ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mcetindas
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
124
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ağustos 2013 17:12
Son Ziyaret:
26 Şubat 2024 23:04
Toplam Mesaj:
486 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ÇETİNDAŞ
Doğum Tarihi:
30 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
3d tasarımcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]http://i.hizliresim.com/qE81Zd.png[/img] Mehmet ÇETİNDAŞ

SON 10 MESAJI

Akvaryum Yapım Kiti
Tekrar teşekkür ederim Özgür Bey, ilerleyen zamanlarda gelişmelerle alakalı bilgi paylaşacağım [;)]buradan yine.
Akvaryum Yapım Kiti
Rica ederim Özgür bey.
Kesinlikle kılavuz çizgileri çok iyi bir fikir. Ben gönye vb. aletlerle açıyı ayarlarım diye düşünüyordum. Diğer açılar için sabit bir gönye bulmak zor olacağı için kılavuz çizgileri çok daha işlevsel olacaktır. Fakat bu durumda da kolun tek tarafını sabitlememiz gerekebilir. Nihayetinde istediğimiz açıya ayarlayıp sabitlemek için bir sıfır noktasına ihtiyacımız olacaktır. Genel olarak modelin üzerinden tekrar geçmem gerekli şu an, U şeklinde parça ile alakalı olarak bahsettiğiniz gibi ince detayları kaçırmamak adına. Bu aparatı üretimiş ve kullanıyormuş gibi kafamda simüle etmem gerekiyor. [;)]


Akvaryum Yapım Kiti
Şu şekilde bir kullanımdan bahsediyordum;

Cama geçirilmiş parça, cama zarar vermeyecek bir tampon (plastik vb.) kullanılarak camı sabitler. Ayrıca bu parça silikon enjekte edilecek açıklığı ayarlamamızı da sağlar.
Üstteki kol ise açısı belirlenen camları o açıda sabit tutmak için kelebek vida ile sabitlenir. Farklı açılara sahip köşeler oluşturmak, buna benzer bir aparat ile gayet kolay olacaktır diye düşünüyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150810/190720200455261.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150810/190720200456021.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150810/190720200456171.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150810/190720200458261.jpg[/IMG]

Ufak tefek birkaç düzenleme, belki iyileştirme sonrası bu aparatı üretmeyi düşünüyorum. Belki farklı malzemelerden olabilir ama genel olarak işlevselliği aynı olacaktır.

Tekrar görüşmek üzere.
Lepistes
Normal şartlarda şelale filtrede olması istenilen bakteri ortamı mevcut ise kullanılması bir sorun olmaz.
Şelale filtre hiç kullanılmamış ise benim tavsiyem iç filtre halihazırda çalışırken en az 4-5 gün şelale filtre ile beraber çalıştırın. Bu süre zarfında iç filtrenin çıkışını şelale filtrenin akıntısına doğru yönlendirirseniz suyun şiddeti biraz azalacak ve şelale filtrede gerekli bakteri ortamı oluşacaktır. Daha sonrasında iç filtreyi çıkartabilirsiniz. Yine bir miktar denge aksayabilir ama sıfır biyolojik filtrasyon olmasından iyidir.

Bu bahsettiğime benzer bir uygulama olmadan direk iç filtreyi çıkartıp şelale filtreyi koyarsanız akvaryumunuzda ki mevcut dengeyi bozma ihtimaliniz vardır.

Sağlıklı balıklar dilerim...
Akvaryum Yapım Kiti
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Özgür Bey. Benim için bu işin sonu yeni bir yazıcı almaya doğru gidiyor gibi zaten. [:)]
185*50*60h Akvaryum Yapımı
Elinize sağlık Sefa Bey, hayırlı olsun yeni akvaryumunuz. Sağlıklı canlılarınız olur inşallah [;)]
Akvaryum Yapım Kiti
Tabi kesinlikle herşeyin başı sağlık. Sonuçta kullanmak isteyen herkes için ömürlük, çok faydalı bir yardımcı olacaktır. Bir çok şeyi kolaylaştırıp zaman, para ve sağlık tasarrufu sağlayacaktır. Büyük hacimli tanklar üretmek, malumunuz yeterli tecrübe (hem üretim/montaj hemde uzun süreli kullanım tecrübesi) ve gerekli yardımcı alet/edevat ile çok kolay olacaktır. Sizinde bahsettiğiniz gibi birçok kişi için ikisi bir arada olacak şekilde bu kit en büyük yardımcı alet/edevat olacaktır. Geri kalanı biraz el alışkanlığı, tecrübe [;)]
Akvaryum Yapım Kiti
[QUOTE=hozsoy]Harika bir kit. Çok beğendim. Ufak bir tavsiye, bu kite ek olarak ilk sayfada @kınayu nickli üyemizin görselini paylaştığı akvaryumun camlarını 45 derece açıyla yatırıp o şekilde yapıştırılan yapım sehpasını da ekleseniz daha da iyi olmaz mı. 2 in 1 gibi bir kit imal etseniz. Bu şekilde birçok kişi önce cesaret edemezken daha sonra kendi akvaryumunu kolaylıkla yapabilir diye düşünenlerdenim.[/QUOTE]

Şöyle bir şeyden bahsetmek isterim Harun Bey; o sehpa benzeri platform, 3d yazıcı ile üretilecek olsa tüm kit belki en az akvaryum fiyatına çıkabilir. Ayda yılda bir belki iki akvaryum yapan insan için çok fazla maliyet olabilir.
O kısımlar için en uygun kullanım 18 mm. suntalam veya mdf benzeri bir malzemedir bence. Ama her gün akvaryum üretimi yapan bir imalathane üzerinde biraz düzenleme yaparak farklı kullanım şekilleri geliştirebilirse kendileri için çok işlevli bir iş tezgahına dönüşebilir.
Akvaryum Yapım Kiti
Bu arada sormayı unuttum arada kaynadı. 3d yazdırma işini dışarıda bir baskı merkezine mi yaptırdınız yoksa kendi yazıcınız mı var ? Eğer dışarıda yaptırdıysanız; fiyat bilgisi sorabilir miyim ?
Bahsettiğim dirsekli modelin tasarımı üzerinde çalışıyorum, üzerinde çalıştıkça da yeni fikirler gelecektir elbet.
Akvaryum Yapım Kiti
Rica ederim, asıl ben teşekkür ederim ufak bir kapı açtığınız için. Koskoca barajlar ufak bir çatlakla başlar patlamaya. Bu misal en ufak bir fikir kırıntısı dahi olsa mutlaka paylaşalım. Yakın zamanlarda yeni fikirler ile görüşmek üzere [:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.