ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Nuada
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[C]2,3,56992[/C]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
253
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Eylül 2008 22:38
Son Ziyaret:
8 Saat 41 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1919 [0.34 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Volkan ÇİÇEK
Doğum Tarihi:
15 Mart 1982
Yaş:
42
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]http://s27.postimg.org/8zq8wsx7n/e_W63_I.jpg[/img] Volkan Çiçek 3D Malawi [url=http://www.akvaryum.com/Forum/_3d_arka_fon_-_3d_modul_filtre_-_3d_modul_yavruluk__k560962.asp].: 3d Arka Fon - 3d Modül Filtre - 3d Modül Yavruluk :. [/url]

SON 10 MESAJI

700 L Akvaryum Ve Minik Sürpriz
Bence ilk önce o lavabo hortumuna bir çözüm bulun. O akvaryuma hiç yakışmamış. O hortum yerine kule yapılmalı bence..
Olcay Çelik-3d Arka Fon-uygun Olmayan Derz/çimento
Geçmiş olsun. O fon 20 tl bile etmez benim düşüncem [:)]
3D Pico Resif
[QUOTE=karayokyum]Çok haklısınız aslan balığı bu litreye uygun bir canlı değil,daha önce hep uygun canlılar beslememe rağmen akvaryımcuda bu kadar küçüğünü bulunca dayanamayıp aldım.Aldığımda gövdesi 1tl kadardı,çok da hızlı büyüyen bir canlı olduğu için bu akvaryumda misafir olarak duruyor elimdeki ekipman ve koşullar yüzünden bir süre sonra veda edeceğim kendisine[:(][/QUOTE]

Maşallah akvaryumunuz çok güzel. Ben de fluval edge 3dlerden tuzlu sistem kuracaktım fakat fiyatları 2 katına çıkmış. Belki dıy olarak kendim yaparım.

Aslan balığına para vermeyin. Artık ülkemiz sularında bulunuyor. 4 ay önce marmariste denize girdiğimde iskele ayaklarının dibinde geziniyordu.
Durso Taşırma Kutusu (overflow Box)
Ben 4-5 sene kendi yaptığım overflow boxu kullandım. Hatta askere gidip geldiğimde hala sorunsuz çalışıyordu. Sana tavsiyem dışta kalan bölmeyi biraz daha derin yap. Su akışın daha hızlı olur. Mesela akvaryumdan hortum ile su çekerken kovayı akvaryumun yanına değil de aşağıda bir yere koyuyoruz ya sistem o şekilde işlemeli.

Mesela senin çizimlerde elektrik gittiğinde dış kutudaki su seviyesi sarı çizginin olduğu kısımda kalacak. Fakat iç kısımdaki su tamamen biter. Yani bendeki öyleydi. Motor durduğunda içerdeki kutu ile dışardaki kutuda kalacak suyu hesaplamalısın. Yoksa suyu transfer eden kısımdaki su komple boşalır. Elektrikler geldiğinde akvaryumun taşar.

Benim matematiğim iyi olmadığı için ben komple göz kararı ile yapmıştım. Çok da mükemmel olmuştu. Tabi benim overflow boxun dış haznesinde durso yerine sadece iniş borusu vardı. Tam emin değilim ama senin kırmızı ve siyah olan kısımları çizdiğim şekilde uzatman gerekebilir.

[IMG]https://i.hizliresim.com/lq304E.jpg[/IMG]

İnternetten bulduğum overflow ile anlatmaya çalışayım. Karıştırmaman için renkleri aynı çizdim .

Dış kısımdaki şeffaf bölmeyi görüyorsun. Sarı ile çizdim. Motor durunca su seviyesi orada kalacak.

Diğer kısımları da görüyorsun. Sarı çizginin altında kalıyorlar. Umarım mantığı anlamışsındır.

[IMG]https://i.hizliresim.com/V9PgzP.png[/IMG]
1,3 Ton Kare Akvaryum
[QUOTE=Ela]

Volkan Bey teşekkür ederim. Tasarım aşaması biraz sancılı geçti kulenin etrafını mutlaka yapay kayalar ile kapatacağım henüz vaktim yok. Kuleyi nereye koysam nereye koysam inanın orta en mantıklı yer geldi bana. Bir kere o kumu değiştirmek ya da üzerine başka kum atmak istiyorum önerilerinize açığım. [/QUOTE]

Sizin akvaryum 4 taraftan izlendiği için kule ortada olması en mantıklısı zaten. Bu akvaryum bende olsa çerçeve akvaryumu şeklinde kullanırdım. O zaman durso sistemi ile içinde hiç kule olmadan mükemmel bir görüntü elde ederdim. Yabancı bir forumda görmüştüm. Resmini bulursam paylaşırım.

Kumun üzerine başka bir kum atarsanız hata yapmış olursunuz. Ciklet türü balık beslediğiniz için kumlar birbirine karışır ve kötü bir görüntü oluşur. Kendimden örnek vereyim ; deniz kumu ile silis kumu birleştirdim ve kumlar birbirine karışınca kötü oldu. Sizin sorununuz bana ışık gibi geldi. Daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir tabi ama bana ışık çok fazla geldi.
1,3 Ton Kare Akvaryum
Maşallah. Akvaryum boyutları çok güzel. Tam benim de istediğim gibi. Tabi ben olsam güzelim akvaryumun ortasına o kuleyi yaptırmazdım. Yaptırsam bile mutlaka yapay kayala ile kaplardım. Şuan akvaryumun dekoru bence kötü. İlerde düzelir umarım.
Karakalem
[QUOTE=balikmeraklisi]Bu çizimler size aitse nasıl amatörlük bu böyle acaba merak ettim :D [/QUOTE]

Çizimler bana ait. Amatörüm evet fakat elim gayet iyi [^_^] . Eğitim almadan kendim öğrendim.
Marin Kontra Akvaryum
Son durum nedir ?

Son durum nedir ?
Nadir Türler İthalatı - Flower Horn
Uzun zaman önce bizim buradaki akvaryumcuda resimdekilerin iki katı daha büyük okçu balıkları vardı. Tanesi 15 tl idi. O zamanlar çok heves etmiştim ama nasip olmamıştı.
Albino SarıPrenses
Balıklarımı özlüyorum. Keşke satmasaydım. Şimdi arasam bulamam. [:(]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.