum rağmen geçen karanlık bar arasında aşağı çalışan ikinci bir karanlık kafa bar biraz gösterilen olacak birinci dorsal tabanında başlayan göz ve bar dikenler. Altum ve eşleştirilmemiş kanatları açık işaretler olmadığını P. scalare kendi eşleştirilmemiş yüzgeçlerde gösterir. P. altum ve ağız parçaları özellikle P. çok daha fazla, başın ön uzak genişletilir scalare. Ayrıca altums garip bir alışkanlık olduğunu fark edeceksiniz "esneme." Şayet bunu izlemek için bir şans varsa, tamamen açıldığında, ağızları kapalı zaman daha ortaya çok daha büyük olduğunu göreceksiniz.

Lütfen altums seçerken, mağaza tanklarında örnekleri biraz dağınık bir görünüm olduğunu fark edebilirsiniz. Yırtık veya palet ve eksik terazi split - nakliye zorluklarına nedeniyle doğada içinde savaşan veya avcılar - karşılaşabileceğiniz en tipik problemlerdir. Bazı örnekler hastalık "kara nokta" olarak bilinen ile bulunabilir. Birisi vücudu üzerine biber serpilir sanki enfekte balık bakacağız. Noktalar aslında balık cilt kendilerini gömülü olan parazitler encysted vardır. Doğada, balık sadece çarpma ve içi balık yiyen bu parazitleri ile enfekte balık tüketen kuşlar zarar verebilir parazit için ara hosts olarak hizmet vermektedir. Parazitler genellikle balık herhangi bir zarar vermez ve kolayca diğer balık aktarılır değildir. Bu tavsiye edilen dozlarda Aquatronics gelen Kara Nokta Kontrol kullanılarak ortadan kaldırılabilir.

Vahşi balık, özellikle, hemen hemen her zaman bir tür veya başka bir parazit olduğundan, bu kurulan topluluk akvaryumları onları tanıtan önce tüm yeni örnekler için bir karantina tankı korumak için en iyisidir. Benim karantina tankı kurulumu bir başlık ve güvenilir bir hava pompası tarafından işletilmektedir biyolojik filtrasyon sağlamak için bir sünger filtre ile 20 litrelik bir tankı oluşur. Ben su dechlorinated olduğundan emin olun. Altums amonyak ve suda nitrit düzeylerinin son derece duyarlı olduğunu unutmayın. Etkin biyolojik filtrasyon çok önemlidir.

Altums genellikle 14-21 gün sürer tam karantina süresi, canlı ve dondurulmuş karides bir diyetle beslenir. Balık doğal gıdalar değil, ticari balık gıdalar yemek için kullanılan Wild-yakaladı. Ben genellikle kolayca karides götürmek bulmak ve onları yemek için alabilirsiniz sonra, onların güç ve ağırlık oluşturmak için yüksek kaliteli bir granül balık yiyecek ve / veya dondurulmuş kan solucanlar bu beslenme alternatif olacaktır. Bazen, bir örnek yüzgeç çürümesi hafif bir durum olacaktır. Furazone ve tetrasiklin emdirilmiş ticari olarak hazırlanmış pul yemeğin sadece oluşan bir haftalık diyet Bu sorunun tedavisinde çok etkilidir.

Çünkü altum en açık dikey ve 13 ila 15 inç veya daha fazla en büyük boyutuna ulaşma olasılığı, bir derin, geniş tank muhafaza edilmelidir. Ben ağır Echinodorus, Vallisneria ve Hygrophila gruplarından bitkilerin büyük ölçekli çeşitleri ile dikilmiş 55 litrelik tank, benim altums konut ile iyi sonuçlar elde edilmiştir. Sadece, uzun ve bazen geniş yapraklı bitkiler bu tür yapmak altums ve güzellik artırmak, aynı zamanda balıklar için mükemmel bir saklanma alanları sağlamak ve onları kendi aralarında bölgeleri kurmak için yardımcı olur. Ayrıca, balık bitki örtüsü de almak istiyorum. Gerçekten de, bazı aç altums sizin bitkilerin yaprakları üzerindeki işaretleri bırakabilir göreceksiniz.

Bu cichlidleri çok huzurlu olmakla birlikte, bazı altums diğer tank üyeleri karşı kendi toprakları oldukça koruyucu olmanın tipik çiklit özellik gösteren yok. Bu nedenle, ben her tank birbirlerinin topraklarına çok yakın biraz almak ve acele çık oradan gereken meraklı olanlar için yüzme alanı büyük miktarda sunuyor emin olun! Altums aynı zamanda gıda için substrat olarak almak gibi, çocuklar ve uzun ve hassas ağız parçaları, bu keskin taşlar kolaylıkla yaralı olabilir. Bu yaralanma riskini en aza indirmek için kenarları yuvarlatılmış olan iri çakıl kullanmak en iyisidir.

Altums çok yumuşak (1 den 6 DH) ve (pH 5,8-6,6) biraz asidik su en iyi yapmak. Bu su koşullarının elde turba kullanımı ile oldukça kolay elde edilebilir. Harici bir güç filtresi ya da teneke kutu filtre turba yerleştirme altums gelişmek hangi düzeylere kadar aşağı pH ve sertlik alma mükemmel bir iş yok. Turba filtreleme kullanırken, tankın su için sarımsı veya kahverengi renklenme vermek için farklı bir eğilim olduğunu göreceksiniz. Bu renk yan faydalarından biri önemli ölçüde tankın camına istenmeyen yosun gelişimini azaltarak, yosun büyüme bağımlı ışığın dalga boylarını bloke olmasıdır.

Su değişimi yaparken, akvaryum suyuna parametreleri uygun akılcı kullanımı yedek su. Ben 45 litrelik plastik turba ve granül aktif karbon içeren spreyi filtresi tarafından filtre, dechlorinated su dolu olabilir tutun. Ben bir ısıtıcı ile (aşağıya bakın) istenilen sıcaklıkta su tutun. Bir hafta sağlıklı altums aktif ve tutar bir zamanlar su en az yüzde 20 oranında değiştirme. Ben daha bir hafta su değişimi arasında süresini uzatmak eğer altums açlık grevleri devam eden bir alışkanlık olduğunu fark etmişsinizdir. Suyun yüzde 50 değişen ve üç gün boyunca 88 derece Fahrenheit sıcaklığı yükselterek grevini kırmak yardımcı olur.

82 ve 86 derece Fahrenheit arasında değişen soğukta muhafaza edildiğinde Altums gelişirler. Altums Sıcaklık değişimlerine duyarlı, ve kuzeni, P. scalare bu tür değişikliklere uyum paylaşmayan unutmayın.

Sağlıklı olursa, altums özellikle seçici yiyiciler değildir. Onlar canlı karides, kan solucanlar, Daphnia ve sivrisinek larvaları üzerinde son derece iyi yapmak. Bu gıdaların donmuş formları da merakla yenir. Bu hızlı bir gün olacak her hafta dışında bir gün izin vermek için yararlıdır. Bu balıkların sindirim sistemlerinin silmenizi sağlar. Hızlı gün sonra, karides ile tekrar beslenme başlar. Salamura karides ben yardımcı onların sindirim balık bulmak ve kabızlık oluşumları azaltmak gibi görünüyor lif kaynağı olarak hizmet vücutlarının etrafında kitin tabakası var.

Kesinlikle altums kendileri için hemen hemen bir tank verilmesi önerilir. Çünkü onların bakım ve onarım gereksinimleri, altums en iyi topluluk balık yapmazlar. Bunun tek istisnası altums için iyi tank arkadaşı yapmak cins Corydoras bir yayın balığı, olacaktır.

Uzun yıllar muhafaza altums sonra, onlara su kalitesi korunur sürece hastalık oldukça dayanıklı olarak görüyorum. Öte yandan, altums meydana geldiğinde bu hastalığın tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar akvaryum için belirgin bir hassasiyet gösteriyor. Özellikle, bakır sülfat, trichlorofon ve oksitetrasiklin mümkün olduğunca kaçının.

Daha önce de belirtildiği gibi, altum melekler bulmak kolay değildir. Başarılı bir yumurtlama P. doğru çalışması için ticari üreticiler ve hobi için bir ihtiyaç var altum, iki nedenden dolayı. İlk olarak, altums olan talep artmaktadır. İkinci olarak, bu artan talebi karşılamak için vahşi örnekleri toplamaya doğal ortamlarında altums varlığını çok tehlikeye olabilir.

Beğendiğiniz bir akvaryum saklamak için bir sonraki ziyaret bu güzel hassas ve akıllı çiklitleri rastlamak olması gerektiğini, onlar için büyük bir tank kurma düşünün. Ben var gibi altum melek hiç tutma ayrıcalıklı olacak en zorlu ve ödüllendirici bir balık olduğunu, bulacaksınız eminim.


Amra2011-06-23 00:13:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekomarsliÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 56
ekomarsliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2011 01:39
Aytekin bey gerçekten güzel olmuş emeğinize sağlık.
Amazônia2011-06-23 21:23:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E_C_NÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2007
İl: Konya
Mesaj: 1752
E_C_NÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2011 11:43
Aytekin kardeş, yabancı dil sende var biliyorum. Bu yazıları orjinalinden, Türkçeye çeviri yapabilirmisin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2011 16:14
Allahın izniyle yaparım abicim .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamercoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/04/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 516
tamercoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2011 21:40


Biraz önce çekilmiş bir fotoğraf.Soldaki yumurtalar 2. güne girdiler yarın öğlen dökülecek inşallah.
Sağdaki yumurtalar ise 5 saatlikler...

Sanırım bunlarla 7. kez yumurta alısım meleklerımden ve şuan sadece 2 yavru yaşatabıldım....
Her seferine bir basamak ileride kaybediyorum yavruları.
Ama inş bu sefer; İlk 5 gün anneleri ile...
Ondan sonra ayrı ve sadece artemia ile sistemini deniyeceğim...

Çok fena hırslandım. ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RuPTuRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 726
RuPTuRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2011 00:41
[QUOTE=kerimcoskun]

Biraz önce çekilmiş bir fotoğraf.Soldaki yumurtalar 2. güne girdiler yarın öğlen dökülecek inşallah.
Sağdaki yumurtalar ise 5 saatlikler...

Sanırım bunlarla 7. kez yumurta alısım meleklerımden ve şuan sadece 2 yavru yaşatabıldım....
Her seferine bir basamak ileride kaybediyorum yavruları.
Ama inş bu sefer; İlk 5 gün anneleri ile...
Ondan sonra ayrı ve sadece artemia ile sistemini deniyeceğim...

Çok fena hırslandım. ;)
[/QUOTE]

İnşallah analı babalı gold marble yavruların olur :)
RuPTuR2011-06-24 00:41:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawikingÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 52
malawikingÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2011 02:09
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=486306&PN=1 Benim yeni kurduğum 
f0 manacapuru red shoulder akvaryumum.Öneri ve eleştirilere açığım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wertasdÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 331
wertasdÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2011 14:11
Merhaba,
Dün akşam ışıklandırmayıda tamamladım çok şükür. Son halidir. Flaşlı - flaşsız çektim. Makine çok iyi değil.






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RuPTuRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 726
RuPTuRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2011 17:28
[QUOTE=wertasd]Merhaba,
Dün akşam ışıklandırmayıda tamamladım çok şükür. Son halidir. Flaşlı - flaşsız çektim. Makine çok iyi değil.





[/QUOTE]
Mossu daha fazla yayın.Ne kadar öbek halinde kalırsa o kadar zor büyüyorlar.Mümkün olduğunca seyrek yerleştirin.Kapakta hava alma yeri yok ise kapağa 3*3 delik açmanız iyi olur.Onun dışında bir sıkıntı yok gibi.
Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wertasdÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 331
wertasdÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2011 19:56
Cevabınız için teşekkür ederim Cem bey,
Kapağın arka kısmı açık, ama sanırım özellikle ilerleyen günler için fan edinmem gerekecek.
Mosslar içinde dediğinizi uygulayacağım.
Aklımda son olarak dallı yati kökü, çöpçüler ve yem çeşitlerini arttırmak kaldı. Şu anda bits ve phyll, flora gibi yemler veriyorum. Tetramin, gvg mix gibi yemler edineceğim en kısa zamanda.
İnşallah sorunsuz devam ederim.

Selamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir