ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
forzalepistes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2011 22:40
Son Ziyaret:
10 Şubat 2012 03:44
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
EFE CELİKTEN
Doğum Tarihi:
11 Kasım 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

efe çelikten

SON 10 MESAJI

Melek balığının yavrulara zarar vermemesi için neler yapabilirim.
Melekleri akvaryumdan çıkarman gerekir başka bişey yapılamaz.
Lepistesleri hafif sıktırarak doğum olur mu?
Arkadaşım bi balığım 2-3 yavru doğurdukdan sonra yavrulamayı bıraktı ve muhtemelen ölücekti bende karnını bastırdım ve 20 yavru kurtardım balıkda gayet sağlıklı bir biçimde yaşıyor.Yaptığımın doğru bişey olduğunu söyleyemem ama belkide yapmasam doğuramadığı için ölücekti.Eğer doğuramama gibi bi durum varsa çok fazla bastırmıcak şekilde yap ama durup dururken yapma böyle bişeyi balığa buna bende karşıyım..Ayrıca öldükden sonra bişey yapıcaksan bunu öldükden hemen sonra yapman gerekir yoksa yavrularda ölmüş olurlar zaten..
Lepistesim hamilemi? (Resimli)
Arkadaşlar yanıltıcı bilgi vermeyin lütfen bilmiyosanız bilmiyorum demek daha iyidir yalan yanlış bilgi vermekden.1. resimde üstte olan ve 2. resimdeki balık dişi aynı balık muhtemelen ve hamile ama daha bi 10 günü var gibi.Ayrıca arkadaşlarında dediği gibi japonla lepistes bir arada beslenmez ikiside farklı su koşulları istiyen balıklar ve balık doğursa bile japonlardan bişey kalmıyacaktır..
Akvaryumumda tanimsiz cisimler ve ani olumler var
Bu kadar balığın bir anda ölmesi salgın bir parazit tarzı bişey olduğunun göstergesi olabilir.Tuz attım demişsin tuzdan kasıt yemek tuzu değildir inşallah ki öyleyse çok zararlı olur balıklar için kaya tuzuysa sorun yok.Mavi ilaç olarak bahsettiğin şey metilen mavisi heralde onu akvaryumun hacmine göre 20 litreye 10cc kadar atman gerekir ısıtıcının derecesinide 30 dereceye getirip 3-4 gün bu şekilde uygula bir parazit varsa bunların yok olmasını sağlar bu yöntem.Aynı şekilde 40-50 litreye bir çorba kaşığıda kaya tuzu atabilirsin.Bu sürede motorunu çalıştırma tedaviyi uyguladıktan sonra iyice bir süngerini her tarafını dezenfekte edip tekrar çalıştır.Balıkların üzerlerinde  şeker kristalleri gibi noktalar varmı?Eğer varsa beyaz benek hastalığı olmuş olabilir.Daha fazla balık kaybetmessin inşallah kolay gelsin.
Yavrular yeme ilgisiz
Yavrular ilk bir kaç gün keselerindeki proteinle beslenirler  ters bir durum yok anlıyacağın.Ayrıca yavrularına artemia yada kurutulmuş karides tarzı şeyler verirsen çok daha çabuk gelişirler.Sağlıklı yavrular..
Dişi-erkek yavru.
Teşekkürler arkadaşım ben kaya tuzu attım ama az oldu heralde 5 çay kaşığı civarı attım 160 litre civarı akvaryum 2 çorba kaşığı daha atıcam sıcaklıkda derecem yok ama 30 dereceye yakındır bakalım inşallah geçer.Teşekkürler cevap için saygılar..
Dişi-erkek yavru.
Sorma arkadaşaım illet bişey gerçekten bu beyaz benek benimde özel tür lepisteslerim ve bi cobra galaxyim öldü içim yandı gerçekten diğerlerinde pek yok gibi sadece halfblue lepistesimde biraz görür gibi oldum bide çöpçü olduğu için onlara zararlı olmasın diye çok dökmiyeyim dedim ama ekliyicem biraz daha.Yavru konusuna gelince bi batım yavrularım 2 aya yaklaştı bazılarının kuyrukları tamamen renklendi bazılarında dediğin gibi anüsde siyahlık var bakalım biraz daha bekliyecem artık şu beyaz benekden kurtulsaydım iyide sanada geçmiş olsun inşallah kurtulursun bu konuda karşılıklı görüş alışverişinde bulunalım ikimizinde yararına olur teşekkürler cevap verdiğin için.Saygılar arkadaşım..
Dişi-erkek yavru.
Arkadaşlar lepistes yavrularım daha cinsiyet ayrımı yapamıcağım kadar ufaklar hala ama bazılarının kuyrukları tamamen renklendi ve bazıları diğerlerine göre daha büyükler.
1-Erkeklermi daha çabuk renklenir yoksa dişilermi?
2-Erişkin hallerine doğru orantılı bir şekilde dişilermi daha çabuk büyür yoksa dişiler sonradan atak yapıp erkekleri mi geçerler?
3-Beyaz beneğe karşı tanka kaya tuzu attım 150 lt'ye 5 çay kaşığı gibi bir miktar ters bir durum yok sadece bir balık hariç.Bir lepisteste sırtında ufak bi kızarıklık gibi bir şey oluştu bu kaya tuzundanmıdır acaba?Saygılar...
forzalepistes2012-01-24 14:57:15
Kuyruk erimesi!
Arkadaşlar bi lepistesimde kuyruğun bi kısmı yok iki taraftan eşit bi şekilde değilde sadece üst tarafının bi kısmı yok ayrıca karnı şiş gibi erkek balık bahsettiğim sebebi ne olabilir?
Beyaz benek!
Arkadaşlar biraz önce eve geldim ve aldığım balıklardan 2sinde ufak beyaz noktalar olduğunu gördüm. 1-Bunların beyaz benekden başka bişey olma ihtimali varmı?                                                               2-Şu anda balıklar poşette akvaryumun suyunun üstünde  bunları suyun içine tül yavruluğa alsam genede diğer balıklara bulaşırmı yoksa ayrı biyere mi almalıyım?
3-Şu anda evde kaya tuzu ve metilen mavisi bulunmuyor bunların haricinde yapabiliceğim başka bişey varmı?Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.