Festae'nin (Red terror) Türkiye Yolculuğu ve Yayılması


BossÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 951
BossÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 00:51
Öncelikle haddim olmadan içimdekileri sizlerle paylaşmak istiyorum.Biz akvaryum severler bu site vasıtasıyla tanışıp ortak sorunlarımızı paylaşıp abi kardeş çerçevesi altında ve büyük bir saygıyla mükemmel bir aile olduğumuza inanıyorum.Hepimizin kendine göre tecrübeleri elbetteki vardır ve bunları paylaşmak en doğal hakkımız.Ama ben şahsım adına bir konuda ne kadar tecrübeli ne kadar bilgili olursam olayım her zaman büyüklerime danışarak bir şeyler yapmayı öğrendim bu hayattan.Bu akvaryum hobisi içinde geçerli.Bir konuyu ne kadar iyi bilirsem bileyim tekrar tekrar sorarım bu bir saygıdır ve değer vermenin sevginin bir göstergesidir.Çok bilmişlik yaparak büyüklerimize saygısızlık yaparak hiçbir yere varamayız ne bu hayatta nede bu hobi de.O yüzden ben yaşları küçük olan arkadaşlarımızın büyüklerine karşı saygılı olmalarını istiyorum.Onların tecrübelerinden faydalanmalarını biz bir aileyiz (Türk) ailesiyiz bu değerlerimizi unutmayalım egolarımıza yenik düşmeden saygılarımla....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dr.aquaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 901
dr.aquaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 16:04
[QUOTE=Gürkan Hoca]Kasa kasa maden suyu döksen o ph olmaz. Paketlerce karbonat yapabilir ancak. Şimdi böyle diyeceğim Ümit alınacaksın.[/QUOTE]

Gürkan abi, eğer yalancı demenin ya da ph ölçebilecek beceriye sahip değilsin demenin iyi bir tarafı varsa alınmam. 

[QUOTE=Gürkan Hoca]Fatih sevdiğimiz bir kardeşimiz. Senin gönlünü almış, nezakette bulunmuş. Ama senin bi önceki sayfada yazdıkların pek hoş olmamış. Burda Köksal bana dünya laf etti, Ümit benim yüzümden yazı yazamadı, Tamer abi bizi kafaya aldı. Hepsini çok severim, şakalarını kaldırırım. Ama zaten burası kafa dağıtmamız, boş kalan zamanımızı keyifli geçirmemiz için değil mi?[/QUOTE] 

Benim gördüğüm Fatih abi en az 50-55 yaşlarında.. Gönlümü alacak bir durum yoktu ki fatih pet'in alt katında balık stok tankları var. Ben gezip yanımdaki birine kısa kısa yorumlar yaptım sonra o kişi yukarı çıkıp Fatih abi ile tekrar aşağı indi. Şöyle uzaktan baktım ilk baktığı akvaryumun camına elini koydu birşey şöyledi. Yanındaki kişi Ümit de öyle söyledi dedi. Sonra gezmeye devam ettiler ne konuştular bilmiyorum ben yanlarına gitmedim. Gezmleri bitince ''Ümit'' diye ses duydum dönüp baktım fatih abi. ''Merhaba genç seni tebrik ederim benim adım Fatih memnun oldum'' dedi. '' Gerçekten ciddiyim seni tebrik ediyorum bir bakışta nasıl anladın hepsini hayret doğrusu. Sen kendini aşmışsın vallahi tebrik ederim'' dedi. ''Bunun okulunu mu okudun yoksa bir yerlerden okuyarak, tecrübe edinerek mi kendini geliştirdin?'' dedi cevap verdim. ''Daha önce hiç üretim falan yaptın mı? Ben de bir zamanlar yapmıştım'' dedi cevap verdim. ''Evinde hobi olarak hmm anladım, teki neler hangi türleri ürettin?'',Tetralardan hangileri?, o zaman tamam helal olsun'' dedi gülümsedi. Kendimi övmek için değil, tanıyorsanız güvenirsiniz diye referans göstermek için söyledim. Ayrıca belirtmek isterim.

Oradaki Ümit raslantısal'sa Ümit abiyi, Tamer abiyi, Köksal abiyi ben de çok severim hepsini yakından tanırım çok iyi insanlar. Tamer abi kafaya alıyorsa bilirim ki sevdiği kişilerle konuşuyordur. şakacıdır, neşelidir, gülmeyi sever ama duruma göre de gayet ciddidir. Köksal abi neye laf etti şimdi emin olamıyorum ama onun da iyi niyeti çok yanlış anlaşılıyor.


[QUOTE=Gürkan Hoca]Senin düşüncelerin, katılırım katılmam, saygı duyarım.
Ama sen ortaya birşey atıp; sonra karşıt görüşler olduğunda bu tarz tartışmalara girmem diyip çekilmiyor musun? Bunu bana da, Köksala da, Ümite de, aklıma gelmeyen birkaç kişiye daha yaptın.
Senin hiç yanlışın yok mu?
Hadi hepimiz yanlış düşünüyoruz, seninki doğru.
Yine de insan; herkes ters yola girmiş, üstüme üstüme geliyor diyeceğine,
Belki de ben ters yoldayım diyebilmeli.
 
Ben 40 yaşına geldim, şunu yazmak istemezdim, ama burda biz bir aileyiz, 2 gündür eş dost bana hoşnutsuz mesajlar atıyor. Ben alaycı yaklaşıp seni kırdıysam özür dilerim. Bence sen de biraz dikkat et.
[/QUOTE]

Abi ben ortaya bir şey atıyorsam anlamak isteyenle seve seve konuşurum. Eğer hatamı, doğru bildiğim bir yanlışımı düzeltiyorsa bundan da memnuniyet duyarım. Sabit fikirli biri değilim. Kalbinde kibir taşıyan biri hiç değilim. Ama daha en başından ön yargılarla yaklaşılıyorsa karşımdaki sen bile olsan Gürkan abi ben ne anlatabilirim? Mesela;

[QUOTE=Gürkan Hoca]Kasa kasa maden suyu döksen o ph olmaz. Paketlerce karbonat yapabilir ancak.[/QUOTE] 

Ölçtüm 8,5 o zaman senin söylediğin sana, benim söylediğim bana durumu oluyor kusura bakma abi . Ben başka ne söyleyeyim yapacak bir şey yok.. Köksal abi ile Ümit abiye asla yapmadım çünkü biliyorum ki ikisi de fikir üzerine konuşmayı seviyor. Özellikle Köksal abi öyle.


Samimi bulmuyorsam tartışmaya girmiyorum bu kısımdaki hatayı bende aramayın.. Mesela Önder abi önceki sayfada iki soru sordu verdiğim cevaba teşekkür bile etmemiş. Ama Cenk abi nezaket gereği de olsa teşekkür ediyor benim veya bir başkasının verdiği cevaplara. Ben ayrıntılara dikkat ederim, konuşma fikir tartışması yerine sezdirmeden geçirme muhabbetine dönüşmesini istemiyorum. Ben buna rağmen bir çok soruya yine de samimiyetle, alttan alarak açıklama yaptım çoğu zaman. Ama ben politik konuşamıyorum ne söyleyeceksem doğrudan söylüyorum benim yapım bu şekilde. Bu şımarıklık değil, kendini beğenmişlik değil, saygısızlık değil, çok bilmişlik değil. Ama gerçekten farkında olmadan her kime haksızlık yaptıysam özürdiliyorum. Bir de işin diğer tarafı egosuna yediremeyenlerin, kıskançlık yapanların bana antipati beslediğinin de farkındayım. Bu toplumda başarılı olan herkes bu muameleyi görüyor. Her ne dalda olursa olsun bu böyle.. Eminim balıklarımın başına bir kötülük gelse sevinecek kişiler bile var. Gerçekten festae beslediğime, paylaşım yaptığıma pişman ediliyorum. Tarçın'ı bulduğumda da yok karabiber atalım akvaryuma, nane limon atalım, salep atalım daha neler göreceğiz gibi düşüncesiz şakalar yapılıyordu ama tarçın balık yumurtlatıyor, eş yapıyor, enfeksiyon iyileştiriyor. Şimdi ben olana mı inanayım yoksa onların sözlerini mi dinleyeyim ya da nasıl ortak noktayı bulayım?.. 

Bendeki festae'leri isteyenler isimlerini yazsınlar isteyene hepsini verebilirim. Sıkıldım artık üzerimdeki bu baskı bu müameleden... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 16:23

Ümit, bu senin beğenmediğin 20-30 seneden sonra kimi neden kıskanıyım? Seni kıskandığım, çekemediğim falan yok. Senin festae sevgini bildiğimden önce sana verilmesini isteyenlerden biri benim. Sen bu konuda haksızlık yapıyorsun.

Bak burda 16 yaşındaki Cenke bilmediğim meksika amerikanlarını sorarım, daha genç birinden yem hakkında bilgi alırım. Burda yanlış bir yere dokundun. Belki en son kibirlenecek adam benim.
 
Öndere cevap verememişsin. Sonra her yazılana neden teşekkür etsin? Ben senden özür diledim, sen de bana teşekkür etmemişsin o zaman.
 
Ümit dediğim Salem. Ama rastlantısal da olsa fark etmez. Senin demek istediğin Ümitle Köksalla anlaşıyorum, seninle anlaşamıyorum. Ben haddimi bilirim, seni rahatsız etmem.
 
Nane limon ekleyelim diyen de şaka yapmış. Ben de maden suyu döküyorum dediğimde fındık fıstık da at balıklara demişti arkadaşlar. Ee, ben de güldüm, onlar da...
 
Sana yalancı demedim. Senin de anlayamadığın birşeyden ph yükselmiş olabilir. Bu konuda böyle; ama bazı konularda da sadece senin dediğin doğru diye düşünüyorsun. Yakın zamandan örnek; kapak olayı. Sen de biliyorsun, tamamen cam bile olsa 1-2 yerinde açıklık var. Suda iyi sirkülasyon varsa, karbondioksit çözülüyorsa illaki biryerden çıkacak. Ama sen dediğinde ısrar ediyorsun. Tam bir genelleme yapıyorsun. Sen bilirsin...
 
Şurda zaten 3-5 kişi kaldık farkındaysan ama beni forumdan soğutuyor böyle işler.
Yine de her akşam Cenk ne eklemiş, Ümit ne yazmış, Görkemin balıklarına ne olmuş diye bakıyorum, zaman zaman yorumlarda bulunuyorum.
Üzerine kim geliyor, balıkların ölsün kim diyor, kim seni kıskanıyor bilmiyorum ama çok hassassın. Bir konuda fikir atarsan illaki karşısında olanlar çıkacaktır.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 16:27
[QUOTE=dr.aqua]Bendeki festae'leri isteyenler isimlerini yazsınlar isteyene hepsini verebilirim. Sıkıldım artık üzerimdeki bu baskı bu müameleden... [/QUOTE]
Ümit, herkesle her şekilde tartışabilirsin. Yanlış anlamalar, hatalar olabilir. Ben zaten kendi adıma aklıma takılanı söyler, yazarım. Doğru ya da yanlışı tartışırım. Sonuçta bir çok şey bu şekilde konuşarak bir yerlere varır.
Söylediklerine diyecek bir şeyim yok ama şu alıntı yaptığım kısım olmamış.
Öncelikle onlardan bu kadar çabuk vazgeçmek doğru değil.
İkincisi de balıkları verirken mutlaka Cenk'ten onay alman gerekir. Çünkü balıklar onun sayılır ve kime gideceğine de o karar verir. Aslında onun adına benim yorum yapmam da pek doğru olmaz. Yine de özel bir türü adını yazacak ilk kişiye hemen vermek hiç olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur NergizÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10751,2[/B] [B]7454,3[/B]
Kayıt: 20/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 3497
Onur NergizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 17:56
Gürkan abinin bahsettiği gibi burada bilinçli bir şekilde Amerikan cichlidleri ile ilgilenen o kadar az kişi kaldı ki.. Özellikle festae gibi nadir tür sahipleri, iki elin parmaklarını geçmez gerçekten.Hal böyle iken küçük sebeplerden oluşan ve ciddiyete binen bu tartışmaların beni derinden üzdüğünü söylemeliyim.Umarım bu yazışmalar biran evvel tatlıya bağlanır.Bu forumda bilinçli Amerikan cichlidleri ile ilgilenen herkesi çok seviyor ve herkese teker teker saygı duyuyorum.Bu birlik ve düzenin bozulmasına en çok üzüleceklerden biri olacağım için başlamadan bitmesini yürekten temenni ediyorum.Herkese sevgiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cenk BildirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 2341
Cenk BildirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 19:09

Bana Festae'leri çiğ çiğ yedireceksiniz .

Ümit (dr.aqua) o balıklar sana Burak'ın, Benim, Gürkan'ın, Görkem'in emanet mahiyetindeki hediyeleridir, o yazdığını görmemiş olayım/olalım yoksa benimle beraber sana da yediririm O balıkları :) (Bu konuda ki hassasiyetinden ötürü Köksal'a teşekkür ederim).
 
O balıklara bakacaksın yavru alacaksın işte O zaman istediğine dağıt, anlaştık mı (+1'lemen yeterli)?  
 
   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 19:17
Bu gibi konularda genelde taraf olmak istemem. Hatta bu tarz tartışmalarda "tartışmayı kişiselleştirme" diyip ceza veren de ben oluyorum fakat anladığım kadarı ile burada iki kişi arasında bir tartışma yok.
Hepimizin sözlerinde yer alan o iki elin parmaklarını geçmeyen amerikancı arkadaşlar anladığım kadarı ile senin tavrından rahatsızlar adaşım. Ayrıca bu Ümit çokluğu nedeni ile de anlaşılmıyor kimden bahsedildiği o yüzden yanlış anlaşılmaza nicklerle hitab etmek istiyorum.

dr.aqua adaşımla bizim de dialoglarımız oldu. Fikir ayrılıklarımızın olduğu konular mevcut. E bundan doğal birşey var mı ? Yok tabi ki. Canlılardan bahsederken özellikle bazı şeylerin kanıtlanması çok zor. Çünkü her bireyde farklılık gösterebilen özelliklerden bahsediyoruz bu konular içerisinde çoğunlukla. Fakat adaşım (dr.aqua) benim de gözüme çarpan seninle çok paylaşımda bulunmamış olmamıza rağmen sürekli birşeyleri kanıtlamak istiyormuşcasına gelişiyor sözlerin. Bunu söylerken senin az bildiğin, çok bildiğin konusunda yorum yapmıyorum, bunu ölçmek benim haddime değil. Fakat karşınızdaki Ad konings bile olsa bir süre sonra bu üstten konuşuyormuş tavrı rahatsız edici olmaya başlıyor. Hepimizin az çok kendi tecrübeleri, gözlemleri var. Daha çok hakim olduğu, daha az hakim olduğu konular mevcut. Ben kendimi bu konuda gayet yetersiz görsem bile sağolsun abilerim yeri geliyor bana danışıyorlar. Ben bundan çok bildiğim sonucunu değil, onların bin bilseler de bir bilen bana danıştıkları sonucunu çıkartıyorum genelde.
Umarım adaşının samimiyetine güvenir ve dostca yazdığım şu satırların seni küstürmek değil sadece insanların sana neden kırıldıklarını anlaman için yazılmış satırlar olduğuna inanırsın.

Peki senin üst tellerden konuştuğun fikrine nasıl kapıldık ? Kapıldık diyorum çünkü anladığım kadarı ile yorum yapan diğer abilerim de aynı şeyleri düşünüyor olsa gerek.

"Bir de işin diğer tarafı egosuna yediremeyenlerin, kıskançlık yapanların bana antipati beslediğinin de farkındayım. Bu toplumda başarılı olan herkes bu muameleyi görüyor."

Şimdi burada senin bu tavrından hoşlanmayanların egosunun büyük olduğunu, kıskanç olduğunu söylemişsin açıkca. Ben bu tavırdan rahatsızım şimdi ben seni mi kıskanıyorum? Veyahut rahatsız olan herhangi bir diğer abim, kardeşim ? Sonra bu toplumda başarılı olanlar bu muameleyi görür demişsin ve kendini başarılı ilan etmişsin. Sence alçakgönüllü bir insanın başarılı olduğunu kendisi değil de diğer insanların belirtmesi gerekmez mi ?

Ben bunca dialog okudum kimse senin balıklarının başına kötü birşey gelmesini istediğini ima edecek en ufak imada bulunmamış. Bu insanlar sana değer vermeseydi bile elindeki canlıya verdikleri değerden böyle birşeyin olmasını istemezlerdi zaten. Bu ithamın bile hoş değil. Zaten bu konunun senin festaelerinle ne alakası var ? İnsanlar senin uslubundan bahsediyor. Balığın mevzu bahis değil yani.

Son olarak da ekleyeyim, burada herhangi birisi senin birşeylere hakim olmanı, yeni şeyler deneyip başarıya ulaşmanı neden istemesin ? 60bin küsür üyesi olan sitede önyargılı insanlar tabi ki vardır ama sen şu çekirdek amerikancı grubun içinde böyle insanlar olduğunu düşünüyorsan açıkcası büyük yanılgı içindesin derim.

Benim senden adaşın olarak ricam lütfen birşeyler anlatırken karşında henüz akvaryumun icadından bihaber insanlar olmadığını hatırla. Önder abinin teşekkür etmediğinden falan bahsetmişsin, sen kendini üstü kapalı şekilde o kadar övmekle meşgulsün ki bizim seni övmemize fırsat bırakmıyorsun. Bırak övülmen gerekiyorsa biz övelim akvarist arkadaşımızı , kardeşimizi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dr.aquaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 901
dr.aquaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 19:21
[QUOTE=Vieja] 
İyi havalanmadan kastım üstünün açık olması yada akıntının su yüzüne vurması değil ya sump tarzı bir sistemde üstten suyun dökülmesi yada fokur fokur hava taşı ile havalandırılması yoksa söylediklerin zaten normal.Kumundaki midye kırıkları da bu kadar etkili nasıl olabilirki ben mercan kırıkları(sump'ta 20 kg) ile akvaryumun ph'nı ancak 8,2 çıkartabilmiştim kumun içerisinde bulunan kırıntılar nasıl bu kadar yukarı çıkartabilir.
[/QUOTE]

Benim tankımda sump yok. İç filtre ile şelale filtre çalışıyor. Tankın üzeri açık, yüzey dalgalı. Test kiti sağlam. Suya katkı olarak sadece sofra tuzu ekliyorum. Nedenlerine hiç girmiyorum lütfen hoş gör. 

[QUOTE=Gürkan Hoca]

Ümit, bu senin beğenmediğin 20-30 seneden sonra kimi neden kıskanıyım? Seni kıskandığım, çekemediğim falan yok. Senin festae sevgini bildiğimden önce sana verilmesini isteyenlerden biri benim. Sen bu konuda haksızlık yapıyorsun.

Bak burda 16 yaşındaki Cenke bilmediğim meksika amerikanlarını sorarım, daha genç birinden yem hakkında bilgi alırım. Burda yanlış bir yere dokundun. Belki en son kibirlenecek adam benim.
 
Öndere cevap verememişsin. Sonra her yazılana neden teşekkür etsin? Ben senden özür diledim, sen de bana teşekkür etmemişsin o zaman.
 
Ümit dediğim Salem. Ama rastlantısal da olsa fark etmez. Senin demek istediğin Ümitle Köksalla anlaşıyorum, seninle anlaşamıyorum. Ben haddimi bilirim, seni rahatsız etmem.
 
Nane limon ekleyelim diyen de şaka yapmış. Ben de maden suyu döküyorum dediğimde fındık fıstık da at balıklara demişti arkadaşlar. Ee, ben de güldüm, onlar da...
 
Sana yalancı demedim. Senin de anlayamadığın birşeyden ph yükselmiş olabilir. Bu konuda böyle; ama bazı konularda da sadece senin dediğin doğru diye düşünüyorsun. Yakın zamandan örnek; kapak olayı. Sen de biliyorsun, tamamen cam bile olsa 1-2 yerinde açıklık var. Suda iyi sirkülasyon varsa, karbondioksit çözülüyorsa illaki biryerden çıkacak. Ama sen dediğinde ısrar ediyorsun. Tam bir genelleme yapıyorsun. Sen bilirsin...
 
Şurda zaten 3-5 kişi kaldık farkındaysan ama beni forumdan soğutuyor böyle işler.
Yine de her akşam Cenk ne eklemiş, Ümit ne yazmış, Görkemin balıklarına ne olmuş diye bakıyorum, zaman zaman yorumlarda bulunuyorum.
Üzerine kim geliyor, balıkların ölsün kim diyor, kim seni kıskanıyor bilmiyorum ama çok hassassın. Bir konuda fikir atarsan illaki karşısında olanlar çıkacaktır.
 
[/QUOTE]

Gürkan abi ben kıskanma olayını senin için söylememiştim. Benim her dediğim doğru diye düşünmüyorum bu yüzden fikir paylaşımlarına bayılırım. Ben de paylaşım yaparken hem karşıt (samimi) görüşlerle, hem de eklemelerle yontulacağını biliyorum. Benim asıl istediğimde bu zaten... Benim takıldığım asıl mevzu karşıt görüş sunma biçimi. Önder abiye de yan sekmede cevap yazmıştım paylaşmadan yanlışlıkla kapattım. Benim her yazdığıma teşekkür etsinler demiyorum Gürkan abi, sen anladın aslında uzatmak istemiyorum noktalasak iyi olur. Bir süreliğine paylaşım yapmayıp uzaktan takip etme kararı aldım. 
dr.aqua2013-03-06 20:15:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BossÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 951
BossÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 20:47
Cenk abi bu türleri getirirken ne zorluklar çekti ve ne zahmetlerle üredi bu türler.Şimdi kalkıpta hiçbirimizin ben bırakıyorum deme hakkı yok şahsımca.Düne kadar yaptığımız ithalatlarda mayan cichlid çıkınca balıklarımız üzülmedikmi.Amerikan cichlidlerin Türkiye de yayılması için dün rüya olan bu balıkların ülkemizde olması için bir çoğumuz mücadele vermedikmi taşın altına elimizi koymadıkmı.Ben şahsım adına bunun için günlerce kafa patlatıp bütün ithalatçı abilerim le görüştüğümü netice alamadığımı yeterli sayıyı toplayamadığımı bilirim.Her gün acaba amerikan cichlid gelmişmidir diye bütün akvaryumcuları gezmedikmi gerektiğinde listeler yazıp netice alamadıkmı?Ne çabuk unutuldu da o sıkıntılı günler böyle gereksiz şeylere takılır olduk?Şimdilerde ise istediğimiz bir çok türe rahatlıkla kavuşabiliyoruz yeterli olmasa da.Ben bu siteye üye olduğumda acaba bir tane daha amerikan cichlid besleyen yokmu bu ülkede diye hayıflanırken şimdilerde sayımız ne kadar da çoğaldı.Bundan gurur duyuyorum.Şimdi kalkıpta bu birliği kardeşliği hiç böyle gereksiz kırgınlıklara girerek bölmeyin ne sen Ümit paylaşım yapmayı bırak nede Gürkan abim bu hobiden forumdan soğusun.Bizim öncelikli amacımız bu türleri ülkemizde yaygınlaştırmak bizden sonra gelen nesillerin bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmemesi adına yardım etmek.Ve bu harika varlıklara hak ettiği değeri kazandırmak.Akvaryumcu köşelerinde ölüme terkedilen istenmeyen hor görülen katil balık diye nitelendiren bu türleri baş tacı etmek olmalı.Dün rüyaydı bu türleri beslemek şimdi gerçek oldu rica ediyorum artık gerçek amacımıza odaklanalım ve her zamankinden daha çok kenetlenip hak ettiği yerlere getirelim bu hobiyi saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 21:35
[QUOTE=Gürkan Hoca]

Yine de her akşam Cenk ne eklemiş, Ümit ne yazmış, Görkemin balıklarına ne olmuş diye bakıyorum, zaman zaman yorumlarda bulunuyorum. 

[/QUOTE]

Ne demek şimdi bu? Cenk ne eklemiş, Ümit ne yazmış, Görkem'in balıklarına ne olmuş!!! benim balıklarıma hep bir şeyler mi oluyor abi? Neyi ima ediyorsun? valla küserim.

[QUOTE=Cenk Bildir]

Bana Festae'leri çiğ çiğ yedireceksiniz .

  
[/QUOTE]

Abi o benim fikrim, ilk sayfaları hatırlatırım lütfen, Festae'leri çiğ çiğ sadece ben yerim müsadenle 

Ümitcim, bu alınganlığını yadırgadım açıkcası. bizim aramızda sana bu şekilde davranacak, kıskanacak, ne bileyim çok uzun cümleler kurulmuş, o şekilde kimse senin hakkında düşünmüyordur da hissetmiyordurda. Akvaryumun üstü kapalı olma meselesinde ben gerçekten sordum mesela, bir bağlantı kuramadığım içinde senin tecrüben mi, bir yerde mi okudun yoksa tecrübeler tesadüfi mi gelişti diye merak ettim. Sonuçta merakıma hak verirsin ki, senin akvaryumunda büyümekte olan Festae'lerin babasını kaybettim. 

Burası forum, bıkmadan usanmadan anlatacaksın, örnekliceksin, tecrübe paylaşacaksın, yoksa yazdıklarına kim teşekkür etti, kim tebrik etti bunlara takılırsak inan kimse paylaşım yapmaz. Senin gibi benim gibi göreceli tecrübeli hobicilerin bilgilerine ihtiyaç duyan bir çok kişiyi cezalandırırsın, başka kimseyi değil. 

Sözlerimden alınma, bana  da küsme sakın. Seviyorsundur beni, belkide sevmiyorsun ama senden büyük olduğum için "abin olarak" diyorum ki kimsenin sözlerinden mesajlarından bu şekilde alınganlık gösterme lütfen. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ViejaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2106
ViejaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 21:58
Of bir sürü şey okudum sıkıntı bastı 5 yıldır forumdayım ilk defa böyle bir durumda kalıyorum aklıma gelenleri hemen yazayım. 

Ne olur şu forumda teşekküre takdire takılmayalım.
Cevaplar kafamdaki soru işaretlerini gidermediği için tekrar soru soruyorum,son yazdıklarında da buna cevap yok sadece bunları yaptığım demişsin.
Ben devamlı bir şeyler öğrenmek isterim ve bunları kimin öğrettiğine takılmam bir ara bu testlerle uğraşmıştım forumda da ayrı bir başlıkta paylaşmıştım bu konuda benim test verilerimin neden yanlış çıktığının cevaplarına çok güzel bir şekilde ulaşmıştık yardımcı olanlarda 18 yaşında arkadaşlarımız bil olabiliyor hiç yadırgamam helal olsun derim bu yaşta bu kadar şey biliyor.
Senin yazdıklarında bir hep bir varsayım tarzı var bu nedenle fazla sorguluyorum belkide benden fazla şey bilebilirsin ama senin yazdıkların kafamda soru işareti bırakmamalı ve bu şekilde senin uygulamaların doğruysa bizde onu yapalım ki HER EV DE BİR FESTAE GÖRENE KADAR DEVAM edelim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ColorTRÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13958,3[/B]
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1027
ColorTRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 23:58
Başlarını çok iyi hatırladığım bu 288 sayfalık konuyu şu an bu halde görmek gerçekten beni çok üzdü...

Mesajların çoğunu okumakla beraber konu hakkında hiç yorum yapmayacağım :) Konu içindeki dr.aqua hariç insanların zaten çoğu yakından dostlarım.

Gerçekten bu konu böyle devam etmemeli, bence hatalı olan kişi hatasını zamanla anlayacak ve gereğini/telafisini yapacaktır. Olayın şu haddesinde birinin büyüklük yapıp konuyu tatlı bir şekilde kapatması bence çok güzel olacaktır :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

capodicapiiÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]4,2,112546[/C] [B]10251,3[/B]
Kayıt: 14/06/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 3500
capodicapiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2013 01:24


Dr aqua (ümit) arkadaşı şahsen tanımam lakin açtığı konular üzerinde hep düşünmüşümdür ve bir kaçını uygulamışımdır. Lakin aşikar ki bilinçli olmasa da , bilinç altında kendinden çok bahsetme var. Bu da , haklı haksız antipatiklik katıyor. Konudaki üstadlar kadar tanımasam da , iyi niyetinden ve saygısından şüphem yok. Bu başlıktaki hemen hemen her müdavim için geçerlibir huy bu iyi niyet ve saygı...
Fakat şu da bir gerçek ki , "ben" ile başlayan ballandırılmış cümleler bilinç altındaki egonun sol sinyalleridir.
1 yılı aşkın bir süredir bu konuyu pek müdahil olmadan takip ediyorum. Tarafsız gözle baktığımda , bu zümre alttan alttan ortamı olgun bir şekilde yumuşatıyor..
Bilinç altı bilinç altı demişken madem konu açıldı bilinç altından , festaelerin neden bu kadar çekici bir balık olduğunu da kendi çapımda açıklamak istedim.. Hem konuyu depreştirmiş gibi hissettim bari konuyu festaelere kaydırayım..

Her fikrine katılmasamda , Konrad Lorenz'in şu tezine katılıyorum.. İnsan bebeksi , şefkatsi ve çocuksu yüz özelliklerine sahip hayvanlara sevgi duyar. diyor kendileri..Tabi bu teze bazı kıstas ve oranlar da katıyor..
 En vahşi hayvan bile olsa , yavruları , bebeksi bakışları her zaman sevimli gelir bir çoğumuza.. İşte festaenin diğerlerinden daha sevimli gözükmesinin nedeni de bu bence.. Ağlamsak ağlamsak , dudağını aşşağı bükmüş bebek gibi bakıyor.. 

İlgisini çekenler için : Konrad Lorenz "studies in animal and human behavior " 2. cilt. 




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2013 01:54
Muhammed, ben psik.dan.rehb. öğretmenim de senin de konuda yüksek ya da doktora yaptığını düşünüyorum)
Wabi kusa çalışmanı görmüştüm. Tekrar burdan tebrik ederim..
Senin görüşlerine katılıyorum, Mert in de dediği gibi Cenkin yoktan yarattığı süreç de zaten hepimiz birbirimize de girsek sekteye uğramayacak, daha coşkun şekilde devam edecektir.
Çok takılacak birşey yok, 30 yıllık karı koca yeri geliyor anlaşamıyor, bu sayfa da yüzlerce sayfa içinde kaybolup gider.
 
Konuya dönersek; benim dullardan biri Kınalının oğullarından biri ile fena halde oynaşıyor. Beraber sağı solu kazıp el ele dolaşıyorlar...
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir