Dişi-erkek yavru.


forzalepistesÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 31
forzalepistesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 14:54
Arkadaşlar lepistes yavrularım daha cinsiyet ayrımı yapamıcağım kadar ufaklar hala ama bazılarının kuyrukları tamamen renklendi ve bazıları diğerlerine göre daha büyükler.
1-Erkeklermi daha çabuk renklenir yoksa dişilermi?
2-Erişkin hallerine doğru orantılı bir şekilde dişilermi daha çabuk büyür yoksa dişiler sonradan atak yapıp erkekleri mi geçerler?
3-Beyaz beneğe karşı tanka kaya tuzu attım 150 lt'ye 5 çay kaşığı gibi bir miktar ters bir durum yok sadece bir balık hariç.Bir lepisteste sırtında ufak bi kızarıklık gibi bir şey oluştu bu kaya tuzundanmıdır acaba?Saygılar...
forzalepistes2012-01-24 14:57:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sanalmahqumÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2011
İl: Ankara
Mesaj: 186
sanalmahqumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 15:37
Forza kardeşim allah kimseye vermesin beyaz beneği :(

Özel tür red lepistesimin vücudunu tüm sardı ne yaparsam geçiremedim 2 tane özel tür vardı. Birindekileri geçirebildim . Doğum yapan dişimede bulaştı oda şimdilik iyi ama tedavisi sürüyor . Kaya tuzundan kızarıklık olmaz kardeş . 150 LT için 5 çay kaşığı tedavi için hiçbir işe yaramaz eğer akvaryumunda bitki yoksa bir çorba kaşığı kaya tuzunu 250 ml şişede eritip çalkalayıp 5 dk dinlendirip akvaryuma dök . Böyle daha yi olabilir .

Yavrulara gelince eğerki dişin şeffaf kuyrukluysa büyümüş fakat kuyruğu tam renklenmemiş onlarlara belki dişi diyebiliriz . Bu bi görüş . Şimdi anüs bölgesinde diğerlerinde göre bi kahverengilik olan varsa nokta kadar bile olsa onada dişi diyebiliriz . Aslında aynı beslediğin doğum zamanı aynısysa dişiler biraz daha hızlı büyür erkeklere oranla . Boy ve yapıısı gereğince bu böyledir .


Kısacası arkasında siyahımsı bi kahverengiye yakın bi nokta gibi yada biraz daha büyük olmıus balıklar dişi diyebiliriz . Şimdilik tek anlayabileceğimiz bu yavruların daha çok küçük biraz bkelemen yararlı olacaktır .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

forzalepistesÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 31
forzalepistesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 22:57
Sorma arkadaşaım illet bişey gerçekten bu beyaz benek benimde özel tür lepisteslerim ve bi cobra galaxyim öldü içim yandı gerçekten diğerlerinde pek yok gibi sadece halfblue lepistesimde biraz görür gibi oldum bide çöpçü olduğu için onlara zararlı olmasın diye çok dökmiyeyim dedim ama ekliyicem biraz daha.Yavru konusuna gelince bi batım yavrularım 2 aya yaklaştı bazılarının kuyrukları tamamen renklendi bazılarında dediğin gibi anüsde siyahlık var bakalım biraz daha bekliyecem artık şu beyaz benekden kurtulsaydım iyide sanada geçmiş olsun inşallah kurtulursun bu konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunalım ikimizinde yararına olur teşekkürler cevap verdiğin için.Saygılar arkadaşım..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 23:06
1.Erkekler ve dişiler 2. aya kadar yavaş bir şekilde eşit olarak renklenir.Ancak erkek yavruların vücutları parlak gri olur.Dişilerde ise daha soluk şeffafımsı olur ve anüs bölgesinde siyah leke olur.2. aydan sonra erkekler hızla erkek tipi renklenmeye ve gonopod geliştirmeye başlar.
2.İlk 2 ay erkek yavrular dişilerden daha hızlı büyür.Erkek yavrular 2. aylarında renklenip gonopod geliştirdiklerinden sonra dişileri erkeklerden ayırmalısınız.Erkeklerin bu dönemde büyümesi çok yavaşlarken dişiler aynı hızda büyümeye devam eder.Dişi-erkek olarak ayrı büyüyen yavrularda dişiler 5 ayda yeterli boyda tanklarda,uygun su değerleri sık dip çekimi ve iyi yemlemeyle 5,5-6 cm olurlar.Erkeklerin renklenmesi ve yüzgeçlerinin düzgün şekil almasında gün ışığı,kaliteli yem,anne babaların genlerin iyi ya da kötü oluşu,su değerleri,yine erkek-dişilerin ayrı büyütülmesi büyük rol oynar.
3.Metilen mavisiyle tedavi önerilir ancak beyaz benekten daha çok zarar verir.Metilen mavisi önermiyorum.Size akvaryumunuzda bitki varsa çıkarıp başka bir yerde muhafaza etmenizi,50 ltye bir yemek kaşığı iyotsuz tuz kullanarak sıcaklığı 30 dereceye çıkarmanızı öneririm.Tamamen geçtiğinden emin olduğunuzda her gün bir derece azaltarak akvaryumu normal tercih ettiğiniz sıcaklığa düşürün ve tuzu akvaryumdan uzaklaştırmak için bir süre sık su değişimi yapın.Eklediğiniz su akvaryum sıcaklığıyla aynı ısıda olsun.Bu tedavi ile iyileşme garanti.
Saygılar...

malawi_cheart2012-01-24 23:06:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

forzalepistesÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 31
forzalepistesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 01:16
Teşekkürler arkadaşım ben kaya tuzu attım ama az oldu heralde 5 çay kaşığı civarı attım 160 litre civarı akvaryum 2 çorba kaşığı daha atıcam sıcaklıkda derecem yok ama 30 dereceye yakındır bakalım inşallah geçer.Teşekkürler cevap için saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir