Dıy Co2 Yeter Mi?


TokgozMertaliÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2021
İl: Ankara
Mesaj: 479
TokgozMertaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2021 19:16
Öncelikle merhabalar. Akvaryumumda monte carlo gibi co2 gerektiren, gerek zemin gerek orta plan bitkileri beslemek istiyorum. Bu tarz bitkiler için dıy co2 yeter mi? (sitrik asit-karbonat) Gelişimlerini etkilerse ne oranda etkiler? Cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden herkese teşekkür ederim. İyi hobiler dilerim:))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mt_baba03Çevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2016
İl: Afyon
Mesaj: 81
mt_baba03Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2021 00:00
Co2 nin fotosentez için çok önemli olduğu bir gerçek. Co2, ışık ve gübre birbirine oranla ayarlanan dengeler dersek; sorunsuz gelişim bunların sadece biriyle olmaz. Anlatmak istediğim ışık varsa, gübre varsa, co2 yoksa tabiki co2 verdiğinizde farkı görürsünüz. Yetersiz ışık yada bitkilerin gereksinimi olmayan yerde co2 mucize yaratmaz. Dıy sistemlerde olay şu ki sizin el beceriniz ve olayın mantığını kavrama çok önemli. Aynı co2 sistemini 1 haftada bitiren de var, 2 ay götüren de var. Tavsiyem birşeyleri kendiniz yapmaktan, yapabilmekten zevk alıyorsanız, uğraşmayı seviyorsanız difizör de dahil kendiniz yapabilirsiniz. Hazır diy co2 almanızın bir önemi yok. Günün sonunda yine uğraşacaksınız. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TokgozMertaliÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2021
İl: Ankara
Mesaj: 479
TokgozMertaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2021 19:53
[QUOTE=mt_baba03]Co2 nin fotosentez için çok önemli olduğu bir gerçek. Co2, ışık ve gübre birbirine oranla ayarlanan dengeler dersek; sorunsuz gelişim bunların sadece biriyle olmaz. Anlatmak istediğim ışık varsa, gübre varsa, co2 yoksa tabiki co2 verdiğinizde farkı görürsünüz. Yetersiz ışık yada bitkilerin gereksinimi olmayan yerde co2 mucize yaratmaz. Dıy sistemlerde olay şu ki sizin el beceriniz ve olayın mantığını kavrama çok önemli. Aynı co2 sistemini 1 haftada bitiren de var, 2 ay götüren de var. Tavsiyem birşeyleri kendiniz yapmaktan, yapabilmekten zevk alıyorsanız, uğraşmayı seviyorsanız difizör de dahil kendiniz yapabilirsiniz. Hazır diy co2 almanızın bir önemi yok. Günün sonunda yine uğraşacaksınız. :) [/QUOTE] Aslında sorduğum bu değildi faat yinede teşekkür ederim sorduğum şey bitkilerin gelişimini etkiler mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir