ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hkartali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Haziran 2007 23:05
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2020 15:40
Toplam Mesaj:
57 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fuat
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fuat İnce

SON 10 MESAJI

Para gitti balık yok
[QUOTE=dus_zamani]Valla hiç şaşırmadım yine İBRAHİM  bu adama arkadaşımıda 2010 da yada 2011 para kaptırmıştı  geçen ay mahkemeden kağıt geldi gaziantepe çağırıyorlar.
 Tamam kazıklandık gaziantep ne yahu ben buradan kalkacağım oraya gideceğim işi gücü bırakacağım 1 kere de sonuçlanmayacak bir dava için  bu kadar uğraşamam  adam artık meslek edinmiş bu dolandırıcılığı...
dikkatli olmakta yarar var şehir dışı alışverişlerinde ya gideceksin yada kendi şehrinden alacaksın .
[/QUOTE]

Sizin mahkemeye gitmenize gerek yok siz şikayetçi sıfatıyla dosya da kayıtlısınız kamu davası olduğu için katılsanız da katılmasanız da devam eder. Ancak tanıklığınız yada ifadeniz isteniyorsa. Bu durum da Bölgenizdeki Nöbetçi Mahkemede tanıklık yapabilirsiniz.
Para gitti balık yok
[QUOTE=ibrahim-ankara]Herkeze iyi günler dilerim öncelikle.netten begenip görüp almak istediğim balıklara karşılık para gönderdim ama şahıs sahtekar çıktı para hesabina geçtikten sonra ne msjima nede telefonarima cevap verdi. Elimde msj kayıtları. Watsapp kayıtları ve hesaba para gönderdiğimë dair delil var. Sulh Ceza Mahkemesi ne başvurmayi düşünüyorum başka düşüncesi olan var mı ?[/QUOTE]

İlk önce geçmiş olsun. Maalesef böyle insanların sayısı gittikçe artıyor. Bir konuda bilgilendirmek istiyorum başvurunuzu Sulh Ceza da değil Cumhuriyet Savcılığında yapmanız gerekmektedir. Bir sonuca ulaşabilecek misiniz derseniz.  Muhtemelen hayır çünkü kanunlarımız ve özellikle son dönemlerde çıkan kanunlar hep suçlular lehine işliyor. Ancak ben yinede başvurmanızı tavsiye ederim savcılığa gidip bir dilekçe vereceksiniz. Bu ceza ile ilgili işlem.

Paranın iadesiyle ilgili ise İcra dairesine gidip elinizde ki banka dekontuyla ilamsız icra takibi başlatabilirsiniz. Karşı tarafa tebliğden itibaren 7 gün içinde örnek no 7 ödeme emrine itiraz etmezse borçlu hakkında icra işlemi yapabilirsiniz. Ancak bu şahsın bu işi meslek edinmiş olması itibariyle şahsın tebligat adresinin bile olmayacağını düşünüyorum. Bir şekilde tebliğ oldu diyelim borcum yoktur diye itiraz ettiği vakit icra takibi duracaktır. Bu durumda ise İcra Tetkik Hakimliğine itirazın iptali davası açabilirsiniz elinizdeki belgeler delil niteliğindedir. Hakimliğin kararı itirazın kaldırılması yönünde olursa icra takibine devam edebilirsiniz. Bu durumda da tahsilat işi devreye giriyor. Biliyorsunuz suç ve borç şahsidir ailesini ilgilendirmez. Kişinin üstünde kayıtlı birşey yoksa banka hesabı tespit edemezseniz hesapta da para ve SGK lı bir işte çalışmıyorsa tahsil etmeniz mümkün gözükmez. Birde yetki meselesi var yetkili icra dairesi karşı tarafın ikamet adresinin olduğu yerdir veya sözleşmede özel olarak yetkilendirilen yer. Ancak bunu icra dairesi resen yetkisizdir demeye yetkili değildir. Borçlu şahsın tebliğden sonra 7 gün içinde yetkiye de itiraz etmesi gerekir. Bu durumda da yetkili icra dairesi neresi ise oraya dosya gönderilir
Şunu da belirtteyim  bu tip insanlar bir müddet sonra evlenip çoluk çocuğa karıştıklarında sistem içerisine mecburen giriyorlar. O dönemde ancak tahsilat yapılabilir. Geçenlerde bir müvekkilimiz için 2008 dan kalma bir alacağı bu tip piyasayı dolandırmış bir adamdan tahsil ettik. Ne kadar zaman geçtiğini düşünün artık ve tabi icra dosyasını bu zamana kadar düşürmemek için en az senede bir kez işlem yapmak gerekiyor. Profesyonel olarak bu işle ilgilenmeyen birinin de bunları takip etmesi çok zor olduğunu da takdir edersiniz.
 Sonuç olarak savcılığa müracaat etmenizden bir kaybınız olmaz. 
Rakam ne kadar bilmiyorum muhtemelen çok yüksek değildir. Küçük bir rakam içinde icra da bunca zahmete girilir mi buda sizin takdirinizdir. 

 

Eczanelerdeki pH Çubukları İşe Yarar Mı ?
Eczanelerdeki kitler de sıvılarda ki ph şı ölçüyorsa tabiki kullanılır. 
Ercüment Türedi, Nadir Türler Koleksiyoncusu (!)
Karara gerçekten çok şaşırdım. Kanun da insan unsuru olduğundan yoruma açık olması doğaldır ancak somut olayda sayın Savcının yorumu aldatma kastı olmadığı yönünde olmuş. Belki hobimiz yüzünden bu konuda objektif davranamıyoruz dur. Yine de ben TCK da ki ilgili maddeyi yayınlayayım. 
DOLANDIRICILIK

MADDE 157.-(1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası verilir.(Asliye Ceza)  

"Madde, hileli davranışlarla bir kimseyi aldatarak başkalarının zararına yarar elde etmeyi suç olarak düzenlemiştir. Burada zarar aldatılan kişi veya üçüncü bir şahsa ait olabilir, yarar da failin kendisine veya başkasının lehine olabilir. Suçun oluşması için  fiilin ustaca yalanlarla, eski kanunda 765 sayılı TCK’n unda olduğu gibi  “Hile ve Desise ”ile işlenmiş olması gerekmektedir. Eski kanundaki “Hile ve Desise” kavramının yerine yeni kanunda “Hileli Davranışlar” almıştır."

Her ne kadar kararı şaşkınlı lada  karşılamış olsam. Bir insanın ailesinin dağılmasının kötü durumlara düşmesini istemeyiz. Allah yardımcısı olsun. En kısa zamanda kendini toparlayıp mağdur ettiği arkadaşlardan helallik alması bu dünya için hemde ahireti için kendisi için daha hayırlı olacaktır. 

Banka dekontu olan arkadaşlar hukuki olarak paranın tahsili yönüne gidebilir ancak anlatıldığı gibiyse tahsil kabiliyeti kalmamış gibi gözüküyor.



Emimönü İstanbul Hayvanat
Yıllar önce bende Eminönü den balık alıyordum hiçbirini yaşatamadım. Ancak hırs yaptım bu işi öğren ecem dedim.  Eminönü nün bana katkısı internetten araştırma yapmamı sağladı bu siteyle tanışmamı sağladı ve uzak yakın bakmadan en iyisi hobicilerden almak gerektiğini öğretti. 
Ercüment Türedi, Nadir Türler Koleksiyoncusu (!)
[QUOTE=mustafakısacık]Gönüllü linç timi mi kursak ne yapsak :)
[/QUOTE]

Böyle şeylere hiç gerek yok. Mağdur arkadaşlardan bazıları savcılığa başvurmuş. Yakında polis kapısını epey bir aşındırır. Her bir şikayet için git ifade filan. Sonra mahkeme süreci en sonunda ceza yeterince başı ağrıyacak zaten.

Minik Demasoninin Zaferi
Ne durumda Demosoni kurtarabildi mi kendini
Canpet Para İadesini Yapmıyor Şikayet!!! (Çözüldü)
[QUOTE=Kemal Leo]Bugün sabah tekrar aradım ve artık bugün para iadem yapılmazsa tüketici hakem heyetine başvuracağımı söyledim muhasebeye bildireceklerini ve beni aratacaklarını söyledikler her zaman ki gibi yine beni kimse aramadı. Öğleden sonra az önce tekrar aradım ve sordum akşam 6 ya kadar göndereceklerini hesabımı kontrol etmem gerektiğini söylediler, inanmak istiyorum ama hiç umudum yok.  [/QUOTE]

İnşallah sorununuz en kısa zamanda çözülür. 
Sekiz Bacakli Guzelim ;) hamarat tarantulam..
[QUOTE=akgul]Tarantula evcillesmez..risk hep var[/QUOTE]
O zaman o eldiveni hiç çıkartmayın bence. 
Sekiz Bacakli Guzelim ;) hamarat tarantulam..
[QUOTE=Lachesis] Sert bir eldiven ile alıştırma yapın, hem siz hem o alışsın.. Isırmadığına emin olduğunuzda eldiveni çıkartırsınız.[/QUOTE]

Ben olsam o eldiveni hiç çıkartmam ama arkadaşın söylediği mantıklı

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.