Eheim Pro4+ 600 Malzeme Dizilimi


Ahmet_Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2020
İl: Malatya
Mesaj: 570
Ahmet_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2021 13:54
[QUOTE=N3cRoM4Nc3r]Merhaba,

Aynı filtreyi kullanıyorum, en alttan başlayarak, bir sepet sera siporax üstüne elyaf, bir sepet eheim bio mech %50 & seachem matrix %50 + bir sepet seachem matrix full ve üzerine 2 adet 100 ml purigen yan yana + bir sepet eheim substrat pro full ve üzeri elyaf.

Bu dizilimde sorun yaşamadım, tavsiye ederim. Sera siporaxı en alta koymamın sebebi suyu orantılı şekilde dağıtmaya fayda sağlaması içindir. Keza filtre temizliklerinde elyafın kirlilik yüzeylerinden fark anlaşılabiliyor. Eheim bio mech yerine seachem matrix koymamamın sebebide fiziksel filtrasyonu deslemek.

Sizce eheim bio mech yerine de seachem matrix kullanmalı mıyım?

Yorumlarınıza,
Kolaylıklar.[/QUOTE]
Merhaba elyafı keşke sadece son sepete yerleştirseydiniz bahsettiğiniz ilk sepette tıkanmaya sebep olabilir ayrıca biomech dirtytrap özelligine sahiptir pislikleri tutar hem mekanik hem biyolojik filtrasyona katkı sağlar ; bu ürünün muadili mateix değildir eğer değişmek isterseniz substrat proyla matrixi değişebilirsiniz 500ml matrix 200 litre için yeterli deniliyor. Şunu da söyleyeyim ben de sizin gibi düşünüp ilk sepete siporax alacaktım ama siporax-substrat pro-seachem matrix- tropical poro ring hepsi aynı amaçla kullanılıyor biyolojik malzeme yani anlayacağınız bunun yerine ilk sepette eheim mech yeterli olur diye düşünüyorum.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T][T]140355,kuman[/T]
Teşekkür Edenler: [T]230216,N3cRoM4Nc3r[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafatekeliÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2021
İl: Konya
Mesaj: 85
mustafatekeliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2021 21:18
Merhaba, yanlış hatırlamıyorsam eheim ilk gönderimi yaparken en üstteki sepete elyaf koyarak gönderim yapıyor, bende aynı şekilde devam ettim. Sepetin üzerinde elyafı tutan bir ızgara mevcut, ne kadar faydalı bilmiyorum ama amacı elyafı tutmak olabilir. En üstteki sepette genelde elyaf kullanıldığını gördüm ama gerçekten böyle mi olmalı kısmını bilmiyorum, tabiki elyaf kaçsın istemem, bu konuyu tekrar düşüneceğim. Matrix 500 ml yetiyor kısmına kayılmıyorum. Oturmuş bir akvaryumda mekanik filtrasyonun çok gerekli olduğunu düşünmüyorum çünkü mekanik kirlilik kaynağı çok fazla olmayacaktır kanaatindeyim. Fiziksel filtrasyon için en alttaki sepete bio mech’i koymayı daha sonra siporaxı onun üzerine almayı düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kumanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 188
kumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2021 00:57
Ben soruyu sorarken birşeyi gözden kaçırmışım. Akvaryumda oscar bakıyorum. ve büyük pislik bırakan balıklar. sık dip çekimine rağmen filtreyi çabuk kirletiyorlar. sadece ve sadece bu yüzden keşke oase alsaydım dedim. ön filtresi kolayca değiştiriliyor. tüm filtreyi temizlemeniz gerekmiyor. dizilimle ilgili suyun ilk geldiği yere büyük pislikler dağılsın diye Sera Biofibres İnce Gözenekli koydum. birazda eheim bio mech pro (plastik olan) var. suyu dağıtması için. sonraki sepette eheim ehfi bio mech var (beyaz kare olan). 3. ve 4. sepette eheim substrat var. 3.cüsünde biraz mech pro ile karışık substrat pro. sepet dolsun diye eldeki malzemeyi kullandım. yeni malzeme almadım. arkadaşımızın dediği gibi eheim en üst sepette kendiliğinden elyafla sünger arası birşey veriyor. ama o çabuk yıprandı. ben en üste elyaf koyuyorum. eheimın kendi ön filtresi olan kısım çok kirleniyor. acaba biofibres yerine en alta süngermi koysam diye düşünmüyor değilim. büyük amerikanlar fena kirletiyor. akvaryum 150*50*70. net 450 litre filan ya vardır ya yoktur. filtreden memnunum. zaten fluval ve eheim deneyimimden sonra eheima karar vermiştim. filtreye seachem purigen koymayı düşünüyorum. suda hafif sarı renk oluyor biraz ilgilenmeyi bırakırsam. birde dayanamayıp yem çok atıyorum :( tam büyüme çağındalar ne versem hüpletiyorlar. özetle şu anda işler iyi gidiyor gibi. ama purigan bence gerekiyor. sadece maliyetli ve yeniden kullanmak için gereken temizlik işlemi beni tereddüt ediyor. onun dışında benim elyaf baya kirli çıkıyor temizlik zamanında. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ahmet_Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2020
İl: Malatya
Mesaj: 570
Ahmet_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2021 11:15
[QUOTE=kuman]Ben soruyu sorarken birşeyi gözden kaçırmışım. Akvaryumda oscar bakıyorum. ve büyük pislik bırakan balıklar. sık dip çekimine rağmen filtreyi çabuk kirletiyorlar. sadece ve sadece bu yüzden keşke oase alsaydım dedim. ön filtresi kolayca değiştiriliyor. tüm filtreyi temizlemeniz gerekmiyor. dizilimle ilgili suyun ilk geldiği yere büyük pislikler dağılsın diye Sera Biofibres İnce Gözenekli koydum. birazda eheim bio mech pro (plastik olan) var. suyu dağıtması için. sonraki sepette eheim ehfi bio mech var (beyaz kare olan). 3. ve 4. sepette eheim substrat var. 3.cüsünde biraz mech pro ile karışık substrat pro. sepet dolsun diye eldeki malzemeyi kullandım. yeni malzeme almadım. arkadaşımızın dediği gibi eheim en üst sepette kendiliğinden elyafla sünger arası birşey veriyor. ama o çabuk yıprandı. ben en üste elyaf koyuyorum. eheimın kendi ön filtresi olan kısım çok kirleniyor. acaba biofibres yerine en alta süngermi koysam diye düşünmüyor değilim. büyük amerikanlar fena kirletiyor. akvaryum 150*50*70. net 450 litre filan ya vardır ya yoktur. filtreden memnunum. zaten fluval ve eheim deneyimimden sonra eheima karar vermiştim. filtreye seachem purigen koymayı düşünüyorum. suda hafif sarı renk oluyor biraz ilgilenmeyi bırakırsam. birde dayanamayıp yem çok atıyorum :( tam büyüme çağındalar ne versem hüpletiyorlar. özetle şu anda işler iyi gidiyor gibi. ama purigan bence gerekiyor. sadece maliyetli ve yeniden kullanmak için gereken temizlik işlemi beni tereddüt ediyor. onun dışında benim elyaf baya kirli çıkıyor temizlik zamanında. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.[/QUOTE]
Eheim tortu filtresi alabilirsiniz. Her sefer elyaf atmamak için de sera crystal clear toplar alabilirsiniz uzun süre kullanırsınız suda temizleyince yeni gibi oluyor bana kalırsa normal elyaftan kat kat kullanışlı.[EDIT]Ahmet_,2021-08-14 11:16:43[/EDIT]

Beğenenler: [T]140355,kuman[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kumanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 188
kumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2021 18:53
Sera crystal clear toplar konusunda çok kararsız kaldım. bazıları aynı elyaf diyor. denemekte fayda var. sudaki sarılığa da faydası olur mu sizce?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir