Eheim 2213 Hakkında (Rehber Niteliğinde Konu)


MeisteRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 781
MeisteRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 20:51
Merhaba arkadaşlar, bugün Eheim 2213-05 model filtre aldım, bu konu aslında başlığı ve içeriğindeki soru farklı bir konuydu ama yeni konu açıp ortalığı konu yığınına çevirmemek için sorumun yanıtını da bulmuşken henüz daha bugün edindiğim dış filtre ile ilgili tüm bilgilerimle size bu içeriği hazırlamak istedim. Yanlışım, eksiğim varsa affedilsin lütfen, hatta söylensin düzelteyim :)
Konunun benzerleri var evet ama hiçbiri detaylı bir içerikten bahsetmiyor, zaten detaylı tanıtım yaptığımı gördüğünüzde farkı anlayacaksınız.

Fotoğraf hiç çekmediğim için malesef elimde yok o yüzden sadece metinler üzerinden ilerleyecek mesajım.

Akvaryumumla ilgili bilgileri tanıtım konusunda bir kaç hafta sonra veririm içindeki canlı ve bitkilerle beraber şimdilik filtreden bahsedelim.

Öncelikle teknik özellikler zaten biliniyor, test yapan abilerimiz de daha önce gerçek debi ile ilgili konu açmıştı, sağolsunlar çok yardımcı oldu o konu bana.

Aldığım model'in ve diğer modellerin kutu içeriğinden bahsedeyim
2213-01 Musluksuz ve Malzemesiz, bana soracak olursanız elinizde malzeme varsa 50TL'ye Eheim musluk alınarak tercih edilebilir bir model fakat bir sonraki model fiyat/malzeme açısından daha cazip gelecektir.
2213-02 İçerisinde musluk seti (tam emin değilim bu konuda kutuyu açıp incelemedim bazı sitelerde gördüğüm kadarıyla bunu belirttim) ve birkaç adet sünger,elyaf içeriği ile geliyor. Diğer malzemeleri elinde bulunduran biri için tercih edilebilir bir set.
2213-05 Benim de tercih ettiğim bu model seti, ilk defa dış filtre alacak olan ya da elinde malzeme olmayan ve almakla uğraşmak istemeyenler için harika bir seçenek.

2213-05 içerisinde aşağıdan yukarıya sırasıyla
Eheim Mech (Seramik), Mavi Biyolojik Sünger, Eheim ProSubstrat, Elyaf, Siyah Karbon Sünger

Filtreyi alana kadar aklıma takılan tüm sorular ve cevaplarını aklıma geldiğince burada paylaşmaya devam edeyim:

Eheim Classic 250-Fluval 106-Tetra Tec EX600/EX700 arasından neden Eheim?
Açıkcası malzeme kalitesi konusunu incelediğimde Tetra'yı direk eledim, ardından fluval ile eheim arasında 2 haftadır kafamda süren bir savaş başladı, fluval'ın su sızdırmada otomatik kapanma özelliği olsun italyan yapımı olsun çok cezbetti ama sepeti içinde ne kadar değişim yaparsa yapsınlar normal bir dış filtreden pek de farklı değil bu noktada Eheim'in farklı kabin yapısı ortaya çıkıyor. Alttan aldığı suyu tüm malzemeden geçirerek üstten vermesi en büyük artısı fakat son yıllarda üretimin Doğu Almanya'dan Çin'e kaymış olması biraz şüphe uyandırıyor ki son dönemdeki piyango tarzı ürünler de bunun ispatı. Almaya gittiğimde gözüme ilk çarpan Eheim oldu ve filtrasyondaki farklı yapısı da kafama daha çok oturduğundan onu tercih ettim.

Kutu İçeriğinde Neler Mevcut
Herşeyden önce yukarıda sepetin içindeki malzeme listesini yazmıştım. İlk olarak aldık kutuyu geldik eve, malzemeleri tanıyalım,
-1 Adet Eheim 2213 Filtre
-2 Adet Musluk
-1 adet 3 metrelik 12/16 mm  su hortumu
-1 Adet çekiş borusu ve ızgarası, 1 adet fiskiye başlığı ve onun U borusu aslında U'dan başka bir şekli var ama tam kestiremedim ne olduğunu ondan U yazdım.
-4 Adet Vantuz ve boru ızgarasının olduğu paketin içindeki bu vantuzların takılacağı parçalar (4 adet).
-Kullanım klavuzu/Kurulum Klavuzu ve Garanti Belgesi

Filtreyi aldım kurucam nasıl bir yol izlemeliyim?
Öncelikle filtre sepetinin içinden malzeme sepetini çıkarıp naylon torbasından çıkaralım, ardından malzemeleri musluk suyunun altında bir sudan geçirip tozlarından ayıralım. Bu noktada ayrı ayrı yıkamanızı tavsiye ederim ki bu sayede süngerler tozları daha en başından tutmak zorunda kalmasın.
--Uzun uzun nasıl kurduğumu anlatmam yakın zamanda olacak o zamana kadar burası bu şekilde kalsın---Fotoğraf da eklenecek daha iyi anlaşılması açısından--

Akvaryumda takılan bu borulardan hangisi filtreye daha yakın olmalı?
İşte benim en çok takıldığım nokta buydu, su girişi mi filtreye yakın olmalıydı su çıkışı mı? Açıkcası bu konuda hiçbir mantıklı açıklama bulamadım internette hatta bunla ilgili hiçbir şey bulamadım. En sonunda dayanamadım ve başladım broşürlere, hazır kurulu tanklara, youtube'daki kullanıcı ve tanıtım videolarına bakmaya. En sonunda karar kıldığım şey Temiz Su Çıkışı'nın filtreye yakın tarafa takılması gerektiği. Bu kararımı da şu mantıkla kendimde destekledim, kirli su girişi için daha uzun yol kateden filtre su çıkışı yukarı basacağı için içerde tıkanma zorlanma gibi şeyler söz konusu olmaz çünkü çıkışın yani yukarı su basmasına ayıracağı yol daha kısa bu sayede debide bir etkilenme yada motorda zorlanma söz konusu olmaz.

--Devam edilecek--
MeisteR2013-12-02 01:52:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sylarÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 191
sylarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 22:24
Merhaba;
Giriş ve çıkışı aynı yere kurdum ben (Akvaryuma su veren çıkışı ters yöne yönlendirin, su bütün akvaryumu dolaşmış olur)

Fiskiye başlığını kullanmanıza gerek yok. Direkt suyun içine verebilirsiniz.

Havayı almak için ilk kurulumda çıkış hortumundan ağzımla su çektim, sonra su gelince bir kovaya biraz boşaltıp muslukları kapatıp çıkışı akvaryuma takıp çalıştırdım.

Kolay Gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeisteRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 781
MeisteRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 02:12
Osman bey, size öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum. 

Sonrasında ise ilk mesajımı güncelleyerek aklımdaki soruyu daha kısa yazarak cevabını vermeyi düşünüyorum çok araştırdım biraz da fikir yürüttüm ve bu kanıya vardım diyerek mesajımda belirticem. Belki benim gibi dev takıntılı insanlar vardır böyle sorular düşünecek onlara cevap olurum  :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aluzilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/04/2006
İl: Bursa
Mesaj: 548
aluzilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2013 21:32
Çin mallarından nefret ediyorum her zaman problem ne yazık ki tüm kaliteli markalar da çin de üretim yaptırıyorlar. Alman malı 2. el temiz eheım  filtre bulursam alacağım . evladiyelik olur bence. Tabiki bulunması artık zor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.TunaÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 3395
M.TunaÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2013 21:37
Çin'de üretiliyor olabilir;gene de belli standartların altına düşmüyor.
Çin'liler her türlü üretim çizgisinde mal üretiyorlar.
Alt-orta-üst-lüks- yani Eheim'da firmasının 'lokomotif'modelini riske atacak kadar düşük bir standart ile ürettirtmez 2213 filtreyi Çin fabrikasına.
Hortum,seramik,mıknatıs,musluk zaten Alman malı.
Kova ise Çin malı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aluzilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/04/2006
İl: Bursa
Mesaj: 548
aluzilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2013 21:48
ALMAN malı eheım filtrede kapağın altında köpük tarzı bir dolgu var ses yapmaması için çin malı olanın malzemeleri çok kaliteli ona lafım yok. fakat Alman malı eski bir filtre ile karşılaştırınca biraz fark gördüm açıkçası
 Çin mallarından nefret etmemin sebebi genel manada söyledim . çok başım ağrıdı bu yüzden çok problem çıkartıyorlar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemen62Çevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2013
İl: Ankara
Mesaj: 304
egemen62Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2013 23:34
İyi geceler arkadaşlar

Çin malları hakkında genel kanaat hepimizce malum lakin Çin Uzaya insan gönderen 3. ülkedir ayrıca Çin'de istediğiniz mamulu en alt kaliteden en üst kaliteye kadar üretecek tesisler ve işcilik mevcut

Yarım asırlık Eheim firmasının Çinde en alt kalitede üretim hattı kurup firma imajını yerle yeksak etmesi kadar şaçma bir fikir bence imkansız

Sonuç olarak Eheim Eheim dır :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufuk4179Çevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 385
ufuk4179Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2013 11:28
Konu güzel fotoğraflar eklenince dahada güzel olacaktır eminim.  tetratec ex 700 kullanmıştım oda suyu altan malzemelerden geçirip üsten veriyordu ses ve sızdırma sorunuda yaşamadım malzemeleride birçok ürüne göre kalitelidir yerlere vurulacak bir marka değil yani kafadan elenecek bir ürün değil bence.

Çin mallarına gelince en iyi kalite olan mallarda oradan çıkıyor en kötü kalitede. ama tabiki almanya'da üretilenle arasında fark vardır %10-20 gibide olsa farkları var.
Ben bilgisayar mağzası işletiyorum özel t. servisim aynı zamanda örn. japon malı bir sony veya toshiba ile çinde ürettiği aynı modellere rastladım aralarında ufak tikler var gerçekden fakat bunları temin etmek zor. Malesef artık birçok marka nitelik değil nicelik kafasını benimsemiş durumda.
ufukisik2013-12-02 11:32:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bahadır AYDINLIÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 435
Bahadır AYDINLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 18:56
Bu gün İPhoneda cçinde uüretiliyor bbunu dahhatırlatmakistedim. Uzun zamandir 2213 05 media set kkullanıyorum cin mali ama 10 numara bende ya klasik 2 aylik arastirmdan sonra almistim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fahrisinanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12342,1[/B]
Kayıt: 24/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1348
fahrisinanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 16:35
Tetra bence kesinlikle daha kaliteli ve tekniğinde hiçbir sorun yok, her ikisini de kurdum kullanıyorum.

Aynı fiyata TETRA EX mi, EHEİM Classic mi dersen hiç düşünmeden Tetra EX derim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir