ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ftiryaki13
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2014 19:34
Son Ziyaret:
27 Mayıs 2014 00:26
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fırat Tiryaki
Doğum Tarihi:
05 Kasım 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Finans
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

450 lt lik yeni akvaryumum
Merhaba,

Ben 200 lt akvaryumda Tetratec 1200 dış filtre (yeni seri)  kullanıyorum. Internetten 250 TL civarı bir fiyata almıştım. Nazar değmesin 4 aydır hiç bir problem yaşamadım ve gayet iyi iş görüyor.

http://www.canpet.net/tetra-tec-akvaryum-new-model-dis-filtre-ex-1200-l-h-full-dolu-17634



ftiryaki132014-05-13 22:03:36
Farklı batın yavruların büyütülmesi için çözüm
Merhabalar,

100 x 40 x 50 olculerinde ana akvaryumumda sarıprenses, saulosi ve demasoni besliyorum.
SP lerden 2 aydır yavru alıyorum ve 50 lt hacminde bir yavru akvaryumunda şu an 2 farklı batın SP yavruları duruyorlar. Yavrulardan büyük olanları 2 cm civarı, küçük olanlar da 1cm in biraz üzerindeler. Yavrular cok sağlıklı ve hareketli, yavru tankında durum gayet iyi.

Sorunum, saulosilerden bir dişinin yavru tutması ile başladı. Dün yavru tutmuş saulosiyi 14 veya 15.gününde kusturdum ve 30 a yakın yavru yarı yuzer durumda (yumurta keseleri bitmek üzereydi) verdi. Akabinde bu yavruları, yavru akvaryumu içine yerleştirdiğim nispeten geniş bir tül yavruluğa koydum. Koyduğumda yavrular köşelerde gruplar haline duruyordu ve diğer büyük SP yavruları zarar vermeyecek gibi duruyordu.
Sabah uyandığımda tül yavruluk suyun içinde batmış ve saulosi yavrularından eser yoktu. Anlaşılan SP yavruları yeni doğanları yemişler. Tabii çok üzüldüm ve daha sağlam bir çözüm bulamadığım için pişman oldum.

Sizlere sorum, bu gibi durumlarda; yani farklı batın yavruların eş zamanlı olarak sağlıklı ve tehlikesiz bir şekilde bakılabilmesi için en iyi çözüm nedir ?
Maalesef eve ek bir yavru akvaryumu alamıyorum, tek bir yavru akvaryumu ve ana tank ile idare edebileceğim bir çözüm arıyorum.

şimdiden teşekkürler
Saygılar
saulosi kusturma sonrasi problem
İzlediğim bir yabancı videoda, kusturma işlemi sırasında balığın yüzme kesesine su kaçma bir durum olabileceği için, balığın baş aşağı veya dengesiz şekilde yüzmesi olasıdır diye bilgi veriyordu.
Demasonilerde üreme boyu/yaşı
Arkadaslar

Dun aksam eve geldigimde balik acikta dolasiyordu ve sanirim kalan 1-2 yavruyu da yutmustu. Baligi tekrar ana tanka aldim ve bir sonrakine kismet dedim.

Simdi yavru akvaryumu bos ve icinde su var. Bu suyu bosaltmasam koku vs yapar mi ? Bu akvaryumu nasil degerlendirebilirim ?
Demasonilerde üreme boyu/yaşı
[QUOTE=ASLAN]Eğer balık çok acıktıysa ağzına bir yem tanesi alır ve yumurtaları çevirirken o yem tanesini yutar ağzında yumurta varsa problem yoktur.
Bırakın hayvan kendi deneyim kazansın siz hangi gün başında durupta kusturmaya uğraşacaksınız..
Siz olmazsanız bile hayvan kendi kusar bakar yavrularına bir müddet.[/QUOTE]

Evet, dediğiniz gibi yapacağım. Sanırım hala bişiler var ağzında, çenesi biraz şiş; arada çevirir gibi yapıyor. Aslında, sadece hala balık var mı diye merak ediyordum. Peki bu durumda balık kendi bırakmazsa maximum kaç gün beklemem gerekir ? Sıcaklık 27 derecede sabit bu arada.
ftiryaki132014-03-09 13:09:17
Demasonilerde üreme boyu/yaşı
Arkadaslar,

Arada balıga yem atıyordum ve yemiyordu, dün 1-2 adet yem attım yinei balık bu yemleri tereddüt ederek de olsa (korkak bir şekilde) yedi. Acaba yavruları atmış olabilir mi ?

Merak ettiğim için kusturmayı denesem mi diyorum ? Şu anda 13. günü, acaba hala 1-2 adet yavru var da, yem yeme ihtimali var mı ?  Yavru var da kusturursam, balık için kötü olur mu ?

Yavru yoksa zaten bundan emin olup, ana tanka geri koymak istiyorum.

teşekkürler
Tepe filtre ipucu verebilecekler
[QUOTE=okyoky]Sump a ek olarak tepe filtre aldım.
http://www.otuz.com/product_info.php?cPath=9420_9028_9131&products_id=28706 
Bu ürün.Hem motor sesi gereğinden fazla geldi bana hemde suyun döküldüğü yerde çıkarttığı ses.Ayrıca neyi yanlış yaptım bilmiyorum hava hortumunu takınca hava hortumunun ucundan dışarıya su veriyor,içeriye hava vermiyor :) iki tane su çıkışı var bunun bir amacı var mı?Birine suyu filtreye veren hortumu taktım diğeri boşta duruyordu elyafla kapattım.
En verimli halde ve en sessiz şekilde nasıl kullanabilirim?
[/QUOTE]

Kafa motoru tamamen, hatta 5 cm kadar suya batmış şekilde kullanırsanız daha az ses yapar. Ayrıca motorun yan tarafındaki yere hortumu bağlayıp,yine onun yanındaki ufak hava hortumunu dışarı çıkarttığınızda, tepe filtreye su verip, ön taraftan da hava ile karışık su vermesi gerekir. Çok fazla karışık bir kurulumu olmadığı için yanlış kurulum yaptığınızı düşünmüyorum. Bahsettiğim gibi kurduysanız; bence üründe hata olabilir.
Demasonilerde üreme boyu/yaşı
Tecrubesi olan arkadaşlardan yorumlarını rica ediyorum. Anne yavru tankında, ağzı eskisi kadar şiş değil ama hala iki taşın arasında ve yemek yemiyor. Acaba 2-3 tane de olsa yumurta var mıdır ?
Ayrıca yavru tankı ile ilgili önerilerinizi bekliyorum; daha fazla taş kaya koymalı mıyım ?

teşekkürler


Demasonilerde üreme boyu/yaşı
[QUOTE=ASLAN]Silis kumu ve kalsiyum karbonatlı kumu severler.
Kayalıklı ve mağara tarzı yerler olmalı..
Bunun gibi 
Büyük ihtimal yutar veya atar dişi daha sonra diğer cikletler gibi kendi alışıp yavru vermeye başlayacaklardır.

[/QUOTE]

Arkadaslar,

Dişiyi ayrı bir akvaryuma aldım, 40 lt civarında bir yavru akvaryumu yaptım. İlk resimde dişinin ana tanktaki, yavru almasından sonraki 2.gününden bir resim var. İkinci ve üçüncü resimde ise, yavru tankını görebilirsiniz. Ağzı eskisi kadar dolu gözükmüyor, ama yine de yem yememesinden hala ağzında 2-3 tane yumurta olduğunu varsayıyorum, umuyorum.

Ayrıca yavru akvaryumu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

tekrar teşekkürler.

Ana tankta 2.gün:


Yavru tankında (5.gün)

Yavru tankı genel görünüm:


ftiryaki132014-03-02 21:23:39
Demasonilerde üreme boyu/yaşı
[QUOTE=ASLAN][QUOTE=eloneria][QUOTE=ASLAN]
İki balığında cinsiyetleri nedir acaba?

 [/QUOTE] 


İki balıkta erkek gibime geldi. En azından bendeki dişilere bakarak bu balıkların hiç ağzında kese oluşmamış yavru tutmaktan. Bendeki dişelerin ağzına bakınca bu dişi diye rahatlıkla söyleyebilirsiniz. 
Tabi yukarıdaki balıklar daha önce yumurta aldımı ağızlarına bilemem. Boyutları uygun gözüküyor fotoğraf yanıltmıyorsa..


Ayrıca vent kontrolü yapmadım ancak, Tolga arkadaşımıza katılıyorum. 3erkeğimde benek varken 2dişimde benek yok.. 

Elimde 20 kadar 3-4cm civarına gelmiş bulunan yavru var, öne çıkan erken büyüyen 5 6 tanesindede hep benek var, büyük ihtimalle erkek olaacaklar.
[/QUOTE]

Alttaki balıkta kayadan dolayı yumurta beneği belli olmuyor.Alttaki balık çenedeki kararmadan dolayı baskın olduğunu farketmişsinizdir.Fakat ikiside dişi
Demek istediğim yumurta beneği olsun ağızda kararma olsun cinsiyet ayrımında büyük problem çıkarabiliyor.İnanırmısınız alttaki demasoni baskın dişi ve çiftleşeceği zaman erkeğini kendi seçiyor erkek kur yapmıyor bu erkeğe kur yapıp bölgesine çekiyor  en iyi kontrol her zaman anüs-venttir.
Tür değiştirecek arkadaşlara her zaman demasoni tavsiye ediyorum.Çünkü cikletler arasında görselliği,oyuncu karakteri ile her zaman farklı bir yerde oluyor ve gerçekten zevk veriyor insana :)
[/QUOTE]
benim dişi de resimdeki balıklar gibi, hala ağzı dolu, ama cok kucuk oldugu için sanırım cok az yumurta vardır, oyle aman aman bir şişlik yok agzında. Sizce yutar veya atar mı ?
Yarın bir yavru akvaryumu alacağım, dişiyi o akvaryuma almam iyi olur sanırım ? Ayrıca akvaryum boyutları ve ne olmalı, kum koymalı mıyım ?
tesekkurler

ftiryaki132014-03-01 00:17:07

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.