Diskus Tecrübesi ve Tavsiyesi?


bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2007 17:40
Işık ve karbondioksit anne babaya zarar vermeyecek seviyedeyse yavrular ve yumurtalar için de sorun olmaz. Gübrelemenin de zararı olmaz. Sonuçta CO2 değerlerinde aşırıya kaçmamamız gerekli, bu durumda tetralar ve discuslara da zarar gelir.

Oluşacak en büyük sorun fosfattan kaynaklı yosun sorunu olacaktır. 2 tane minik meleği bitkili tankta; kankurdu ve kuru tubifexs ile kocaman yaptım. Bu dönemde yemler dolasıyla ciddi yosunlanma sorunlarım oldu bunu da fosfat toplayıcı ve düzenli su değişimleriyle atlattım, hala balıklarımı hergün kurutulmuş tubifex, haftada 2-3 de dondurulmuş kankurdu ile besliyorum..

2 defa 2 ayrı çiftimin üzerine yavru aldırmıştım. Birisi mevcut bitkili tankımın ilk zamanlardaydı, daha öncesindeki tankın ise dibinde kum yoktu sadece saksılarda bitkiler vardı. Bitkili tankta balıklar yavrularsa yavruların tetralar ve diğer balıklar tarafından yenme sorunu olacaktır. Bunun için çifti bir cam veya benzeri bir plaka ile ayırmak gerekir. Kardinal tetralar sürüden tüyen yavrular burnunun ucuna da gelse garip bir şekilde yavruyu yemeye tenezzül etmiyorlar (en azından bende yemediler) ancak cüce cichlidler asla affetmiyorlar.

Bitkiler de en az discuslar kadar su değişimini seviyorlar...

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tarik1907Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]2128,1[/B] [B]6248,3[/B]
Kayıt: 10/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 384
tarik1907Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2007 18:05

Aydınlatmadan bahsetmemişsiniz yada ben göremedim bunu düşünmeye başlasanız iyi olur çünkü kapak düzeneğini, seçeceğiniz aydınlatmaya göre kuracaksınız. 60cm idealin biraz üzerinde bir yükseklik aslında TLD, t5 ho , yada metal halide lambalar üzerine biraz araştırma yapıp en uygununu seçmeniz gerekecek. 150 cm boy size 120cm lik piyasada çok bulunan florasanları temin etmeniz için bir kolaylık mesela. Zemin için aquaclay güzel bir seçim olacaktır tabiki ama şu linkte http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=124237  muadil ürün var sizin zeminin genişliği düşünülürse bir kat bu üründen sermek size biraz daha az masraf çıkaracaktır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzaklarÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2007
İl: Ankara
Mesaj: 33
uzaklarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2007 02:20
Bence Herşeyiniz tamda olsa kesinlikle discus bir sevgi hayvanı. Eğer onlarla konuşmuyorsanız, elinizden yem veremiyorsanız, elinizi akvaryumun içine soktuğunuzda onları sevip onlarla oynayabiliyorsanız bence gerisi gerçekten hiç ama hiç önemli değil.
Ben kumlu bitkisiz ve 15 günde bir dip çekimi yaptığım akvaryumumda hiç fire vermeden 1 yıldır son derece mutlu bir beraberliğin içindeyiz.
Discus hayatında 1 tane eş seçip başka hiç bir eş kabul etmeyen, eşi öldüğü zaman ölen bir aşk hayvanı. Ve yine bence balık aleminde memeli veya memesiz olan tümünün içersinde IQ su en yüksek ve evcilleşebilen bir balık.
Bence sadece ve sadece onları sevdiğinizi belli edin, inanın gerisini halletmek çok kolay.
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2007 10:14
[QUOTE=bjkalley] 1-) Co2 değerlerinde aşırıya kaçmamamız gerekli, bu durumda tetralar ve discuslara da zarar gelir.

2-) oluşacak en büyük sorun fosfattan kaynaklı yosun sorunu olacaktır.

3-)  2 ayrı çiftimin üzerine yavru aldırmıştım. Birisi mevcut bitkili tankımın ilk zamanlardaydı, daha öncesindeki tankın ise dibinde kum yoktu sadece saksılarda bitkiler vardı.

4-) bitkiler de en az discuslar kadar su değişimini seviyorlar...

Saygılar,
[/QUOTE]
 
1-) Aşırıdan kastınızı derecelendirebilirmiyiz? Yani ozamanki değerlerinizi hatırlıyormusunuz? Veya Co2 kaçLt lik akvaryuma nasıl ve ne ölçüde veriyordunuzki fazlaya kaçmıyordu?
 
2-) Bunda Sae'lerin, karideslerin ve salyangozların yardımı olmazmı?
 
3-) Yani kum bir handikap doğrumu anlıyorum?
 
4-) Diskuslar sık su değişimini seviyor peki sık su değişiminde değişen su şartlarına bitkiler nasıl adapte oluyor? Örneğin sudaki çözünmüş Co2 azalıyor bunun için Co2 veriyoruz Ph düşüyor balıklar için bu değişimler nekadar doğru oluyor?
 
 
 
[QUOTE=uzaklar]Discus hayatında 1 tane eş seçip başka hiç bir eş kabul etmeyen, eşi öldüğü zaman ölen bir aşk hayvanı. [/QUOTE]
 
Diskus'un Maymun kafalar gibi olduğunu ilk defa duydum bu doğrumu?
 
Saygılar.
 
[QUOTE=ilteristekin]
Bu çiftin erkek ve dişisi daha önce başka diskuslarla eş tutmuş ve yavru alınmıştı. Bu ikili 1 aydır yumurta dökmekte ancak larva görülmemişti ( 24 saat içide yumurtalar temizlendi).
[/QUOTE]
 
Bir ilanda bu yorumu buldum. Diskus için tek eşli olduğu yazılmıştı. Hangisi doğru?
EnatiopuS2007-09-28 17:19:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erolsertÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2007
İl: Karaman
Mesaj: 10
erolsertÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 23:42
Arkadaşlar bende discusa yeni geçmiş biriyim. Daha önce formları kontrol etmemiştim. Ne kadar hata ettiğimin şimdi farkına varıyorum. Benimde 110x60x50 bir tankım var. İçinde 3 cm kadar midye kırığı ve yapay bitkiler var. Ben Karaman'da oturuyorum. Burada discus yetiştirciği gelişmediği için discuları ancak sipariş verirsen getiriyorlar. Bende 16 adet discus sparişi verdim. Bir hafta önce discusları tanka aldım. Şu anda çok sağlıklılar ve yemlerini düzenli yiyorlar.İçlerinden eleme yapacağım. Yapay bitkili akaryumda discus bakabilirmiyim. Sizin gibi tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2007 16:34
Arkadaşlar burada daha yeni tanıştığım bir arkadaşla muhabbetde onunda bitkili tankda 200'e yakın yavru aldığını ve neredeyse kayıpsız büyüttüğünü söyledi. Refet beyin aksine zemin aquaclay kum. Ro kullanmamış, su değişimlerinde suya iletkenlik ve ph'ı düşük ticari sularla aşılamış. Ofisde kullandığımız suda iletkenlik 84,1 (us/cm) yazıyor. Yani önerilen 50-150 arasında. Yumurtadan larva çıkması; Anaç hayvanların bu suya alışıp adapte olması ile değil tamamen yumurtanın biyolojisi ve kimyasıyla alakalı değilmi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir