ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
frag
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
281
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Şubat 2011 02:34
Son Ziyaret:
20 Mayıs 2020 16:49
Toplam Mesaj:
480 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih KATAR
Doğum Tarihi:
16 Temmuz 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih KATAR

SON 10 MESAJI

Leopar Vatoz ?
Leopar vatoz için bence akvaryumunuz küçük. 35-40cm ye kadar rahatlıkla çıkıyor bu canlı ve en son 160lt de dönemiyordu benim akvaryumumda ve elden çıkarmak gerçekten zor. Kimse o kadar büyük bir balığı almak istemiyor. Show tank yapılmıyorsa ben pek bu canlının beslenmesi taraftarı değilim. Cinsiyeti ve üretimiyle alakalı yukarıda doğru bilgi verilmiş. Ek olarak tecrübemi aktarmak istedim sadece.
Sağlıklı hobiler dilerim.
Hastalık Mı Yosunmu
[QUOTE=Mollabey]Su değişimi haftalık yüzde elli yaptım sorun devam ediyor du akvaryumcuma gittim anlattım. Kendileri jbl PhosEx diye bi sıvı verdi bunu kullan geçer dedi. Kaç lt gün de kaç kere sormayı unuttum kullanmak istemiyorum halen kullanmadım ama kullanan var mı. Ne kadar gün saat kullanacam bilen var mı. Yan etkisi olur mu. Kutu üzerinde sadece 40 lt ye 10 ml kullan yazıyor benimki 90 lt tamam ama kaç gün keç kere bi bilen varsa süper olacak.[/QUOTE]

Önce fosfat değerini ölçüp ona uygun şekilde 1 defaya mahsus kullanmak gerekiyor anladığım kadarıyla. Sürekli kullanım için değil.
https://www.jbl.de/tr/urunler/detail/3216/jbl-phosex-rapid burada ürünle alakalı kullanımı üzerine açıklama ve örnekler mevcut.
Bu ürünü değil ama yıllar önce benzer bir ürün kullandım. Canlılara bir zararı olacağını sanmıyorum.
Lepistes Ölümleri Hakkında
[QUOTE=yldrm9490]

akvaryum 5 aylık. su değişimi hiç yapmadım. haftalık sadece 20 lt dinlenmiş su aktarıp dip çekimi yapıyorum okadar. dış filtre 3 aydır temizlenmedi. iç filtre hep sabit günde yarım saat çalıştırıyorum dış filtreyle birlikte hareket olsun suda diye. plastik bitki almıştım yaprak uçları biraz sert ve sivri. balıkların ona takılma ihtimali olabilirmi acaba?[/QUOTE]
Plastik bitki pek tavsiye edilmez çünkü piyasada çok kalitesiz ve salınım yapanları var tabi kaliteli ömürlü olanları da var. Bir süre kullanım dışı bırakıp denemek lazım.
Balığınız öldüğü zaman 24 saatte tüketmiyorsa vatoz çıkarmanızı tavsiye ederim. Suyu zehirleme ihtimali var.
Yemlemeyi biraz azaltın, sık sık çok az verin yere yem düşmesin. Bunlar çözüm olmazsa kullandığınız yemleri değiştirmenizi tavsiye ederim.
Lepistes Ölümleri Hakkında
Fotoğraf eklerseniz daha kolay yardımcı olur forumda ki arkadaşlarımız. Ek olarak suyun kokması normal değil. Fazla yemeleme ya da bozuk yemden kaynaklanabilir.
Bu Diyet Melek İçin Uygunmu ?
Balance yemleri hakkında bilgim yok ve denemediğim için kesin bir şey diyemem ama kalanlar uygundur.
Ek olarak tubifex ve tetra delica serisinin yemlerini de tavsiye ederim.
Tablet yem olarak O'nip kullanıyorum onu da tavsiye ederim.

Diyete gelince 1. günün tüm öğünleri protein 2. günün son öğünü bitkisel besliyorum. Dönem dönem tetra algae energy/pro, tetramin, sera flora kullandım hepsi de yeterli verimi verdi. Sadece tetra pro dışkı rengini değiştiriyor ve su da hızlı çözünüyor kirliliğe sebep olabiliyor. Tetramin ve flora daha uygun gibi.[EDIT]frag,2019-08-17 01:32:20[/EDIT]
Vahşet
[QUOTE=Enisikizler]Sadece bir videoya bakılarak vahşet falan yazıp aşırı abarti ve acitasyon içeriyor bence yazanlar. Bu videonun sadece video çekileseye kadar yapılıp video durduktan sonra balığı kendi tankına koyulmuş olabilme durumu yok mudur?

Bu kadar cok vahşet, bunlarda canlı aman Allah ım insan değil bunlar tarzi yorumlarda bulup, videoya dislike atin diye yazacağınıza bence cevrenizde tüm petshoplari gezip, uygun koşullarda bakılmayan ve satilmayan tüm canlıların takipçisi olup, gerekli yerlere şikayetlerinizi bildirmeniz daha dürüst ve anlamlı olur. Ama bunu yapan eminin bir eldeki 5 parmağı bile geçemez..

Bir videoya dislike at ve yaşasın ben hayvanlari savunuyorum .. Reklamdan baska birşey ifade etmiyor bende ..[/QUOTE]
Hobi hakkında bilgisi olmayan yaklaşık 7milyar insan vardır. Ondan sonra bunları izleyenler bardakta betta bakıyor. 8m izlenen videosu var. Sizce 8milyon kişiden kaçı kaç canlıyı heba etmiştir?
Sizi eleştirmek için yazmıyorum, bir de böyle bir bakış açısı var onu göstermek istedim.

Üzücü...
Filtre Sorunu
Emin bey su emiş borusunun yaklaşık 1/3 ü su içinde öncelikle akvaryumunuzun suyunu tamamen doldurun. Bu çekişte yardımcı olacaktır.
Ek olarak elyaf kullanıyorsanız ve uzun süredir değişme/temizleme yapmadıysanız onlarda tıkanma yapabiliyor. Borular kolay kolay tıkanmaz,pislik tutsa da su akışı süreklilik arz ettiği için bu kadar azalma olmaz.
Son olarak da aklıma gelen dış filtrenin altına yükseklik koyarsanız debi artışı görebilirsiniz.
Akvaryum Temizliği
Bende de aynı durum var temizliyorum 3 gün sonra yeniden yayılıyor. Vatoz falan fayda etmiyor. Ben kaba temizliği için biyolojik filtre süngeri kullanıyorum köşeler içinde 3-4 liralık ucuz diş fırçalarından aldım onu kullanıyorum.
Lepistes Üretimi
[QUOTE=Ulvikerem]
Bahsettiğiniz her türlü şeyler var ama artemia lazım mı[/QUOTE]
Artemia %100 şart değil ama artemia yiyen yavru yemeyene oranla gelişimde ciddi fark atıyor. Üşenmeyecekseniz her sabah ilk öğüne artemia tavsiye ederim. Düzenek sistem için internette çok fazla video var izleyip size uygun olanı tercih edebilirsiniz. Ben günlük 1 öğün melek yavrularını yetiştirirken kullanıyorum. Rotifish sep art 13gr artemia ortalama 1 ay gidiyordu tabi ben 300+ yavru için söylüyorum. Size günlük bile çıkarsanız en az 2 ay gider.Günlük uğraşamam derseniz hafta 1-2 gün vermeye çalışın derim.
Siz Ne Yapiyordunuz
Elbette ara veriyoruz bazen 6 ay bazen bir kaç yıl. Sonra nette ya da forumda gezinirken bir özlem geliyor hevesimiz canlanıyor yeniden dönüyoruz :) Kısacası gayet normal.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.