F0 lara haksızlık var , Hobide çelişki var


yigityagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 229
yigityagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 08:25
Fanusta öncelikle japona sonra tüm balıklara hatta fanusa karşıyız. Bazı hobicilerin gölden , denizden getirdiği balıklara akvaryumda bakmak istedikleri zaman : koskoca denizden aldığın balığa yazık değilmi 100 cm akvaryumuna koydun. Diyerek bunlarada karşıyız. Anahtarlıktan poşet yapıp içine japon atıpta süs yapanlarada karşıyız.


pekala gelelim merak ettiğim noktaya.



afrikanın en büyük yeryüzü kırığı gölü olup, aynı zamanda kıtanın en derin gölü ve en büyük 2. Gölü olan. Afrikada'ki en büyük su miktarına sahip olup dünya'da 2. Sırada yer alan. Tanganika gölü, kuzey-güney doğrultusunda 673 km lik bir mesafeye uzanıp, ortalama genişliği 50 km olan. Göl alanı 32. 893 km² olup kıyı şeridi uzunlığı 1. 828 km olan. Su yüzeyi olarak 782 m'lik rakımda olan. Orta kısmında derinlik 570 m olan. En derin yeri 1. 470 m ile kuzey kısmında bulunan.



tanganyika gölünden yakalanıp gelen f0 diye yeni moda olan bu canlılar yukarda bilgisini verdiğim ortamdan gelipte akvaryumda isterseniz 2 ton yerde bakın yinede benim görüşüme göre işkencedir. Bu canlıları yukarda hacim bilgilerini verdiğim gölden alıp getiripte akvaryuma koyduğunuz anda japon balığı fanus ilişkisinden hiçbir farkı kalmıyor benim kanaatimce.


aldığımız balıklar nesillerdir akvaryum ortamında olan balıklardan doğma balıklarsa buna diyecek birşeyim yok zaten çoktan adapte olmuşlardır siz gidip onları kendi göllerine bıraksanız bile yaşayamayıp öleceklerdir.

Bana katılan katılmayan herkese yorumu için teşekkür ederim . Amacım kafama takılan çelişkiyi bu platformda düzeyli bir şekilde tartışmaktır.Lütfen seviyesiz bir tartışma haline getirmeden fikirlerimizi paylaşalım.


bu olayı akvaryumla alakası olmayan bir arkadaşıma anlatınca gülerek bir örnek verdi. Benimde evimde alman kurdu var keşke dağlardan f0 kurt getirtseydim dedi. .
yigityagmur2011-12-14 08:30:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ElegansÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/07/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 588
ElegansÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 08:37
Arkadaşınıza söyleyin getirtsin evcilleştirsin,üretsin, satsın o zaman yapabiliyorsa.
Akvaryum hobisiyle diğer hobileri karşılaştırmamak lazım.Burda elma ile armutu toplamaya çalışmış arkadaşınız...
F0 balıklar konusunda:
Akvaryum ortamında nesiller boyu üretilen balıklar git gide orjinalinden gerek form gerekse renk olarak uzaklaşmakta ve bu konuda hobiye yeni kan gerekmekte.
Burda da devreye imkanı olan kişiler giriyor ve f0 getirtip gerekli taze ve kaliteli kanı hobiye aktarmış oluyor.
Herkesi birden memnun etmek mümkün değil.Aşırı ayrıntılı düşünmemek gerekiyor bu konuyu bence.
Sonuçta f0 getirten bir hobici onun bakım şartlarına uygun bir akvaryumuda sağlayacak bir kişidir.
Bir de birşey sorucam tamam gölden yakalanıyor bu balıkta; göldeyken hergün 673km mi yüzüyor?
Tam bilgim yok ama mutlaka kendine bir yaşam ortamı yaratıp bölge edinip mümkün olduğunca kısıtlı bir bölgenin kendine ait olmasını isteyecektir gölde de.
Sonuçta bence bir balık ürüyorsa,sizi akvaryumun karşısında görünce şirinlik yapıyorsa mutludur ve bir kişi bunları gölden getirtip üretiyorsa ve bize sunuyorsa bende o kişiyi alkışlarım...

Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigityagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 229
yigityagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 09:08
Görüşünüze sonsuz saygım var ancak ben böyle düşünmüyorum . Şimdi git gide renklerinden formlarından uzaklaşan balıklardan konu açmışsınız . Amerikan zebra cichlid'ler üretim yönünden en zengin balıklardan birisidir . Bu ülkede en son ne zaman birisi çıkıpta piyasada düzgün formda zebra bulamıyorum yada benim zebralarımdan aldığım yavrularımın artık genleri bozuldu F0 zebra getirteyim diyerek zebra cichlid getirtmiş F0 merak ettim açıkcası.Benim asıl cevabını almak istediğim soru o büyüklükte bir gölden gelen balığın akvaryum ortamında bakılması , japonun fanusda bakılmasına benziyormu benzemiyormu? Ayrıca , gen olayına gelecek olursak , eğerki akvaryumunuzda ki balıkların yıllardır üreyip sonunda gen havuzunun daraldığına inanıyorsanız illaki gölden balık yakalatıp getirmenize gerek yok , aynı cinsden olan başka bir erkekle değiştirirseniz normale dönecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DuKeÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2011
İl: Bursa
Mesaj: 187
DuKeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 09:25
[QUOTE=yigityagmur] Görüşünüze sonsuz saygım var ancak ben böyle düşünmüyorum . Şimdi git gide renklerinden formlarından uzaklaşan balıklardan konu açmışsınız . Amerikan zebra cichlid'ler üretim yönünden en zengin balıklardan birisidir . Bu ülkede en son ne zaman birisi çıkıpta piyasada düzgün formda zebra bulamıyorum yada benim zebralarımdan aldığım yavrularımın artık genleri bozuldu F0 zebra getirteyim diyerek zebra cichlid getirtmiş F0 merak ettim açıkcası.Benim asıl cevabını almak istediğim soru o büyüklükte bir gölden gelen balığın akvaryum ortamında bakılması , japonun fanusda bakılmasına benziyormu benzemiyormu? Ayrıca , gen olayına gelecek olursak , eğerki akvaryumunuzda ki balıkların yıllardır üreyip sonunda gen havuzunun daraldığına inanıyorsanız illaki gölden balık yakalatıp getirmenize gerek yok , aynı cinsden olan başka bir erkekle değiştirirseniz normale dönecektir.[/QUOTE]

Yiğit Sonuçta akvaryumda Japonda baksan/Sazanda baksan/Lepisteste baksan/Tanganika veya Malawi türlerindende baksan Bu balıklar Büyük göllerden su topluluklarından geliyor.Ozaman bu hobiyi yapma kardeş.Adı üzerinde Bu hobi.Akvaryum Ortamın bu Balıkların Yaşayabileceği bir ortam sağlanıyor.Bir hobici akvaryum ordamında verimi sağlamışsa Başarılıdır ve Bir balık akvaryum ortamında yavru veriyorsa.Balık içinde Hobici içinde hiç bir problem yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hannibal55Çevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2010
İl: Samsun
Mesaj: 101
hannibal55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 09:52

Uzun zamandır düşündüğüm söylemek istediğim şeyleri yazmışsın kardeşim. Ellerine sağlık. F0 balığa bende karşıyım. Her türlü balığa ulaşılabildiği şu günlerde kendi habitatında huzurlu yaşayan bir balığı tutup akvaryuma hapsetmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu F0 muhaebbeti en çok Tropheuslarda ve frontosalarda yaşanıyor. Yakında tanganika gölünde Frontosa ve Tropheus kalmayacak bu gidişle. Kaldı ki düşünün gölden tutulup akvaryuma koyulan bir balık acaba o güzel renklerini göstermeye devam edebiliyor mu. Ve malesef çoğu balık tecrübesiz hobicilerin elinde akvaryum ortamına adapte olamadan ölüyor. Akavrumlarda pek görülmeyen nadir türleri f0 olarak alınmasını anlarım. Mesela Altum gibi. Bir bakıma bu balıklar alınıp akvaryum ortamında üretielmesi sağlanır. Bunda bence sorun yok. Ama ortalık tropheustan, frontosadan, bolivian ramdan, ramireziden, discusdan geçilmezken bunların vahşi türlerini istemek bence doğaya saygısızlık. Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LIGHTNINGÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]7864,1[/B] [C]2,2,21216[/C]
Kayıt: 28/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1577
LIGHTNINGÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 11:12
Ben yazılanların büyük kısmına katılmıyorum, bir çok tür kırılmış ve gerçek özelliklerini kaybetmiş. Örneğin şuan saf, türünün özelliklerini taşıyan aulonocara (imparator) veya genellersek (haplochromis) türü bulmak çok zor.
Örneğin; sarı imparator olarak satılan balık, ben böyle bir sarı imparator istemem kendi adıma
 
Ama, aşağıdaki gibi kırılmamış türünün özelliklerini tam olarak yansıtan bir balıksa f0 olup olmamasının tabiiki önemi yok, burada da olmayan türlerin f0 olarak getirlmesi tezine katılıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MRspockÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 85
MRspockÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 13:25
Hertürlü FO  karşıyım, hatta sınavlarda bile sıfırın tamamına karşıyım :D çünki fiyatları çok yüksek ve alamıyorum ve buda gücüme gidip içerliyorum sonra baka baka nazar değdiriyorum olan milletin FO balıklarına oluyor :D şaka bir yana doğadan kopartılarak evlerdeki belli miktardaki su dolu akvaryumlara bırakılan balıklara ben çok acıyorum, ama sonuçta bu bir hobi ve parayı veren düdüğü çalıyor, çok gerekmedikçe özel türlerin devamlılığı için belki FO olabilir ama etraf aynı balık türünden geçilmezken tutupta aynı balığın FO getirilmesi banada mantıklı gelmiyor. MRspock2011-12-14 13:26:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3496
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 13:51
[QUOTE=yigityagmur]  Amerikan zebra cichlid'ler üretim yönünden en zengin balıklardan birisidir . Bu ülkede en son ne zaman birisi çıkıpta piyasada düzgün formda zebra bulamıyorum yada benim zebralarımdan aldığım yavrularımın artık genleri bozuldu F0 zebra getirteyim diyerek zebra cichlid getirtmiş F0 merak ettim açıkcası..[/QUOTE]

Kendiniz de bir cevap vermişsiniz.. Kimse populasyonu çok olan bir balığın f0 ını getirmez.. zaten çoktur :) F0 getirme ihtiyacı şurdan kaynaklanır genelde ;

Bir balığın habitatı belli ise ve üremesi zor , dolayısıyla da bulunması zor ise.. örneğin , frontosa moba dan düzenli yavru alan sayılı kişi vardır.. aldıkları yavru sayısı da bir iki düzineyi geçmesi nadirdir.. Yavru almaSI zor bulunması zor olan balıklardandır. bu yüzden f0 ına ihtiyaç olması normaldir.. Zamanla o yavrular büyüyüp akvaryum ortamına adapte olup yeni nesiller kattığında f0 a çok ihtiyaç kalmaz. bu sadece bir örnek.

Mesela canlı doğuranlar vs sık sık yavrulayan , erişimi kolay balıktır..kimse f0 ını aramaz. yada dediğiniz gibi zebrada öyle... Neden f0 ını alıp getrisinler ki..zaten yeterince var ve akvaryumda sık üreyebiliyor..
yine bir örnek : GREEN TERROR DE SIK ÜREYEN VE BULUNAN BİR BALIKTIR.  bu yüzdeb f0 ına talep yoktur.. ama RED TERROR  bulunmaz , nadir bir balıktır.. bunun yayılması , türkiyede bir akvartisitin beslemek istediği zaman ulaşabilmesi için birilerinin F0 ını getirtip üretmesi lazım.. bu zaman isteyen bir iştir.. ve bu oluşana kadar talep olacaktır f0 a. 

Tıpkı bir zamanlar frontosa burundinin f0 ına talep olduğu gibi.. ama artık her akvaryumcudan , her besleyen hobiciden temin edebiliriz.. bu yüzden artık F0  a ihtiyaç yok.. güzel , sağlıklı balıklar piyasada varken kimse F0  a ihtiyaç duymaz. duyan varsada müstesnadır. aynı örnekler calvus , tropheus gibi bir çok endemik tür için geçerli.. 5- 10 seneye tropheus gibi türlerinde f0 ına ihtiyaç kalmaz. Ama ihtiyaç olmadığı halde halen f0 getirten bir kişi için dediğinizde haklısınız. Keza ,bu türler  nesli tükenmekte olan canlılar olsa idi tamamen haKlı olurdunuz.

BU arada , akvaryumda beslediğiniz canlılar , siz değilseniz bile mutlaka birileri tarafından F0 canlıdan üretilip size arz edilmiştir :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LIGHTNINGÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]7864,1[/B] [C]2,2,21216[/C]
Kayıt: 28/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1577
LIGHTNINGÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 14:08

[QUOTE=yigityagmur] Bu ülkede en son ne zaman birisi çıkıpta piyasada düzgün formda zebra bulamıyorum yada benim zebralarımdan aldığım yavrularımın artık genleri bozuldu F0 zebra getirteyim diyerek zebra cichlid getirtmiş F0 merak ettim açıkcası.Benim asıl cevabını almak istediğim soru o büyüklükte bir gölden gelen balığın akvaryum ortamında bakılması , japonun fanusda bakılmasına benziyormu benzemiyormu? Ayrıca , gen olayına gelecek olursak , eğerki akvaryumunuzda ki balıkların yıllardır üreyip sonunda gen havuzunun daraldığına inanıyorsanız illaki gölden balık yakalatıp getirmenize gerek yok , aynı cinsden olan başka bir erkekle değiştirirseniz normale dönecektir.[/QUOTE]
Zebralar amerikan cichlidleri içinde an fazla kırılan tür, ben eskiyi düşününce harika kafa yapmış, finleri, vücut yapısı gösterişli iri zebralar hatırlıyorum, ben kendi adıma imkan olsa o hatıladığım zebralardan getirmek isterim. Ancak bu birazda türün popülatesi ile alakalı. Genler konusunda, farazi olarak tankımda uzun süredir beslediğim balıklar var x türe ait ancak geçmişinde y türü ile kırılmış balıklardan doğma dişiler var şimdi bunları x türü saf bir erkekle çiftleştirdiğimde genler zamanla normale nasıl dönecek ? LIGHTNING2011-12-14 14:17:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 16:16
Arkadaşlar herkese selam,
Bu konuya katılıp fikrimi beyan etmek istedim. Olaya bakış açısı çok farklı farklı olacaktır, duygusal düşünürsek balıklara eziyet, akvaryuma alıştırıp iyi bir bakım yapıyorsak yavru alıp bizler akvaryuma yaklaştığımızda balıklarımız bizden yem almak için camda şirinlikler yapıyorlar ise o balık bana göre mutludur, iyi şartlar sunulmuştur, seçim hakları varmıdır yoktur, İşleri iyi bir bakıcının iyi bir akvaristin iyiliğine kalmış oluyor,
 
Bunun yanında F0 getirtip getirtmeme konusunu duygusal düşünürseniz, eziyet oluyor balıklara kavramı su götürebilir, Ama olaya ekonomik açıdan baktığınızda getirmek, getirtmek şarttır bu herşeyde böyledir olaya bakış açısını biraz değiştirirseniz yeryüzünde yaratılan herşeyin insanlar için yaratıldığı fikrine katılırsanız konuyu çok daha hızlı kavrayabiliriz, Türkiye ekonomisi, dünya ekonomisinin herşeyden gelir elde etmeye kaynakları kullanmaya ihtiyacı vardır, her hayvan illaki bir şekilde doğasından koparılıyor ayılar,filler,aslanlar,zebralar gibi ozaman dünyaya savaş açmamız lazım ama ekonomi düzeyinde bunların olması gerekmektedir, balığı doğasından koparma hiç birşeye dokunma gibi düşüncelerde dünya ekonomisini etkiler 169 istanbul evleri bilenler vardır sultanahmetten ayasofya camii'sinin bir açısından bakıldığında siliüeti bozmuş durumda ama siliüet kimin umrundaki işin ucunda ekonomik kavramlar söz konusu insanın sürdürülebilirliğinin en büyü yapı taşı ekonomiden geçer, Eğer Büyük ithalatçılar F0 getirmese ülkemizden bu balıkları getiren ülkelere para akışı durur, ülke içindeki bu işte para akışı durur, yani söylemek istediğim odurki insanın yaşam ve sürdürülebilirliği ekonomiyse eğer ekonomik kazançlar için yapılması gerekenler yapılır
 
Önemli Not: Bende F0 getirilmesine kesinlikle karşıydım ama olaya sadece bir pencereden baktığımda karşıydım 3-5 pencereden farklı açılardan bakınca bu piyasanında dönmesi için getirilmesi taleplerin karşılanması şarttır, Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 17:57

Frontosa haremini kurarak bir kaç metrekare mağara içinde hayatını geçiren bir hayvandır(avlanma zamanları hariç) ben bu hobide Frontosaları için 1,5-2 ton akvaryum kuran çok insan biliyorum,F-0 olayında Ferit kardeşiminde dediği gibi hangi pencereden baktığımız önemli ama kesinlikle balığına binlerce lira harcayıp akvaryum kuran bir insanla tamamen konudan bi haber olarak fanusta japon besleyen birini kıyaslamak çok büyük haksızlıktır.Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AdiL35Çevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2011
İl: Izmir
Mesaj: 468
AdiL35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 21:53

Ben katılıyorum arkadaşıma... balıga iyi bakamıyorsan hakkını veremiyorsan bakmıyacaksın..saglıklı bakabiliyorsan ve geniş bir alan saglaya biliyorsan bakmalısın bence....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DR.TROPHEUSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 673
DR.TROPHEUSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 22:00
Ben bakmak istediğiniz balığın türü ülkemizde varsa F0 getirilmesine karşıyım...Ama gözünü akvaryumda açmış bir balığı ülkemizde bulup bakmak daha vicdanlı kimse bana F0 balığa aynı ortamı hazırladığını savunamaz vay o balığın haline bildiğin hapis olsa gerek...Anti F0...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigityagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 229
yigityagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 23:37
[QUOTE=zımzımeddin] [QUOTE=yigityagmur]  Amerikan zebra cichlid'ler üretim yönünden en zengin balıklardan birisidir . Bu ülkede en son ne zaman birisi çıkıpta piyasada düzgün formda zebra bulamıyorum yada benim zebralarımdan aldığım yavrularımın artık genleri bozuldu F0 zebra getirteyim diyerek zebra cichlid getirtmiş F0 merak ettim açıkcası..[/QUOTE]

Kendiniz de bir cevap vermişsiniz.. Kimse populasyonu çok olan bir balığın f0 ını getirmez.. zaten çoktur :) F0 getirme ihtiyacı şurdan kaynaklanır genelde ;

Bir balığın habitatı belli ise ve üremesi zor , dolayısıyla da bulunması zor ise.. örneğin , frontosa moba dan düzenli yavru alan sayılı kişi vardır.. aldıkları yavru sayısı da bir iki düzineyi geçmesi nadirdir.. Yavru almaSI zor bulunması zor olan balıklardandır. bu yüzden f0 ına ihtiyaç olması normaldir.. Zamanla o yavrular büyüyüp akvaryum ortamına adapte olup yeni nesiller kattığında f0 a çok ihtiyaç kalmaz. bu sadece bir örnek.

Mesela canlı doğuranlar vs sık sık yavrulayan , erişimi kolay balıktır..kimse f0 ını aramaz. yada dediğiniz gibi zebrada öyle... Neden f0 ını alıp getrisinler ki..zaten yeterince var ve akvaryumda sık üreyebiliyor..
yine bir örnek : GREEN TERROR DE SIK ÜREYEN VE BULUNAN BİR BALIKTIR.  bu yüzdeb f0 ına talep yoktur.. ama RED TERROR  bulunmaz , nadir bir balıktır.. bunun yayılması , türkiyede bir akvartisitin beslemek istediği zaman ulaşabilmesi için birilerinin F0 ını getirtip üretmesi lazım.. bu zaman isteyen bir iştir.. ve bu oluşana kadar talep olacaktır f0 a. 

Tıpkı bir zamanlar frontosa burundinin f0 ına talep olduğu gibi.. ama artık her akvaryumcudan , her besleyen hobiciden temin edebiliriz.. bu yüzden artık F0  a ihtiyaç yok.. güzel , sağlıklı balıklar piyasada varken kimse F0  a ihtiyaç duymaz. duyan varsada müstesnadır. aynı örnekler calvus , tropheus gibi bir çok endemik tür için geçerli.. 5- 10 seneye tropheus gibi türlerinde f0 ına ihtiyaç kalmaz. Ama ihtiyaç olmadığı halde halen f0 getirten bir kişi için dediğinizde haklısınız. Keza ,bu türler  nesli tükenmekte olan canlılar olsa idi tamamen haKlı olurdunuz.

BU arada , akvaryumda beslediğiniz canlılar , siz değilseniz bile mutlaka birileri tarafından F0 canlıdan üretilip size arz edilmiştir :)
[/QUOTE]
 
Ben bu zebra örneğini popülasyon için değil nesillerden nesile genlerinin bozulduğunu söyleyen arkadaşım için verdim. Ayrıca lütfen bana kimse kaliteli balık bulmakta zorlanıyorum demesin . Lütfen canlı ilanlar bölümüne bir göz atalım her türlü balığın F1 olanları satılık olarak ilanlarda yer alıyor.Fakat bunlara yönelmek yerine direk F0 alıyoruz.
 
 
 
[QUOTE=DuKe] [QUOTE=yigityagmur] Görüşünüze sonsuz saygım var ancak ben böyle düşünmüyorum . Şimdi git gide renklerinden formlarından uzaklaşan balıklardan konu açmışsınız . Amerikan zebra cichlid'ler üretim yönünden en zengin balıklardan birisidir . Bu ülkede en son ne zaman birisi çıkıpta piyasada düzgün formda zebra bulamıyorum yada benim zebralarımdan aldığım yavrularımın artık genleri bozuldu F0 zebra getirteyim diyerek zebra cichlid getirtmiş F0 merak ettim açıkcası.Benim asıl cevabını almak istediğim soru o büyüklükte bir gölden gelen balığın akvaryum ortamında bakılması , japonun fanusda bakılmasına benziyormu benzemiyormu? Ayrıca , gen olayına gelecek olursak , eğerki akvaryumunuzda ki balıkların yıllardır üreyip sonunda gen havuzunun daraldığına inanıyorsanız illaki gölden balık yakalatıp getirmenize gerek yok , aynı cinsden olan başka bir erkekle değiştirirseniz normale dönecektir.[/QUOTE]

Yiğit Sonuçta akvaryumda Japonda baksan/Sazanda baksan/Lepisteste baksan/Tanganika veya Malawi türlerindende baksan Bu balıklar Büyük göllerden su topluluklarından geliyor.Ozaman bu hobiyi yapma kardeş.Adı üzerinde Bu hobi.Akvaryum Ortamın bu Balıkların Yaşayabileceği bir ortam sağlanıyor.Bir hobici akvaryum ordamında verimi sağlamışsa Başarılıdır ve Bir balık akvaryum ortamında yavru veriyorsa.Balık içinde Hobici içinde hiç bir problem yoktur.
[/QUOTE]
 
 
Tabiki bunlarda kendi göllerinden geliyor ancak nesiller boyu akvaryum ortamında bulunup burada üredikleri ve buraya adapte oldukları için sorunda oluşmuyor . Zaten akvaryumcudan yerli olarak aldığınız ve anne babaları hatta dedesinin dedesisi yıllar önce gölden yakalanıp akvaryuma getirildiği için arada geçen sürede dünyaya gelen canlılar sürekli akvaryumda doğup akvaryuma öyle bir adapte oluyorlarki evcil hale geldikleri için doğaya bırakıldıklarında yaşayamayacak durumda oluyorlar ben bunlarda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
 
 
Bu açtığım konudan yani F0 ithalatından ekmek yiyen insanlar var allah hepsinin işini gücünü rast getirsin , bol kazançlar versin benim savunduğum konu bu değil sakın beni yanlış anlamayın . Ülkemiz hobicilerinde olmayan yeni bir tür F0 olarak ithal edilir tebrik ederim türk akvaristlerinide o balığı getirenide ancak türkiyenin en büyük akvaryum paylaşım sitesi olan burada canlı ilanlar bölümünde 10 larca F1 vb. canlı satış ilanı olmasına rağmen gölden balık yakalanıp getirilmesi bana çok garip geliyor.Özelliklede cebinde parası olupta akvaryumdan anlamayan insanların bunları getirip 3- 5 ay sonra hevesi geçince ilgilenmemesi daha da garip geliyor. Red terror den örnek vermişsiniz katılıyorum çünki yok denecek kadar az fakat tropheus kasakawale , ikola , bemba vb. türlerin F0 gelmesinide bir türlü anlamıyorum.
 
Nacizane fikrimi sizlerle paylaşmak istedim umarım kimseyi kırmadan , saygısızlık etmeden anlatabilmişimdir . Destekleyen , desteklemeyen herkese teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir