Flowerhorn (Louhan) Varyeteleri


UzumakiNarutoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/01/2007
İl: Hatay
Mesaj: 1905
UzumakiNarutoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 21:57


Daha genel bir sınıflandırma. Farklı ülkeler ve üreticilerde cinsin birkaç alt türü bulunabilir. Flowerhornun 4 ana cinsi; Zhen Zhu, GM, Kamfa, JK (Goldenbase).


Golden Monkey

Gerçek Golden Monkey veya KAMALAU Bercham, Ipoh, Malezya’da Bay Lam Seah ve Lam Soon tarafından üretilmiştir. Son nesil GEN 3 ve hepsi 2001 yılı boyunca A-1 Akvaryumda satıldı. Flowerhorn’un bu türü LOUHAN tabanlı bir balık ve karışık bir tip Zenzhu veya Kamfa değil.

Kamfa

Bu cins Louhan kökenli. Ana özellikleri beyaz veya sarı göz (kırmızı göz mümkün ancak yaygın değil), yelpaze kuyruk, water head (çevirince bir balık için saçma oluyor bu şekilde bıraktım), çukur gözler, Zhen Zhu'dan daha küçük dudaklar. Bu cins 4 saf cichlid ile aynı özellikleri daha fazla taşır. Genellikle bir Zhen Zhu’dan daha büyük ve daha fazla kare vücut şekline sahiptir. Baş çiçekleri Kamfa’da bulunabilir, ama Zhen Zhu’da yaygın olarak bulunmaz. 

Zhen Zhu

Kamfa’dan sonra gelir, Louhan üretimi, yuvarlak kuyruk, büyük ağız, kırmızı çıkıntılı gözler, baş çiçeği, bütünüyle 3 kok türüne yarı sert su uygulanır, flowerhorn oluşturmak için kullanılan çoğu yakın 4 cichlid trimac genleri taşır, zhen zhou ‘Pearl Flowerhorn' türün en güçlü özelliği inci anlamına gelir. Üreticiler çoğunlukla Zhen Zhu’yla çaprazlar çünkü onların üretimi kolaydır ve sonraki nesillerde inciler daha iyi oluşturulabilir. Zayıf kuyruk da taşıyabilir.

 Golden Base (Rengi Solgun)

Rengi solgun denmesinin sebebi gençlik döneminde rengini gevşetmesi ve tamamen siyah olmasıdır. Solma süreci bittiğinde siyah renk kaybolur altında canlı ve güzel bir renk bırakır. Genellikle sarı veya kırmızı. Onlar yurtdışında ‘’Golden Base’’ olarak adlandırılırlar. Altın trimacta bir ham çaprazlamadır sonu trimaca benzer ama kırmızı ve sarı renklidir.

 

King Kamfa

Kamfa ailesinden bu balığın tipik olarak beyaz veya sarı gözleri vardır, kırmızı göz mümkündür ama nadirdir. Cinsin ana özelliği yoğun siyah çift çiçek sırası ve çok kalın beyaz incilerdir. Tayland’da oluşturulmuş bu cinsin Vietnam’da son günlerde yeniden doğduğu görülmüştür. Kamfa vücudunun tipik özellikleri yelpaze kuyruk, bazı diğer kamfalardan daha uzun bir vücut.

Kamfamalau

Malau özelliklerine sahip Golden Monkey ve Kamfa dişisi karışımı. Vücut ve yüz Golden Monkey’nin tipik özelliklerini simgeler (bkz. Yukarıda), kuyruk yapısı ve batık gözleri Kamfa genlerini yansıtır. Bir Kamfamalau’nun ana özelliği incisidir. Kuyruk yapısı genellikle donmuş bir inci görünümündedir flowerhornun diğer cinslerinde nadiren bulunur. Bu cins kamfa ve malaunun en iyi özelliklerini temsil eder.

 

Flowerhorn Türleri


Belirli bir cins içinde daha özel bir alt küme. Bir balık grubundan en iyi özellik taşıyanı seçin. Türlerin ülkelerdeki kökenleri ve üreticileri farklı olabilir.


JPG veya Golden Apple

Ah Soon tarafından Malezya’da oluşturulmuştur büyük vücut ve metalik inci şeklinde tanımlanmıştır.


IndoMalau

ILC veya Endozneya louhan klübü (indonesian louhan club) tarafından oluşturulmuştur, ilk Amerika’ya gönderilenler zhen zue malau ile malau yani golden monkey kırmaları ile yapılmış ikinci parti efsane elvis ile golden monkey dişisi ile elde edilmiş. Bu üretim bütün vücudda vahşi inci rengi ile tanımlanmış kafada, vücudda ve suratta. Peki Indomalau’nun incileri ile bu bahsedilen zhen zue ya da kral kamfanınkiler arasındkai farkları ortaya koyan ne? Balık büyüdükçe ve yaşını aldıkça inciler daha desenli ve ince bir hal alır. Prototip olarak nokta-arkaplan desenleri golden monkey ile benzer. Çiçek çizgileri dramatik olarak az ve seyrek çiçek noktalıdır. Çoğu ILC indo malaus arka çizgide tekil çiçek desenlerine sahiptir. Kırmızılık ön pectoral yüzgecin önünden kaplamaya başlar, arka yarısıda altının farklı tonları ile kaplıdır. Vücud oldukça geniş ve orijinal louhan gibi yüksektir. Çok belirgin bir çenesi vardır. Kafa çoğunlukla suyu yarmak için çıkıntılıdır. Kuyruk kamfaya özgü yelpaze şeklinde ve kapalıdır, dorsal ve anal yüzgeçleri sanki eksikmiş gibidir (bu zhen zhudaki belirgin özelliktir). Kaudal sapı çok geniştir ve bu üretimle ortaya çıkmıştır, bu özellik kuyruk geliştirmeye gerek bırakmamıştır.  

Tan King

Ve son olarak gelelim bizim ürettiğimiz vn. e! Bay tan ın vn. ‘i. zhen zhu ile kamfa kırılarak yaratılmıştır (vn. kısaltma sanırım). Üretilende inciler ve king kamfadaki gibi çiçek çizgisi vardır ama kuyruk yapısı daha çok zhen zhu’ya benzer(yukarıda belirtildiği şekil gibi). Çoğunluğunda zhen zhudaki gibi çıkıntılı gözler ve daha yuvarlanmış kuyruklar bulunur.


1-Zhen Zhu = RD ve BD


2-JK = Golden FH
3-Kamfas = Synsphillium veya Papağan x ZZ


ZZ = Zhen Zhu
RD = Red Dragon
POTO = Pearl of the Orient
RC = Red Crystal
RG = Red General
SDK = Super Dragon King
RPD = Red Pearl Dragon
TB = Tunder Bolt
SP = Super Pendian
RD = Rainbow Dragon
FD = Fiery Dragon
BD = Blue Dragon
BCD = Blue Comet Dragon
DBD = Diamond Blue Dragon
BFD = Blue Face Dragon
KB = King Baccara
EM = Eastern Maiden
OGD = Oriental Green Dragon
GFF = Golden Fire Face

KAMFA
SRS = Super Red Shock
RM = Red Monkey
RS = Red Shock
JH = Jin Hua
RK = Red Kamfa
OK = Orange Kamfa
OP = Oriental Phoenix
RP = Red Phoenix
RBK = Rainbow King
HBK = Hell Boy Kamfa = Eastern Maiden X KKP
Buffalo = KKP+ RD = Kamfa 65rivi tarafından üretilmiş.

PAPAĞAN
BP = Blood Parrot
KKP = King Kong Parrot
Mammon = Yüksek Kalite King Kong Parrot (Happy Breed Farm)
Darmo = Yüksek Kalite King Kong Parrot (Rarefish)
DD2 = Desert Dynasty II
CGY = Colorful God of the Year
GD = Golden Dragon
JPG = Jing Ping Guo
JG = Jaded Griffin
KDC = Kimdingchu

Golden Monkey Aynı Zamanda KAMALAU Denilen
Kamalau bir kantalon terimidir Gm gibi. Malezya, Singapur ve Endonezya’da bu terim genellikle hobiciler arasında kullanılır.
GM = Golden Monkey
KGM = King of Golden Monkey
MGM = Marine Golden Monkey
MK = Metallic Kamalau
BKM = Blue King Monkey
DM = Diamond Monkey
KGM1 = King of Golden Monkey Nesil 1
KGM2 = King of Golden Monkey Nesil2
KGMF = King of Golden Monkey Flowerness
SML = SonMalau = Yeni nesil GM.


JH = Jin Hua
HBK = Hell Boy Kamfa = Eastern Maiden X KKP
Buffalo = KKP+ RD = Kamfa 65rivi üretimi
JPG = Jing Ping Guo
JG = Jaded Griffin
KDC = Kimdingchu

Çeviren: Sergen Tuncer

Not: Varyete isimleri bizde de İngilizce olarak kullanıldığı için olduğu gibi yazılmıştır, hatalar varsa affola. Akvaryum.com dışında kullanılamaz!

Kaynak: http://www.rayfanatics.com/default.aspx?g=posts&t=39

Amazônia2011-08-17 13:52:37

Beğenenler: [T]76222,nasdaq[/T][T]106096,kutalp[/T][T]111138,guzuli[/T][T]20618,Vieja[/T][T]93256,Zuckar[/T][T]96501,Fable[/T][T]91062,KarabeY[/T][T]31835,Thordius294[/T][T]64971,izzettanju[/T][T]114607,**JawS**[/T][T]98011,Ali ILCEL[/T][T]101260,Cenk Bildir[/T][T]49357,hector[/T][T]81291,mekrög[/T][T]82011,Köksal Gürkan[/T][T]77486,housseyin[/T][T]92497,Emre Karaduman[/T][T]65328,Computeus[/T][T]99977,fred[/T][T]101490,GhastLy[/T][T]61145,madfreeshark[/T][T]75684,vulcan&shugan[/T][T]35917,Kingdom of FHorn[/T][T]68177,BlackHorse[/T][T]96896,Koray B.[/T][T]173409,tt24[/T][T]171743,emirhan167[/T]
Teşekkür Edenler: [T]192324,SemihBalaban[/T][T]62595,hasan_ali05[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre KaradumanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 887
Emre KaradumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 10:40
Sergen eline sağlık herzamanki gibi 10 numara olmuş.İyiki varsın forumda senin sayende bilgi daarcığımız her geçen gün artıyor.Tekrar tekrar teşekkürler ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhastLyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/11/2010
İl: Içel
Mesaj: 347
GhastLyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 14:36
Sadece FH türlerini öğrenmek tüm amerikayı öğrenmekten zor olsa gerek.FH amerikan hibriti olduğu halde amerikadan çok ayrı konumda ve çok geniş bilgi ağına sahip.Ülkemizin FH konusunda çok gerilerde olmasına rağmen akvaristlerin artması ve FH'un daha iyi tanınmasıyla yayılacağını düşünüyorum.Makale varyeteler olarak bilgilendirici olmuş, eline emeğine sağlık Sergen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir