Ercüment Türedi, Nadir Türler Koleksiyoncusu (!)


tunalperÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 460
tunalperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 22:04
Bekara zevcesini boşamak kolaymış derler, benimki de o hesap olacak ama kusuruma bakmayın.. 

Parasını alan arkadaşlar da dahil olmak üzere, (biliyorum uğraşması zor ama) herkesin yasal olarak şikayetçi olması gerektiğini düşünüyorum.
tunalper2014-01-11 22:04:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hkartaliÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 57
hkartaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 22:06
Ben mağduriyetin en azından maddi bölümünün telafi edilmesini bekliyordum. Ercüment Bey kendisine verilen süreleri iyi kullanamadı. Beni gerçekten mahcup etti, iki kişinin maddi mağduriyetini gidermek sorunu çözmedi. Mağdur olan arkadaşlar dilekçe örneklerini benden alabilirler.
 Bu tür savcılık şikayet dilekçelerinde harç ve benzeri bir ücret yoktur. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahimozelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/04/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 656
ibrahimozelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 22:35
Arkadaşlar balık almak için para kaptırıp, sonra o parayı geri alma fırsatı buluncada o parayla yine aynı adamdan balık almaya çalışmamanızı öneririm. Duyduğum kadarıyla balık aldığı ithalatçıyada borcu varmış. (30.000TL senet dediler) o yüzden size balık ithal edip verebileceğine inanmıyorum. Varsa elindeki balıkları size verebilir. Banada öyle yapmıştı ilk alış verişimizde.

Benim Ercüment ile olan alış verişimi bir çok arkadaş bilir. Yeni taşındığım evin bir odasını hobi odası yapmak ve güzel türler beslemek için girişimde bulunduğum bir dönemde kendisini forumdan nadir türler koleksiyoncusu lakabıyla olarak buldum. Derince/Kocaeli'de satış yaptığı yere gittim.Apartmanlarının altında kömürlüğü akvaryumlarla doldurup balık ithal ettirip gelen balıkları satıyordu.

Yaz dönemiydi sıcaklar başlayınca balık ithalatının olmayacagını o yüzden hızlıca liste yapmamız gerektiğini söyledi. 3 ay boyunca balık gelmeyeceği için alınan balıkların hem bu 3 ayda üreyeceğini anlattı. Bende hazır elimde para varken almak istedim. O hafta hızlıca bir liste yapildi. Para verildi. Bu arada evde hobi odası kurmak icin akvaryum arayısı basladı. 2 yerden fiyat aldım. 60-30-40h akvaryum yaptıracagız. 40-35tl fiyatlarla akvaryum yapan kişiler buldum. Ercüment bir akvaryum imalatcısı oldugunu ve bu arkadastan alacagı oldugunu. Ona uygun fiyata akvaryum yaptırabileceğini soyledi. Hem parasını ondan kurtarmıs olacak hemde bana yardımcı olarak akvaryum yaptıracaktı. Fiyat 20-25tl gibi uygundu ama akvaryumlar gelince gördükki taban ve kücük camlar 6 mm yan camlar 4mm yapılmıs, rodajsız vs. 6 tanesi su doldurunca patladı Ercümentin evinin onunde duruyor. Bu arada bahcede duran eski 2 akvaryumunu bana sattı, kullanmadıgı hava motorlarını vs derken elindeki bir cok malzemeyi bana satarak elinden cıkardı. Haftada 2-3 gun Derince'ye gidip geliyorum.

Neyse sonra balıklar gelmedi :) Neyse arkadaş yardımcı olayım dedi o listeye yazdıgı balıklardan kendisinde var olanları bana verdi. Listedeki balıkların çoğu zaten kendi elinde bulunan türlerden oluşuyordu 4-5 tür elinde yoktu. Varolan balıkları aldım. Sonraki ithalat 2 hafta sonraydı. Apisto gelmedi onun yerine lepistes geldi. Benden aldığı para ile elindeki türleri bana sattığını o paraylada kendine lepistes getirdiğini sonradan anlayacaktım.

Ercüment dediğimiz kişi eski radyocu olduğunu söyler durur. Anlayacağınız ağzı iyi laf yapar. Bana İstanbul'daki insanların kendisini pek sevmediğini çünkü kimsede olmayan türler getirip sattığını, kendisininde benim onun İstanbul şubem olmamı insanların bulamadığı balıkları benden alabileceğini söylediğinde işin ticaretine girdiğimizi anladım. Çünkü Ercüment kendi adıyla ayda yılda bir ilan açar. Gelen tüm balıkları sahibinden.comüzerinden Melih'e ilan açtırır. Gelen betaları Ankara'daki Gürkan'a sattırır vs. böyle böyle saadet zinciri gibi kendisi ortada görünmezken başkaları üzerinden balık sattığını gördüm.

Bu arada ben 1 çift kakaduyu 80TL'den alıyorum.

Aradan zaman geçtikçe arkadaş olduk. Haftada 2-3 gün görüştük. Yalnız bu balık ithalatı söylediği gibi yaz döneminde ara verilmeden devam ediyor. Balık geliyor. Hatta ben arkadaşım oldugu icin gidip ithalatcıdan kolileri yüklüyorum. Derinceye götürüyorum. Birlikte kolileri açıyoruz balıkları suya alıştırıyoruz vs. Dostluk ilerledikçe ben kazıklandığıma uyanmıyorum. Birlikte Mersin'e babamın oteline tatile gittik. Bu arada beni tanıdıkları kişilerle tanıştırıp evlendirmeye niyetliler vs.

Artık evde hobi odamı kurdum. Bu arada 2-3 koli balık aldım. Ortalama her koliye 3-4bin TL para harcadım.

Benimde tabii bilgisayar uzmanı olmam, ingilizcemin iyi olması, internetten araştırma yapabilmem gibi özelliklerimin dısında hazır paranın olmasından internetten nereden balık alınır hangi türler hangi ülkenin listesinde var Ercüment ile araştırmaya başladık. Hiç unutmuyorum bir gün Ercüment'lerde oturuyoruz bana Aquaculture firmasının listesini verdi. Baktım kakadu 6$ :)) "Ercüment bu fiyatlar neden bu kadar ucuz" diye sordum. Cevap "arkadaşız ama bizde para kazanmayalım mı!!!"

Sonra iş tabi ortaya çıktı. Ercüment bey 6$ aldığı balığı tanesi 40TL den bana satıyor, sende 50 tl den satarsın diyormuş. 1 koli taşıma ücreti 240-260$ olmasına rağmen kendi kolisinin fiyatını da bana yüklüyor 450$ ödediğimi biliyorum. 1 kg taşıma ücreti 16$, 1 koli ortalama 10-15kg tutuyor. Hesaplayalım 15 kg * 16$ = 240$ yapıyor.

Evet işin sonunda gördümki bir saadet zinciri/dolandırma/kazıklama işi var. Dost görünüp arkadan kazıklama durumu mevcut. Aslında amaç balık gelmeyecek diyerek kendi elindeki balıkları bana satarak zaten satışı çok iyi olmayan apisto türlerini elden çıkarmak ve o dönem çok meşhur olan özel tür lepistes getirmek için para bulmakmış. 1 koli fiyatını 2 ile çarpıp kendi kolisini bedava getirmekmiş. Gelen balıkları İstanbul'da İbrahim'e, Sahibinden.com üzerinde Melih'e, Betaları Ankara'dan Gürkan'a, Lepistesleri İzmir'den Barış'a  sattırmak. İthalatçıdan çektiği aylık koli adedini arttırmakmış. 35TL ye gelen 1 trio full red lepistesin 180TL ye satılması karşılıklı ticaret midir? Ben ithalatçıya bu konuyu açtığımda ben karışmam ticarettir dedi. Forum'da Ercüment ile ilgili konu açmak istediğimde yönetici arkadaşlar bu konu KAZIKLAMA olduğu ve ticaret olduğu için kendi rızamla para verip balık aldığım için DOLANDIRICILIK olmayacağı forumda açılmaması gerektiğini söylediler.

Şimdi siz nasıl bir adamdan balık aldığınızı anlamışsınızdır. Bu kadar insan hala mağdur. Ben verdiğim paranın karşılığında balık aldım. Kazıklandım ama Allah o yediği parayı kendisinden, sevdiklerinden bir şekilde çıkaracak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tunalperÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 460
tunalperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 23:04
Off of İbrahim Bey...

Yalnız ben bu adama giderek saygı duymaya başladım, hayatı belgesel olacak cinsten 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metamorfiksistÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Van
Mesaj: 822
metamorfiksistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 23:06
Biz de balık almak için uğraştık bekledik geçen yıl, akvaryumları hazırladık herşeyi düzenledik ama bir anda iletişimlerimiz koptu balıklarıda alamadık. Sağlık sorunları gbi nedenlerle olduğunu bize söyledi arkadaş bir süre bekledikten sonra paramaızı geri aldık. cengiz hocamla birlikte

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak KaracalıÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 131
Burak KaracalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 23:06
İbrahim bey,
Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış ;
Senin kide o misal. Dükkan açma kararını bu olaydan sonra vermiştin herhalde.
Birde ,
Millet benim gibi kazıklanmasın dediğinde anlamamıştım, 
Şimdi her şey çok açık....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahimozelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/04/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 656
ibrahimozelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 23:34
Burak bey zamanında Ercüment'ten kazık yedikten sonra bu balıkları kim ithal ediyor, maliyeti nedir gibi bir çok konuda bilgi sahibi oldum. Yediğim kazığın acısıyla kimse kazıklanmasın diye balık ithal etmek istedim. Maliyetine liste yayınlayıp Apisto buluşmasında elden ele dolaştırdım. Yeterli talebi ve desteği görmedi. Maliyetleri daha da düşürmek için dükkan açıp 12 tl den apisto sattım. Hobici olarak koli ithal etmek istediğinizde kg başına 25-27$ iken akvaryumcu olarak sipariş ettiğinizde 16$'a kadar düşüyor. Ben elimden geleni yaptığımı, insanlara ucuz balık sattığımı ve ulaşabildiğim kadar insanı bilinçlendirdiğimi düşünüyorum. Umarım daha fazla insan mağdur olmadan bu tür dolandırıcılık/kazıklanma olaylarını ifşa eder hobicileri bu kan emici insanlardan koruruz.

Bu arada dikkatinizi çekmek isterim mağdur olan insanlardan sadece bu siteyi AKTİF olarak kullanan ve tanınan insanların parası iade edilmiş. Diğerlerine hala geri dönüş olmamış.
ibrahimozel2014-01-11 23:37:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengiz hanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2007
İl: Malatya
Mesaj: 585
cengiz hanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 01:05
Merhaba
Ercüment Türedi nin radyocu oluşuna hiç şaşırmadım parayı ödedikten sonra balık gelmeyeceğini anlamamız uzun sürmüştü ama anlayınca da hemen parayı kurtarmanın peşine düşmüştük. Bu arada biz üç arkadaşı aynı anda idare ediyordu toplam aldığı para yaklaşık 500 tl idi kendisi ile ödemeyi yaptıktan sonra sadece bir kere görüşebildim (ödemeden önce her an ulaşabiliyorduk) ondada bi anlattı ki annesi haca gitmişte hastahanedeymiş müsait olamamışda telefona bakamamışta yiğenini bale kursuna götürüyormuşda vakit bulamamışda vb........ adamdan şüphelendiğim  için kendimden utanmıştım :) bu arada üçümüze de aynı tür balık için farklı fiyatlar vermiş olması en ilginç olanı değil mi? :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tunalperÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 460
tunalperÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 01:51
[QUOTE=tunalper]
Yalnız ben bu adama giderek saygı duymaya başladım
[/QUOTE]


derken, demek istediğim buydu teşekkür ederim Cengiz Bey :)

[QUOTE=cengiz han]bi anlattı ki annesi haca gitmişte hastahanedeymiş müsait olamamışda telefona bakamamışta yiğenini bale kursuna götürüyormuşda vakit bulamamışda vb........ adamdan şüphelendiğim  için kendimden utanmıştım :) 
[/QUOTE]
tunalper2014-01-12 01:52:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengiz hanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2007
İl: Malatya
Mesaj: 585
cengiz hanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 09:38
Merhaba
Bir başka balık forumunda Ercüment Türedi 2011 yılının sonunda beyin ameliyatı olmuş ve telefondan uzak durması gerektiğinden bahsetmiş. ;);)
http://www.lepistes.org/index.php?action=printpage;topic=5456.0

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

devrimdptÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 556
devrimdptÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 11:00
Ben de Ankara'da bahsi geçen Gürkan isimli arkadaştan nadir Betalar almıştım. Ciddi miktar bir parayı peşin gönderdim. Sonra Gürkan isimli arkadaşın bana gösterdiği beta resimlerini farklı sitelerde farklı insanların açtığı ilanlarlada görünce içimi bir korku saldı. Neyse ki balıkların hepsini sorunsuz gönderdi Gürkan. Birinci alışverişimiz sorunsuz olsa da bir daha kendisinden balık almadım. Ondan alıp buna satma, balıklarını farklı linklerde farklı isimlerle satmak hobicilerin hoşuna giden bir şey değil. Bu tür şeyler ticaretten çok kurnazlık olarak adlandırılabilir. Ben de bu tür bir şey yapıyorum aslında ama bunu açıkça insanlara söylüyorum. Sattığım bitkilerin çoğu bana ait değil. Burada (Ukrayna'da) forumlarda arayıp bulduğum bitkiler diyorum. Ve bulamadığım elime geçmeyen hiç bir bitkinin parasını talep etmiyorum.  devrimdpt2014-01-12 11:09:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metamorfiksistÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Van
Mesaj: 822
metamorfiksistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 19:40
[QUOTE=cengiz han]Merhaba
Ercüment Türedi nin radyocu oluşuna hiç şaşırmadım parayı ödedikten sonra balık gelmeyeceğini anlamamız uzun sürmüştü ama anlayınca da hemen parayı kurtarmanın peşine düşmüştük. Bu arada biz üç arkadaşı aynı anda idare ediyordu toplam aldığı para yaklaşık 500 tl idi kendisi ile ödemeyi yaptıktan sonra sadece bir kere görüşebildim (ödemeden önce her an ulaşabiliyorduk) ondada bi anlattı ki annesi haca gitmişte hastahanedeymiş müsait olamamışda telefona bakamamışta yiğenini bale kursuna götürüyormuşda vakit bulamamışda vb........ adamdan şüphelendiğim  için kendimden utanmıştım :) bu arada üçümüze de aynı tür balık için farklı fiyatlar vermiş olması en ilginç olanı değil mi? :)
[/QUOTE]

Biz cengiz hocayla aynı olayda bulunduk oldukça heveslendik bekledik ama kırıldık.. ben arkadaşları yönlendirdiğim için iki kere mağdur hissettim kendimi bana tavsiye eden izzet bey de ayrıca üzüldü, yani mağduriyetler bazen daha farklı boyutlara ulaştı sorunumuz hiçbir zaman para olmadı bir hobicinin aylarca beklemesi ve akvaryumu boş kalması referans olunduğu için gerginlik kimi arkadaşlarda üstüne parasını kaptırmış zor bir durum gerçekten 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Omer_MGÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 1673
Omer_MGÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 20:50
[QUOTE=ibrahimozel]Kendine yakışanı dolandırmak mıdır? Sizin bu adamla ne ilginiz var merak ettim. Bir dolandırıcıyı övmek için bir neden olması lazım...
[/QUOTE]

Benim kendisinden balık almam dışında ne gibi bir ilgim olabilir ki? Benim bir ilgim olsa kendisine gider, size mesaj atarak apisto sormazdım, öyle değil mi?
Ben Bilen beyin mesajını görünce herkesin mağduriyetini giderdi sandım. Dolandırıcı olsa, iade yapmazdı diye düşündüğümden ve iyi niyetimden dolayı öyle söyledim. Kendisini övmüyorum. Maalesef iyi niyetimin kurbanı oluyorum.
Zaten sizin mesajınızı görünce kendisi hakkında iyi niyetli düşüncelerimi de kaybettim.
Kendisinden benimde alacağım mevcut. Ama benim durumum biraz karışık.
Omer_MG2014-01-12 20:53:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fahrisinanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12342,1[/B]
Kayıt: 24/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1348
fahrisinanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2014 20:51
Hata bizde, fatura kesmeyen, vergi nedir bilmeyen adamdan mal mı alınır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir