Flower Horn - Müdür


Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2017 14:52
Uzun zaman sonra Flower Horn macerasına güzel bir kan ve tahminen Kamalau varyetesine ait olduğunu düşündüğüm MÜDÜR isimli flowernhornumla döndüm. Kendisi 10 cm civarında ve oldukça hareketli bir canlı.

[B]Akvaryum[/B]: 100x40x50 Yağmur akvaryum. (200 litrelik akvaryumda bir süre boyunca kalacak. Bir süre sonra büyütmeye çalışacağım)
[B]Filtrasyon[/B]: [URL=http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=906802&PID=5387677#scrl5387677]Fluval FX6[/URL]

[B]Kullanılan Yemler:[/B]
[U]Mevcut Yemler[/U]
- [K]Tropical Flower Horn Adult[/K] (bu şimdlik biraz büyük geliyor - kırarak kullanıyorum)
- [K]Ocean Free Super Luohan[/K]
- [K]Omega One Super Color Cichlid Large Pellets[/K]
- [K]Dainichi XL Pro Medium[/K] (balığı aldığım yer olan malawi izmir hediye etmiş sağolsun)
- [K]ArtAkua Sarımsaklı & Spirulinalı Anaç Yemi[/K] (denemek için aldım ilerde sarımsak ve spirulinalı bir yemle değiştirebilirim)

[U]Temin Edilecekler[/U]
- [k]Kurutulmuş çekirge[/k]
- [K]Canlı/kurutulmuş un kurdu[/K]
- [K]Canlı/kurutulmuş morio kurdu[/K]
- [K]XO humphy head[/K]/ [K]Okiko Headup[/K] (ikisinden birisi)
- [K]Dondurulmuş Karides[/K]

Şimdlik sadece akvaryumcuda iken var olan videosunu ekleyebiliyorum. Gün geçtikçe başlığı güncelleyeceğim. Karşınızda MÜDÜR [:)))]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=x9Q6kt8ecJE[/VID][EDIT]Koray Balcı,2017-08-07 19:47:05[/EDIT]

Beğenenler: [T]196004,Ibrahim90[/T][T]197778,wolfson[/T][T]192491,Ches[/T][T]101090,darkaura[/T][T]99219,alonesmaug[/T]
Teşekkür Edenler: [T]112296,lineeralper[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wolfsonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2017
İl: Izmir
Mesaj: 482
wolfsonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2017 15:52
Maşallah hocam çok güzel bende flowerhorn beslemek istiyorum ileride inşallah bakalım akvaryumu ve yeni hallerinide bekliyoruz [:)]

Teşekkür Edenler: [T]96896,Koray Balcı[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2017 20:00
[QUOTE=wolfson]Maşallah hocam çok güzel bende flowerhorn beslemek istiyorum ileride inşallah bakalım akvaryumu ve yeni hallerinide bekliyoruz [:)][/QUOTE]

Teşekkürler Ramazan Bey. Umarım çok daha büyümüş ve serpilmiş halini paylaşmak nasip olur. Sizin de en kısa sürede bir flowerhorn almanız dileğiyle. Saygılarımla.

Beğenenler: [T]197778,wolfson[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2017 12:44
Fotoğraf kalitesi için kusura bakmayın. S3 telefonla çekebildiğim en iyi fotoğraf. [:geek:] Güne not düşelim, müdür mesaide.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/96896/100820171243191.jpg[/IMG]

[U]Güncel Yem Listesi:[/U]

[B]Sabah:[/B]
[K][B]* Hikari Cichlid Gold Medium Pellet
* Omega One Super Color Cichlid Large Pellets
* Tropical Flower Horn Adult
* Tropical Gammarus (sabah ve akşam)[/B][/K]

[B]Akşam:[/B]
[K][B]* Hikari Cichlid Bio-Gold Plus Medium Pellet
* Ocean Free Super Luohan
* Tropical Red Parrot
* Tropical Gammarus (sabah ve akşam)[/B][/K]

Haftada 2 kez de [B]Tropical Spirulina Tablet[/B] veriyorum. Bunlara ek olarak da [B][U]Okiko Platinum[/U][/B] vereceğim (kargoda henüz). Onu bu kadar yemin arasında ne ara vereceğim bilemedim ama vermeye calışacağım [:geek:][EDIT]Koray Balcı,2017-08-23 13:04:18[/EDIT]

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T][T]198452,Btc78[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilhannnn01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/11/2015
İl: Adana
Mesaj: 1001
ilhannnn01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2017 14:25
Renk etkili yemleri sabah vermek daha iyi sonuç verebilir, pigmentler ışıkla aktive olur diye biliyorum. Yani Red parrot u sabah verin, Omega One hiç kullanmadım etkisi nedir bilemiyorum.
Spirulina tablet vermekle iyi yapıyorsunuz. Platinum u da sabah verin, yemleri gruplara ayırıp gün gün verebilirsiniz.
Balığı çok fazla beslememeye dikkat edin şişman ve hareket edemeyen bir balık haline gelmesin.
Çok çeşitli yemler vermekten ziyade amaca yönelik ya da tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde yemlemeye özen gösterin. Birbirinin aynı özellikteki farklı markaları almanın pek anlamı yok. FH için iskelet, bağırsak, kafa, renk, inci maddelerinin hepsini destekleyecek şekilde yemleme yapılması lazım.
Ek olarak ayda 1 kere yeme ve suya bemix ya da hepargrizovim apmul dökebilirsiniz, yapacaksanız su değişiminden 1 gün önce yapın vitamin suyu bozabilir. B vitaminin etkili olması için de döker dökmez ışığı kapatıp karanlık ortam sağlamanız gerekiyor.

Kafa gelişimi için kalsiyuma ihtiyaç duyarlar yem ve su aracılığıyla alırlar bu yüzden aragonit/mercan kırığı/kalsiyum karbonatlı kum dan birini kullanmanın faydası olabilir. Kum istemiyorsanız bir file içerisinde mercan kırığı da iş görür. Platinum un içinde var diye biliyorum ama okiko head özellikle kafa gelişimi için bol kalsiyum ve protein yemidir. Bu konuda en iyisi de help monster.

Yemlere ek olarak su şartları da flowerhorn için önemlidir. Su değişimlerini ihmal etmeyin, bulunduğunuz bölgede su nasıl bilmiyorum ama Adana da birçok kişi direk çeşme suyu kullanıyor zaten içilebiliyor, o bakımdan sıkıntımız yok, sizde de su kötü değilse çeşmeden kullanabilirsiniz. Fh lar o konuda hassas değildir.

Direkt güneş ışığı renk gelişimi için iyidir, bütün gün kalırsa tank yosundan geçilmez tabi ama gün içinde biraz güneş ışığı alması da olumlu katkı yapar. Gece hariç balığı karanlıkta bırakmayın, ışık çok önemli, ama gece açık ta unutmayın uyuyup dinlenmesi lazım.

Size bu konu ile ilgili makaleler gönderiyorum.
[URL]https://drive.google.com/open?id=0B1hzi1rCgN7AMGdnUXFjaDgxVVU[/URL]
[URL]https://drive.google.com/open?id=0B1hzi1rCgN7AU3VyMWo0YXdVdnc[/URL]

Beğenenler: [T]96896,Koray Balcı[/T][T]167010,Dogan34[/T][T]32993,emreg[/T][T]119261,BurakAta[/T]
Teşekkür Edenler: [T]96896,Koray Balcı[/T][T]167010,Dogan34[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2017 15:17
Bütün bu önerileri dikkate alacağım ve bakım aşamasında gözden geçireceğim. Teşekkürler İlhan Bey.

Yemler ve bakım konusundaki seçimlerle ilgili bilgi vereyim. Burada kullandığım yemler birçok flowerhorn bakan kişinin beslenme rejimleri ve biraz da önceki tecrübelerimi göz önüne alarak seçildi. Bir kısmı renk ve inci yapısı yanında beslenmeye destek olması (Hikari, Omega, Red Parrot) sebebiyle, bir kısmı beslenme rejiminin temelini oluşturması (Tropical Flowerhorn adult, Ocean Free Super Louhan) ve bir kısmı da gerek protein gerekse kalsiyum desteği sağlaması (Gammarus) sebebiyle seçildi. Yani aslında bu yemleri seçerken amacım sadece çeşit olması değil, sizin de dediğiniz gibi hepsinin birer amaca hizmet etmesiydi. O yüzden bunları seçtim.

Bu sıralar "power feeding" dedikleri şekilde yiyemeyecek hale gelene kadar yükleme tarzında besleme yaptım. Bu durum ve dış filtre ile biraz fazla uğraşmam sebebi ile de daha öncesinde kristal gibi suyu olan akvaryumda bir toz bulutu oluşmaya başladı. Akvaryumu gözlemledim. İlk başta bu toz bulutunun sonradan eklediğim zeolit sebebiyle olduğunu düşündüm. %50 su değişimi yaparak zeoliti çıkardım. Birkaç gün geçti, toz bulutu devam etti. Biraz daha gözlemledim. Filtre çıkış kısmının hortumla bağlantı yerinde ufak beyaz kolonileşmeler gördüm. Bu kolonileşmeler sert yapıda, yüzeyden fazla kabarık olmayan ve kumsuz akvaryum zemininde bazı noktalarda da belli belirsiz birkaç noktada var olan kolonilerdi. Su değerlerini ölçmedim ama akvaryumdaki toz bulutu hariç ne balıkta ne de başka bir şeyde değişiklik yok. Yani biyolojik olarak sıkıntı yaratacak bir unsur olmamakla birlikte, toz bulutunun olası sebepleri bakteri? Alg? Fungus? olabilirdi. Hepsini tek tek incelediğimde bir gece uyuyup kalmam sebebi ile açık kalmış ışık faktörü, dış filtre ile fazlaca uğraşılmış ve bakteri kültürünün çökmüş olması ihtimali, ertesi günlerde ışığın yine zaman zaman açılması (bu sefer gece açık kalmadı ama gün içinde de açıktı kimi zaman) gibi faktörleri bir araya getirince alg ve mantar olasılıkları üzerine yoğunlaştım. Bu aralar gün içerisinde ışığı açmıyorum, geceleri biraz açıp daha sonra kapıyorum. Akvaryumdaki organik yüklenmeyi, yani fazlaca yemlemeyi de bıraktım, onu da geriletiyorum. 2-3 günde bir zaten soğutucu vantilatör sayesinde bir kısmı azalan suyun %20-30 kadarını değiştiriyorum ve gözlemliyorum. Bakalım toz bulutu ortadan kalkacak mı. İlk haline göre biraz düzelme var gibi ama takipteyim.

Akvaryum pozisyonel olarak direkt güneş ışığı görmemekle birlikte pencereye 90 derecede konumlu. Yani dolaylı olarak aydınlık vuruyor ama direkt güneş ışığı almıyor. Cama cam olarak kullanma sebebim, FX6 gibi 20 litre iç hacme sahip büyük bir filtre kullanmam ve içinde dünya kadar sermaik, bioball, sünger, elyag vs gibi malzeme olduğundan bakteriyel kolonizasyonu tek başına rahatça tutabileceğini düşünmemdir. Temizlik açısından da oldukça kolay oluyor. Hafta bir varsa dipteki debrisleri çekiş ucuna doğru çekiyorum ve gidiyorlar. Zaten akvaryum içi sürekli temiz o konuda sıkıntı yok.

Sabahları renk yemi verme konusunu hiç düşünmemiştim. Işıkla aktive olan pigmentleri de okumadım bir yerden ama mantıklı, olabilir. Bir deneyeceğim. Zaten yem sayısı fazla olduğundan günlere göre günde en fazla 2 çeşit yem ve gammarus olarak bölebilirim. Platinum'un içeriğinde %60 protein bulunmakta. Kalsiyum içeriğini ben de bilmiyorum. Ama gammarus gibi kabuklulardan zaten bir miktar alıyorlar. Kafa için de platinum yeterli gibi. Adı zaten [B]Okiko Platinum Head Huncher & Color Faster[/B]. HELP'i ben de düşündüm fakat bu kadar yemin üstüne bir de ona daha fazla para vermek istemedim. Platinum yeterli diye düşündüm.

Filtre içine suyu sertleştirmesi için mercan kırığı benzeri bir şey ekleyebilirdim ama kullandığım su klorsuz ve tahlilden geçirilmiş kuyu suyu. Tüm site bu suyu kullanmakta. Suyu direkt damacanaya doldurup yine de sıcaklığın eşitlenmesi için bekletiyor ve filtre ile akvaryuma basıyorum. Kireçli yani kalsiyum karbonat fazla olduğundan zaten su sert. Ek bir malzeme ile daha da sertleştirirsem ph eminim 8'i geçer. Su şartları şu an için iyi yani.

Makaleleri inceliyorum. Kaynaklarını göremedim, kim yazmış bilmiyorum ama okuyacağım hepsini. Bilgiler ve tavsiyeler için tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla.



Beğenenler: [T]179452,ilhannnn01[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilhannnn01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/11/2015
İl: Adana
Mesaj: 1001
ilhannnn01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2017 15:40
[QUOTE]Yemler ve bakım konusundaki seçimlerle ilgili bilgi vereyim. Burada kullandığım yemler birçok flowerhorn bakan kişinin beslenme rejimleri ve biraz da önceki tecrübelerimi göz önüne alarak seçildi. Bir kısmı renk ve inci yapısı yanında beslenmeye destek olması (Hikari, Omega, Red Parrot) sebebiyle, bir kısmı beslenme rejiminin temelini oluşturması (Tropical Flowerhorn adult, Ocean Free Super Louhan) ve bir kısmı da gerek protein gerekse kalsiyum desteği sağlaması (Gammarus) sebebiyle seçildi. Yani aslında bu yemleri seçerken amacım sadece çeşit olması değil, sizin de dediğiniz gibi hepsinin birer amaca hizmet etmesiydi. O yüzden bunları seçtim.[/QUOTE]
Ben bazı şeyleri genel bilgi vermesi için yazdım, sizin diyetiniz de bence uygun olduğunu yazmayı atlamışım. Yine genel bilgi amaçlı şunu da ekleyeyim, sürekli okiko platinum tarzı çok yüksek proteinli yemlerle beslenen balıklarda yağlanma ve vücutta sivilce benzeri yaralar oluşabilir. Kendi beslenme düzenimiz gibi düşünebiliriz.

Sert beyaz tabaka bende de var kireçten olduğunu düşünüyorum, hep oluyor, şimdiye kadar hiç üstünde durmadım zararını da görmedim veya bilmiyorum. Şu an amerikan akvaryumumda biyolojik dengem mükemmele yakın suyum çok net ama yine de filtre çıkışlarının etrafında o bahsettiğiniz koloni benzeri sert beyaz şeyler var.

Zeolit, kullanabilirsiniz balığınız çok amonyak üretiyor, ben birçok markayı denedim Fluval ZeoCarbon da karar kıldım.

Filtreniz çok güçlü hatta fazla güçlü [:)] çıkışları çok fazla akıntı yapmayacak şekilde konumlandırsanız iyi olur, balığınız sürekli akıntıyla mücadele etmesin.
Bence ithal yemlerin hepsini birden almanıza gerek yok, zaten her yem her balıkta aynı etkiyi göstermiyor, bittikçe değiştirip deneyebilirsiniz.
Gönderdiğim yazıların kaynağını şu an net olarak hatırlamıyorum, uzakdoğulu bir üretici firmanın facebook paylaşımlarından almıştım. Bulursam sayfa adresini gönderirim.
[EDIT]ilhannnn01,2017-08-23 15:43:19[/EDIT]

Beğenenler: [T]96896,Koray Balcı[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2017 15:55
[QUOTE=ilhannnn01]
Ben bazı şeyleri genel bilgi vermesi için yazdım, sizin diyetiniz de bence uygun olduğunu yazmayı atlamışım. Yine genel bilgi amaçlı şunu da ekleyeyim, sürekli okiko platinum tarzı çok yüksek proteinli yemlerle beslenen balıklarda yağlanma ve vücutta sivilce benzeri yaralar oluşabilir. Kendi beslenme düzenimiz gibi düşünebiliriz.

Sert beyaz tabaka bende de var kireçten olduğunu düşünüyorum, hep oluyor, şimdiye kadar hiç üstünde durmadım zararını da görmedim veya bilmiyorum. Şu an amerikan akvaryumumda biyolojik dengem mükemmele yakın suyum çok net ama yine de filtre çıkışlarının etrafında o bahsettiğiniz koloni benzeri sert beyaz şeyler var.

Zeolit, kullanabilirsiniz balığınız çok amonyak üretiyor, ben birçok markayı denedim Fluval ZeoCarbon da karar kıldım.

Filtreniz çok güçlü hatta fazla güçlü [:)] çıkışları çok fazla akıntı yapmayacak şekilde konumlandırsanız iyi olur, balığınız sürekli akıntıyla mücadele etmesin.
Bence ithal yemlerin hepsini birden almanıza gerek yok, zaten her yem her balıkta aynı etkiyi göstermiyor, bittikçe değiştirip deneyebilirsiniz.
Gönderdiğim yazıların kaynağını şu an net olarak hatırlamıyorum, uzakdoğulu bir üretici firmanın facebook paylaşımlarından almıştım. Bulursam sayfa adresini gönderirim.
[/QUOTE]

Haklısınız İlhan Bey, filtre fazla güçlü. Ben de çift çıkışlı şu çıkış ucunun bir tanesini karşı cama doğru bir tanesini de su yüzeyine doğru verdim. Havalandırma işlemini yerine getiriyor ve o kadar cama çevirmeme rağmen 200 litrelik akvaryumda hafif de olsa bir akıntı oluşturuyor. Yalnız akıntı bizim müdür efendinin de hoşuna giden çok ama çok hafif onu asla yormayan, savurmayan cinsten. O söylediklerinize katılıyorum. Flowerhornlar fazla akıntılı suları zaten sevmiyor ben de ona göre dizayn etmeye çalıştım çıkışları.

Sert beyaz tabakaların sizde de olmasına sevinmedim desem yalan olur.[:D] Fazla kurcamalayı sevmesem de kurulu düzenleri bazen aç kapat yapmak gerekebiliyor. Zeolit prodac markaydı sanırım. Eskiden kalma, hiç kullanmadığım bir posette sıfır duruyordu. Kullandığımda suyu pırıl pırıl yaptı zaten bu manzara ondan kaynaklı değil artık eminim. Tekrar kullanabilirim. Hatta ilerde dediğiniz ürünü de ekleyebilirim. (Zeocarbon'u)

Yemleri 100'er gramlık ambalajlarda kovadan bölme aldım. Çok fazla da yok az da yok. Uzun zaman yetecek. Hepsini birden deneme şansım oluyor böylelikle. Bakalım göreceğiz hangisi daha iyi iş yapacak. Biraz da tecrübe oluyor fazlaca çeşit yem kullanmak bundan sonraki akvaristlik maceraları adına. O bakımdan genelde ben değişik yemler alıyorum, fazla çeşit bulunduruyorum.

Telefonum iyi fotoğraf çekmiyor, makinam vardı onu da sattım. Müdür çok büyüdü kısa sürede. Yem konusunda fazla seçici olmadığından ve çok hareketli bir balık olduğundan gelişimi iyi. Yakın zamanda güzel bir fotoğraf çekebilirsem koyacağım. Tekrar teşekkürler. Saygılar.

Beğenenler: [T]179452,ilhannnn01[/T][T]193736,Ekrem Kaan[/T]
+1: [T]193736,Ekrem Kaan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2017 10:38
24.08.2017 - Güncel Durum (foto kaliteleri için kusura bakmayın.)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/96896/240820171003321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/96896/240820171003391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/96896/240820171003451.jpg[/IMG]

Kafa biraz çıkmaya başladı. Çiçekleri çok daha belirgin hale geldi. Ve benim sonradan farkettiğim üste bakarsanız, Double Row olduğunu farkettim. İkinci çiçek hattı da belirginleşmeye başladı yavaş yavaş. Okiko kullanmya başlayınca daha da güzelleşecektir diye düşünüyorum. Saygılar.

Beğenenler: [T]193736,Ekrem Kaan[/T][T]196004,Ibrahim90[/T]
Teşekkür Edenler: [T]193736,Ekrem Kaan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MurathanMÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,144185[/C] [C]2,2,144185[/C]
Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2786
MurathanMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2017 11:25
Son durum nedir? Okiko yem kullandınız mı? Memnun kaldınız mı? Açıkcası bende flower yok ama okiko yemleri hem renk yapıcı hem de kafa yapıcı özellikte olduğu belirtiliyor. Etçil diğer balıklarda gelişimleri nasıl olur acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

justadreamerÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 290
justadreamerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2017 11:38
[QUOTE=MurathanM]Son durum nedir? Okiko yem kullandınız mı? Memnun kaldınız mı? Açıkcası bende flower yok ama okiko yemleri hem renk yapıcı hem de kafa yapıcı özellikte olduğu belirtiliyor. Etçil diğer balıklarda gelişimleri nasıl olur acaba?[/QUOTE]

FH beslediğim dönemlerde ben de kullandım okiko.FH'ye etki ettiğine şahit oldum. Fakat Amerikan türleri bu yeme alışmıyor kolay kolay. Ağır geldiğini düşünüyorum ben Amerikanlar için.

Teşekkür Edenler: [T]144185,MurathanM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2017 13:54
[QUOTE=MurathanM]Son durum nedir? Okiko yem kullandınız mı? Memnun kaldınız mı? Açıkcası bende flower yok ama okiko yemleri hem renk yapıcı hem de kafa yapıcı özellikte olduğu belirtiliyor. Etçil diğer balıklarda gelişimleri nasıl olur acaba?[/QUOTE]

Murathan Bey, yakın zamanda tatilde olduğum ve birebir ilgilenemediğim için müdür otomatik yemleme makinası ile yemlendi ve geldiğimde biraz kararmıştı açıkçası. Şimdi eski renklerine ve parlaklığına kavuştu fakat ben bu süreçte okiko koymamıştım yemleme makinasına. Dolayısıyla sadece 1 hafta kadar okiko yedi ve henüz belirgin bir etkisini de göremedim. Yakın zamanda fotoğraf güncellemesi yaparım yalnız inciler giderek birleşiyor ve incili bir thai gibi olacak sanırım. Ne olacağını ben de bilmiyorum henüz ama boyu da 15 cm civarına geldi. Değişik bir balık olacak gibi. Bakalım.

Okikoyu amerikanlar yem seçmiyorsa yiyebilir ve faydasını da görebilir diye düşünüyorum. Carnivore balıklar için yapılmış bir yem sonuçta. Youtube da birçok balık için kullanan kişilere denk geldim açıkçası. Denenebilir diye düşünüyorum. Fakat kullanılmayacaksa onun yerine [B]Hikari Bio-Gold[/B] kullanabilirsiniz. Çok çok kaliteli ve renge katkısı muazzam. Şiddetle tavsiye tavsiye ederim. Saygılar.[EDIT]Koray Balcı,2017-09-14 13:58:24[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]144185,MurathanM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2017 15:19
[B][U]Güncelleme:[/U][/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/96896/260920171514341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/96896/260920171524551.jpg[/IMG]

Okikoyu yine şehir dışına gittiğimden son 1 haftadır kullanamadım. Ama bu haftasonu tekrar başladım. Diğer yemleri de yiyor zaten. Yemlemede yaptığım tek değişiklik red parrotu balığın renk ivmesi yeşile doğru gittiğinden kestim. Yeşili baskılayıp karın bölgesinde belli belirsiz kırmızılıklar yapıyordu, uygunsuzdu. Diğer yemleri aynen devam. Renkleri fotoğraftakinden çok daha canlı, zaten foto da biraz karanlık kısıma denk geldi. Önceki fotolara da bakarsanız yeşil noktalr hep birleşme eğiliminde. Sanırım gelecekte hepsi birleşecek ve yemyeşil olacak. Şerit de kalacak. Beklentim o yönde. Genetik olarak fazla bir kafa yapabileceğini sanmıyorum. Hardkok olur ancak fakat kendisini seviyorum ve uzun zaman benle kalmasını diliyorum. Güzel zaman geçiriyoruz ve onu çok seviyorum. Saygılarımla. [:iyi:]
(Foto kalitesi yine berbat. Kusura bakmayın.)
[EDIT]Koray Balcı,2017-09-26 15:25:12[/EDIT]

Beğenenler: [T]183070,WLFcATA[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dasraÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2017
İl: Kayseri
Mesaj: 12
dasraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2017 16:22

Koray bey maşallah balığınız güzelmiş görünene göre kafa yapmasının fazla büyüyeceğini tahmin etmiyorum.İki kere yavrudan flowerhorn besleyip büyüttüm bağımlılık yapıyor ama malesef ikiside öldü. İç parazit bunların genetik zaafıymış. İnşallah uzun yıllar bakarsınız.Tavsiyem özellikle iç parazite dikkat edin insan emeğinin ve arkadaşının (arkadaşının diyorum çünkü öyle oluyor) gitmesine çok üzülüyor.Takip edeceğim konunu inşallah, zevkli hobiler.

Beğenenler: [T]96896,Koray Balcı[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir