Filtrede yeni meteryal karsinizda Diatomit resim9


erdinc1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2014
İl: Ankara
Mesaj: 51
erdinc1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2014 19:48
[QUOTE=admire01]Güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık lakin aklıma takılan özellikle zeolit hakkında şunu söylemek isterim zeoliti yılşarca kullandım tropheus beslediğim için kullanamıyorum şahsen çünkü ölçümlerde suyu yumşattığını gördüm her tanka uugun fiyemiyorum zenolit için. Karbona gelirsek kesinlikle amatör bir akvaristin kullanmaması gerek bir ürün herhangi bir gecikmede herşeyi kaybedebilir ve bu bir çok kez yaşanmıştır.Seachem purigenife yıllarca kullandım sentetik bir maddedir tank boyutuna göre ömrü değişir şunda bukadar bunda bukadar etkili denemez ama iyi bir malzemedir fakat bulunması zor bir ürün ayrıca fiyat konusunda memnun olmayan binlerce kişi vardır.Bizim diatomiti paylaşma sebeplerimizi öncelikle bu ürünlerr karşı sıraladığımızda neden diatomit sorusunun cevabını bulmuş oluyoruz burada diatomit bundan daha iyi demek değildir amacımız burda anlatılmak istenen konunun en başında belirtilmiştir ve tekrar hatırlatıyorum karbon,purigen,zeolit gibi malzemelre karşı en ucuz ve rn uzun ömürlü malzeme olmasıdır zeolit ve karbon gibi handikapları olmamasıdır hiçbir ürünün tozunu kesinlikle solumayın bu yada şu dememize gerek yok karbonda zeolitte diatomitte zararlı veya zararsız solumamanız için en iyi sebep tozunu görüyor olabilmenizdir benim size en büyük önerim asıl egsoz gazlarını sera gazlarını solumamayı becerebiliyorsanız bunlardan kaçınız. Saygılar[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkürler seachem purigen ile ilgili tekrar araştırın bir arkadaşın (@Ulvi Özuğur ) yenileme konusunda bir çalışması oldu (okumuşsunuzdur sizde)  yine bizim ünide bir arkadaşda bir çözeltide bekletip sıfırlıyor (bir firmaya formülü satıp, üretime geçmeyi planlıyor) bütün pislik çözeltinin üstünde toplanıyor onuda peçete ile alıp atıyorsunuz 1 gece sürüyor işlem,  yani 6-7 ay önceki durumla şuanki durum farklı. (100ml+filtre torbasını 22 tlye aldım pirugeni) Yanileme yöntemleri ile artık çöpe atılmayacak duruma geldi.( Yine forumda ulvi bey satışınıda yapıyor.)

Zeolit konusuna gelirsek yazımda da yazdığım gibi  " fare kapanıyla sinek yakalayamazsınız, bu fare kapanın bozuk olduğu anlamına gelmez.", şu ana kadar çok ürün kullandım su düzenleyiciler berraklaştırıcılar vs. hiç birinde istediğim etkiyi göremedim. Ancak zeoliti sabah tepe filtreye koyduğumda, akşam eve geldiğimde akvaryum suyunun berraklaştığını kokunun yok olduğunu onlarca kez test ettim. Zeolitin bir sınırı var suyu bir düzeye kadar berraklaştırıyor sonra o noktada duruyor 10 kilo kullansanızda hep bir bulutlu su efekti mevcut,  yani  aşşağıda resmini koyduğum "diatomit etkisini" hiç bir zaman hiç bir üründe görmedim.

 Bitkili akvaryumumda ise tam tersi suyu bulanık olduğunu görmedim sanırım bu işlerle hiç uğraşmayıp  sump a bitki dikip suyu o şekilde berraklaştırmak lazım.
Salı-çarşamba gibi diatomit elime geçecek bakalım deneyip göreceğim.

@Engin19 nickli arkadaşımızın akv. fotoğrafı
http://i.hizliresim.com/xJZYBQ.jpg


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 00:17
Arkadaşlar putigen için yenileme yöntemi daha önce hypo tarzı temizlik ürünleriyle yapanlar vardı bu amatör ellerde çok tehlikeli bir durum lakin yukarda arkadaşımın kastettiği farklı bir yenileme sistemi ise bilmiyorum yorum yapamıyacağım ama kimyasal malzemeler ile temizlikler çok risklidir heleki amatör ellerde bir çok kez facia ile sonuçlandı bir çok kişi balık kaybı yaşadı. Sonuçta herkezi kendimiz gibi görmemeliyiz bir yorumu bir makaleyi yahut bir konuyu açarken sıfır noktasından başlamalıyız çünkü emin olun bu konuları akvaryum hobisine yeni başlamış arkadaşlarda okuyor fakat deneyim eksikliği ve eksik atlanmış bilgiler neticesinde bu hobiden soğumuş insanlar görüyoruz ve buna sebep olabiliyoruz istemesekte. Ben bu konuyu açtığımda hep yazdım baştan sona takip edenler diatomiti direk tek başına savunmadığımı bilir diatomit filtrede yardımcı bir meteryaldir tek başına mucize gerçekleştirmez ama diatomitte biz arkadaşlarla şunları baz alıp karşılaştırdık.
1. Fiyat uygunluğu
2. Uzun ömürlü ve organik olması
3. Kolay buluna bilmesi
4. Biyolojik ve mekanik temizlik yapması
5. Yerli malı olması
6. İyi bir absorben olması
7. Gerektiğinde tuzlu suda bekletip tekrar kullanılması ve 1 yıllık kullanımda henüz kusma yapmamış olması.
8. Sudaki klor,kloramin ve kireci tutması.
9. Minarel katkı sağlaması
10. İstediğiniz formda bulunması
Evet şahsım adına 10 adet geçerli sebepden dolayı terciğim diatomittir benim bu konuyu araştırmam ve bu konuya vesile olan purigenin o dönem piayasada bulunamayışıdır yıllarca purigen kullanmış biri olarak ben arada fark var diyorum en basit fark ise diatomitin hem biyolojik hem mekanik temizlik yapıyor olması bile bana diğerlerinden üstün olmasını sağlıyor benim için. Şuan piyasada organik işlenmiş filtre malzemeleri arasında yukardaki yazdığım maddelerde diatomitten daha iyisini ben bulamadım eğerki sizler daha farklı bir ürün biliyorsanız yukardaki maddeleri geçecek lütfen bizlerle paylaşınız. Amacım konunun en başında yazdığım gibi bu ürün canlılarınıza zararı yoktur ve durumu olan var olmayan var herkez faydalansın istiyorum aşağıda paylaştığım resimlerde tankımın resimlerini görebilirsiniz diatpmit en son 7 ay önce değiştirilmiştir.



Arkadaşlar ben kendi tankımda hava kabarcığı olmasa suyun varlığını hissedemiyorum okadar net diyebilirim yani ben memnunum memnun olan arkadaşlarda oldukça fazla burada önemli olan kraterler var malzeme ne olursa olsun şu hep göz ardı ediliyor doğru filtre kapasitesi doğru yemleme ve balık yükü bunlar göz ardı edilmemeli ve filtre sepetiniz ona göre hazırlanmalı bunlar yanlış olduğu sürece ne purigen nede diatomit beklediğinizi veremez. Ben tankımda kimyasal kullanmıyorum sizlere hastalıklardan korunmak için kesin çözüm olan epsom tuzu öneririrm bilmeyen arkadaşlar siteden aratıp bilgi edinebilir yıllardır kullanırım faydası çoktur. son olarak bitkilerimede hiç bir zararı yok diatomitin resimlerde görebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farukkaanÇevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 52
farukkaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 00:00
maalesef yazılanların ızına yetişemiyorum  o nedenle kestirmeden bi sorum var diatomiti de katarak 2 sepetli filtremin dizilimi ni nasıl yapmalıyım ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 02:34
İki sepetli filterede ben sadece ikinci sepete önerebilirim az miktarda çünkü alan kısıtlı olacak filtrede.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bakır/06Çevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2014
İl: Ankara
Mesaj: 45
bakır/06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 23:32
Dış filtre sistemlerine göz atarken bu başlığı da az çok okudum. Daha önce damıtma amaçlı durağan kum filtre üzerinde düşünürken bu başlığı açan arkadaş sağ olsun kendisine teşekkür ederim, daha kompakt bir sistem üzerinde düşünmeye başladım. Kum ve taşlar kullanarak hem etkili hem maliyeti düşük filtre yapımını tasarlıyorum,

akvaryumdan çıkan oksijence ve maddece zengin olan su ilk önce bioball, seramik silindir, substrat ve lav taşlarının harmanlanması ile oluşmuş büyüklükleri nohut ve ceviz arasında değişen farklı büyüklük ve cinsteki maddelerin arasından geçecek böylece kaba pisliğin tutulması bir yana bu kaba pislik hem çürümeyle ham madde kaynağı olacak hem de oksijence zengin bölge olduğundan aerobik bakterilerin aktif olduğu bir ortam sağlanacak. Harmanlamamın nedeni bioball ve sermaik sünger gibi suyu dağıtan ve suyun içindeki amonyağın homojen dağılmasını sağlayan materyallerin bu şekilde daha iyi çalışacağını tahmin etmemden kaynaklanıyor.

Su, bu katmandan çıktıktan sonra ortalama çapı daha küçük olan diatomit kedi kumundan geçecek ve gene burada da mekanik filtrelemenin yanında aerobik bakterilerin aktif olarak çalışması söz konusu ve ayrıca bu materyalin özelliklerinden de faydalanılması söz konusu...

Su, bu katmandan da geçtikten sonra partikül boyutu çok çok küçük olan kuvars cam kumu yada silis kumundan geçecek böylece su mekanik olarak çok daha iyi arıtılmış olmasının yanında anaerobik bakterilerin yaşam bulacağı ve faaliyet gösterebileceği bölüm olacak.

Su bu katmandan da geçtikten sonra filtrenin kalitesini arttırmak için purigen materyalinden de geçecek ve en sonunda da elyaf materyalden geçip filtreleme işlemi tamamlanacak...

Kum filtrelerin statik olanı da var, hareketli kum filtresi şeklinde olanı da var. Ben statik olanını tercih ederim, izlediğim bir kaç görüntü de kirlilik oranı yüksek sular dahi bu şekilde yapılan filtrelerden geçtikten sonra hijyen açısından tartışılır ama görüntü olarak içme suyu kalitesinde olduğunu gördüm.

Tahminimce nitelikli ve düşük maliyetli bir filtre olur.

Tecrübeli değilim, tahmini olarak olabilir şeklinde düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak isterim.

Ancak sıkıntı şu ki, bu şekilde tasarlanacak filtreden su akışı istenilen debide yapılabilir mi? Yanlış anlaşılmasın statik derken kum statik yani durağan halde olacak yoksa sistem kendi halinde çalışacak manasına değil, elbetteki motor olacak. Ama sıkıntı şu, bu filtre için ne kadar güçte motor gerekir? Normalden çok daha güçlü motor kullanımı gerekli olursa kaş yapalım derken göz çıkarmayalım değil mi? Elektrik faturaları coşmasın.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=2KQNzhK9-mA[/VID]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=SlqAitfBbdQ[/VID]


bakır/062014-12-04 00:23:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bakır/06Çevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2014
İl: Ankara
Mesaj: 45
bakır/06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2014 00:48
Biyolojik kum filtrelerini akvaryum için uyarlayabilirsek hobiciler için bence kazançlı olur. Bu filtrelerin hızlı kum filtre yada hareketli kum filtre olanlarını zaten bazı akvaristler kullanıyorlar.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=9tqk2cFDi5o[/VID]

Ancak ben hareket eden kumdan ziyade durağan kumu tercih ederim. Bio sand filtrelere göz attığımda en üst kısımda 5 cm kadar su ve altında ince kum olacak şekilde yapımı isteniyor, kumun altında da çakıl taşlar var.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=YaOOmaGzx0g[/VID]

Akvaryumdaki biyolojik döngüyü hesaba katarak ben bu sıralamayı değiştirmeyi düşünüyorum,

Normalde bio sand filtrelerde en üst kısımda 5 cm kadar su ve altında ince kum olmasının nedeni yani 5 cm kadar üstte su bırakılmasının nedeni ( 5cm den az da değil çok da değil) biyolojik faaliyet gösteren ve oksijenli solunum yapan bakterilerin aktif olmasını sağlamak. Kum ince olduğu için aralarına oksijen girişi zor olur ve eğer su 5cm den fazla olursa oksijen sıkıntısı yaşanabilir, 5 cm den az olursa da kumun üstünde bakterilerin kolonileşmesi zor olur. Ancak biz akvaryum suyunu kullanacağımız için ve zaten suyu havalandırdığımız için bizim böyle bir sıkıntımız olmayacaktır. Bu nedenle akvaryumdan gelen suyu ilk karşılayan filtre materyalini kum değil lav taşları, seramik silindir, bioball, substrat gibi malzemeler olacak böylece hem bu malzemelerin yüzeylerine yerleşen bakteri kolonileri faaliyet gösterecek hem oksijenin dağılımı kolay olacak hem kaba pisliklerin çürümeleri ve bakteri besisi olmaları kolaylaşacak hem de su sağa ve sola yayılarak homojen bir ilerleyiş gösterecek.

Dış filtrelerde şunu fark ettim ki biyolojik döngü bakımından aerobik bakterilerin amonyağı nitrite ve sonra da nitriti nitrata çevirme de bir sıkıntı olmuyor. Ancak aerobik bakteriler amonyağı nitrata çevirdikten sonra işleri bitiyor. Ölçümlerde amonyak ve nitrit oranları düşük olsa da nitrat seviyesi oldukça yüksek... Nitratı da yok edebilmek için aerobik bakterilerin yarım bıraktığı içi tamamlayacak bir diğer biyolojik prosese ihtiyaç var. Bunu da anaerobik bakteriler yapacaklar. Ancak Dış filtreler genel olarak aerobik bakteriler için uygun ortamı sağlarken anaerobik bakteriler için sağlayamıyorlar. Biz eğer filtrenin bir bölümünde ince kum kullanırsak, ince kum gözenekleri arasına oksijen dağımı zor olacağından anaeroblar için yeterli yaşam alanları sağlayabiliriz.

Sıralama ve tahmini fonksiyonlarını düşünerek şöyle olacağını tahmin ediyorum,

1. sırada: Bioball, sermaik silindir, lav taşları, substrat malzemelerin bulunduğu tabaka: aktif aerobik faaliyet alanı...

2. sırada: Diatomit kum tabakası: Absorbe ile klor ve bazı istenmeyen bileşenlerin uzaklaştırılması, kötü koku vesaire uzaklaştırması, suyun berraklaşmasına katkısı ve bir takım özelliklerinden faydalanılması.

3. Sırada: Kaliteli ve ince silis yada kuvars kumu: İyi bir mekanik filtrasyonun yanında anerobik bakteriler için yaşam alanlarının oluşumunu sağlamak ve nitratı da ortadan kaldırmak...

4. Sırada: filtrenin su çıkış borusundan ince kum çıkışları olmaması için yada tıkanma olmaması için çakıl taşları...

1. aşamadaki filtreleme işlemini böyle yapabiliriz. Yukarıdaki videolardan da gördüğünüz şekilde su, önce yukarıdan aşağıya doğru süzülürken sonra aşağıdan yukarı doğru çıkmaktadır. İşte aşağıdan yukarı doğru çıkış aşamasında filtrelemenin 2. aşaması devreye geçsin. Bunun için ana filtrenin dışında ve hemen yanında belli bir çapta mesela 10 cm kadar ve belli uzunlukta pvc borudan yapılma bir filtreleme daha olsun. Su yukarı doğru çıkarken sıkı olmamak şartıyla gözenek olarak genişten dara doğru sünger ve elyaf konulabilir. En son olarak da yani elyafın üstünde ben şahsen ''purigen'' kullanmayı tercih ederim.

Böylece filtreleme işlemi tamamlanacak ve su, bir motor yardımıyla akvaryuma taşınacaktır.

Yeni akvaryum kurmayı düşünen biri olarak yaptığım araştırmalar sonucu böyle bir düzenek kurmakta karar kıldım. Netice ne olur? Ne kadar randımanlı çalışır? Tahminlerimi karşılar mı? İstenen debide su akışı için uygun mu? Motoru çok mu zorlar? Bilemiyorum ama uydurabilirsek tahmin ediyorum ki etkili bir filtre olacaktır.

Son olarak filtrenin son aşamasında suyun akvaryuma döküldüğü yerde etkili bir uv filtreyi kullanmanın da doğru olacağını düşünüyorum. Tabi ki biyolojik döngü oturduktan sonra...

Ancak bu filtrenin yeterli debiyi sağlayacak şekilde olması lazım.

Uyarı: Dış filtresi olan arkadaşlar, burada yazdıklarıma bakıp da filtreye ince kum falan koymayın. Olur da bir sıkıntı yaşarsınız vebal almak istemem. Şu açıdan söylüyorum ince kumun akışkanlığı fazla olur, su ince kumu taşıyıp motora zarar verebilir yani belki verebilir. Olur yada olmaz ama riske girmeyin. Benim bahsettiğim düzenek satın aldığınız dış filtreler için değil kendin yap sistemler için...

bakır/062014-12-05 01:03:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2014 11:21
Kendin yap sistemler için ideal gibi ama dış filtrede bence sakıncalı gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaleydoskopÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/12/2010
İl: Yalova
Mesaj: 796
KaleydoskopÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2014 15:14
Umut Bey Merhabalar.

Çok alışıksınızdır gerçi teşekkür mesajlarına ama bir o kadar da benden. Paylaşımlarınız (ki yazaraktan paylaşım diyoruz ama sayfalarca yazı,resimler,testler,tecrübeler öyle kolay elde edilmiyor) bir çok akvarist arkadaşımızın sorunlarına çare olacaktır diye düşünüyorum.

Ben paylaşımınızı daha önce görmüştüm ama uzun yıllarca akvaryumlarımda berraklıkla ilgili sorun yaşamadığım için konuya hiç dahil olmadım. Şimdi yakın zamanda bir kurulum gerçekleştirdim. Her zaman ki gibi filtreleme yöntemlerimi kullanıyorum. Tankı 1 ay boş çeviremeden balıkları almak zorunda kaldım. Tek sıkıntım mecburiyetten balıkları tanka erken ilave etmek oldu. Şu aralar balıklarda (Msobo Magunga) sürtünmeler gözlemliyorum. Sürtünmelerin nedenleri konusunda araştırma yaparken bu konu aklıma geldi ve detaylıca tekrardan baştan sona kadar okudum. Sürtünmelerde azalma oldu hatta bitti diyenlerde var. O yüzden bu malzemeyide bir nevi önlem amaçlı olarak kullanayı düşünüyorum.

Dış Filtre olarak 4 sepetli Jebo/Life Tech 838 modelini kullanıyorum. Bu firmaların ürettiği filtrelerde kirli su tepeden giriyor ve süzülerek aşağı iniyor.Temiz su ise aşağıdan yukarıya kanal yardımıyla tanka tekrar geri gidiyor. Yıllarca kullandığım sıralama şu şekilde ; En üstteki sepetten en aşağıya doğru ;

1.Sepet - Biyolojik Sünger
2.Sepet - Seramik
3.Sepet - Zeolit
4.Sepet - Elyaf

Buradaki sistem önce kaba pisliklerin tutulup sonra süzülüp berraklaştırılıp suya dönüşünün sağlanması üzerine olduğu için ben Diatomit'i açıkçası Zeolit'in yanına düşünüyordum. Fakat bir üstadımızın yazdığı üzre suya yakın yere koyulması gerekliliği konusu biraz kafamı kurcaladı.Sünger ve Seramik önce pislikleri tutsun ki biz ondan sonra suyumuzu berraklaştırmaya çalışalım. İlk başta neden berraklaştırmaya çalışıyoruz o kısmı anlamadım. Ya da benim mantığımdamı bir sorun var ?

İlgi,alaka ve cevaplar için herkese şimdiden teşekkür eder sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2014 16:47
Gökhan hocam bizim mantıkda önce suyu berraklaştırma çabası yok biz oturmuş sistem üzerinden ilerliyoruz. Ama bunca sayfa bir konuda illaki yeni kurulumda diatomit kullananlar var deneyip yorum yapanlar var lakin amaç kirlenmeyi önleyici yardımcı ürün anlamında paylaşımımız. Benim sıralamamda suyun ilk girdiği yönden başlayarak biobal ceramic, biyolojik sünger ve diğer filtre malzemeleri şeklinde sıralanıyor yani ben hiç bir zaman kaba pislikler için önce biyolojik sünger değil önce ceramic biobal gurubunu kullanıyorum biyolojik sünger önce kullanırsa ceramic görevini yapamaz devamında diatomit kullanıyorum. Arkadaşlar konunun ilk başlarında yazdım diatomit kullanımı sepet sayınıza balık yükünüze göre değişir ben 4 sepetli filtrelerde genelde 3 ve 4 sepetlere öneriyorum diatomiti yani suyun akvaryuma dönen yakın sepetlerine.

Daha doğrusu filtre özelliğinize göre fiatoöitin sepet yönleri değişebilir kısacası suyun ilk girdiği sepetten sonrakileri diatomit eklenmeli diyelim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2014 17:35
[QUOTE=admire01]Kendin yap sistemler için ideal gibi ama dış filtrede bence sakıncalı gibi.[/QUOTE]

Benim filtreden bahsetmişsiniz 

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=-Xxyi0xLlfo[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaleydoskopÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/12/2010
İl: Yalova
Mesaj: 796
KaleydoskopÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2014 19:31
[QUOTE=admire01] ben 4 sepetli filtrelerde genelde 3 ve 4 sepetlere öneriyorum diatomiti yani suyun akvaryuma dönen yakın sepetlerine..[/QUOTE]

İşte duymak istediğim şey tam olarak buydu. Cevap için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 05:25
Ben videoyu çalıştıramadığım için anlayamadım nedir duymak istediğiniz şey. Video bende çalışmıyoda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaleydoskopÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/12/2010
İl: Yalova
Mesaj: 796
KaleydoskopÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 10:08
Umut Bey.
Sanırım dikkatli okumadınız. Ben video ile alakalı birşey yazmadım. Sizin yazdığınız bir satırdan alıntı yaptım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcetindasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 486
mcetindasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2014 10:47
Bahsettiğiniz gibi bir sistem için bir süredir proje detaylandırması aşamasındayım Aykut Bey; çok iyi bir ilerleme kaydetmeme sebep oldu yazdıklarınız. Ancak aşşağıdaki alıntı yaptığım şu kısım, 1. sıradaki aerobik bakterilerin faaliyet alanından daha önce gelmesi mantıklı olmaz mı ? Tabi sürekli bir döngüde artık suyumuzda istenmeyen bileşenler azalacaktır. Ancak basit mantıkla düşününce filtrelerimizi klorsuz suda (akv. suyunda) temizlememizin amacı bakteri popülasyonuna zarar vermemek değil mi ?

 [QUOTE=bakır/06]
2. sırada: Diatomit kum tabakası: Absorbe ile klor ve bazı istenmeyen bileşenlerin uzaklaştırılması, kötü koku vesaire uzaklaştırması, suyun berraklaşmasına katkısı ve bir takım özelliklerinden faydalanılması.
[/QUOTE]



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir