Ege Akvaryum Resim Hırsızlığı!


kaizerdarÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14028,1[/B]
Kayıt: 08/04/2016
İl: Eskisehir
Mesaj: 193
kaizerdarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2019 00:13
[QUOTE=EgeAkvaryum]Öncelikle bizden sürekli alışveriş yapan ve bizim firmamızın dürüstlüğünü bilip konunun linkini atan tüm arkadaşlarımıza buradan sonsuz teşekkür ederim.En azından yargısız infaz değilde açıklama fırsatı bulmuş olduk.

Forumu açan arkadaş malesef olayları kendi istediği gibi anlattığı için talihsiz açıklamalar ardı ardına gelmiş
ilk olarak arkadaşın mesajı buydu

(fotoğraf)

bizde kendisine fotoğrafı kaldırmazsak gerekli tüm yasal hakları ve yapması gerektiği işlemi zaten kendisine söylemiştik. Atladığı bir diğer konu ilanın açıklamasında zaten resim temsilidir diye yazıyor.

(fotoğraf)

Daha da ötesine gidilip haksız yere suçlama yapmış. Fotoğrafın hiçbir yerinde kendi logomuzu kullanmadık. Bahsi geçen logo sahibinden.com firmasından mağaza açarsanız yayınladığınız her ilanınızın sol alt köşesine firma logosunu otomatik koyuyor olmasıdır. bunu araştırabilirsiniz hatta diğer ilanlarımıza bakıp hepsinde kendi orjinal logolu olan fotoğraflarımızıda görebilirsiniz.

Konuya tekrar dönmek gerekirse bizler bazı görselleri mecbur kaldığımız için google üzerinden bulmak zorunda kalıyoruz. Çünki ithal edilen canlılarımızda 2.5 cm boyunda geldiği için herkes büyüdüğünde nasıl olacak bilgisi istemekte dolayısı ile de bizler google görsellerden fotoğraf kullanmak durumunda kalıyoruz. (Satın alacak olanlara ya da you.. kanalımıza kendi videolarını koyuyoruz.)

Şikayet eden kişiye attığımız mesaj gibi resmin tescilli olması gibi durumlar aramamaktayız. tek istediğimiz fotoğrafın kendisine ait olduğunu gösteren bir fotoğrafın tarafımıza ulaşması durumunda görseli hızlı bir şekilde satıştan kaldırıyoruz.

Neden görseli istediğimize gelirsek. Damızlık boyuna gelmiş bir çok canlının kendimizde videosunu ya da fotoğrafını çekerek sosyal medya üzeriden paylaşmaktayız. Kendi çektiğimiz video ve fotoğraflarımıza dahi mesajlar atılıp hak sahibi olduğunu iddaa eden çok kişi denk geliyor.Bizde yukarıda ki görselde yazılı yazıyı gönderip hak sahibi olduğunu göstermesini istiyoruz.

Firma avukatımız şikayet eden kişiyi aramış ancak cep telefonu sürekli olarak kapalı bilgisi bize ulaşmıştır. Kendisi hırsızlık ithamı gibi ağır bir kelimeyi kullanmadan önce yapması gerekenler anlatılmış ancak kendisi attığı tek bir mesajın ardından hiçbir cevap vermeyerek firma karalama yollarını seçmiş bulunmaktadır.

Kendisinin haklılığı ya da bize atılan hırsızlık ithamının kalkabilmesi adına da Şirketimiz avukatı aracılığı ile gerekli işlemlerin başlatılabilmesi için yasal yollara en kısa sürede başvurulması talimatı verilmiştir.

Yanlış anlaşılmadan dolay Şirketimiz adına özür diler herkese iyi hobiler dilerim.


[/QUOTE]

[QUOTE=EgeAkvaryum]

google görsellerden aldığımızı zaten söyledik arkadaşlar. Buradan alınan resimlerde sahibine ulaşmanın imkanı zaten yok. bize kendi fotoğrafını atar ve fotoğrafının yayınlanmasını istemediğini belirtir kaldırılmasını talep eder bizde kaldırırız. eğer kaldırmazsak o zaman suçlu oluruz. Bu gibi bir durumda da istediği şeyi yapmak hakkına sahiptir.

Logo eklemiş deniyor ama öyle birşeyinde tarafımızdan olmadığını sahibinden.com tarafından otomatik yapıldığını yazımızda bahsettik.[/QUOTE]

Sizi yargısız infazdan kurtaran arkadaşlara teşekkür ederim. Çünkü tek taraflı ithamların, haksızlıkların aydınlatılması noktasında yetersiz kaldığı açık. Yalnız açıklama yapma olanağı bulmanız kendinizi daha da haksız duruma düşürmekten ve işin aslını anlama konusunda bizlere daha da yardımcı olmaktan başka bir işe yaramamış görünüyor. Zira ifademin kusuruna bakmayın beyefendi ama bu yaptığınızın tam tabiri yağ gibi üste çıkmaktır. [B]Bugüne kadar hayatlarını dürüstlük çerçevesinde, kendi halinde yaşadığından dolayı karakola, adliyeye işi düşmemiş insanları "şirket avukatları"yla, "hukukla korkutmanız", günümüzde moda olduğu üzere ticaretle uğraşan kişilerce kendilerinden şikayetçi olanlara karşı verilen alışılmış basit reaksiyonun aynı derecede basit bir tezahürü olmaktan öteye gidemiyor.[/B] Hele hele, asıl korkması gereken tarafın, haklı olduğu açık olan tarafı (adliye tecrübesinin eksikliğinden yararlanarak) hukukla korkutmaya çalışmasını çok çirkin buluyorum. "Şirket avukatları"nız bu arkadaşımıza karşı nasıl bir dava açabilir, hukuk bilgisi kısıtlı bir insan olarak samimi şekilde merak ediyorum. Ben de böylelikle yeni bilgiler edinmiş ve kısıtlı bilgilerimi tatbik etme imkanı bulmuş olurum. Zira;

- Açacağınız hakaret davasının, Türk Ceza Kanunu'nun 129. maddesinin 1. fıkrasında belirtilen özel sebepten (hakaret suçunun haksız bir fiile karşı işlenmesi dolayısıyla cezanın indirilmesi veya cezasızlığa hükmolunması) dolayı düşeceğine inanıyorum. Zira burada -var ise- hakareti yapan kişi, bizzatihi haksızlığa uğrayan kişi.

- İftiradan dava açamazsınız. Çünkü dava açabilmeniz için öncelikle sizin işlemediğiniz bilinen bir suç dolayısıyla adli mercilere başvurulması ve bu başvuru sonucunda beraat etmeniz gerekiyor.

- Açacağınız ticari itibarı zedeleme davasında ise, hakimin, iki tarafın ileri sürdüğü hukuken korunan değerleri (kişilik hakları vs. ticari itibar) tarttığında kişilik haklarının ağır basacağı aşikar.

Bu çerçevede çabalarınızın beyhude olacağı kanısındayım. Gelelim diğer iddialarınıza;

sahibinden.com'un logonuzu yüklenen fotoğrafa otomatik olarak bastığını söylüyorsunuz. Çok makul ve var olan tartışmayı tamamen çözüme bağlama kabiliyetinde bir argüman.[B] Peki n11.com da logoyu otomatik olarak basıyor mu?[/B]

[IMG]https://i.hizliresim.com/dvEDyD.jpg[/IMG] [IMG]https://i.hizliresim.com/EmMNvz.jpg[/IMG]

Neden n11.com'da yayınladığınız ilanda da fotoğrafın ta bir köşesinden diğer köşesine kadar kocaman bir logo bastınız? Ve böyle bir şeyi yapmanıza rağmen buradaki insanları hatanın sizden kaynaklanmadığı yönünde ikna etmek için bile bile yanlış yönlendiriyorsunuz? Neden buna sığınasınız? En çok da buna anlam veremedim, biliyor musunuz? Hatta sahibi olmadığınız bir fotoğraf üzerinde sahibi sizmişsiniz gibi logo basma ihtiyacı duymanıza veremediğim anlamdan daha fazla. Sırayla gidelim:

1. n11.com'da da boydan boya otomatik logo basma gibi bir uygulama varsa pasabey adlı dükkanın ilanları nasıl oluyor da logosuz olabiliyor?

2. Logosuz fotoğraflar mevcutken bir fotoğrafa logo basmanızdaki amaç ne olabilir? Düşünüyorum. Fotoğrafın asıl sahibi olduğunuz iddiasından hareketle böyle bir yola başvurmazsınız. Çünkü hali hazırda logosuz olarak mevcut olan fotoğraflar varken logolu olanın asıl sahibini yansıttığı düşünülemez, saçma. Çünkü logo bir fotoğraftan kolay yollarla temizlenemeyeceği için, mantık olarak sonradan fabrike edilenin logolu olan olduğu ilk bakışta anlaşılır. Yani fotoğrafın sahibi olduğunu iddia etmek istiyorsanız yapmanız gereken şeyin [B]tam tersidir[/B] boş fotoğraflar da dururken logolusunu basmak [:)] Değil mi?

3. Bir başka argümanınız, müşterilerinize gönderdiğiniz ufak boydaki salyangozların büyüdüklerinde nasıl görüneceğini göstermek. İlanda salyangozların ufak boyda olduğu belirterek tüketicinin yanılmasına karşı önlemden dolayı sizi tebrik ederim. Ama belirtmek gerekir ki, temsili fotoğrafta gösterilen, forum yazarının salyangozlarının büyüdüklerinde nasıl göründüğü; sizin gönderdiğiniz salyangozların büyüdüklerinde nasıl görüneceklerini tahmin etmek imkansız. Tabi salyangozların çok sürprizli yaratıklar olmadığı düşünüldüğünde, az buçuk fotoğrafın asıl sahibinin salyangozları gibi görüneceğini tahmin etmek gerek. Yine de sattığınız salyangozların fotoğrafı yerine büyüdüklerinde nasıl görüneceklerini göstermek için başka bir fotoğraf kullanmanız gereksiz. Çünkü müşterilerinizin de satın alacakları hayvan hakkında bilgi almak için en az sizin kadar [B]google'daki fotoğraflara bakma yeteneği[/B]ne sahip olduğunu düşünüyorum.

4. İnternet üzerinden yayınladığınız fotoğrafların kendilerine ait olduğunu öne sürerek silmenizi isteyen kişilerden kanıt istemenizi anlıyorum. Zira o kişiler, belki de asıl sahiplerinin fotoğrafın herkesçe kullanılması yönünde iradelerine karşı gelmiş olacaklardır. Ancak buradaki olaydaki gibi her kullandığınız fotoğrafa kafanıza göre kendi logonuzu basıyorsanız fotoğrafların silinmesi talebiyle tabi ki çokça karşılaşırsınız. Bu durumda sizi, kanıt istediğiniz, fotoğrafların silinmesini talep eden kişilerden daha şüpheli yapmayan şey nedir?

5. "Şirket avukatları"nıza lisanslı fotoğraf konusunu danışmanızı isterim. Her tacir, mesleği gereği satacağı ürünün fotoğrafını çekme imkanı bulamayabilir. Bu yüzden ya satacağı ürünü bir fotoğrafçıya çektirir ve fotoğrafları satın alır ya da hazır çekilmiş fotoğrafları satın alarak gönül rahatlığıyla kullanır. İşte [B]stok fotoğraf siteleri[/B]nin varoluş amacı, profesyonel itibarını korumak isteyen ticari faaliyet yürüten kimselerin tam da böyle durumlarla karşılaşmasını engellemek.

Sonuç olarak, samimi şekilde sizi bütün bu konuşulanları, "şirket avukatları"nı, suçu otomatik logo basımına atmayı bir kenara bırakarak sağduyuya davet ediyorum. Ticari itibarınızı koruma, kendinizi savunma adına inatla argüman üretmeye çalışmanızı da anlıyorum. Ama buradaki yanlışı görün. Birazcık empati yapıp arkadaşımızın neden diğer satıcılardan değil de özellikle sizden şikayetçi olduğunu görün. Bariz bir şekilde kendi emeği olan ürünün serbestçe kullanılmasına ses etmemiş ama her insanın yapacağı gibi kendi emeğinin yok sayılması karşısında hakkını savunmuş. Bu yüzden, haksız eyleminizde ısrar edip bunu bir inatlaşmaya dönüştürmek ve bu suretle kendi imajınıza da zarar vermek yerine profesyonelce davranıp haklı talebi yerine getiriniz. Mevcut fotoğrafı kullanacaksanız bile logosuz olarak kullanın. Bir de böyle şeylerin tekrarlanmaması için kendi yararınız açısından diğer ilanlarınızda da bunu uygulayın lütfen.[EDIT]kaizerdar,2019-03-03 15:34:39[/EDIT]

Beğenenler: [T]206203,suzillisi[/T][T]167708,WaveRider[/T][T]151628,Mete Duru[/T][T]190115,serghat[/T][T]203728,menesc[/T][T]107420,frag[/T][T]181538,eek55[/T][T]90319,Didon[/T][T]103882,gattar5050[/T][T]212162,cnydnlp[/T][T]179932,Serdariekrem[/T][T]213511,ay79[/T][T]116630,DaSKaPiTaL[/T][T]214849,eminylmaz[/T][T]187293,SahinTaskin[/T][T]224220,krmbzkurt[/T][T]82470,tar216[/T][T]214092,Nursun[/T][T]161975,z.b.s.k[/T][T]225851,Nahola[/T][T]233557,hobim35[/T]
Teşekkür Edenler: [T]190115,serghat[/T][T]107420,frag[/T][T]224220,krmbzkurt[/T][T]233557,hobim35[/T]
+1: [T]194312,muratyarici[/T][T]107420,frag[/T][T]187293,SahinTaskin[/T][T]224220,krmbzkurt[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serghatÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 249
serghatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2019 10:26
Merhaba değerli arkadaşlar,

Geçtiğimiz günlerde telefonumun bozulması sebebiyle siteye giremedim. Desteğiniz için hepinize ayrı ayrı [B]teşekkür ederim[/B].

Benim amacım bir firma fotoğrafımı kullanmış ben bundan nasıl gelir elde ederim değil, bu işi hobi olarak yaptığım için hiçbir zaman maddi amaçlı düşünmedim. Ancak bu işin ticaretini yapanlara karşı aynı düşünceler içerisinde değilim. Sizlerin de göreceği gibi ilk firmaya mesaj attım. Onlar da fotoğrafın kendilerine ait olduğunu ispat etmek yerine benim bana ait olduğunu ispat etmemi istedi.

Ayrıca kimseyi karaladığım yok. Kendine ait olmayan bir şeyi izinsiz olarak almak, kullanmak ve bundan para kazanmak nedir sizlere soruyorum.

Ege Akvaryum'a sözüm ise avukatınız aramışsa telefonum bozuk olduğundan haberdar olamadım. Bu saatten sonra da aramayınız. Avukatınız benim cep telefonumu bulabilecek yetkiye sahipse UYAP'tan adıma açılmış davaları ve açtığım davaları görebilir.


Beğenenler: [T]184936,kaizerdar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fragÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 480
fragÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2019 12:03
Burada insanlar gönülleriyle bir şeyler yapıyor.Hukuki olarak haklı dahi çıksanız bu durum bizim gözümüzde etik dışı kalacak. @EgeAkvaryum yaptığınız iş gereği elinizde bulunan canlının yetişkin fotoğrafını elde etmek zor olmasa gerek,üst düzey nadir bir canlı da değil üstelik...Şirket avukatınız mevcut ama salyangozun resmi için Google'da başkasının emeğine muhtaç olmak çok manidar.Ayrıca fotoğrafın hak sahibine karşı tehditkar olmak yerine daha uzlaşmacı bir yaklaşım sergilemeniz sizin ticari duruşunuza daha çok yakışırdı/faydalı olurdu diye düşünüyorum.Umarım buradan sonraki süreç her iki taraf için de daha olumlu geçer.

@kaizerdar Serdar bey açıklamalarınızın da ki , karşınızdakine tek bir cevap hakkı bile doğurmayan netliğinizden ötürü tebrik ediyorum.


Beğenenler: [T]77392,tosyalı[/T][T]69302,ÖzcanÖzkan[/T][T]224220,krmbzkurt[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184936,kaizerdar[/T]
+1: [T]77392,tosyalı[/T][T]90319,Didon[/T][T]69302,ÖzcanÖzkan[/T][T]116630,DaSKaPiTaL[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2019 13:31
Zaman zaman Sahibinden.com gibi sitelerde buna benzer durumlar olabiliyor. Bana da çok oldu. Sahibinden.com'a bildirim göndererek müdahale edebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnisikizlerÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2016
İl: Izmir
Mesaj: 269
EnisikizlerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2019 18:07
Emeklilik ve ya işsizlik bu olsa gerek. Kullanilan bir fotodan sayfa sayfa hukuk yazılari su olur bu olur, hırsızlık vs ne gereksiz ithamlar ve boş konusmalar.

Bu işlerden madem bu kadar cok takıyorsunuz ve hassasiniz, şikayetinizi ve yazılarinizi buraya değil, hukuk yollarina başvurarak yapın. Resmi yoldan aradiğiniz hakkı kazanirsaniz gelin burdan reklaminizi yapın. Ama insalarin zamanlarini boşa harcamayın.

Bu bir hobi. Hobi adı üstünde. Boş zamanlarimizi keyifle gecirmek için yapılan bir etkinlik. Can sıkarak değil ..


+1: [T]202876,AmazonDream[/T][T]110782,babur alimov[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babur alimovÇevrim Dışı

[B]8859,2[/B] [B]13176,3[/B]
Kayıt: 27/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1437
babur alimovÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2019 01:48
Arkadaşlar aynı konudan bende muzdaribim türkiye deki Albino red cheek satan herkese benim çekmiş olduğum fotoğraflar kullanılıyor yada videolarım ama ne gerek var canımızı sıkmaya güzel güzel hobimizin keyfini çıkaralım.

Beğenenler: [T]77392,tosyalı[/T][T]54149,erdalakçay[/T]
+1: [T]77392,tosyalı[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ismet24Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/03/2018
İl: Balikesir
Mesaj: 1878
ismet24Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2019 03:32
Önemsiz gibi görünen ama önemli bir konu olduğunu düşünüyorum.
Sebebine gelince, elindeki ürünü pazarlamak isteyen birisi , üründe problem varsa bunun görünmesini istemez ve aynı tür ürünün farklı resimlerini indirerek kendi ürününe ait resim gibi yayınlayıp pazarlama yapılması insanların kandırıldığını gösterir.
Balık olarak düşünürsek hasta ve formsuz bir balığın resmi ile, sağlıklı - formu iyi, renkleri canlı bir balık arasında nasıl bir seçim olacaktır siz düşünün.
Resime bakıp balık alıyorsunuz, balık geliyor ve formsuz, hasta bir balık. Sorsanız yolda stres kaynaklı vs bahaneler, sonra balık ölümleri.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2019 08:40
[QUOTE=ismet24]Önemsiz gibi görünen ama önemli bir konu olduğunu düşünüyorum.
Sebebine gelince, elindeki ürünü pazarlamak isteyen birisi , üründe problem varsa bunun görünmesini istemez ve aynı tür ürünün farklı resimlerini indirerek kendi ürününe ait resim gibi yayınlayıp pazarlama yapılması insanların kandırıldığını gösterir.
Balık olarak düşünürsek hasta ve formsuz bir balığın resmi ile, sağlıklı - formu iyi, renkleri canlı bir balık arasında nasıl bir seçim olacaktır siz düşünün.
Resime bakıp balık alıyorsunuz, balık geliyor ve formsuz, hasta bir balık. Sorsanız yolda stres kaynaklı vs bahaneler, sonra balık ölümleri.[/QUOTE]

1 Tanınmamış kimseden alış veriş yapma
2 elden görerek teslim al yerine gidip kepçe ile kendin yakala


o zaman sorun kalmaz. Ama biz 3 krş ucuz olsun da diye hemen her ilana atladığımız için bizi çarpan daha çoook olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir