ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
YusufOktayTzcn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2017 10:35
Son Ziyaret:
07 Kasım 2018 10:07
Toplam Mesaj:
16 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf Oktay TEZCAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yusuf Oktay TEZCAN

SON 10 MESAJI

Dennerle Complete System Set Soru
Merhaba Arkadaşlar,

Dennerlenin complete system set gübreleme sistemine başladım. (V30, S7 Vitamix,E15 oluşuyor), akvaryumuma bir yandan da tüplü sistem CO^2 kullanıyorum.

Setin gübreleme talimatında,

V30,E15 4 haftada bir. S7 ise haftada bir olacak şekilde gösterilmiş (15 günde bir su değişimine göre), haftalık su değişimi durumundaysa aynı miktarın yarımşar doz şeklinde 2 haftada bir verilmesi tavsiye ediliyor.

Sormak istediğim,

* Bu miktarlar gözüme biraz az geldi, bu gübreleri kullanan arkadaşlar varsa bu konuda beni bilgilendirebilirler mi ? (Önceden JBL ile günlük gübreleme yapıyordum)
* Malum yaz ve fan çalışıyor, buharlaşan su olduğu için 2-3 günde bir akvaryuma su ekliyorum, bu durum sebebiyle ek gübreleme yapmama gerek olur mu ?
Yeni Eklenen Balık Ölümleri (pseudomugil Furcatus)
Emine Hn., Emre Bey değerli geri bildirimleriniz için çok teşekkür ederim.

Kahverengi Yosun
Hocam Selam,

Aynı sorun tankı kurarken bende de olmuştu, çözümümü aşağıda anlatıyorum.

* Hiçbir kimyasal kullanma, gerek yok ve sakin ol :)
* Akvaryuma otocinclus, cüce vatoz, kiraz karides ve nerite salyangoz ekle. Bitkili tankta bunlar sana baya yardımcı oluyor. Yosunları baya toparlıyorlar.
* 3-4 gün kadar akvaryumda karartma uygula, ışıklandırmayı kapat. Bitkilerin 3-4 günde ölmeyecek ancak zayıflayacaklardır. Bu seni ürkütmesin çabuk toparlıyorlar.
* 3 Günde bir düzenli su değişimi yap.
* Suya Co2 takviyesinde bulun (olmasa da olur ama olursa iyi olur) ve sıvı gübrelemeyi bu 3-4 gün için kes.

Ben bunları yaparak 4. gün %70, 1 hafta sonunda ise tamamen kurtulmuştum.
[:)]
Yeni Eklenen Balık Ölümleri (pseudomugil Furcatus)

Hastalık Belirtileri: Sadece Furcatuslarım Ölüyor. Hasta balık gücünü yitirmişçesine (sudaki yaprak gibi) akıntıya kapılıyor normal pozisyonda duramıyor, dibe çöküyor. Sonra tekrar yukarıya çıkıyor, dik bir konumda nefes almaya çalışıyor. Sonra Tekrar dibe çöküyor ve uzun bir süre sonra (2-3 saat) ölüyor, bugün birtanesi de köşede titrer gibi hareketler yapıyordu. İşin garip yanı kiraz karideslerimi de bir bir kaybetmeye başladım. Akvaryuma asıl partiyi eklemeden önce de balıklar vardı ve sorunsuz yaşıyorlardı. Balık cesetlerinde yara,şişme,mantar enfeksiyonu vs gözükmüyor. Sadece renkleri soluk. Birde ölen balıklar diğerlerine göre oldukça çelimsiz gözüküyor.

Şu anda diğer furcatuslarım ise hep su üstünde, aslında orta-üst bölgede olan balıklar ama bu kadar üstte olmalı normal mi ? Nefes alma hareketi yapmıyorlar ama.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 150 LT, Yoğun bitkili bir akvaryum.
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Zebra Danio (x.8), Bronz Cory (x6), Otocinclus (x5), Kırmızı Burun Tetra (x6), Kardinal Tetra (x6), Kiraz Karides, Pseudomugil Furcatus (x10), Toplam=(41, Ort Boy 3,5 Cm)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 7,2 PH, 26 Sıcaklık
Filitrasyon: Eheim Dış filtre 450L/Saat, Hava motoru ölümlerden beri sürekli çalışıyor.
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sıvı Macro ve Micro Element Gübresi, Azoo Balık Vitamini, Düzenli CO2 kullanıyorum.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):

* Akvaryuma 3. ayında balıkları ekledim. Önceden karides ve otocinsluslar ile bitkiler vardı.
* Balıkları eklemeden 4 gün önce hydra problemim sebebiyle suya forumda belirtilen ölçülerde "Andazol Şurup" kullanmıştım. Ancak balıkları eklemeden önce ne olur ne olmaz diye bakteri kültürü ekledim [:?]
* Balıkları akvaryuma eklemeden önce 30 sn - 60 Sn arası , Bactopur ve Permasol çözeltili suda banyo yaptırmıştım (tariflere uygun ölçülerde) [:?]
* Balıkları akvaryuma direkt atmadım, ayrı poşetleri ayrı kaplara alıp 30 dk kadar akvaryum suyunu kaba 5 dk da bir çay bardağı ile ekleyerek sonra akvaryuma aldım. [:?]
* Diğer balıklar daha erişkin gibi idi ancak Furcatuslar daha yavruya yakındı [:?][:?]
* Balıklar alışana kadar 3 gün ışıkları kapatıp az yemleme yaptım.
* Balıkları eklemeden 1 hafta önce filtre hortumlarını akvaryum tuzu ile temizledim ancak iyice yıkadım ve duruladım. [:?]
* Akvaryumda 4 günden beri yanık plastik kokusu vardı ancak dün geçti, ısıtıcı, priz ve armatürleri kontrol ettiğimde sorun yoktu ve koku oralardan gelmiyordu [:?]

Acaba nitrat miktarım mı çok fazla [:?] Yoksa adaptasyon sorunu mu ?[:?]

Bundan sonrasında ne yapmalıyım ?

Teşekkür ederim [EDIT]YusufOktayTzcn,2017-07-05 10:25:31[/EDIT]
İstanbulda Pseudomugil (mavi Göz) Nerede Bulunur
Çok teşekkür ederim samet bey, maltepe bana biraz uzak kalıyor (beylikdüzündeyim), başka alternatifi olan arkadaşlar var mıdır ?
İstanbulda Pseudomugil (mavi Göz) Nerede Bulunur
Merhaba Arkadaşlar,

İstabulda kendi aracımla almak üzere Pseudomugil (Mavi Göz Gök Kuşağı) nerede bulabilirim ? Manisada rainbowfish turkiye var ancak havalar sıcak olduğu için gönderim yapamayacaklarını haklı olarak dile getirdiler.

Amacım bu haftasonu çıkıp bu arkadaşlardan 8 veya 10 birey edinmek.

Bu balıkların satışının yapıldığı yerleri bilen veya denk geleniniz var mıdır ?

Aranan Pseudomugil (Mavi Göz) alt türleri,

Pseudomugil tenellus ,Pseudomugil gertrudae,Pseudomugil mellis,Pseudomugil signifer
Vatozlarım Beyazlayıp Ölüyor
Fotoğraf: [IMG]null[/IMG]
Hastalık Belirtileri: renk solması
Akvaryum Kapasitesi (litre): 144
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: otocat, kiraz karides
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 7.0, 26 derece, 0, 0.5 mg
Filitrasyon: eheim dış filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: sera nitrivec, azoo vitamin
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): 2 gün önce %20 su değişimi [URL]null[/URL][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/196544/050620172234451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/196544/050620172238251.jpg[/IMG][EDIT]YusufOktayTzcn,2017-06-05 22:38:36[/EDIT]
Alg Sorunu - Hobiyi Bırakmak Üzereyim :(
[QUOTE=cafermutlu]
Sadece diatom yok hair ve Cladophora da var. Çok bakımsız . ikisininde nedeni co2 ,nutrient eksikliği . Diatom sıkıntı değil bitkiler büyümeye başlayınca giderek tir.[/QUOTE]


Hocam nasıl hareket etmeliyim ?
Alg Sorunu - Hobiyi Bırakmak Üzereyim :(
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim bana çok cesaret verdiniz.

Bu arada YMT (Yosunla Mücadele Timi) gerçekten efsane işler çıkarmaya başlamış, sabah gözlerim yuvasından fırlayacak gibiydi [:O] , tek korkum acemi bir akvarist olduğum için balık kaybı yaşamak.

** Oto Cat, Cüce Vatoz, Kiraz Karides ve Nerite Salyangoz. Yosun sorununuz varsa bu 4'lüyü tanka ekleyin derim, arı gibi çalışıyorlar.

Peki bundan sonra nasıl devam etmeli, nelere dikkat etmeliyim arkadaşlar ?



Alg Sorunu - Hobiyi Bırakmak Üzereyim :(
Arkadaşlar Selamlar,

1 ay önce kurduğum ve bugüne kadar canlı eklemediğim tankımda aşağıdaki resimlerde görebileceğiniz üzere yosunlanma sorunum başladı, öyle yayılmacılar ki temizlesem de 1 gün içerisinde yine aynı duruma geliyorlar. Akvaryuma JBL Macro Element Gübresi ile ve CO2 ile birlikte dozuna uygun veriyordum, ancak ya gübre den ya da eklediğim dragonstone'lardan sonra bu bela türedi. Resmini çekemesem de kumlarımda da durum var.

Tank Özellikleri,
80X40X45, 5T 24W*4 Aydınlatma, Eheim Classic Dış Filtre, Su sıcaklığı: 24,5-25 Derece, PH : 6,8 - 7,0 arasında. Taban: Ista Subsrtate+Hagen Siyah Kum, (Toplam 1+7 Cm)
Son ölçümlere göre, Nitrit: 0,5 mg (daha yüksekti), / Nitrat: 0 gözüküyor. Akvaryumumun kokusu iyi.


2 gündür ışıkları kapatıyorum (inşallah bitkilerim zarar görmez), akvaryuma 4 otocat, 6 cüce vatoz,6 nerite salyangoz ve 24 kiraz karides ekledim. (bugün), dış filtrenin şelalesini suyun üstüne yatay verdirerek akıntı yaratıyorum. 2 gün aradan sonra akvaryuma bugün tekrar CO2 vermeye başladım. Son su değişimim 4 gün önce yaptım.

Merak ettiğim, bu yosun türü nedir ? Ne yapmam gerekir ? Nasıl mücadele etmeliyim ? Ne önerirsiniz ? Gerçekten o kadar yayılmacı ki hobinin başında beni hobiden soğuttu, nolur yardımcı olun, gerçekten böyle giderse akvaryumu satacağım.

[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/196544/280520172337381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/196544/280520172338011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/196544/280520172338241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/196544/280520172338501.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.