Ekilecek Bitkiyi Küçük Parçalara Ayırıp Arttırmak


YusufOktayTzcnÇevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 16
YusufOktayTzcnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2017 14:46
Merhaba Arkadaşlar,

Bitkili akvaryum kurma denememe yakında başlayacağım ancak aklımda olan bir konu hakkında bilenlerin desteğine ihtiyaç duyuyorum.

Bitkileri ışık,filtrasyon, zorluk,hacim,zemin ve bakmak istediğim balık türlerine göre seçtim. Ancak gerekli bitki sayısı için hesaplama yaptığımda fiyat oldukça yüksek.

İnternetten baktığımda 1 nod bitkiden bölerek / keserek 5-6 nod haline getirip ayrı ayrı ektiklerini gördüm. Bunu nasıl yapabilirim ? Sanırım lizozomundan kesersek bitki ölüyormuş.

Bu konuda bana önerebileceğiniz forumda bir rehber veya youtube'ta video var mıdır? Araştırdım ama maalesef bulamadım, doğru ifade edememişte olabilirim.

Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2017 15:56
Hangi tür olduğuna bağlı. Anubias türleri ise, SU DIŞINA ÇIKARTARAK en azından gövdede 2-3 yaprak olacak boyutta küçük "piç"ler halinde kesip bir süre beklettikten sonra ekebilirsiniz.
Gül, elodea, tilki kuyruğu gibi türlerde ise gövdenin herhangi bir kısmından ya da verdiği sürgünlerden kopartarak piç elde edebilirsiniz.
Ancak saz ya da pigme zincir kılıç gibi bitkileriniz varsa bunlar "sürünücü gövde" dediğimiz biçimde çoğalır. Kök hizasında çıkarttıkları ufak bir dal ile kumun dışında yada kum altında ilerleyerek biraz daha öteye ayrı bir kök oluştururlar ve bu kökten yeni bir bitki oluşur. Bu yeni bitki bir süre sonra kopartılıp istediğiniz yere taşınıp ekilebilir ya da orada bırakılabilir. Bu durumda piç, ana bitkiye bağlı olarak gelişir.

Eğer java fern gibi türlerse bahsettikleriniz, bunlar yaprak üzerinde yeni piçler oluşturularak çoğaltılabileceği gibi, gövde tıpkı elodea da olduğu gibi kesilerek te çoğaltılabilir.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/148434/051220161137151.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]189081,DogukanCAN35[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir