Dominanat Discus Yüzünden Gelişim Geriliği.


EmperorAngelfishÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2017
İl: Adiyaman
Mesaj: 190
EmperorAngelfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2018 18:26
Merhabalar
Beraber doğmuş 5 adet discusum var. Bir tanesi yem yerken diğerlerine üstünlük kuruyor hiçbirini yaklaştırmıyor. Hem kuru hemde taze yem yiyen tek discusum bu, haliyle gelişimde diğerlerinden çok önde ilerliyor. Hatta tamı tamına 2 kat boy farkı var diğerleriyle. Diğerlerini yeme yaklaştırmadığından diğerleri çok küçük kaldılar ve gelişimleri çok yavaş ilerliyor. Diğerleri kuru yem de yemiyor bunun da etkisiyle daha zayıf düştüler.

Ne yapmam gerekiyor küçük kalanlar zaman zaman hastalanıyorlar, ölmelerinden korkuyorum.

Bu süreç normal mi, korkacak birşeyler yok cevabını duymak isterim ama eğer öyle değilse ne önerirsiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2018 19:00
200L'nin altındaki hacimlerde, alan darlığından dolayı, dominant balığın baskısı, yoğun hissediliyor maalesef. En uygun çözüm, 250L. ya da üstündeki bir hacimde yeni bir akvaryum alıp çalışır şekilde 25 gün civarı bekleyip bakteri kültürü oluştuktan sonra, discusları buraya almaktır. Bakteri kültürünün oluşumu için boş çalışan akvaryuma, birkaç salyangoz eklenebilir.
Bu yapılamıyorsa, maaledef sürekli yüz yüze gelen discuslarda, baskın balığın baskısı yoğun hissedilecektir. Akvaryumda beş adet discus olduğundan, dominant balığın baskısı, dört balığa dağılacaktır. Balık sayısı az olsaydı, durum daha vahim olurdu. Saldırganlık dağılsa bile, düşük hacimli akvaryumda daima risk vardır.
Tüm balıkların yem yemesi amaçlı olarak, yemleri dört ya da beş bölgeye dağıtarak verebilirsiniz.
Hacimi arttırmak en iyi çözüm olacaktır. Ancak bunu yapmadan önce, sitenin Ansiklopedi sekmesinin Makaleler bölümündeki "Yeni Tank Sendromu ve Azot Döngüsü" başlıklı makaleyi okuyunuz.
İlk discus beslediğim zamanlarda, 125L. hacimde, dört adet discus besliyordum ve sürekli bir kavga ve kaos ortamı vardı. Balıkların sürekli karşı karşıya kalması, gerginlik dozunu arttırıyordu. Yaşadığınıza benzer süreçler yaşadım ve durum, can sıkıcıydı. Daha sonra, evde yer ayarlayıp 120x40x60cm. (Brüt hacim 288L.) bir akvaryuma geçtim. Halen bu akvaryumda, altı adet discus besliyorum. Alanın büyüklüğü ve artan balık sayısından dolayı, kavgaların boyutu, hiyerarşi belirleme amaçlı kısa süreli hırlaşmanın ötesine geçmiyor.
Kısacası, discus için ne kadar büyük akvaryum ve küçük bir grup oluşturacak sayıda balık olması, saldırganlık düzeyini düşürmektedir.
Balıklarınızın birbirleri ile uyum yakalamalarını dilerim.

Beğenenler: [T]202552,EmperorAngelfish[/T]
Teşekkür Edenler: [T]202552,EmperorAngelfish[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir