Farklı batın yavruların büyütülmesi için çözüm


ftiryaki13Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 28
ftiryaki13Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2014 11:12
Merhabalar,

100 x 40 x 50 olculerinde ana akvaryumumda sarıprenses, saulosi ve demasoni besliyorum.
SP lerden 2 aydır yavru alıyorum ve 50 lt hacminde bir yavru akvaryumunda şu an 2 farklı batın SP yavruları duruyorlar. Yavrulardan büyük olanları 2 cm civarı, küçük olanlar da 1cm in biraz üzerindeler. Yavrular cok sağlıklı ve hareketli, yavru tankında durum gayet iyi.

Sorunum, saulosilerden bir dişinin yavru tutması ile başladı. Dün yavru tutmuş saulosiyi 14 veya 15.gününde kusturdum ve 30 a yakın yavru yarı yuzer durumda (yumurta keseleri bitmek üzereydi) verdi. Akabinde bu yavruları, yavru akvaryumu içine yerleştirdiğim nispeten geniş bir tül yavruluğa koydum. Koyduğumda yavrular köşelerde gruplar haline duruyordu ve diğer büyük SP yavruları zarar vermeyecek gibi duruyordu.
Sabah uyandığımda tül yavruluk suyun içinde batmış ve saulosi yavrularından eser yoktu. Anlaşılan SP yavruları yeni doğanları yemişler. Tabii çok üzüldüm ve daha sağlam bir çözüm bulamadığım için pişman oldum.

Sizlere sorum, bu gibi durumlarda; yani farklı batın yavruların eş zamanlı olarak sağlıklı ve tehlikesiz bir şekilde bakılabilmesi için en iyi çözüm nedir ?
Maalesef eve ek bir yavru akvaryumu alamıyorum, tek bir yavru akvaryumu ve ana tank ile idare edebileceğim bir çözüm arıyorum.

şimdiden teşekkürler
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Metin BİLGİNÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2014
İl: Trabzon
Mesaj: 269
Metin BİLGİNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2014 11:33
Yavru akvarmununuzu sineklik ile bolebilirsiniz. Eğer bolmek islemezseniz dondurma kabinin iki yüzeyini kesip oralara sineklik dikerek güzel ve sağlam bir yavruluk yapabilirsiniz. Tabi vantuz kullanarak cama sabitleyeceksiniz. Saglamligindan emin olana kadar birkaç gün dondurma kabinin kapağını kapatirsiniz. Böylelikle vantuzlar ciksa dahi yavrulariniza zarar gelmeyecektir. Böyle bir yavrulukta 2 cm boya ulaşıncaya kadar bakarsaniz daha sonra büyük yavruların yanına ekleyebilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmisimdir. Tel. ile yazdığım için hatalarım olabilir, kusuruma bakmayın...
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pluton1987Çevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 116
pluton1987Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2014 22:53
Balığı 15. günde kusturunca yavrular sağlıklı bir şekilde yaşayabiliyor mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir